Τα εχω γραψει ολα αυτα στο θεμα του debian. Το σχολιο μου εδω ηταν για το οτι το debian "ερευσε" ενα μηνα μετα απο τοτε που βγηκε ο 5.2.
Εμφάνιση 16-30 από 411
Θέμα: Linux kernel releases
-
12-08-19, 14:02 Απάντηση: Linux kernel releases #16ديميتريس
-
05-09-19, 20:39 Απάντηση: Linux kernel releases #17
Ρε παιδιά,σήμερα μου ήρθε αναβάθμιση στον 5.11.1
Όταν ανοίγω τον smplayer για να κάνω stream καν'α βιντεάκι απο youtube,παρατηρώ υψηλή δραστηριότητα στην CPU (65-80%)
Αντίθετα,αν στριμάρω με vlc όλα είναι νορμάλ...μήπως έχει κι άλλος το ίδιο θέμα;
-
16-09-19, 13:48 Απάντηση: Linux kernel releases #18
5.3 από σήμερα (χθες...). Changelog εδώ.
Happy upgrades!
-
16-09-19, 13:52 Απάντηση: Linux kernel releases #19
Μια χαρά ευχαριστούμε! Τον περιμένω και στο Ubuntu 19.10 soon
Το δικαίωμά σου να μιλάς δεν περιλαμβάνει την υποχρέωσή μου να σε πάρω στα σοβαρά.
-
30-09-19, 10:33 Απάντηση: Linux kernel releases #20
-
30-10-19, 14:56 Απάντηση: Linux kernel releases #21
Το βάζω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα
Running on Intel? If you want security, disable hyper-threading, says Linux kernel maintainer
https://www.theregister.co.uk/2019/1...el_maintainer/
-
25-11-19, 09:06 Απάντηση: Linux kernel releases #22
-
01-12-19, 16:28 Απάντηση: Linux kernel releases #23
Δεν έκατσα να ψάξω ποιος είναι ο Sasha Levin οπότε την αλλαγή την πέρασα στο ντούκου. Και άλλες φορές υπήρξε co-maintainer σε περιόδους διακοπών, συνεδρίων, κτλ.
Σήμερα βρήκα κατά τύχη αυτό το άρθρο που λέει ότι είναι υπάλληλος της Microsoft και ότι υπήρχε παρασκήνιο για να μπει. Ακούγεται βέβαια λίγο παραπάνω συνωμοσιολογικό από το κανονικό αλλά μαζί με την αποπομπή του Stallman δεν ξέρω τι να πω."I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin
Γα.... την πολιτική ορθότητα.
-
01-12-19, 21:15 Απάντηση: Linux kernel releases #24
-
01-12-19, 22:27 Απάντηση: Linux kernel releases #25
Σε εμένα δεν έβγαλε τίποτα. Ψάχνω τώρα να δω μήπως απενεργοποίησα την δυνατότητα αλλά δεν θυμάμαι να το έκανα. Έχω την εντύπωση πως σε άλλα sites μου έβγαζε τέτοιο μήνυμα.
Τι μήνυμα σου λέει; Μήπως έληξε κανένα πιστοποιητικό απλά;
Edit: Πέταξα το site σε ένα SSL checker και μου λέει ότι έληξε τον Απρίλιο του 2019 το πιστοποιητικό. Το link που έδωσα ήταν http και μου το άνοιγε έτσι. Μόλις το άλλαξα σε https παίρνω και εγώ το μήνυμα. Φαίνεται ότι το site δεν είναι στις λίστες του https everywhere και δεν μου το έκανε αυτόματα για αυτό δεν το είδα.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος imitheos : 01-12-19 στις 22:32.
"I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin
-
02-12-19, 01:52 Απάντηση: Linux kernel releases #26
Βλακείες των «MME». Με Linux/*BSD ασχολούνται εταιρείες και οργανισμοί που είναι κολοσσοί για τις ανάγκες των προϊόντων τους, πχ κάτι Cisco, κάτι IBM/Redhat, κάτι Google και Amazon, κάτι Oracle, κτλ, κτλ. Θ' αφήσουν όλοι αυτοί να κάνει κουμάντο μόνη της η Μικρομαλακή;; Δεν το νομίζω.
Από την άλλη η αλήθεια είναι ότι μια ανησυχία για την κατεύθυνση που θα έχει ο Linux kernel (και γενικότερα το όλο οικοσύστημα) σε μια μετά-Linus εποχή την έχω.Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Michael Jordan
-
02-12-19, 13:37 Απάντηση: Linux kernel releases #27
Νομίζω το έχω ξαναγράψει σε άλλο νήμα αλλά τον Greg τον φοβάμαι. Είναι καλός και δεχτικός το οποίο είναι πάρα πολύ κακό για μια τέτοια θέση. Είναι η καλή δασκάλα που την κάνουν ό,τι θέλουν τα παιδιά. Αυτή η θέση χρειάζεται ένα μαντρόσκυλο που δεν φοβάται να γίνει κακός και να πει όχι (πχ Linus, Theo de Raadt, κτλ).
"I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
-
06-12-19, 12:29 Απάντηση: Linux kernel releases #28
Αυτό πως σας φαίνεται;
https://www.zdnet.com/article/netfli...in-the-kernel/
-
15-01-20, 18:23 Απάντηση: Linux kernel releases #29
Όποιος έχει πολυχρηστικό μηχάνημα, ας έχει το νου του στα repos της διανομής του τις επόμενες ημέρες γιατί βγήκε ένα advisory για την intel GPU (χρειάζεται local user αν κατάλαβα καλά αλλά δεν το διάβασα καθόλου). Μετά τα mitigations για τους CPU της intel τώρα περάσαμε και στις GPU.
Το πρόβλημα θεωρείτο ότι επηρρέαζε την 9η γενιά αλλά τελικά επηρρεάζει από 7η μέχρι 9η οπότε μιλάμε από IvyBridge και Haswell μέχρι και Skylake. Links εδώ και εδώ. Το phoronix λέει ότι για την 9η γενιά (Skylake δηλαδή) έγινε merge και backport σε stable branches και από ό,τι βλέπω στο 5.4.12 που βγήκε σήμερα όντως υπάρχει το patch.
Για την 7η γενιά θα περάσει σήμερα - αύριο λογικά.
Άντε αύριο mitigation για το usb chipset."I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
-
15-01-20, 20:33 Απάντηση: Linux kernel releases #30
Bookmarks