Ναι δυστυχώς πρέπει να στήσεις server, το πιο απλό είναι να το εγκαταστήσεις με ένα ετοιματζίδικο container (το official) με μιά εντολή, εφόσον έχεις κάποιο server που τρέχει ήδη containers. Πρέπει επίσης να γίνουν forward κάποιες πόρτες TCP (21114, 21115, 21116, 21117, 21118, 21119) στο container, συν το επιπλέον θέμα με τους clients όταν βρίσκονται πίσω από firewall. Για απλή περιστασιακή χρήση, δεν κάνει, από την άλλη στο γραφείο, που είμαστε καμμιά δεκαριά άτομα που θέλουμε να μπαίνουμε στους υπολογιστές μας είναι μια καλή λύση, αντί να δινουμε κανενα χιλιάρικο ανα έτος στο anydesk/teamviewer. Παίζουμε και με vpn και μετά vnc/spice αλλά με το rustdesk, με ένα κλίκ είσαι μέσα.
Εμφάνιση 1.036-1.050 από 1056
-
13-05-25, 21:29 Απάντηση: Teamviewer και άλλα remote desktop συζήτηση και προβλήματα #1036
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Slammer : 13-05-25 στις 21:46.
-
13-05-25, 21:39 Απάντηση: Teamviewer και άλλα remote desktop συζήτηση και προβλήματα #1037
Όταν είχα Windows... NT χρησιμοποιούσα το remote desktop των windows. Υπάρχει ακόμα απ' όσο ξέρω. Το χρησιμοποιεί κανείς για να πει υπέρ/κατά;
-
13-05-25, 21:44 Απάντηση: Teamviewer και άλλα remote desktop συζήτηση και προβλήματα #1038
Το rdp των windows είναι σαν το vnc δεν είναι ολοκληρωμένη λύση απομακρυσμένης πρόσβασης, είναι βασικά για συνδέσεις εντός του δικτύου, δεν είναι καλή πρακτική να το βγάζεις έτσι στο internet.
- - - Updated - - -
Να προσθέσω ότι μεγάλο προσόν του rustdesk η πολύ καλή εφαρμογή για android...
-
13-05-25, 21:46 Απάντηση: Teamviewer και άλλα remote desktop συζήτηση και προβλήματα #1039
-
13-05-25, 22:11 Απάντηση: Teamviewer και άλλα remote desktop συζήτηση και προβλήματα #1040
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
Το βασικό μειονέκτημα του rdp είναι ότι δεν επιτρέπει ταυτόχρονη χρήση του υπολογιστή και από τις δύο πλευρές. Όταν ξεκινήσει rdp session στον υπολογιστή "server", η οθόνη μαυρίζει και το μηχανάκι κλειδώνει. Αυτό αυτομάτως αποκλείει το rdp για υποστήριξη απομακρυσμένων χρηστών.
Για απομακρυσμένη χρήση είναι οκ, αλλά για να φτάσεις στον απομακρυσμένο υπολογιστή πρέπει να είσαι σίγουρος ότι το κάνεις με ασφάλεια. Δηλαδή, μη βγάλεις φόρα παρτίδα την πόρτα του rdp (default 3389/tcp) στο ντερνέτι - μαύρο φίδι σ'έφαγε πριν το καταλάβεις. Και όχι, το να αλλάξεις την 3389 και να βάλεις άλλη πόρτα δε σε σώζειΑνυπόγραφος
-
13-05-25, 22:26 Απάντηση: Teamviewer και άλλα remote desktop συζήτηση και προβλήματα #1041
Το χρησιμοποιώ για να ελέγχω έναν linux server που έχω.
Έξω δεν το βγάζω με τίποτε.
Συνδέομαι με wg και από εκεί με rdp.
ΥΓ
Φαίνεται ότι με την διαγραφή του φακέλου στο appdata ξεπέρασε το εμπόδιο των limit.
Είχα την εντύπωση ότι γράφει στην registry και ήταν δύσκολο να βρεις τα σημεία για να τα διαγράψεις.
Μεγάλη ανοησία πάντως να το έχουν τόσο απλό.
Ένα delete και είσαι οκ.| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
13-05-25, 23:11 Απάντηση: Teamviewer και άλλα remote desktop συζήτηση και προβλήματα #1042
Το rustdesk δεν απαιτεί να στήσεις server. Έχει και τους δικούς του για δωρεάν χρήση, αλλά δε δεσμεύεται για τη διαθεσιμότητά τους. Το χρησιμοποιώ πολύ καιρό έτσι, και μόνο 2 φορές δεν ήμουν connectable. Δουλεύει ακριβώς όπως το anydesk. Αν θέλεις στήνεις server, για να έχεις πλήρη έλεγχο.
-
13-05-25, 23:17 Απάντηση: Teamviewer και άλλα remote desktop συζήτηση και προβλήματα #1043
Οι δικοί του είναι καθαρά για επίδειξη-δοκιμή, δεν μπορείς πρακτικά να κάνεις τη δουλειά σου με αυτό.... ξεκάθαρα στο site γράφει για self-hosting. Δεν ξέρω αν κάποιος άλλος προσφέρει public υπηρεσία server, έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι....
Πάντως το στήσιμο είναι πολύ απλό σε δικό σου σερβερ, ακόμα και ένα raspberry (ακόμα και παλιό) είναι αρκετό, ή κάποιο μηχάνημα που τρέχει docker:
Κώδικας:wget rustdesk.com/oss.yml -O compose.yml docker compose up -d
Μετά είτε μπορείτε να κάνετε forward τις πόρτες που χρειάζεται από το modem/router είτε να το αφήσετε μόνο στο τοπικό δίκτυο και να γίνεται η συνδεση σε δεύτερο χρόνο μεσω ενός vpn/wireguard.
Εχω πάντως έχω καταευχαριστηθεί την πρόσβαση από android.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Slammer : 13-05-25 στις 23:26.
-
14-05-25, 00:51 Απάντηση: Teamviewer και άλλα remote desktop συζήτηση και προβλήματα #1044
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
Πρόσβαση σε Android υποστηρίζει;
Ανυπόγραφος
-
14-05-25, 01:46 Απάντηση: Teamviewer και άλλα remote desktop συζήτηση και προβλήματα #1045
-
14-05-25, 07:28 Απάντηση: Teamviewer και άλλα remote desktop συζήτηση και προβλήματα #1046
-
14-05-25, 07:56 Απάντηση: Teamviewer και άλλα remote desktop συζήτηση και προβλήματα #1047
Μόνο VPN (WG/Openvpn) και μετά RDP ή teamviewer/anydesk που του βάζεις την εσωτερική ip για σύνδεση και δεν σε πετάει ποτέ έτσι.
Μια χαρά, έτσι παίζω αλλά όπως είπε ο Euri δεν μπορούν να μπουν 2 ταυτόχρονα να βλέπεις τον άλλο αλλά πλην support, αυτό δεν χρειάζεται.There's no substitute for experience
CorollaClub
-
14-05-25, 09:53 Απάντηση: Teamviewer και άλλα remote desktop συζήτηση και προβλήματα #1048
Καλά όλα αυτά με τα vpn κλπ, όμως αυτή η τεχνική εφαρμόζεται μόνο σε υπολογιστές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο μας και στο δίκτυο που έχουμε πρόσβαση. Λύση για μπορούμε να προσφέρουμε support είτε σε κάποιο φίλο μας είτε σε κάποιο πελάτη μας (δεδομένο ότι αυτοί μπορεί να είναι άσχετοι και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα και να βάλουν και έναν κωδικό ή κάτι τετοιο), δυστυχώς δεν βλέπω άλλη πέρα από τα teamviewer/anydesk. Στη περίπτωση αυτή δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε vpn στο δίκτυο του, ούτε να ανοίξουμε πόρτες στο ρουτερ του, εκεί μας "κρατάνε" όλοι αυτοί... λύσεις για να μπαίνουμε σε δικό μας μηχάνημα εντός δικτύου που ελέγχουμε υπάρχουν πολλές (vpn+vnc κλπ). Υπό προϋποθέσεις κάνει κάπως τη δουλειά το rustdesk, εχοντας φιάξει το server, εγκαθιστά ο "άλλος" το rustdesk client περνώντας τον server που του δίνεις (αυτόν που έχεις στήσει), και στη συνέχεια συνδέεσαι στο μηχάνημα του με κωδικό ή πιν ή όπως έχεις δηλώσει. Θα με ενδιέφερε να ακούσω τι άλλες λύσεις έχουμε γι αυτές τις περιπτώσεις.
