Επειδη δεν εχω που να το ρωτησω, σπαμμαρω το θεμα του πυρηνα.
Ενας τυπος με windows, coretemp (την εφαρμογη για windows, οχι το module του πυρηνα) και open hardware monitor μου εδειξε screenshots απο τις εν λογω εφαρμογες και καπου δειχνουν την καταναλωση του επεξεργαστη και της gpu σε watt (εικονα)!
Υπαρχει κατι αντιστοιχο σε λινουξ και, αν ναι, πως γινεται? Δεν μιλαω για το powertop και τα ομοια του, αυτα τα ξερω ηδη.
Εμφάνιση 256-270 από 290
Θέμα: Linux kernel releases
-
17-09-23, 20:19 Απάντηση: Linux kernel releases #256
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 18-09-23 στις 06:51.
ديميتريس
-
20-09-23, 07:37 Απάντηση: Linux kernel releases #257
LTS support has recalibrated ...from 6 years to 2 years now....
https://old.reddit.com/r/linux/comme..._6_years_to_2/
Δεν βλεπω καποια επισημη ανακοινωση βεβαια.ديميتريس
-
20-09-23, 07:42 Απάντηση: Linux kernel releases #258
Ναι, το είδα κι εγώ: https://www.zdnet.com/article/long-t...-under-strain/
-
20-09-23, 10:28 Απάντηση: Linux kernel releases #259
Ενδιαφέροντα και τα δυο. Ευχαριστώ!
Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία. Ανδρέας Κάλβος
There is some shit, I will not eat. e.e.cummings
30 Hours per Week
-
20-09-23, 18:00 Απάντηση: Linux kernel releases #260
Αν πω πως οι διανομες που πραγματικα ωφελουνται απο τους lts kernels, πχ ubuntu lts, debian, redhat, πρεπει να δωσουν devs ωστε να κρατιουνται οι πυρηνες αυτοι maintained, θα γινω κακος?
ديميتريس
-
20-09-23, 18:06 Απάντηση: Linux kernel releases #261
Όχι... Αυτές βέβαια οι διανομές από μόνες τους πατσάρουν και συντηρούν τους δικούς τους kernels έτσι κι αλλιώς.
Κακά τα ψέμματα, όλα θέλουν ανθρωποώρες.
-
20-09-23, 18:22 Απάντηση: Linux kernel releases #262
Μια απορία που είχα εδώ και καιρό είναι γιατί κάθε τόσο προστίθετο μία νέα LTS έκδοση. Άρχισε με μία, μετά δύο και τώρα αν πας στο kernel.org υπάρχουν 6 branches. Πιστεύω με κατάργηση κάποιων branches θα μειωνόταν σημαντικά ο φόρτος.
"I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin
Γα.... την πολιτική ορθότητα.
-
20-09-23, 18:36 Απάντηση: Linux kernel releases #263
Ε αυτό λένε κι αυτοί, τον 4.14 θα τον καταργήσουν νομίζω. Βέβαια τα 2 χρόνια που λένε, για εμένα είναι μάλλον λίγο, θεωρώ ότι 3 ή 4 χρόνια θα ήταν καλύτερα. Αλλά και πάλι, είπαμε θέλουν άτομα όλα αυτά.
-
20-09-23, 18:38 Απάντηση: Linux kernel releases #264
Αυτη η μια που μπαινει σαν νεα lts ειναι η τελευταια καθε χρονιας, δεν ειναι καμια τυχαια. Αλλα αυτο το ξερεις ηδη φανταζομαι :P
ديميتريس
-
20-09-23, 20:31 Απάντηση: Linux kernel releases #265
Όχι δεν το ήξερα καθόλου. Αν κάθε χρονιά προστίθεται και ένα branch, σε λίγο θα έχουμε περισσότερες LTS releases από kernel devs :P Στο πλαίσιο του 640K ought to be enough for everyone, 2 LTS branches είναι αρκετά νομίζω :P
Με την μηδαμινή μου εμπειρία από kernel maintaining, νομίζω πως τα χρόνια (2 ή 4 ή ποιος ξέρει) που διατηρείται ένα branch είναι με διαφορά μικρότερο πρόβλημα από το πόσα branches έχεις. Ειδικά σε linux που αλλάζουν τα API με κάθε πυρήνα, σκέψου πόσο δύσκολο είναι να κάνεις backport κάτι από τον 6.5 στον 4.14. Με το φτωχό μου μυαλό μου φαίνεται απείρως πιο χρονοβόρο να διατηρείς 6++ branches ακόμη και για 1 χρόνο (όχι για 2 που λ ένε να το κάνουν) από ό,τι να διατηρείς 2 branches για 6 ή 8 χρόνια. Μειώνοντας τα branches θα μπορούσαν να τα διατηρήσουν για πολλά χρόνια με μικρότερο κόπο."I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin
-
21-09-23, 12:43 Απάντηση: Linux kernel releases #266NetBSD Rocks!
http://www.netbsd.org
-
21-09-23, 13:13 Απάντηση: Linux kernel releases #267
Ένα επιχείρημα που διαβάζω από πολύ κόσμο για τα πολλά branches είναι ότι δίνουν κίνητρο σε εταιρίες να βγάζουν προϊόντα με linux επειδή δεν θα έχουν πολύ φόρτο για porting / testing σε νέους πυρήνες. Ξέρουν ότι θα είναι με το Ψ branch για Ν χρόνια. Λογικό επιχείρημα το ακούω αλλά πρακτικά δεν νομίζω ότι ισχύει. Εταιρία είναι συνώνυμο της τεμπελιάς και τσαπατσουλιάς
και όσα branches και να τις δώσεις θα κοιτάξουν να γλυτώσουν κόπο εις βάρος του πελάτη. Έχουμε ΈΞΙ LTS branches με τελευταίο να είναι το 4.14 (το οποίο βγήκε τέλος 2017) και εν έτει 2023, υπάρχουν NAS και routers που τρέχουν πυρήνες 4.4 (ή θεός φυλάξοι ακόμη πιο παλιούς πυρήνες). Και 30 LTS branches να δώσεις πάλι δεν θα ανανεώνουν τίποτα.
Δέχομαι πάντως ότι το 2 που πρότεινα είναι μικρό και συμφωνώ στο δικό σου 3 χ 3."I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
-
22-09-23, 11:25 Απάντηση: Linux kernel releases #268
Ας σταματήσουν τα LTS και να αρχίσουν να δίνουν rolling releases
Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία. Ανδρέας Κάλβος
30 Hours per Week
-
22-09-23, 16:18 Απάντηση: Linux kernel releases #269
-
22-09-23, 17:57 Απάντηση: Linux kernel releases #270Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία. Ανδρέας Κάλβος
30 Hours per Week
Bookmarks