Δελτίο Τύπου:
Τροποποίηση των Αποφάσεων της ΕΕΤΤΑΠ ΕΕΤΤ 800/03/21.02.2017 (Απόφαση Α’ Ανάθεσης), ΑΠ ΕΕΤΤ 813/004/07.06.2017 (Απόφαση Β’ Ανάθεσης)και ΑΠ ΕΕΤΤ 828/12/28.09.2017 (Απόφαση Γ’ Ανάθεσης)ως ισχύουν,ως προς την ημερομηνία ολοκλήρωσης υλοποίησης του δικτύου Νέας Γενιάς που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν οι εταιρείεςVodafone,WINDκαι ΟΤΕ σε συγκεκριμένες από τις υπαίθριες καμπίνες που τους ανατέθηκαν με τις ως άνω Αποφάσεις.
Κατά τη διάρκεια της υλοποίησης των επιχειρηματικώνπλάνων των παρόχων στο πλαίσιο των ανωτέρω αναθέσεων (Α’ , Β’ και Γ’ Ανάθεσητης πρώτης ανάθεσης), οι εταιρείες υπέβαλαν στην ΕΕΤΤ αιτήματα αλλαγής τριμήνου ενεργοποίησης υπαίθριων καμπινών (σχετ. ια). Οι κύριοι λόγοι τους οποίους επικαλούνταν οι εταιρείες στα αιτήματά τους για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης ενεργοποίησης των καμπινών είναι οι ακόλουθοι:
1)Καθυστερήσεις των επιμέρους αδειοδοτήσεων/εγκρίσεων από τους αρμόδιους φορείς(π.χ. Δήμοι, Περιφέρειες, Τροχαία, Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων),
2)Καθυστέρηση στην ηλεκτροδότηση των υπαίθριων καμπινώναπό τον ΔΕΔΔΗΕ,
3)Ειδικές εργασίες ΟΤΕ,4)Αναγκαστική μετακίνηση καμπινών της εταιρείας λόγω παραπόνων περιοίκων.Τα αιτήματα των εταιρειών συνοδεύονταν με πληροφορίες αναφορικά με το ιστορικό και τους λόγους καθυστέρησης ανά υπαίθρια καμπίνα του κάθε αιτήματός.
Σε συνέχεια των ανωτέρω αιτημάτων,η ΕΕΤΤ προχώρησε στην λήψη των ακολούθων Αποφάσεων τροποποίησης του χρόνου ενεργοποίησης υπαίθριων καμπινών που έχουν ανατεθεί στους παρόχους μέσω της διαδικασίας Ανάθεσης για την υλοποίηση της τεχνολογίας vectoring:
Σημειώνεται ότι συχνά οι εταιρείες υποβάλλουν συνεχή αιτήματα αλλαγής πλάνου για τις ίδιες καμπίνες των οποίων η ενεργοποίηση μετακινείται χρονικά καθώς δεν έχει σταθεί δυνατή η άρση των προβλημάτων τα οποία δημιουργούν τις καθυστερήσεις. Τον Ιούλιο του 2019 εκκρεμούν στην ΕΕΤΤ αιτήματα αλλαγής πλάνου τόσο της Vodafone και WIND όσο και του ΟΤΕ.
Με την σχετ. ιβ επιστολή της τον Σεπτέμβριο του 2018, η εταιρεία WIND υπέβαλε στην ΕΕΤΤ αίτηση τροποποίησης του συνολικού χρονοδιαγράμματος του εγκεκριμένου πλάνου NGA της WIND όπως αυτό έχει οριστεί στις σχετικές αποφάσεις της ΕΕΤΤ. Σύμφωνα με την εταιρεία WIND, οι κυριότεροι λόγοι που καθιστούν την τροποποίηση των αποφάσεων επιτακτική είναι οι κάτωθι:
1) Το αρχικό πλάνο της εταιρείας είχε καταρτιστεί βασισμένο σε παραδοχές οι οποίες σήμερα δεν ισχύουν στην πράξη, όπως ότι οι διαδικασίες της ρευματοδότησης και αδειοδότησης θα πραγματοποιούνταν χωρίς σημαντικές καθυστερήσεις και εντός των οριζόμενων σχετικών διοριών. Παράλληλα υπήρχε η εκτίμηση ότι στο RUO (το οποίο είχε τροποποιηθεί για τη διευκόλυνση της διαδικασίας VDSL vectoring) θα οριζόταν σχετικό SLA στη διαδικασία αντικατάστασης ΤΚΜ ΟΤΕ.
2) Στο χρονικό διάστημα από την έναρξη της εμπορικής διάθεσης έως τη στιγμή της αποστολής της εν λόγω επιστολής έχουν παρατηρηθεί σημαντικές καθυστερήσεις στις σχετικές διαδικασίες, οι οποίες και συνεχίζουν να παραμένουν ιδιαίτερα προβληματικές δίχως να προβλέπεται βελτίωση εντός των επόμενων μηνών.
3) Οι εν λόγω καθυστερήσεις έχουν ως άμεσο συνεπακόλουθο την περαιτέρω ολίσθηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης αφενός λόγω του περιορισμού στο προγραμματισμό των συνεργείων των συνεργαζόμενων εργολάβων και αφετέρου λόγω των περιορισμών στο προγραμματισμό της σύνδεσης των ΥΚ από τον ΟΤΕ .
4) Ειδικότερα σε συγκεκριμένους Δήμους, έχουν έρθει αντιμέτωποι με ιδιαίτερα προβλήματα και συγκεκριμένα:
a. Τον προγραμματισμό των ασφαλτοστρώσεων (συνεχείς αλλαγές, προτεραιοποίηση με βάση τις ανάγκες των Δήμων με αποτέλεσμα να υπάρχουν ασύνδετα τμήματα του δικτύου κλπ.)
b. Τους ειδικούς περιορισμούς από την τροχαία (υλοποίηση δικτύου αυστηρώς σε βραδινές ώρες και κεντρικές οδούς)
Τέλος, αναφέρουν ότι η τροποποίηση του συνολικού πλάνου θα διευκόλυνε σημαντικά και σε διαχειριστικό επίπεδο καθώς δε θα απαιτούνται οι συνεχείς αιτήσεις τροποποίησης ενεργοποίησης συγκεκριμένων υπαίθριων καμπινών από τη μεριά των εταιρειών και οι σχετικοί έλεγχοι από την ΕΕΤΤ.