- - - Updated - - -
Να έχεις έλεγχο της android συσκευής από τον υπολογιστή εννοείς? Ναι μπορεί να το κάνει. Η εφαρμογή από default είναι μόνο client για να συνδέεσαι σε άλλα desktop, μπορείς όμως να ενεργοποιήσεις το service (με τις κατάλληλες άδειες) ετσι ωστε να παίρνεις την εικόνα του κινητού από άλλο client. Δεν το έχω δοκιμάσει αρκετά για το πως δουλεύει, το ενεργοποιησα μια φορά στα γρήγορα για δοκιμή, αλλά επειδή δεν με ενδιέφερε δεν ξέρω περισσότερα, πάντως το κάνει.
-
14-05-25, 10:28 Απάντηση: Teamviewer και άλλα remote desktop συζήτηση και προβλήματα #1049
Στους πελάτες σου δίνεις ένα config και ένα vpn software και συνδέονται μόνιμα πάνω σου ή όταν παραστεί ανάγκη..... αν δεν μπορούν αυτοί να έχουν δικό τους VPN που να μπορείς εσύ να συνδεθείς. Έτσι παίζω εγώ και το βλέπω και σε ακριβά μηχανήματα που έχω στην παραγωγή και έχουν module για support, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα hardware (lantronix συνήθως) που απλά είναι προρυθμισμένο και συνδέεται στο vpn της μαμά εταιρείας οπότε ο τεχνικός συνδέεται πάνω στη μηχανή όποτε γουστάρει.
There's no substitute for experience
CorollaClub
-
14-05-25, 13:45 Απάντηση: Teamviewer και άλλα remote desktop συζήτηση και προβλήματα #1050
Αυτό κάνω και εγώ πλέον σε αρκετούς, εχω πολλαπλά wireguard vpn σε ενα mikrotik (αποκλειστικά γι αυτόν τον σκοπό), ένα wireguard για κάθε πελάτη/εγκατάσταση, που αυτοί που συνδέονται (είτε όταν χρειάζεται είτε συνεχώς) δεν έχουν καμμιά πρόσβαση πρός εμένα, ούτε και μεταξύ τους, όταν θέλω να "μπώ" σε κάποιον, στην ουσία συνδέομαι στο αντίστοιχο wireguard και από εκεί εχω πρόσβαση κατά βούληση. Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος που έχω βρεί και δεν χρειάζεται νταντεμα από τη απομακρυσμένη μεριά (ουτε forward στο router, δουλεύει μέσω GSM, δεν εχει σημασία η IP του απομακρυσμένου δικτύου κλπ), βεβαια υπάρχουν κάποια θεματάκια όταν ο απομακρυσμένος βρίσκεται πίσω από firewall (πχ fortinet) που κόβει τέτοιου είδους συνδέσεις, αλλά πάντα υπάρχουν τρόποι να το ξεπεράσεις....
. Τωρα αν ο πελάτης είναι πιο οργανωμένος και έχει ΙΤ υποστηριξη, μπορεί να έχει δικο του VPN που σε αυτή τη περίπτωση χρησιμοποιείς το δικό του και δεν ασχολείσαι.
Όμως και πάλι αυτή δεν είναι μια "κανονική" απλή λύση..... δυστυχώς τα anydesk/teamviewer είναι μονόδρομος αν θέλεις κάτι απλό και γρήγορο.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Slammer : 14-05-25 στις 13:54.
Bookmarks