Σελ. 12 από 20 ΠρώτηΠρώτη ... 27101112131417 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 166-180 από 291
    Το avatar του μέλους KerneliacGR
    KerneliacGR Guest
    Δυστυχώς στο 7530 δεν έχει να βάλω access number όλα τα άλλα settings είναι ίδια με τα δικά σου.
    Το σκέφτηκα ότι θέλει access number καθώς και το ZTE το έχει αλλά και το Tplink που είχα παλιά. Είμαι στην 7.57 για το 7530.Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Capture1.PNG 
Εμφανίσεις:  13 
Μέγεθος:  56,2 KB 
ID: 254023Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Capture2.PNG 
Εμφανίσεις:  14 
Μέγεθος:  37,9 KB 
ID: 254024
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος KerneliacGR : 15-02-24 στις 12:53.

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Paul84ATH Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγώ παίζω όπως περιγράφεις εδώ:

Στο cosmote backup παλιά (post# 19) που είχα δοκιμάσει έπαιζε χωρίς τα credentials του χρήστη + apn: "backup" και έδινε public ip.
    Ok, αν σου παίζει μια χαρά βέβαια, αλλά μην θεωρείς δεδομένο ότι θα παίζει για πάντα.
    Εκ των αλλαγών της cosmote στα δικά της cpe συμπεραίνεται ότι με την πάροδο του χρόνου έχει κάνει αλλαγές στην υπηρεσία.
    Τα credentials υποθέτω τα θέλει για να αποδώσει την static ip σε αυτούς που έχουν/πληρώνουν static,
    οι λοιποί είναι αναμενόμενο να βγαίνουν nat-ed για οικονομία στις public ip.

Οπότε, μην εκπλαγείς αν αύριο δεν παίζει το "backup" ή δεν παίρνεις public ip.
    Disclaimer:
    Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.

KerneliacGR Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από K1m0n Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ok, αν σου παίζει μια χαρά βέβαια, αλλά μην θεωρείς δεδομένο ότι θα παίζει για πάντα.
    Εκ των αλλαγών της cosmote στα δικά της cpe συμπεραίνεται ότι με την πάροδο του χρόνου έχει κάνει αλλαγές στην υπηρεσία.
    Τα credentials υποθέτω τα θέλει για να αποδώσει την static ip σε αυτούς που έχουν/πληρώνουν static,
    οι λοιποί είναι αναμενόμενο να βγαίνουν nat-ed για οικονομία στις public ip.

Οπότε, μην εκπλαγείς αν αύριο δεν παίζει το "backup" ή δεν παίρνεις public ip.
    Έχει γραφτεί ότι θα ακυρώσουν και τις extra sim στα συμβόλαια GIGAMAX άμα όντως γίνει αυτό (μιας και δουλεύει ακόμα το vpn-internet) θα χρειαστεί να υλοποιηθεί άλλη μέθοδος για όσους θέλουν failover over "something"

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από KerneliacGR Εμφάνιση μηνυμάτων
    άμα όντως γίνει αυτό (μιας και δουλεύει ακόμα το vpn-internet) θα χρειαστεί να υλοποιηθεί άλλη μέθοδος για όσους θέλουν failover over "something"
    Ε, ναι, προφανώς.
    Αν/όταν γίνει αυτό τότε ο ενδιαφερόμενος θα ζυγίσει αναλόγως τις επιλογές του και το κόστος.

Αν η χρήση είναι μόνο για failover σε περίπτωση βλάβης και μιλώντας για soho περιβάλλοντα,
    ο ενδιαφερόμενος μάλλον(?) δεν έχει ανάγκη τα πολλά data, οπότε μπορεί να πάει στην λύση του cosmote backup,
    και θα του παίζει και η τηλεφωνία, και θα βγάλει και η cosmote το ψωμάκι της.

Εναλλακτικά, θα βρει κάποια άλλη sim με ικανά data και ίσως και Public ip αν την χρειάζεται,
    μάλλον δεν θάναι με +3€ όμως.

Γενικότερα πάντως,
    να απομακρυνόμαστε από το σκεπτικό που λέει ότι απαραίτητα έχουμε public ipv4 και dual stack,
    και "ανοίγουμε" τις πόρτες στο router και παίζει το x @lan-side.

Το cg-nat τείνει να γίνει κανόνας, και μεθαύριο δεν θα σε βγάζουν όταν τους λες "έχω κάμερες",
    και η cosmote (και όχι μόνο) το πάει πρός map-e, και όλοι οι isp το πάνε προς ipv4 in/over ipv6,
    οπότε καλό είναι να ξεκινήσει κανείς να μετράει τις επιλογές του απο τώρα.
    Φαντάζομαι ότι θα έχουν διαθέσιμα small-business προγράμματα για soho που θα έχουν ipv4,
    αλλά θα είναι ακριβότερα,
    Disclaimer:
    Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.

KerneliacGR Guest
    Μόλις έκανα δοκιμή & πήρα κανονικά public ip (149.xxx)
    @Paul84ATH το stick από 1und1 το έχεις αγοράσει δοκιμάσει; και άμα ναι τι SIM έχεις πανω.
    Με τρελαίνει μόνο και μόνο η ιδέα να κόψει το DSL σπίτι και να μην έχω IN κίνηση και port forward & VPN IN λόγω CGNAT αλλά λύσεις θα βρεθούν...
    BtW την μέρα που διαπίστωσα το πρόβλημα με το Internet Backup είδα ότι γύρισε πίσω μετά από 30 λεπτά πήρε CG-NAT IP η xDSL από το support λέγανε δικαιολογίες και με ξαναγύρισαν χωρίς πολλά - πολλά . Είμαι δυστυχώς εκτός από τους παρόχους εδώ και 3 χρόνια αλλά σίγουρα κάτι δοκιμάζει η Cosmote βλέπε 5G SA το απόγευμα διάβασα ότι ενεργοποιηούν default το VoLTE στην κινητή.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος KerneliacGR : 16-02-24 στις 03:02.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    70000/10996
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    Fritz!Box 7590
    SNR / Attn
    9db(dB) / 20db(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Καλημέρα @KerneliaGR! Ναι το έχω πάρει για backup του Huawei E3372 USB stick που μου έδωσε η COSMOTE για την υπηρεσία internet backup. Το Fritz το βλέπει κανονικά, του έβαλα την κάρτα SIM του internet backup & συνδέθηκε, ωστόσο, ενώ το Huawei έχει 4 γραμμές σήμα, το 1&1 έχει 2, χωρίς παρ' όλα αυτά διαφορά στις ταχύτητες up/down. Να επισημάνω, ότι πριν το 1&1, είχα αγοράσει ένα Huawei E3372 από τη Vodafone που το είχε σε προσφορά, άλλα το Fritz δεν το έβλεπε καν οπότε και το επέστρεψα...

KerneliacGR Guest
    Καλημέρα @KerneliaGR! Ναι το έχω πάρει για backup του Huawei E3372 USB stick που μου έδωσε η COSMOTE για την υπηρεσία internet backup. Το Fritz το βλέπει κανονικά, του έβαλα την κάρτα SIM του internet backup & συνδέθηκε, ωστόσο, ενώ το Huawei έχει 4 γραμμές σήμα, το 1&1 έχει 2, χωρίς παρ' όλα αυτά διαφορά στις ταχύτητες up/down. Να επισημάνω, ότι πριν το 1&1, είχα αγοράσει ένα Huawei E3372 από τη Vodafone που το είχε σε προσφορά, άλλα το Fritz δεν το έβλεπε καν οπότε και το επέστρεψα...
    Καλησπέρα! Σε ευχαριστώ για την απάντηση ίσως το αγοράσω και εγώ το 1&1 αν και το πρόβλημα μου έχει να κάνει με τον provider/apn καθώς δεν αποδίδει public ip. Να προσθέσω ότι είχα αγοράσει ένα huawei brovi E3372-325 αλλά δυστυχώς δεν το βλέπει το fritz.

Δυστυχώς για κάποιο λόγο που ακόμα δεν με έχουν ενημερώσει είναι κολλημένο μάλλον το username μου.
    descr: Cosmote FIXED CGN services
    origin: AS6799

@update τσίμπησα και εγώ 1&1 όταν θα έρθει με το καλό θα ενημερώσω.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος KerneliacGR : 16-02-24 στις 18:34.

Downloads
    17
    Uploads
    0
    Καλησπέρα! Σε ευχαριστώ για την απάντηση ίσως το αγοράσω και εγώ το 1&1 αν και το πρόβλημα μου έχει να κάνει με τον provider/apn καθώς δεν αποδίδει public ip. Να προσθέσω ότι είχα αγοράσει ένα huawei brovi E3372-325 αλλά δυστυχώς δεν το βλέπει το fritz.

Δυστυχώς για κάποιο λόγο που ακόμα δεν με έχουν ενημερώσει είναι κολλημένο μάλλον το username μου.
    descr: Cosmote FIXED CGN services
    origin: AS6799

@update τσίμπησα και εγώ 1&1 όταν θα έρθει με το καλό θα ενημερώσω.

Που καταντησαμε... μετα το αποτυχημενο 3372Η-325 ,
    παρηγγειλα απο το ebay ενα 3372s-135 (που μαλλον θα θελει φλασαρισμα γιατι οι εξυπνοι oi κινεζοι το εκαναν -Η...) ,
    και χθες χτυπησα και ενα 1&1 το οποιο και βγαινει φτηνοτερα απο τον κινεζο ,και θα ερθει γρηγοροτερα , και δεν θα χρειαζεται και φλασαρισμα.

Πιστευω η πατατα ηταν που αγορασα το 3372Η-325 απο καταστημα λιανικης σαν σκετο στικακι.
    Αν το αγοραζα απο COSMOTE εφοσον το πουλανε για τα Fritzbox θα ειχε το ειδικο modified firmware (ειτε -s , ειτε -Η πειραγμενο για να δουλευει σε Fritz).

Θα ενημερωσω και εγω μολις τα παραλαβω.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LakisFM1 : 16-02-24 στις 20:37.

KerneliacGR Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από LakisFM1 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Που καταντησαμε... μετα το αποτυχημενο 3372Η-325 ,
    παρηγγειλα απο το ebay ενα 3372S-135 (που μαλλον θα θελει φλασαρισμα γιατι οι εξυπνοι oi κινεζοι το εκαναν -Η...) ,
    και χθες χτυπησα και ενα 1&1 το οποιο βγαινει φτηνοτερα απο τον κινεζο (και θα ερθει γρηγοροτερα , και δεν θα χρειαζεται και φλασαρισμα).

Θα ενημερωσω και εγω μολις τα παραλαβω.

Ελπίζω να το "βλέπει" το 1&1 το fritzbox 7530 μιας και ο Paul84ATH έχει το 7590 αλλά είμαι θετικός. μου κάνει πάντως απορία που στο 7530 σε σχέση με το 7590 δεν έχει access mumber για το apn...

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    110/11 + 110/11 + 500/50
    ISP
    Cosmote & Vodafone
    DSLAM
    Wind - ΠΑΤΗΣΙΑ
    Router
    Fritz! VDSL + 5G
    SNR / Attn
    19(dB) / 11(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Μπράβο LakisFM1!
    Χαίρομαι να βλέπω άτομα να τεστάρουν πράγματα με τα Fritz!

Υπάρχουν αρκετοί εδώ που έχουν τεστάρει διάφορα πράγματα, από ONT κτλ..

Καλή επιτυχία με τις νέες δοκιμές και περιμένουμε τα νεότερα!

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από K1m0n Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εναλλακτικά
    α) στήνουμε ένα proper-router για το internet (που να μπορεί να κάνει fail-over σε eth.), και
    β) στήνουμε ένα 4/5G router που θα στείλει την LTE ip με pass-through στο proper-router παραπάνω.
    Bonus: μαθαίνουμε να στήνουμε τα παραπάνω (και είμαστε στην ατραπό του geek).
    Και για να κάνω και εγώ καμία νέα δοκιμή..
    το ποστ του K1m0n μου έδωσε ιδέα..

Έριξα μία LAN από το 6850 5G στο Fazn Office Type-C to 1000Mbps Ethernet / PD Adapter..
    https://www.adslgr.com/forum/threads...50#post7396450

και μετά το σύνδεσα στην 2η USB του 7590 ΑΧ!
    (Στην 1η έχω ένα NAS με USB Stick)

Όπως φαίνεται το αναγνώρισε μία χαρά ως Mobile σύνδεση!
    Σας βάζω και φώτο..
    - Εμφανίστηκε η σύνδεση και στο αρχικό μενού του 7590 ΑΧ.

- Πριν.. No Mobile..

- Μετά..

...

Μη μου ζητήσετε να κάνω τώρα δοκιμές Failover και τέτοια,
    γιατί από χθες είχα κάτι προβλήματα με τις IP στο 7590 AX,
    και μου κάνανε και σήμερα δοκιμή από Cosmote.

Πάντως για BackUp με ρούτερ 4G/5G μπορείς να πας πλέον και σε λύσεις Load Balance / Failover..
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Iris07 : 16-02-24 στις 21:18.

Downloads
    17
    Uploads
    0
    Επιβεβαιωσε με αν καταλαβα καλα συνδεσες στο Fritz ενα usb to ethernet και το αναγνωρισε σαν mobile internet.

και τον adaptora τον συνδεσες με την εξοδο απο ενα 5G router και θα χρησιμοποιησεις το failover του fritz για να γυρναει στο 5G.

Σωστα?

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    110/11 + 110/11 + 500/50
    ISP
    Cosmote & Vodafone
    DSLAM
    Wind - ΠΑΤΗΣΙΑ
    Router
    Fritz! VDSL + 5G
    SNR / Attn
    19(dB) / 11(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Σωστά.. και απ' ότι φαίνεται το αναγνωρίζει σαν Mobile.
    Κάποια στιγμή θα κάνω και την πραγματική δοκιμή,
    δεν θέλω τώρα να χάσω την IP που έχει το 7590 ΑΧ.

6850 5G LAN -> Ethernet to USB -> USB 7590 AX..

Παλιά είχα δοκιμάσει και το Samsung κινητό με USB Tethering (με το USB καλώδιο φόρτισης) στην USB του 7590 ΑΧ.
    Και αυτό μία χαρά το έβλεπε.

Configuring FRITZ!Box for internet access via an Android smartphone (USB tethering)
    https://en.avm.de/service/knowledge-...USB-tethering/

KerneliacGR Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Iris07 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μπράβο LakisFM1!
    Χαίρομαι να βλέπω άτομα να τεστάρουν πράγματα με τα Fritz!

Υπάρχουν αρκετοί εδώ που έχουν τεστάρει διάφορα πράγματα, από ONT κτλ..

Καλή επιτυχία με τις νέες δοκιμές και περιμένουμε τα νεότερα!

- - - Updated - - -

Και για να κάνω και εγώ καμία νέα δοκιμή..
    το ποστ του K1m0n μου έδωσε ιδέα..

Έριξα μία LAN από το 6850 5G στο Fazn Office Type-C to 1000Mbps Ethernet / PD Adapter..
    https://www.adslgr.com/forum/threads...50#post7396450

και μετά το σύνδεσα στην 2η USB του 7590 ΑΧ!
    (Στην 1η έχω ένα NAS με USB Stick)

Όπως φαίνεται το αναγνώρισε μία χαρά ως Mobile σύνδεση!
    Σας βάζω και φώτο..
    - Εμφανίστηκε η σύνδεση και στο αρχικό μενού του 7590 ΑΧ.

- Πριν.. No Mobile..

- Μετά..

...

Μη μου ζητήσετε να κάνω τώρα δοκιμές Failover και τέτοια,
    γιατί από χθες είχα κάτι προβλήματα με τις IP στο 7590 AX,
    και μου κάνανε και σήμερα δοκιμή από Cosmote.

Πάντως για BackUp με ρούτερ 4G/5G μπορείς να πας πλέον και σε λύσεις Load Balance / Failover..
    Προβλήματα με τις IP έχουν αναφερθεί εδώ και αρκετές ώρες στην Cosmote πχ ακόμα και σε εταιρίες με static παίρνουν CG-NAT.

Downloads
    17
    Uploads
    0
    Moλις το δοκιμαζω με πιο πολυπλοκο setup.

Xiaomi Κινητο σε hotspot mode.
    Ubiquiti M5 station στο hotspot.

H LAN του ubiquiti στον usb-to-ethernet adapter που ειναι κουμπωμενος στην usb του 7590.

Το 7590 σε failover mode, μολις εκλεισα το router της ΗCN γυρισε μετα απο 10 λεπτα στο κινητο, αλλα μολις επαναφερω την οπτικη ινα ,ακομα και μια ωρα μετα δεν εχει γυρισει στην πισω στην WAN ΗCN.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LakisFM1 : 17-02-24 στις 00:04.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    110/11 + 110/11 + 500/50
    ISP
    Cosmote & Vodafone
    DSLAM
    Wind - ΠΑΤΗΣΙΑ
    Router
    Fritz! VDSL + 5G
    SNR / Attn
    19(dB) / 11(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Τα σχετικά μενού στο 7590 είναι τα ίδια με του 7590 ΑΧ (πιο πάνω) που έχει 7.80 OS ?

- - - Updated - - -

Προβλήματα με τις IP έχουν αναφερθεί εδώ και αρκετές ώρες στην Cosmote πχ ακόμα και σε εταιρίες με static παίρνουν CG-NAT.
    Μάλιστα.. :-|

Σήμερα το πρωί μου κάνανε ένα reset στην σύνδεση, και μετά μου στείλανε μήνυμα ότι η βλάβη (ήταν ανοιχτή από χθες) διορθώθηκε..

Σελ. 12 από 20 ΠρώτηΠρώτη ... 27101112131417 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία