Σελ. 18 από 20 ΠρώτηΠρώτη ... 8131617181920 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 256-270 από 290
    Downloads
    25
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Επειδη δεν εχω που να το ρωτησω, σπαμμαρω το θεμα του πυρηνα.

Ενας τυπος με windows, coretemp (την εφαρμογη για windows, οχι το module του πυρηνα) και open hardware monitor μου εδειξε screenshots απο τις εν λογω εφαρμογες και καπου δειχνουν την καταναλωση του επεξεργαστη και της gpu σε watt (εικονα)!
    Υπαρχει κατι αντιστοιχο σε λινουξ και, αν ναι, πως γινεται? Δεν μιλαω για το powertop και τα ομοια του, αυτα τα ξερω ηδη.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails 0-02-05-f90b9a7db4fc5fbc06a797fceb1d7eaa68f389b37dac83e5bb2a689621fbea68_20700d773930e9.jpg  

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 18-09-23 στις 06:51.
    ديميتريس

Downloads
    25
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    LTS support has recalibrated ...from 6 years to 2 years now....
    https://old.reddit.com/r/linux/comme..._6_years_to_2/

Δεν βλεπω καποια επισημη ανακοινωση βεβαια.
    ديميتريس

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    Fritz!box 7530
    Ναι, το είδα κι εγώ: https://www.zdnet.com/article/long-t...-under-strain/
    ... Morpheus: What is "real"? How do you define "real"? If you 're talking about what you can feel, what you can smell, what you can taste and see, then "real" is simply electrical signals interpreted by your brain...

Το avatar του μέλους konenas
    Το μέλος konenas δεν είναι συνδεδεμένο Πρόβατα μην αυτοκτονείτε. Όλα στη σειρά. Ερχόμαστε
    Περιοχή
    PIIGS
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300 bps ή 300Mbps
    ISP
    Το άλλο Πάσχα
    Router
    OpenWrt
    Path Level
    Interleaved
    Ενδιαφέροντα και τα δυο. Ευχαριστώ!
    Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία. Ανδρέας Κάλβος
    There is some shit, I will not eat. e.e.cummings
    30 Hours per Week

Downloads
    25
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Αν πω πως οι διανομες που πραγματικα ωφελουνται απο τους lts kernels, πχ ubuntu lts, debian, redhat, πρεπει να δωσουν devs ωστε να κρατιουνται οι πυρηνες αυτοι maintained, θα γινω κακος?
    ديميتريس

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    Fritz!box 7530
    Όχι... Αυτές βέβαια οι διανομές από μόνες τους πατσάρουν και συντηρούν τους δικούς τους kernels έτσι κι αλλιώς.

Κακά τα ψέμματα, όλα θέλουν ανθρωποώρες.
    ... Morpheus: What is "real"? How do you define "real"? If you 're talking about what you can feel, what you can smell, what you can taste and see, then "real" is simply electrical signals interpreted by your brain...

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49997/4997
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΞΑΝΘΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    24,4(dB) / (dB)
    Μια απορία που είχα εδώ και καιρό είναι γιατί κάθε τόσο προστίθετο μία νέα LTS έκδοση. Άρχισε με μία, μετά δύο και τώρα αν πας στο kernel.org υπάρχουν 6 branches. Πιστεύω με κατάργηση κάποιων branches θα μειωνόταν σημαντικά ο φόρτος.
    "I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds

"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
    κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin
    Γα.... την πολιτική ορθότητα.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    Fritz!box 7530
    Ε αυτό λένε κι αυτοί, τον 4.14 θα τον καταργήσουν νομίζω. Βέβαια τα 2 χρόνια που λένε, για εμένα είναι μάλλον λίγο, θεωρώ ότι 3 ή 4 χρόνια θα ήταν καλύτερα. Αλλά και πάλι, είπαμε θέλουν άτομα όλα αυτά.

Downloads
    25
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Αυτη η μια που μπαινει σαν νεα lts ειναι η τελευταια καθε χρονιας, δεν ειναι καμια τυχαια. Αλλα αυτο το ξερεις ηδη φανταζομαι :P
    ديميتريس

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49997/4997
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΞΑΝΘΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    24,4(dB) / (dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jim_p Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτη η μια που μπαινει σαν νεα lts ειναι η τελευταια καθε χρονιας, δεν ειναι καμια τυχαια. Αλλα αυτο το ξερεις ηδη φανταζομαι :P
    Όχι δεν το ήξερα καθόλου. Αν κάθε χρονιά προστίθεται και ένα branch, σε λίγο θα έχουμε περισσότερες LTS releases από kernel devs :P Στο πλαίσιο του 640K ought to be enough for everyone, 2 LTS branches είναι αρκετά νομίζω :P

Με την μηδαμινή μου εμπειρία από kernel maintaining, νομίζω πως τα χρόνια (2 ή 4 ή ποιος ξέρει) που διατηρείται ένα branch είναι με διαφορά μικρότερο πρόβλημα από το πόσα branches έχεις. Ειδικά σε linux που αλλάζουν τα API με κάθε πυρήνα, σκέψου πόσο δύσκολο είναι να κάνεις backport κάτι από τον 6.5 στον 4.14. Με το φτωχό μου μυαλό μου φαίνεται απείρως πιο χρονοβόρο να διατηρείς 6++ branches ακόμη και για 1 χρόνο (όχι για 2 που λ ένε να το κάνουν) από ό,τι να διατηρείς 2 branches για 6 ή 8 χρόνια. Μειώνοντας τα branches θα μπορούσαν να τα διατηρήσουν για πολλά χρόνια με μικρότερο κόπο.
    "I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds

"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
    κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΑΛΑΤΣΙ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από imitheos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όχι δεν το ήξερα καθόλου. Αν κάθε χρονιά προστίθεται και ένα branch, σε λίγο θα έχουμε περισσότερες LTS releases από kernel devs :P Στο πλαίσιο του 640K ought to be enough for everyone, 2 LTS branches είναι αρκετά νομίζω :P
    2 μόνο LTS branches, είναι μάλλον λίγα θα έλεγα. Όπως επίσης σίγουρα είναι λίγα και τα 2 μόλις χρόνια support για LTS.
    Νομίζω 3 και 3, ίσως να ήταν ένας καλός συμβιβασμός. (για να μένουμε κάτω από το 2-ψήφιο νούμερο )
    NetBSD Rocks!
    http://www.netbsd.org

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49997/4997
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΞΑΝΘΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    24,4(dB) / (dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Mosfet Εμφάνιση μηνυμάτων
    2 μόνο LTS branches, είναι μάλλον λίγα θα έλεγα. Όπως επίσης σίγουρα είναι λίγα και τα 2 μόλις χρόνια support για LTS.
    Νομίζω 3 και 3, ίσως να ήταν ένας καλός συμβιβασμός. (για να μένουμε κάτω από το 2-ψήφιο νούμερο )
    Ένα επιχείρημα που διαβάζω από πολύ κόσμο για τα πολλά branches είναι ότι δίνουν κίνητρο σε εταιρίες να βγάζουν προϊόντα με linux επειδή δεν θα έχουν πολύ φόρτο για porting / testing σε νέους πυρήνες. Ξέρουν ότι θα είναι με το Ψ branch για Ν χρόνια. Λογικό επιχείρημα το ακούω αλλά πρακτικά δεν νομίζω ότι ισχύει. Εταιρία είναι συνώνυμο της τεμπελιάς και τσαπατσουλιάς και όσα branches και να τις δώσεις θα κοιτάξουν να γλυτώσουν κόπο εις βάρος του πελάτη. Έχουμε ΈΞΙ LTS branches με τελευταίο να είναι το 4.14 (το οποίο βγήκε τέλος 2017) και εν έτει 2023, υπάρχουν NAS και routers που τρέχουν πυρήνες 4.4 (ή θεός φυλάξοι ακόμη πιο παλιούς πυρήνες). Και 30 LTS branches να δώσεις πάλι δεν θα ανανεώνουν τίποτα.

Δέχομαι πάντως ότι το 2 που πρότεινα είναι μικρό και συμφωνώ στο δικό σου 3 χ 3.

Το μέλος konenas δεν είναι συνδεδεμένο Πρόβατα μην αυτοκτονείτε. Όλα στη σειρά. Ερχόμαστε
    Περιοχή
    PIIGS
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300 bps ή 300Mbps
    ISP
    Το άλλο Πάσχα
    Router
    OpenWrt
    Path Level
    Interleaved
    Ας σταματήσουν τα LTS και να αρχίσουν να δίνουν rolling releases
    Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία. Ανδρέας Κάλβος
    30 Hours per Week

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    Fritz!box 7530
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από konenas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ας σταματήσουν τα LTS και να αρχίσουν να δίνουν rolling releases
    Δεν παίζει αυτό σε enterprise κομμάτι.

Περιοχή
    PIIGS
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300 bps ή 300Mbps
    ISP
    Το άλλο Πάσχα
    Router
    OpenWrt
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GoofyX Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν παίζει αυτό σε enterprise κομμάτι.
    Να παίξει με rolling ανά 3 ή 6 μήνες.
    30 Hours per Week

Σελ. 18 από 20 ΠρώτηΠρώτη ... 8131617181920 ΤελευταίαΤελευταία

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •