Η avm από την πλευρά της σωστά έκανε, σου λέει "άμα δεν παίζει το sip κοίτα αυτές τις ρυθμίσεις".
Δεν χαλάς κάτι στην τηλεφωνία κάπως.
*Αν* ο sip upstream δέχεται σύνδεση από την 2ή wan σου, θα παίξει με τις λοιπές ρυθμίσεις ίδιες.
Απλώς όταν κάνει failover αντί να βγαίνει η κίνηση από την wan #1 (xdsl) θα βγαίνει από την wan #2 (lte).
Και το δικό μου ίδιο είναι, και παίζει με το provisioning της cosmote,
οπότε αυτές είναι οι ρυθμίσεις που σπρώχνει η cosmote.
Αλλά άν ήταν λάθος δεν θα σου έπαιζε ούτε πάνω από την dsl.
Εμφάνιση 106-117 από 117
-
20-06-23, 10:18 Απάντηση: FritzBox + cosmote mobile backup? #106Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
20-06-23, 10:52 Απάντηση: FritzBox + cosmote mobile backup? #107
Σ ευχαριστω! Αρα λες να μην πειραξω τιποτε απο αυτα που λεει η avm? Οντως, την τηλεφωνια την τραβηξε αυτοματα το fritz. Αρα καποια στιγμη που θα βρω χρονο, θα κατσω να το γυρισω στο οριτζιναλ 7.31 μηπως φταιει η lab version.
-
20-06-23, 11:10 Απάντηση: FritzBox + cosmote mobile backup? #108
Κάνε ότι νομίζεις.
Κατ'εμέ κατά πάσα πιθανότητα απλώς δεν δέχεται την σύνδεση ο sip server της cosmote από την sim σου
(αλήθεια, το log τι λέει περί τηλεφωνίας όταν γυρνάς στο lte wan?),
και αν είναι έτσι θα λυθεί μόνο αλλάζοντας την sim με αυτή του internet backup.
Το παραπάνω είναι σύμφωνο και με την εμπειρία άλλων χρηστών,
που επίσης δοκίμασαν να κάνουν register το sip από άλλη wan και δεν τα κατάφεραν.Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
20-06-23, 11:35 Απάντηση: FritzBox + cosmote mobile backup? #109
Registration of internet telephone number
+30xxxxxxxx failed. Reason for error: Remote site not responding. Timeout.
-
20-06-23, 12:10 Απάντηση: FritzBox + cosmote mobile backup? #110
Από το παραπάνω μπορείς να συμπεράνεις:
1. το failover παίζει, η κίνηση βγαίνει από το wan #2 (lte)
2. βρίσκει τον server (οπότε dns->ip και δρομολόγηση = ok)
3. το fritz προσπαθεί να κάνει register στον sip της cosmote
4. ο remote sip δεν απαντάει (υποθέτω απλώς κάνει drop το incomming connection).
*Γιατί* δεν απαντάει, δεν μπορώ να το ξέρω κάπως,
αλλά σου είπα ήδη τι υποπτεύομαι.Disclaimer:
-
21-09-23, 21:07 Απάντηση: FritzBox + cosmote mobile backup? #111
Θέλω να επαναφέρω το θέμα, και κυρίως σχετικά με τη δυνατότητα usb tethering από κινητό android, που αναφέρθηκε παραπάνω στο νήμα, αλλά δεν ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα.
Είναι μια πολύ καλή σκέψη, κυρίως γιατί η AVM περιγράφει τη διαδικασία και την υποστηρίζει (δες εδώ)
Έτσι, μπορούμε να συνδέσουμε λογικά μια συσκευή android 5G στο fritz και να έχουμε πολύ υψηλές ταχύτητες για failover (σε μερικούς ανώτερες και τις ενσύρματης σύνδεσης). Αναφέρομαι σε όσους έχουν μια επιπλέον διαθέσιμη συσκευή και μπορούν να την έχουν μόνιμα καρφωμένη στο fritzbox.
Για να είναι πραγματικά failover όμως, με χαρακτηριστικά set and forget, θα πρέπει κάπως να ρυθμίσουμε και την τροφοδοσία. Έλεγξα πριν λίγο και το κινητό μου φορτίζει όταν το συνδέω στη θύρα USB του fritzbox 7590.
Ωστόσο, όσο και αν οι νεότερες κυρίως τηλεφωνικές συσκευές έχουν προστασία από υπερφόρτιση, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να φορτίζεται το κινητό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Και το ερώτημά μου (αν και μπορεί να θεωρηθεί άσχετο με το κυρίως θέμα, αλλά λυτρωτικό για πολλούς που θα ψάχνουν εδώ) είναι:
Υπάρχει κάποια έξυπνη USB συσκευή, η οποία να προγραμματίζεται να διακόπτει την τροφοδοσία, αλλά όχι τη μεταφορά δεδομένων;
Συγκεκριμένα, αναφέρομαι σε συσκευές σαν και αυτή (https://www.skroutz.gr/s/39471436/So...ml#description), οι οποίες ως προς το σκέλος της τροφοδοσίας κάνουν αυτό που θέλω. Αλλά δεν ξέρω αν όταν διακόπτουν τη ροή του ρεύματος, διακόπτουν και τη ροή των δεδομένων.
Ευχαριστώ, και συγγνώμη αν κούρασα.
-
21-09-23, 21:25 Απάντηση: FritzBox + cosmote mobile backup? #112
Για 5 ευρώ που κάνει, δεν είναι τίποτα να το δοκιμάσει κάποιος!
My AVM Fritz : 7590 AX, 4060 AX, 6850 5G, Repeater 6000, Fon X6, Smart Gateway, Dect 500, Dect 440, Dect 200
Others : ZTE H267A, TP-Link TL-R605, Samsung S20 FE, Samsung S21 FE, Poynting XPOL-1-5G
-
21-09-23, 22:38 Απάντηση: FritzBox + cosmote mobile backup? #113
-
21-09-23, 22:45 Απάντηση: FritzBox + cosmote mobile backup? #114
Δεν υπαρχει κανενας λογος να διακοπτεις την τροφοδοσια. Πλεον μονο σε πολυ entry level συσκευες, με κουμπακια χρειαζεται να αποσυνδεεις την τροφοδοσια μετα τη φορτιση.
Ολες οι αλλες το κανουν μονες τους αυτο.
Σιγουρα, και δοκιμασμενο χρονια με κινητα μονιμα σε φορτιση, οπου η μπαταρια τους λειτουργει κανονικα.
-
21-09-23, 23:16 Απάντηση: FritzBox + cosmote mobile backup? #115
Σε πρόσφατη βλάβη παρόχου βολεύτηκα με 4g-κινητό και USB tethering. Για να παίξει όμως έπρεπε να επιλέξω τη πρώτη επιλογή, Ιnternet connection via mobile networks enabled.
Το dsl ητανε interrupted. δε ξέρω αν έπρεπε να περιμένω περισσότερη ώρα ώστε να γυρίσει στο LTE απο το κινητό
-
29-09-23, 15:52 Απάντηση: FritzBox + cosmote mobile backup? #116
-
08-10-23, 11:27 Απάντηση: FritzBox + cosmote mobile backup? #117
Το θέμα είναι ότι όταν διακόπτει την τροφοδοσία λόγω έξυπνης φόρτισης, διακόπτει και τη ροή δεδομένων. Υπάρχει κάποια λύση γι αυτό;
Bookmarks