Καλά πάει το πράμα.
Πολύ-νομοσχέδιο (ισχύς από 2026) για ban οποιασδήποτε σχέσης με εταιρία από χώρα που έχει sanctions. Λίστα με εταιρίες που έχουν σχέση με το κινεζικό στρατό.
Το linux foundation (άρα ο πυρήνας) δεν θα μπορεί να συνεργαστεί με καμμία από αυτές. Έχει γίνει ένας χαμός επειδή οι Tencent και Huawei είναι platinum members στο LF (εγώ νομίζω ότι έπαψε να είναι platinum η Tencent αλλά μπορεί να κάνω λάθος) και μάλιστα έχουν και άτομα στο board of directors. Εντωμεταξύ όμως, πέρα από αυτές, σίγουρα είναι και πάρα πολλές άλλες γιατί υπάρχουν άπειρες εταιρίες που είναι silver μέλη. Εγώ με ένα ελάχιστο ψάξιμο (μέχρι το γράμμα c έφτασα και βαρέθηκα) βρήκα China Telecom και China Unicom.
Καλά είπα τότε με τους Ρώσσους να αναλάβουμε τον πυρήνα όσοι είμαστε εδώ στο φόρουμ. Σε λίγο κανείς άλλος δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχει![]()
Εμφάνιση 451-465 από 578
Θέμα: Linux kernel releases
-
08-01-25, 21:44 Απάντηση: Linux kernel releases #451"I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin
Γα.... την πολιτική ορθότητα.
-
08-01-25, 22:07 Απάντηση: Linux kernel releases #452
The year of GNU/Hurd! Ωρίστε έχει και Arch τι άλλο θέλουμε;
-
08-01-25, 22:54 Απάντηση: Linux kernel releases #453
-
08-01-25, 23:28 Απάντηση: Linux kernel releases #454
Δεν ξέρω κατά πόσο στέκει νομικά η ερμηνεία που διάβασα αλλά μερικοί λένε ότι αυτός ο νόμος απαγορεύει όσες εταιρίες παίρνουν συμβόλαια από DoD από το να έχουν σχέσεις ακόμη και άσχετες εταιρίες αν αυτές συνεργάζονται με τις εταιρίες της λίστας. Κάτι τέτοιο.
Δηλαδή αν είχε φύγει το LF και είχε πάει πχ στην Ελβετία που έγραψες, τότε ναι μεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Huawei, τους Ρώσους, κτλ αλλά δεν θα μπορούσαν να συνεργαστούν μαζί του η Microsoft, Dell, Redhat, κτλ όσες εταιρίες παίρνουν συμβόλαια από DoD."I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin
-
09-01-25, 00:13 Απάντηση: Linux kernel releases #455
-
09-01-25, 19:12 Απάντηση: Linux kernel releases #456
Τι μ@λ@κίες ρε είναι αυτές...! Δε μου φεύγει από το μυαλό η σκέψη ότι θέλουν να διαλύσουν το open source λογισμικό έτσι. Και προφανώς το Linux Foundation θα επιλέξει να μη δουλέψει με τις κινέζικες «στρατιωτικού τύπου» εταιρίες και να επιλέξει έτσι μόνο με τις αμερικάνικες ή όποιων άλλων χωρών.
Δεν το βλέπω να γλυτώνει το fork ο kernel με αλλαγή αρχηγού, δηλαδή χωρίς τον Torvalds. Και δυστυχώς αν συμβεί αυτό, δε θεωρώ ότι θα βοηθήσει ιδιαίτερα, αλλά θα κάνει ακόμη περισσότερο fragmented την αγορά.
-
09-01-25, 19:38 Απάντηση: Linux kernel releases #457
wokίλα.
Ένα reset θέλουμε έχουμε πήξει στους offended και στα politically correct.Το δικαίωμά σου να μιλάς δεν περιλαμβάνει την υποχρέωσή μου να σε πάρω στα σοβαρά.
-
09-01-25, 20:07 Απάντηση: Linux kernel releases #458
Reset από ποιους όμως; Η παλιά γενιά τύπου Dennis Richie έχει φύγει. Από τη νέα γενιά που ασχολείται με IT, πολλοί έχουν αυτά τα ιδεώδη των offensive λέξεων, κτλ. Η ενδιάμεση γενιά τύπου Torvalds είτε έχει πιστέψει στα woke* ή δεν μιλάει για να παραμείνει στη θέση. Μέχρι και ο Torvalds που έλεγε "Το καλό με το opensource είναι ότι βρίσκεις άτομα που να ταιριάζεις μαζί τους για να δουλέψεις αντί να φορτώνεσαι bosses. Βρείτε άλλους να συνεργαστείτε, εγώ δεν προτίθεμαι να αλλάξω" τώρα είναι ζωγραφίτσες και σκιουράκια. Θέλω να πιστεύω ότι οι αρχές είναι πάνω από όλα, αλλά ίσως και εγώ αν καθάριζα 1,5 χαρτί το χρόνο, να έκανα και εγώ το κορόιδο και να ζωγράφιζα μονόκερους.
* Σημειωτέον: Προσωπικά δεν με ενοχλεί το woke, αυτό καθεαυτό. Όπως σε όλες τις περιπτώσεις έτσι και το ẃoke ξεκίνησε με σωστές ιδέες, για να βοηθήσει κόσμο. Θυμάστε κατά το 2000 (ή όποτε ήταν) τους SJW; Ξεκίνησε για να βοηθήσει μειονότητες που δεν είχαν δύναμη από μόνες τους, και μετά αλλοτριώθηκε από τυχοδιώκτες που είδαν ότι μπορούν να κερδίσουν από αυτό και που δεν νοιάζονταν στο ελάχιστο για τους άλλους, και έτσι κατήντησε να λες "αυτός είναι SJW" σαν βρισιά. Το woke με την σημερινή υπόστασή του (υποκρισία και αδιαφορία με τον μανδύα του ενδιαφέροντος για τον άλλον) είναι που είναι αηδία."I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
-
09-01-25, 21:22 Απάντηση: Linux kernel releases #459
Carlin πριν καμιά 50αριά χρόνια
https://www.youtube.com/watch?v=o25I2fzFGoY
https://www.youtube.com/watch?v=DpQhztWgrKM
https://www.youtube.com/watch?v=7W33HRc1A6c
Τώρα και στο open source. Ζω για να το δω.Το δικαίωμά σου να μιλάς δεν περιλαμβάνει την υποχρέωσή μου να σε πάρω στα σοβαρά.
-
09-01-25, 21:39 Απάντηση: Linux kernel releases #460
Η υπογραφή μου είναι από το 1ο σου video με τους ευφημισμούς. Εδώ στη παρουσίαση του βιβλίου του επιχειρηματολογεί και για black -> person of colour, indian -> native american, κτλ.
Και αυτό που έγραψα ότι η πολιτική ορθότητα είναι η αδιαφορία με τον μανδύα του ενδιαφέροντος, είναι δικό του νομίζω αλλά μπορεί να κάνω λάθος. Κάποια σκετσάκια του όπως αυτό με την γλώσσα, τους πολέμους, τα ανθρώπινα δικαίωματα, κτλ θα έπρεπε να προβάλλονται στο σχολείο πχ 1 στο τέλος κάθε τριμήνου, να δίνεται μια εβδομάδα στα παιδιά να σκεφτούν και μετά να το συζητάνε με τους καθηγητές."I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
-
11-01-25, 11:58 Απάντηση: Linux kernel releases #461
Τι σχέση έχει το woke (που στην τελική είναι η υποστήριξη των μειονοτήτων) με την εξουσιαστική κίνηση των κυβερνήσεων πάνω στο Ελεύθερο Λογισμικό (όχι open source);
Ο ανοιχτός πλέον πόλεμος των κυβερνήσεων διαχωρίζει τις κοινωνικές σχέσεις, ωθεί σε πολέμους και όσοι υποστηρίζουν τους anti-woke υποστηρίζουν και τις κυβερνήσεις που επιτίθενται στο FS.Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία. Ανδρέας Κάλβος
There is some shit, I will not eat. e.e.cummings
30 Hours per Week
-
12-01-25, 03:36 Απάντηση: Linux kernel releases #462
Εγω βλεπω οτι θα χτυπησει ο "Trump's law"... πως λεμε murphy's law.... καπως ετσι... ποιος ειναι ο νομος του τραμπ? Everything woke turns to shit.
Ετσι εγινε και εδω. Σιγα μη σταματαγαν στους ρωσους.
-
12-01-25, 15:16 Απάντηση: Linux kernel releases #463
Υπάρχει πάντως και μια άλλη ατάκα, που κολλάει εδώ: Go woke, go broke
Μένει να δούμε κατά πόσο, όλη αυτή η woke-ίλα, θα βλάψει το linux foundation και γενικότερα το linux.NetBSD Rocks!
http://www.netbsd.org
-
12-01-25, 17:59 Απάντηση: Linux kernel releases #464
-
12-01-25, 18:20 Απάντηση: Linux kernel releases #465"I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
Bookmarks