Δεν θεωρω οτι ειναι προβλημα του πυρηνα αλλα καποια κουλαμαρα του r8168. Anyway, θα δω τι θα κανω αν συνεχισει να το κανει. Εκτος αν εννοεις το χαμενο wol με τον r8169...
Εμφάνιση 241-255 από 578
Θέμα: Linux kernel releases
-
08-03-23, 14:41 Απάντηση: Linux kernel releases #241ديميتريس
-
08-03-23, 14:53 Re: Απάντηση: Linux kernel releases #242
Περίεργο πάντως. Σε εμένα ποτέ δεν μου το έκανε αυτό (κι έχω παλιό σύστημα του 2009).
Μου έχει τύχει όμως το εξής:
Αν δώσω πχ εντολή για sleep και πατήσω 2 φορές γρήγορα το κουμπί, όταν ξανανοίξω το πισι, αυτό θα κλέισει γιατί θα έχει κρατημένη την δεύτερη φορά που πάτησα το sleep.
Μήπως παίζει τέτοιο ενδεχόμενο απ'την αντίστροφη μεριά; Δηλαδή να πάτησες 2 φορές wake up;
Γενικώς είναι κάτι που στο κάνει διαρκώς ή έτυχε να στο κάνει μόνο στη διακοπή;"Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."
-
08-03-23, 14:58 Απάντηση: Linux kernel releases #243
Να πατησα 2 φορες το "κουμπι" στην wol εφαρμογη απο το κινητο, δυσκολο. Ακομα πιο δυσκολο ειναι το να πατησα 2 φορες το power button που εχει πανω του το pc, γιατι ετσι θυμαμαι πως το ξεκινησα σημερα.
Ειναι κατι που το κανει μετα τη διακοπη μονο και το παρατηρησα επειδη εδωσα systemctl poweroff και εφυγα και 1 λεπτο μετα που ξαναγυρισα ηταν ανοιχτο.
Anwyay θα τη βρω την ακρη.ديميتريس
-
08-03-23, 15:02 Απάντηση: Linux kernel releases #244
-
08-03-23, 15:03 Re: Απάντηση: Linux kernel releases #245
-
27-03-23, 19:51 Απάντηση: Linux kernel releases #246
Σε συνεχεια αυτουνου, δοκιμασα το ιδιο στικακι στο pc μου (θα ανοιξω νεο θεμα για αυτο) και βγαζει στο dmesg
Κώδικας:[ 448.900777] usb 2-1: ath9k_htc: Device endpoint numbers are not the expected ones
https://patchwork.kernel.org/project...kin@ispras.ru/
Ζητησα απο τον αδερφο μου την πανομοιοτυπη 722n v1 που εχει και κανει ακριβως τα ιδια, οποτε δεν ειναι θεμα hw.ديميتريس
-
24-04-23, 12:39 Απάντηση: Linux kernel releases #247
-
30-04-23, 09:42 Απάντηση: Linux kernel releases #248
Εδω και αρκετα χρονια, απο την εποχη των πρωτων mitigations βασικα, εχω τον grub να βαζει αυτοματα αυτες τις παραμετρους στον πυρηνα
Κώδικας:$ cat /etc/default/grub | grep DEFAULT GRUB_DEFAULT=saved GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="noibrs noibpb nopti nospectre_v2 nospectre_v1 l1tf=off nospec_store_bypass_disable no_stf_barrier mds=off tsx=on tsx_async_abort=off mitigations=off"
Κώδικας:Apr 30 06:46:03 mitsos kernel: Unknown kernel command line parameters "noibrs noibpb nopti nospectre_v2 nospec_store_bypass_disable no_stf_barrier BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-6.1.0-7-amd64 tsx=on", will be passed to user space.
ديميتريس
-
30-04-23, 10:16 Απάντηση: Linux kernel releases #249
Από το /usr/src/linux/Documentation/admin-guide/kernel-parameters.txt:
Κώδικας:mitigations= [X86,PPC,S390,ARM64] Control optional mitigations for CPU vulnerabilities. This is a set of curated, arch-independent options, each of which is an aggregation of existing arch-specific options. off Disable all optional CPU mitigations. This improves system performance, but it may also expose users to several CPU vulnerabilities. Equivalent to: nopti [X86,PPC] if nokaslr then kpti=0 [ARM64] nospectre_v1 [X86,PPC] nobp=0 [S390] nospectre_v2 [X86,PPC,S390,ARM64] spectre_v2_user=off [X86] spec_store_bypass_disable=off [X86,PPC] ssbd=force-off [ARM64] nospectre_bhb [ARM64] l1tf=off [X86] mds=off [X86] tsx_async_abort=off [X86] kvm.nx_huge_pages=off [X86] srbds=off [X86,INTEL] no_entry_flush [PPC] no_uaccess_flush [PPC] mmio_stale_data=off [X86] retbleed=off [X86] Exceptions: This does not have any effect on kvm.nx_huge_pages when kvm.nx_huge_pages=force. auto (default) Mitigate all CPU vulnerabilities, but leave SMT enabled, even if it's vulnerable. This is for users who don't want to be surprised by SMT getting disabled across kernel upgrades, or who have other ways of avoiding SMT-based attacks. Equivalent to: (default behavior) auto,nosmt Mitigate all CPU vulnerabilities, disabling SMT if needed. This is for users who always want to be fully mitigated, even if it means losing SMT. Equivalent to: l1tf=flush,nosmt [X86] mds=full,nosmt [X86] tsx_async_abort=full,nosmt [X86] mmio_stale_data=full,nosmt [X86] retbleed=auto,nosmt [X86]
-
30-04-23, 15:10 Απάντηση: Linux kernel releases #250
Επειδη δεν εχω το παραπανω αρχειο πουθενα στην εγκατασταση μου, πρεπει να κοιταξω μια μια τις παραμετρους και να σβησω οσες περιλαμβανονται στο mitigations=off? Γιατι η σελιδα εδειχνε τις επιπλεον που ΔΕΝ περιλαμβανονται εκει μεσα.
In other news, επειδη σιγουρα καποιος με εχει γρουσουζεψει αυτες τις μερες, ξαναγινε το κουλο με το συστημα που ξαναξεκινησε απο μονο του μετα απο τερματισμο. Επειδη βαριομουν να ξαναμπω στη λινουξοεγκατασταση για να δωσω poweroff, το εκλεισα δινοντας halt στον grub. Αλλα ετσι δεν ανοιγει με wol μετα.ديميتريس
-
30-04-23, 15:38 Απάντηση: Linux kernel releases #251
είχες:
και τώρα θα το κάνεις:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="mitigations=off l1tf=off mds=off tsx_async_abort=off"
όλες οι άλλες kernel command line parameters σχετικά με το mitigation δεν ισχύουν πλέον και αντικαταστάθηκαν από το mitigations=off
τελικά το μόνο μήνυμα που θα έχεις μετά είναι το:
mitsos kernel: Unknown kernel command line parameters "BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-6.1.0-7-amd64", will be passed to user space.
το BOOT_IMAGE είναι κατάλοιπο του lilo/GRUBv1. Δεν γνωρίζω πως βρέθηκε εκεί εφόσον πλέον φαντάζομαι είσαι σε grub2. Δεν ενοχλεί κάπου, ignore it.
-
30-04-23, 15:53 Απάντηση: Linux kernel releases #252
Συνημμένο.
kernel-parameters.txt
-
30-04-23, 21:02 Απάντηση: Linux kernel releases #253
@GoofyX
Ευχαριστω, θα το κοιταξω αργοτερα.
@dpap76
Θα το αλλαξω οπως λες τοτε. Ευχαριστω.
Καμια ιδεα για αυτο που λεω παραπανω με το wake on lan? Το εκλεισα νωριτερα με systemctl poweroff και ξανανοιξε στο καπακι. Το εκλεισα με poweroff σαν root και παλι ξανανοιξε στο καπακι! Μπορει να μην σχετιζεται με το wol, αλλα προσωρινα εβγαλα το καλωδιο απο το ρουτερ.
- - - Updated - - -
Μαλλον βρηκα τι φταιει για το wol. Αυτο το u εκει περα ειναι για unicast.
Κώδικας:# ethtool eth0 | grep Wake Supports Wake-on: pumbg Wake-on: ug
ديميتريس
-
26-06-23, 08:50 Απάντηση: Linux kernel releases #254
6.4 πριν από λίγες ώρες. Η ανακοίνωση από τον Torvalds: https://lkml.org/lkml/2023/6/25/453
Γενικά τι νέο έχει από το phoronix: https://www.phoronix.com/review/linux-64-features
-
28-08-23, 06:51 Απάντηση: Linux kernel releases #255
Linux 6.5 Released With AMD P-State EPP Default, USB4 v2, MIDI 2.0 & More Hardware Bits
https://www.phoronix.com/news/Linux-6.5-Releasedديميتريس
Bookmarks