Σε συνέχεια της ανωτέρω επιστολής η ΕΕΤΤ πραγματοποίησε συνάντηση με τους τρεις παρόχους WIND, Vodafone και ΟΤΕ στους οποίους έχουν ανατεθεί καμπίνες για υλοποίηση δικτύων NGA στο πλαίσιο της διαδικασίας vectoring μέσω των τριών Αποφάσεων της ΕΕΤΤ (σχετ. η, θ, ι) προκειμένου
να συζητηθούν οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων.
Σε συνέχεια της συνάντησης αυτής, η εταιρεία WIND κατέθεσε στην ΕΕΤΤ τον Δεκέμβριο του 2018 την σχετ. ιγ επιστολή της με συμπληρωματικά στοιχεία, σχετικά με τους μέσους χρόνους ενεργοποίησης μίας υπαίθριας καμπίνας, ο οποίος εκτιμήθηκε στους 15,3 μήνες με σχετική ανάλυση ανάλογα με τα στάδια υλοποίησης. Στην εν λόγω επιστολή η εταιρεία WIND σημείωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις υπηρεσίες των Δήμων και της ΔΕΔΔΗΕ για την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης και ηλεκτροδότησης και στο πλαίσιο αυτό έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις μεταξύ ανώτερων στελεχών της διοίκησης της εταιρείας με αρμόδια στελέχη των υπηρεσιών των Δήμων και της ΔΕΔΔΗΕ. Συγκεκριμένα, επισυνάπτεται επιστολή της WIND στις 21/12/2017 από τον Γενικό Διευθυντή Δικτύου και Προμηθειών προς τη Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ, όπου επισημαίνεται ότι κλιμακώνεται το πρόβλημα καθυστερήσεων ήδη από το Q4 2017 δίχως ωστόσο να έχει ληφθεί έως εκείνη τη στιγμή επίσημη απάντηση στην επιστολή τους.
Επίσης, η εταιρεία WIND επεσήμανε ότι η μεγάλη καθυστέρηση ηλεκτροδότησης των ήδη κατασκευασμένων καμπινών συνεπάγεται – μεταξύ άλλων – σημαντικά τεχνικά προβλήματα και επιπλέον κόστη στο δίκτυό τους.
Ενδεικτικά αναφέρουν ότι:
− Υπάρχει υψηλός κίνδυνος βανδαλισμού και κλοπής εξοπλισμού από τις καμπίνες χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα αποτροπής καθώς δεν είναι εφικτή η λήψη σήματος ειδοποίησης για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στην καμπίνα
− Υπάρχει υψηλός κίνδυνος φθοράς του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και των συσσωρευτών λόγω άμεσης έκθεσης της καμπίνας σε ακραίες καιρικές συνθήκες για διάστημα μηνών από την μη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού
− Προκύπτει επιπρόσθετο διαχειριστικό και οικονομικό κόστος από την ανάγκη εκτέλεσης εργασιών υλοποίησης για όλες τις εμπλεκόμενες καμπίνες με πρόσθετες επισκέψεις, καθώς απαιτείται μετά την ρευματοδότηση πρόσθετη επίσκεψη για την ενεργοποίηση του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού πρόσβασης και επίσκεψη για την διενέργεια των δοκιμών αποδοχής συνολικά της κατασκευής.
Σε συνέχεια των ανωτέρω, η ΕΕΤΤ κάλεσε και τους άλλους δύο παρόχους πρόσβασης να υποβάλουν σχετικά στοιχεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπέβαλε η εταιρεία Vodafone με τη σχετ. ιε επιστολή της τον Απρίλιο του 2019:
− Ο μέσος χρόνος αδειοδότησης από Δήμους/Περιφέρειες είναι 5,41 μήνες
− Ο μέσος χρόνος κατασκευής καμπίνας από τον ΠΠ είναι 2,81 μήνες
− Ο μέσος χρόνος αντικατάστασης ΤΚΜ ΟΤΕ είναι 2,7 μήνες
− Ο μέσος χρόνος ρευματοδότησης από την υποβολή της σχετικής αίτησης είναι 5,36 μήνες
− Ο μέσος χρόνος ενεργοποίησης μετά την ρευματοδότηση είναι 2,07 μήνες
Η εταιρεία Vodafone επεσήμανε ότι, κατόπιν της ολοκλήρωσης ηλεκτροδότησης δύναται να προκύψουν πρόσθετα ζητήματα τα οποία δεν είναι δυνατό να εντοπιστούν ή/και αρθούν πριν την ολοκλήρωση ηλεκτροδότησης. Ο χρόνος δε αποκατάστασης είναι μεταβλητός ανάλογα με το μέγεθος του ζητήματος ή/και βλάβης και από το εάν απαιτούνται πρόσθετες αδειοδoτήσεις για την τυχόν μετατόπιση και αποκατάσταση (ενδεικτικά προβλήματα στην οπτική υποδομή λόγω βλαβών και προβλημάτων στην όδευση του δικτύου, προβλήματα προστασίας ηλεκτρικού δικτύου, αναγκαστική μετατόπιση ακόμη και μετά την ηλεκτροδότηση, κα). Επίσης, η εταιρεία επισημαίνει ότι στις περιπτώσεις που προκύπτουν μη προγραμματισμένοι λόγοι καθυστέρησης οι οποίοι προκαλούν «τρύπες» στο πλάνο υλοποίησης, απαιτείται νέος προγραμματισμός/σχεδιασμός για την αποκατάστασή τους, λαμβάνοντας υπόψη και τα ζητήματα οικονομιών κλίμακας που προκύπτουν (προγραμματισμός συνεργείων, ανθρώπινου δυναμικού και πόρων).
Στην εν λόγω επιστολή η εταιρεία Vodafone ενημέρωσε την ΕΕΤΤ ότι έχει προωθήσει έγγραφες οχλήσεις και έχει προκαλέσει πολλές συναντήσεις ειδικά για το ζήτημα των καθυστερήσεων. Επιπλέον έχει υποβάλλει και σχετικές προτάσεις αντιμετώπισης και βελτίωσης του ρυθμού ολοκλήρωσης των εργασιών από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ με την συνεργασία και συμβολή και της αρμόδιας Διεύθυνσης Στρατηγικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, καθώς το εν λόγω έργο έχει υπαχθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) στο καθεστώς «Επιτάχυνσης και διαφάνειας υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων» (fast track), χωρίς ωστόσο να υπάρξει ουσιώδης διαφοροποίηση ή δέσμευση ως προς τους χρόνους παράδοσης.
Σε αντίστοιχες ενέργειες και συναντήσεις η εταιρεία έχει προβεί και στις περιπτώσεις που η καθυστέρηση οφείλεται σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και φορείς που εμπλέκονται στην αδειοδότηση καμπινών/δικτύου (ενδεικτικά Τεχνική Υπηρεσία του εκάστοτε Δήμου, Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, Εφορεία Αρχαιοτήτων, Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων). Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων & Τεχν. Έργων όπου η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει σχετική καθυστέρηση ως προς την έγκριση θέσης καμπινών, κυρίως λόγω αναβολής λήψης αποφάσεων επί της έγκρισης μελέτης και λειτουργίας καμπινών και επανεξέτασης του τρόπου κατασκευής των καμπινών.
Επίσης, η εταιρεία ανέφερε ότι σοβαρές καθυστερήσεις σε αρκετές περιπτώσεις αντιμετωπίζουν ως προς την έκδοση Αποφάσεων μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας από την Τροχαία καθώς και ως προς την καθυστέρηση έγκρισης μελέτης σήμανσης (από τις επιμέρους Περιφέρειες). Περαιτέρω σημαντικές καθυστερήσεις αντιμετωπίζουν και από πλευράς του ΟΤΕ κυρίως όταν πρόκειται να διενεργηθούν ειδικές εργασίες αντικατάστασης και διάσπασης καμπινών, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της εταιρείας για την υλοποίηση Απομακρυσμένων Συνεγκαταστάσεων.
Σύμφωνα με την εταιρεία Vodafone, το μείζον θέμα που προκαλείται από την καθυστέρηση ρευματοδότησης μιας ήδη κατασκευασμένης καμπίνας αφορά κατά κύριο λόγο στον επιχειρησιακό τομέα. Συγκεκριμένα οι διαθέσιμοι πόροι που χρησιμοποιούνται για το έργο είναι συγκεκριμένοι και περιορισμένοι. Αντίστοιχα ο προϋπολογισμός του έργου είναι καθορισμένος. Έχοντας υπόψιν τις ως άνω δύο παραμέτρους, η καθυστέρηση ρευματοδότησης φέρει ως αποτέλεσμα την αναπόφευκτη, αλλά εύλογη χρονική αναδιάταξη του έργου προς άλλη κατεύθυνση/περιοχή NGA ώστε να μειωθεί ο αρνητικός αντίκτυπος στο συνολικό πλάνο και η ζημία που επέρχεται στην Εταιρεία λόγω της ως άνω αναμονής και «αδράνειας» των πόρων της εταιρείας. Όταν πολύ αργότερα στην εξέλιξη του έργου χορηγείται ρευματοδότηση, το έργο μπορεί να έχει ήδη στραφεί σε άλλη κατεύθυνση και ως εκ τούτου απαιτείται νέος προγραμματισμός/σχεδιασμός για την επαναφορά του, λαμβάνοντάς υπόψη και τα ζητήματα οικονομιών κλίμακος που προκύπτουν (προγραμματισμός συνεργείων, ανθρώπινου δυναμικού και πόρων).
Ως προς τα τεχνικά ζητήματα, ένα τεχνικό πρόβλημα που προκαλείται εξαιτίας της μη ηλεκτροδότησης μιας κατασκευασμένης καμπίνας, είναι η δημιουργία στο εσωτερικό της καμπίνας ενός «μικρο-περιβάλλοντος» αυξημένης υγρασίας και θερμοκρασίας. Το εν λόγω περιβάλλον ευνοεί την οξείδωση του ενεργού εξοπλισμού ο οποίος είναι εγκατεστημένος (για παράδειγμα εναλλάκτες θερμοκρασίας). Αποτέλεσμα αυτού είναι η αύξηση του κινδύνου καταστροφής του εξοπλισμού κατά την πρώτη ηλεκτροδότηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε μη προϋπολογισμένο κόστος αποκατάστασης αλλά και χρονικής καθυστέρησης, καθώς για να ολοκληρωθεί η ενεργοποίηση πρέπει να προχωρήσουν σε αντικατάσταση του εξοπλισμού. Τέλος, αναφέρει η εταιρεία, υπάρχουν περιπτώσεις όπου εμφανίζονται υψηλές θερμοκρασίες, λόγω της μη ψύξης της καμπίνας, που αντίστοιχα λειτουργούν αρνητικά στον εξοπλισμό, και πολλές φορές φτάνουν στα όρια των θερμικών ανοχών τόσο του ενεργού όσο και του παθητικού εξοπλισμού αυτής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπέβαλε η εταιρεία ΟΤΕ με τη σχετ. ιε επιστολή της τον Απρίλιο του 2019:
− Ο μέσος χρόνος αδειοδότησης από Δήμους/Περιφέρειες είναι 80 ημέρες
− Ο μέσος χρόνος κατασκευής καμπίνας από τον ΠΠ είναι 82 ημέρες
− Ο μέσος χρόνος ρευματοδότησης από την υποβολή της σχετικής αίτησης είναι 277 ημέρες
− Ο μέσος χρόνος ενεργοποίησης μετά την ρευματοδότηση είναι 30 ημέρες
Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, το βασικότερο πρόβλημα στην περίπτωση καθυστέρησης ρευματοδότησης μίας ήδη κατασκευασμένης καμπίνας είναι ότι ο εξοπλισμός παραμένει εκτεθειμένος στις περιβαλλοντικές συνθήκες (υγρασία, ακραίες θερμοκρασίες κ.α.) χωρίς να λειτουργούν τα συστήματα προστασίας του και έτσι ενδέχεται να υποστεί φθορές ή και ολική καταστροφή.
Η εταιρεία Vodafone με νέα επιστολή της (σχετ. ιστ) τον Ιούλιο του 2019, παραπέμπει στα προβλήματα που αναλυτικά παρέθεσε με την σχετ. ιε επιστολή της και συμπληρωματικά αναφέρει ότι πέραν των ως άνω λόγων καθυστέρησης, τους τελευταίους μήνες την κατάσταση δυσχεραίνει η παρατεταμένη εκλογική περίοδος, εξαιτίας της οποίας έχουν κυριολεκτικά παγώσει οι αδειοδότήσεις και απαιτούμενες ενέργειες από πλευράς των αρμόδιων εμπλεκόμενων δημόσιων φορέων. Σε συνέχεια των αναφερθέντων, η εταιρεία εκτιμά ότι βάση της εμπειρίας της, των μέσων χρόνων ενεργοποίησης και των προσκομμάτων/καθυστερήσεων που έχουν αντιμετωπίσει και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν, με βεβαιότητα πλέον εκτιμούν ότι όχι μόνο δεν θα μπορούν να ολοκληρώσουν το προβλεπόμενο πλάνο έως την λήξη του τρίτου τριμήνου 2019, αλλά ότι, ιδίως σε ορισμένες περιπτώσεις/περιοχές ο χρόνος μπορεί να ξεπεράσει και προσεγγίσει ακόμη και τους δώδεκα μήνες.
Σύμφωνα με την εταιρεία, έχει προβεί σε εννιά (9) επικαιροποιήσεις πλάνου με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε διαχειριστικό φόρτο για τη συλλογή και αναλυτική τεκμηρίωση εκάστου αιτήματος επικαιροποίησης, τόσο για την εταιρεία όσο και για τα αρμόδια στελέχη της ΕΕΤΤ. Σημειώνουν δε, ότι για το σύνολο των επικαιροποιήσεων που έχουν αιτηθεί, αποδεδειγμένα η καθυστέρηση ήταν εκτός των ορίων ελέγχου της εταιρείας.
Με την επιστολή της η εταιρεία Vodafone καλεί την ΕΕΤΤ όπως εξετάσει και εγκρίνει το αίτημά της για την καθολική επιμήκυνση του οριζόμενου πλάνου των 28 μηνών για τις εναπομείνασες υλοποιήσεις/καμπίνες κατά 12 επιπλέον μήνες. Σημειώνουν επίσης, ότι το εν λόγω διάστημα θα είναι το μέγιστο δυνατό καθώς σαφώς εντός του εν λόγω διαστήματος θα ολοκληρωθούν και ενεργοποιηθούν οι καμπίνες, η δε εταιρεία θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο δυνατόν αμεσότερη ολοκλήρωση του πλάνου. Επισημαίνουν επίσης, ότι η εταιρεία δύναται να επεκτείνει αντίστοιχα και τη διάρκεια ισχύος της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης.
Η εταιρεία WIND με νέα επιστολή της (σχετ. ιζ) τον Ιούλιο του 2019, επιβεβαίωσε ότι οι καθυστερήσεις που αναφέρθηκαν στις επιστολές της (σχετ. ιβ και ιγ) και ιδιαίτερα οι καθυστερήσεις στη διαδικασία της ηλεκτροδότησης συνεχίζουν να παραμένουν ιδιαίτερα προβληματικές δίχως να προβλέπεται βελτίωση εντός των επομένων μηνών. Η WIND υπέβαλεστην ΕΕΤΤ επικαιροποιημένους χρόνους ενεργοποίησης μία υπαίθριας καμπίνας, οι οποίοι καταγράφονται ως εξής:
− Ο μέσος χρόνος ενεργοποίησης καμπίνας τεχνολογίας FTTC (από την υποβολή της αίτησης για αδειοδότηση έως την ενεργοποίηση) εκτιμάται στους 16,6 μήνες
− Ο μέσος χρόνος αδειοδότησης σκάμματος και εγκατάστασης καμπίνας εκτιμάται στους 3,9 μήνες (Δήμοι/Περιφέρειες)
− Ο μέσος χρόνος κατασκευής καμπίνας εκτιμάται στους 2,3 μήνες
− Ο μέσος χρόνος αντικατάστασης ΤΚΜ ΟΤΕ εκτιμάται στους 4 μήνες (ΟΤΕ)
− Ο μέσος χρόνος ηλεκτροδότησης εκτιμάται στους 8,4 μήνες (ΔΕΔΔΗΕ/ΔΕΗ)
− Ο μέσος χρόνος ενεργοποίησης εκτιμάται στον 1 μήνα
Η εταιρεία σημειώνει ότι οι ανωτέρω μέσοι χρόνοι προκύπτουν από τα στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί στην ΕΕΤΤ με τις αιτήσεις αλλαγών τριμήνου, αφορούν στη συντριπτική πλειοψηφία των καμπινών και εκτιμάται ότι θα βαίνουν επιδεινούμενοι όσο προστίθενται και νέες καθυστερημένες καμπίνες, όπως επιβεβαιώνεται και από τους προηγούμενους δείκτες που είχαν προσκομίσει στην ΕΕΤΤ (σχετ. ιγ).
Με βάση τα ανωτέρω η εταιρεία WIND αιτείται την τροποποίηση του συνολικού χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης του έργου με προτεινόμενη ολίσθηση 14,5 μηνών για την Φάση Β΄ και 13 μηνών για την Φάση Γ’ Ανάθεσης.
Με την σχετ. κδ. επιστολή της η εταιρεία ΟΤΕ διευκρίνισε ότι η παράταση του χρόνου ενεργοποίησης συγκεκριμένων ΤΚΜ έως το Δ Τρίμηνο του 2019 οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι έχουν ανακύψει προβλήματα που σχετίζονται με θέματα διαλειτουργικότητας των καρτών τεχνολογίας vectoring 17a και 35b.
Το συγκεκριμένο τεχνικό πρόβλημα το οποίο προκάλεσε σημαντική ολίσθηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης αντιμετωπίζεται ήδη σε συνεργασία με τους προμηθευτές. Με την σχετ. κη επιστολή της, η εταιρεία ΟΤΕ διευκρίνισε ότι το πρόβλημα διαλεiτουργικότητας των καρτών τεχνολογίας Vectoring 17a και 35b είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή για μεγάλο χρονικό διάστημα η ενεργοποίηση των υπηρεσιών VDSL vectoring σε τμήμα του δικτύου της. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι η συνύπαρξη των διαφορετικών τύπων καρτών προκαλούσε συνολική υποβάθμιση στην ποιότητα των υπηρεσιών.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτούσε σειρά ενεργειών σε συνεργασία με τους προμηθευτές καθώς ήταν αναγκαία η ανάπτυξη νέου firmware patch. Ακολούθως το νέο firmware patch έπρεπε να δοκιμαστεί σε συνθήκες εργαστηρίου και στο πεδίο προκειμένου να διαπιστωθεί ότι αποκαθιστά το πρόβλημα και μετά τις επιτυχείς δοκιμές να μεταφορτωθεί στα συστήματα.
Οι ανωτέρω εργασίες διάρκειας περίπου 6 μηνών προκάλεσαν αντίστοιχη ολίσθηση στο έργο αναβάθμισης του δικτυακού εξοπλισμού για την ενεργοποίηση των υπηρεσιών VDSL vectoring (αντικατάσταση επεξεργαστή και καρτών) οι οποίες δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν πριν την αποκατάσταση του προβλήματος. Η εταιρεία ενημέρωσε την ΕΕΤΤ ότι έως την 31η Δεκεμβρίου 2019 εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η σταδιακή εφαρμογή της ανωτέρω τεχνικής λύσης στο δίκτυο και η ενεργοποίηση των ΤΚΜ τηρουμένων των υποχρεώσεων ενημέρωσης των παρόχων.
Με βάση τα παραπάνω η εταιρεία αιτείται την χρονική μετάθεση των ημερομηνιών ολοκλήρωσης της Α και Γ Φάσης έως την 31η Δεκεμβρίου 2019.
Με την σχετ. κ επιστολή της η ΕΕΤΤ απευθύνθηκε στην ΔΕΔΔΗΕ τον Μάιο του 2018 επισημαίνοντας την σημασία των έργων υλοποίησης δικτύων νέας γενιάς και καλώντας την ΔΕΔΔΗΕ για την παρέμβασή της ώστε να αρθούν τα εμπόδια που ήδη οι πάροχοι είχαν επικαλεστεί σχετικά με καθυστερήσεις στην ρευματοδότηση. Η ΔΕΔΔΗΕ με την σχετ. κα επιστολή της ενημέρωσε την ΕΕΤΤ ότι συμμερίζεται την μέριμνα της ΕΕΤΤ για την εγκατάσταση δικτύων νέας γενιάς, καταβάλλει και θα εξακολουθήσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη εκτέλεση έργων όπως αυτά που αναφέρει η ΕΕΤΤ στην επιστολή της. Μάλιστα σημειώνει ότι όπου υπάρχει κάποια καθυστέρηση έχει ληφθεί ειδική μέριμνα και οι αναγκαίες συμβατικές διευθετήσεις για την εκτέλεσή τους.
Με την σχετ. κβ επιστολή της η ΕΕΤΤ απευθύνθηκε στην ΡΑΕ τον Μάιο του 2018 επισημαίνοντας την σημασία των έργων υλοποίησης δικτύων νέας γενιάς και καλώντας την για την παρέμβασή της ώστε να αρθούν τα εμπόδια που ήδη οι πάροχοι είχαν επικαλεστεί σχετικά με καθυστερήσεις στην ρευματοδότηση. Η ΡΑΕ δεν απήντησε στην επιστολή της ΕΕΤΤ.
Η ΕΕΤΤ, κατά τη διάρκεια των επτά μηνών του 2019 (Ιανουάριος-Ιούλιος), διενέργησε ελέγχους στις υλοποιήσεις των επιχειρηματικών σχεδίων των παρόχων πρόσβασης, επισκεπτόμενη τις υπαίθριες καμπίνες (σχετ. κγ), ιδίως καμπίνες οι οποίες είχαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεταν οι πάροχοι στην ΕΕΤΤ, κατασκευασθεί αλλά δεν είχαν ακόμη ενεργοποιηθεί λόγω καθυστέρησης ρευματοδότησης ή άλλων αιτιών. Η ΕΕΤΤ διενήργησε 95 ελέγχους σε καμπίνες της WIND εκ των οποίων όλες ήταν κατασκευασμένες, ενώ 56 δεν ήταν ακόμα ρευματοδοτημένες. Η ΕΕΤΤ διενήργησε 63 ελέγχους σε καμπίνες της Vodafone εκ των οποίων όλες ήταν κατασκευασμένες, ενώ 11 δεν ήταν ακόμα ρευματοδοτημένες. Τέλος, η ΕΕΤΤ διενήργησε 80 ελέγχους σε καμπίνες του ΟΤΕ εκ των οποίων όλες ήταν κατασκευασμένες, ενώ μόνο μία δεν ήταν ακόμα ρευματοδοτημένη.
Η ΕΕΤΤ από τους ανωτέρω ελέγχους, οι οποίοι διενεργήθηκαν δειγματοληπτικά σε διάφορα ΑΚ στην Ελλάδα και με σύντομη πρότερη ενημέρωση των παρόχων, διαπιστώνει ότι οι πάροχοι πράγματι προχωρούν σε κατασκευή των υπαίθριων καμπινών, όπως ακριβώς δηλώνουν στην ΕΕΤΤ.
Βάσει των ανωτέρω διαπιστώνεται ότι η καθυστέρηση της υλοποίησης των υπαίθριων καμπινών που εντάσσονται στα επιχειρηματικά σχέδια των παρόχων στο πλαίσιο της διαδικασίας υλοποίησης τεχνολογίας vectoring δεν αποτελεί δική τους υπαιτιότητα. Η κατασκευή των καμπινών έχει σε μεγάλο βαθμό υλοποιηθεί ενώ εκκρεμεί η ρευματοδότηση ή ενεργοποίησή τους ή η επίλυση τεχνικών προβλημάτων που έχουν προκύψει αναφορικά με την υλοποίηση της τεχνολογίας vectoring.
Επίσης, βάσει των ανωτέρω στοιχείων που υπέβαλαν στην ΕΕΤΤ και οι τρεις πάροχοι διαπιστώνεται ότι ο χρόνος υλοποίησης μίας καμπίνας είναι από 15 μέχρι 18 μήνες.
Συμπερασματικά, για τις καμπίνες οι οποίες δεν έχουν ακόμα αδειοδοτηθεί, δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η ενεργοποίησή τους εντός του εγκεκριμένου χρόνου ολοκλήρωσης των σχεδίων των παρόχων.
Σε συνέχεια των ανωτέρω, και δεδομένου του αιτήματος της εταιρείας WIND για επιμήκυνση του συνολικού χρόνου υλοποίησης του πλάνου της κατά 14,5 μήνες για την Φάση Β΄ και 13 μήνες για την Φάση Γ’ Ανάθεσης, της εταιρείας Vodafone κατά 12 μήνες για την Φάση Β’ Ανάθεσης και της εταιρείας ΟΤΕ μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019 για την Φάση Α΄ και Γ’ Ανάθεσης, κρίνεται σκόπιμη η επιμήκυνση του εγκεκριμένου συνολικού χρόνου υλοποίησης των σχεδίων των παρόχων Vodafone, WIND και OTE για το χρονικό διάστημα το οποίο αιτήθηκαν.
Η επιμήκυνση του χρόνου υλοποίησης θα αφορά μόνο τις καμπίνες οι οποίες δεν έχουν ακόμα ενεργοποιηθεί. Σε εκτέλεση του ανωτέρω, οι τρεις πάροχοι θα πρέπει να υποβάλουν στην ΕΕΤΤ προς έγκριση, εντός ενός μηνός από την λήψη της παρούσας απόφασης, αναλυτικό χρονοδιάγραμμα ενεργοποίησης των καμπινών για τις οποίες ισχύει η επιμήκυνση του χρόνου υλοποίησης.
Αποφασίζει
I. Εγκρίνει την επιμήκυνση του εγκεκριμένου συνολικού χρόνου υλοποίησης των επιχειρηματικών πλάνων των παρόχων Vodafone κατά 12 μήνες για την Φάση Β΄ Ανάθεσης , WIND κατά 14,5 μήνες για την Φάση Β΄ και 13 μήνες για την Φάση Γ΄ Ανάθεσης και ΟΤΕ μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019 για την Φάση Α΄ και Γ΄ Ανάθεσης . Η επιμήκυνση του χρόνου υλοποίησης θα αφορά μόνο τις καμπίνες των Αποφάσεων της ΕΕΤΤ ΑΠ ΕΕΤΤ 800/03/21.02.2017, ΑΠ ΕΕΤΤ 813/004/07.06.2017 και ΑΠ ΕΕΤΤ 828/12/28.09.2017, οι οποίες δεν έχουν ακόμα ενεργοποιηθεί.
II. Καλεί τις εταιρείες Vodafone, WIND και ΟΤΕ να υποβάλουν στην ΕΕΤΤ προς έγκριση, εντός ενός μηνός από την κοινοποίηση της παρούσας, αναλυτικό χρονοδιάγραμμα ενεργοποίησης των καμπινών για τις οποίες ισχύει η επιμήκυνση του χρόνου υλοποίησης. Η ως άνω υποχρέωση ισχύει και για ήδη υποβληθέντα αιτήματα των παρόχων τα οποία εκκρεμούν κατά την έκδοση της παρούσας.
III. Καλεί τις εταιρείες Vodafone, WIND και ΟΤΕ εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός μηνός από την κοινοποίηση της παρούσας απόφασης, και πάντως σε κάθε περίπτωση πριν τη λήξη των σχετικών εγγυητικών, να υποβάλουν στην ΕΕΤΤ επιστολή επέκτασης της διάρκειας ισχύος της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης που έχουν καταθέσει στην ΕΕΤΤ στο πλαίσιο του έργου υλοποίησης τεχνολογίας Vectoring (Α΄, Β’ και Γ’ Ανάθεση), κατά τέτοιο χρονικό διάστημα ώστε η λήξη ισχύος τους να τοποθετείται τρεις μήνες μετά την τελευταία (μεταγενέστερη) λήξη των επιχειρηματικών τους πλάνων.
IV. Ορίζει ότι κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις των ΑΠ ΕΕΤΤ 800/03/21.02.2017, ΑΠ ΕΕΤΤ 813/004/07.06.2017 και ΑΠ ΕΕΤΤ 828/12/28.09.2017.
Εμφάνιση 1-15 από 50
-
31-07-19, 10:21 Παράταση του χρονικού ορίου ενεργοποίησης καμπινών VDSL Vectoring/NGA (Αναθέσεις Α, Β, Γ) των ΟΤΕ, Wind, Vodafone #1
- Εγγραφή
- 22-09-2003
- Μηνύματα
- 82.209
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
31-07-19, 10:23 Απάντηση: Παράταση του χρονικού ορίου ενεργοποίησης καμπινών VDSL Vectoring/NGA (Αναθέσεις Α, Β, Γ) των ΟΤΕ, Wind, Vodaf #2
- Εγγραφή
- 22-09-2003
- Μηνύματα
- 82.209
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
άπονη ζωή -κλαψ- άπονε δεδδηε -κλαψ- άπονη τροχαία -κλαψ- άπονε δήμε -κλαψ- άπονη κάρτα -κλαψ- καλά 40
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
31-07-19, 10:31 Απάντηση: Παράταση του χρονικού ορίου ενεργοποίησης καμπινών VDSL Vectoring/NGA (Αναθέσεις Α, Β, Γ) των ΟΤΕ, Wind, Vodaf #3− Ο μέσος χρόνος ενεργοποίησης καμπίνας τεχνολογίας FTTC (από την υποβολή της αίτησης για αδειοδότηση έως την ενεργοποίηση) εκτιμάται στους 16,6 μήνες
− Ο μέσος χρόνος αδειοδότησης σκάμματος και εγκατάστασης καμπίνας εκτιμάται στους 3,9 μήνες (Δήμοι/Περιφέρειες)
− Ο μέσος χρόνος κατασκευής καμπίνας εκτιμάται στους 2,3 μήνες
− Ο μέσος χρόνος αντικατάστασης ΤΚΜ ΟΤΕ εκτιμάται στους 4 μήνες (ΟΤΕ)
− Ο μέσος χρόνος ηλεκτροδότησης εκτιμάται στους 8,4 μήνες (ΔΕΔΔΗΕ/ΔΕΗ)
− Ο μέσος χρόνος ενεργοποίησης εκτιμάται στον 1 μήνα| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
31-07-19, 10:46 Απάντηση: Παράταση του χρονικού ορίου ενεργοποίησης καμπινών VDSL Vectoring/NGA (Αναθέσεις Α, Β, Γ) των ΟΤΕ, Wind, Vodaf #4
-
31-07-19, 10:50 Απάντηση: Παράταση του χρονικού ορίου ενεργοποίησης καμπινών VDSL Vectoring/NGA (Αναθέσεις Α, Β, Γ) των ΟΤΕ, Wind, Vodaf #5
Σε συνέχεια των ανωτέρω, και δεδομένου του αιτήματος της εταιρείας WIND
για επιμήκυνση του συνολικού χρόνου υλοποίησης του πλάνου της κατά 14,5 μήνες για την Φάση Β΄
και 13 μήνες για την Φάση Γ’ Ανάθεσης..
Κλαψ.. κλαψ.. κλαψ.. άρε τι τραβάμε..
(εμείς με την Wind!)
1η ατυχία που δεν μας πήρε ο OTE..
2η ατυχία που μας έβαλε τελευταίους η Wind και όλες οι καθυστερήσεις πέσανε επάνω μας!! :-\Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Iris07 : 31-07-19 στις 10:56.
My AVM Fritz : 7590 AX, 4060 AX, 6850 5G, Repeater 6000, Fon X6, Smart Gateway, Dect 500, Dect 440, Dect 200
Other : TP-Link TL-R605, Poynting XPOL-1-5G, Samsung S20 FE & S21 FE, Panasonic KX-TGF310, Cosmote TV Box, MI Box 2
New! : AVM 5690 Pro , Qnap: QHora-301W - 10GbE
-
31-07-19, 11:46 Απάντηση: Παράταση του χρονικού ορίου ενεργοποίησης καμπινών VDSL Vectoring/NGA (Αναθέσεις Α, Β, Γ) των ΟΤΕ, Wind, Vodaf #6
εγώ πάντως βρίσκω καλό που υπάρχουν οι "αιτίες" για την καθυστέρηση
για να μην ρίχνουμε το φταίξιμο στους παρόχους (COSMOTE/VODAFONE/WIND)
φταίνε άλλοι (ΔΕΔΔΗΕ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ/ΔΗΜΟΙ - ΕΛ.ΑΣ)
λέτε για αυτά .... εγώ που τα είδα και ζήτησα να βάλω FTTH στην πολυκατοικία και στο διαμέρισμα μου μέσω της δράσης (sfbb.gr) δεν μέτραγα μέρες/εβδομάδες/μήνες μέχρι να υλοποιηθεί...
-
31-07-19, 12:49 Απάντηση: Παράταση του χρονικού ορίου ενεργοποίησης καμπινών VDSL Vectoring/NGA (Αναθέσεις Α, Β, Γ) των ΟΤΕ, Wind, Vodaf #7
Τώρα διάβασα αναλυτικά όλη την ανακοίνωση και εντάξει θα παραδεχτώ (αν και το ξέραμε, και το είχαμε αναφέρει περιληπτικά..)
ότι πέρα από τις εταιρίες, υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις και από τους άλλους φορείς..
Βέβαια πολλές φορές όταν αναφέρουμε μία εταιρία εννοούμε και όλα όσα εξαρτώνται από αυτήν.. εργολάβους κτλ..
και εντάξει θα παραδεχτούμε ότι ο OTE έχει μεγαλύτερους πόρους, μέσα, και οργάνωση στα έργα αυτά.
(και μπορεί μάλλον να παίρνει μεγαλύτερες εταιρίες & συνεργεία..)
....
Πάντως..
Πολύ μεγάλη η καθυστέρηση ιδίως από τον ΔΕΔΔΗΕ.. (6-9 μήνες !!!) :-\
αλλά και για τις άδειες!! (3-5+ μήνες!)
Επίσης..
Ειδικότερα σε συγκεκριμένους Δήμους, έχουν έρθει αντιμέτωποι με ιδιαίτερα προβλήματα και συγκεκριμένα:
a. Τον προγραμματισμό των ασφαλτοστρώσεων (συνεχείς αλλαγές, προτεραιοποίηση με βάση τις ανάγκες των Δήμων με αποτέλεσμα να υπάρχουν ασύνδετα τμήματα του δικτύου κλπ.)
b. Τους ειδικούς περιορισμούς από την τροχαία (υλοποίηση δικτύου αυστηρώς σε βραδινές ώρες και κεντρικές οδούς)
ενώ..
τους τελευταίους μήνες την κατάσταση δυσχεραίνει η παρατεταμένη εκλογική περίοδος,
εξαιτίας της οποίας έχουν κυριολεκτικά παγώσει οι αδειοδότήσεις και απαιτούμενες ενέργειες από πλευράς των αρμόδιων εμπλεκόμενων δημόσιων φορέων.
Επίσης θεωρώ απαράδεκτο να εμπλέκονται σε τόσο μικρές εσκαφές (κυρίως σε δρόμους & πεζοδρόμια..) οι
Εφορεία Αρχαιοτήτων, Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων ..
Σαφώς μας τα αναλύσανε καλύτερα τα πράγματα πως έχουν τώρα..
......
** Μάλλον οι εταιρίες θα ήθελαν να αναφέρουν ότι μερικές φορές έχουν προβλήματα και με τα έργα της Inalan..
καθώς πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον.. όπως εδώ Κυψέλη!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Iris07 : 31-07-19 στις 13:10.
My AVM Fritz : 7590 AX, 4060 AX, 6850 5G, Repeater 6000, Fon X6, Smart Gateway, Dect 500, Dect 440, Dect 200
Other : TP-Link TL-R605, Poynting XPOL-1-5G, Samsung S20 FE & S21 FE, Panasonic KX-TGF310, Cosmote TV Box, MI Box 2
New! : AVM 5690 Pro , Qnap: QHora-301W - 10GbE
-
31-07-19, 12:54 Απάντηση: Παράταση του χρονικού ορίου ενεργοποίησης καμπινών VDSL Vectoring/NGA (Αναθέσεις Α, Β, Γ) των ΟΤΕ, Wind, Vodaf #8
-
31-07-19, 13:06 Απάντηση: Παράταση του χρονικού ορίου ενεργοποίησης καμπινών VDSL Vectoring/NGA (Αναθέσεις Α, Β, Γ) των ΟΤΕ, Wind, Vodaf #9
Εκτεινόμενος χρόνος Ενεργοποίησης ∞ για να είστε μέσα σίγουρα, κρίμα κάθε τόσο λίγο ανακοινώσεις.
Υ.Γ δεν είναι πλάγιο νούμερο οχτώ.
-
31-07-19, 13:08 Απάντηση: Παράταση του χρονικού ορίου ενεργοποίησης καμπινών VDSL Vectoring/NGA (Αναθέσεις Α, Β, Γ) των ΟΤΕ, Wind, Vodaf #10
-
31-07-19, 13:13 Απάντηση: Παράταση του χρονικού ορίου ενεργοποίησης καμπινών VDSL Vectoring/NGA (Αναθέσεις Α, Β, Γ) των ΟΤΕ, Wind, Vodaf #11
Reuters: Έκπληκτοι οι Έλληνες από την ταχύτητα με την οποία κινείται η νέα κυβέρνηση
https://www.protothema.gr/politics/a...nea-kuvernisi/
Μόνη μας ελπίδα τώρα, ο Μητσοτάκης..
και ο Μπακογιάννης για εμάς εδώ (στον δήμο) Αθήνας..My AVM Fritz : 7590 AX, 4060 AX, 6850 5G, Repeater 6000, Fon X6, Smart Gateway, Dect 500, Dect 440, Dect 200
Other : TP-Link TL-R605, Poynting XPOL-1-5G, Samsung S20 FE & S21 FE, Panasonic KX-TGF310, Cosmote TV Box, MI Box 2
New! : AVM 5690 Pro , Qnap: QHora-301W - 10GbE
-
31-07-19, 13:18 Απάντηση: Παράταση του χρονικού ορίου ενεργοποίησης καμπινών VDSL Vectoring/NGA (Αναθέσεις Α, Β, Γ) των ΟΤΕ, Wind, Vodaf #12
-
31-07-19, 14:03 Απάντηση: Παράταση του χρονικού ορίου ενεργοποίησης καμπινών VDSL Vectoring/NGA (Αναθέσεις Α, Β, Γ) των ΟΤΕ, Wind, Vodaf #13
Με τις υγείες μας...
Παράταση στη παράταση, φαινόταν ότι εκεί θα πήγαινε το πράγμα..δε περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό..μόνο αν ερχόταν το σύμπαν ανάποδα, όχι ότι δεν ήρθε..anyway όμως..
Μ'αρέσει που περιμέναμε πως κ πως και παίρναμε βόλτες τα στενά, βλέπαμε φορτηγά με καρούλια κ λέγαμε για εμάς είναι,
παρ'όλο που μέσα μας ξέραμε..
Η αθάνατη γραφειοκρατία δεν ξεπερνιέται με τίποτα τελικά..
- - - Updated - - -
Όσο για αυτό που λες στο άλλο..
Αυτοί μπορεί να πάνε καλύτερα..
Να δούμε εμείς πως θα είμαστε οικονομικά και εάν θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες "νέας γενιάς"...
Και για να επανέλθω στη μόνη μας ελπίδα..= παράταση στα κουπόνια...για να μετριάζεται κάπως οικονομικά η κατάσταση..
Υ.Γ, iris μας ξέχασες εμάς στο άλλο...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GregoirX23 : 31-07-19 στις 14:35.
-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
31-07-19, 15:19 Απάντηση: Παράταση του χρονικού ορίου ενεργοποίησης καμπινών VDSL Vectoring/NGA (Αναθέσεις Α, Β, Γ) των ΟΤΕ, Wind, Vodaf #14
Δεν φταίνε ούτε ο ΔΕΔΔΗΕ, ούτε η τροχαία, ούτε οι δήμοι, ούτε η γραφειοκρατία. Το έργο όπως βγήκε από την ΕΕΤΤ ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί. Τώρα υπομονηηηηή....
-
31-07-19, 15:34 Απάντηση: Παράταση του χρονικού ορίου ενεργοποίησης καμπινών VDSL Vectoring/NGA (Αναθέσεις Α, Β, Γ) των ΟΤΕ, Wind, Vodaf #15
emeliss, μάλλον δεν έχεις και άδικο σε αυτό..
μάλλον τα βγάλανε τα πράγματα από την αρχή σε κάπως "ιδανικές" καταστάσεις..
και εκτός Ελληνικής πραγματικότητας..
Ίσως πιέστικαν και από την αρχική Ευρωπαϊκή νομοθεσία.. αλλά και από εκεί βγήκαν παρατάσεις..
- - - Updated - - -
Δεν βλέπεις που σιγά-σιγά πέφτουν κάπως οι τιμές.. ?
Καλύτερα γι' εμάς..
Δεν σας ξέχασα.. είπα να μην ποστάρω παντού με την μία..Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Iris07 : 31-07-19 στις 15:54.
My AVM Fritz : 7590 AX, 4060 AX, 6850 5G, Repeater 6000, Fon X6, Smart Gateway, Dect 500, Dect 440, Dect 200
Other : TP-Link TL-R605, Poynting XPOL-1-5G, Samsung S20 FE & S21 FE, Panasonic KX-TGF310, Cosmote TV Box, MI Box 2
New! : AVM 5690 Pro , Qnap: QHora-301W - 10GbE
Bookmarks