Σελ. 47 από 190 ΠρώτηΠρώτη ... 2737424546474849525767 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 691-705 από 2836
  1. #691
    Εγγραφή
    30-04-2008
    Μηνύματα
    8.650
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lewton Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτός είναι ο ορισμός του fanboy.
    Γιατί όμως μόνο τα fanboys των κονσολών σε ενοχλούν;
    Εμένα με ενοχλούν εξίσου τα fanboys και των 2 πλευρών που δε σέβονται τις επιλογές των άλλων και γράφουν κατεβατά για να τους πείσουν ότι κακώς αγόρασαν ο,τι αγόρασαν.

    Αντίστοιχα θετικά έχουν προσφέρει οι κονσόλες, πχ την αύξηση της πίτας που επιτρέπει σε τόσο κόσμο να βρει δουλειά και να πληρώνεται για να δημιουργεί αντί να το κάνει στον όποιο ελεύθερο χρόνο έχει από την κανονική του δουλειά, οικογενειακές υποχρεώσεις κλπ. Και αυτό όποιος δεν το αναγνωρίζει έχει εγκεφαλικό πρόβλημα.

    Σταματήστε λοιπόν να τσακώνεστε και απολαύστε ο,τι έχετε στην οθόνη σας αυτή τη στιγμή.


    Είναι αστείο να "συζητάμε" (λέμε τώρα...) αν είναι καλύτερα τα φανμπόγια της μιας ή της άλλης πλευράς. Σαν να προσπαθούμε να βγάλουμε "πόρισμα" αν είναι καλύτεροι οι χούλιγκανς της Θύρας 7 ή 13.

    Έχεις γράψει τόσες φορές ότι γουστάρεις Switch λόγω φορητότητας (τρένο/commuting) και κάθονται και σου γράφουν κατεβατά για CEMU (αμφιβάλλω κιόλας αν έχουν πληρωμένη κόπια όπως εσύ). Προφανώς και το Witcher 3 έχεις τους λόγους σου που το πλήρωσες €50 σε κασετάκι των 32GB (φυσική μορφή + φουλ ιδιοκτησία), αντί να πληρώσεις €15 στο GoG (όπως έκανα εγώ).

    Τι νόημα έχει; Εγώ δεν είμαι τόσο της φορητότητας, αλλά μπορώ να καταλάβω και τα οφέλη αυτού. Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθείς πουλήσεις ψυγείο σε Εσκιμώο.

    Τώρα αν μπορείς να τρέξεις CEMU/BoTW αξιοπρεπώς σε κανά laptop ή x86 portable τριπλάσιας αξίας* από το Switch, ε τι να λέμε μετά... είναι μη-συγκρίσιμα πράγματα. Αν θες φορητό ελβετικό σουγιά -> mobile/ARM.

    * https://www.gamesindustry.biz/articl...ble-pc-concept

    Αν μη τι άλλο, ξέρεις ότι το Switch θα υποστηριχθεί σε βάθος χρόνου από την Nintendo με αποκλειστικές εμπειρίες (εδώ υποστήριζαν το Wii U χωρίς λαμπρή εμπορική πορεία), σε αντίθεση με το gadget της Alienware που μπορεί να πάει άπατο και να το παρατήσουν (βλ. Steam machines).

    Αλλά ξέχασα, είναι κακά τα exclusives, λες και θα υπήρχαν χωρίς τις κονσόλες να κάνουν fund οι platform holders... είναι προτιμότερο να μην υπάρχουν ΚΑΝ, παρά να υπάρχουν έστω και σε αυτή την περιορισμένη μορφή. Γάιδαρο (πειρατικό) μας χαρίζουν και πάλι γκρινιάζουμε!

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από PopManiac Εμφάνιση μηνυμάτων
    Mε τον κίνδυνο να είμαι μονόπλευρος (και ίσως να είμαι) εδώ, το μόνο που λέμε για το PC gaming είναι το παραπάνω. Ίσως μερικοί με εκφράσεις και επίθετα που προσδίδουν έναν φανμποϋσμό (psolord ) αλλά από εκεί και πέρα αντικειμενικά το PC gaming όπως και να το κάνουμε είναι ανώτερο.

    Δεν είναι για όλους σίγουρα καθώς έχει κόστος, θέλει χώρο, και δεν "πρέπει" όλοι να ασχολούνται με PC gaming αλλά είναι ανώτερο. Γεγονός είναι, αυτό και μόνο. Τώρα, ουδέν μεμπτόν προφανώς για εκείνους που επιλέγουν κονσόλες και καλώς καμωμένα
    Να τα επιλέγουμε ΟΛΑ δεν παίζει σαν ενδεχόμενο; Έχει γίνει το gaming σαν το ποδόσφαιρο που ντε και καλά πρέπει να είσαι μόνο ΟΣΦΠ ή μόνο ΠΑΟ;

    Κακό πράγμα να ταμπουρωνόμαστε πίσω από "στρατόπεδα"... εδώ δεν είναι ούτε ποδόσφαιρο, ούτε πολιτική, ούτε θρησκείες. Αν και μάλλον προς τα εκεί τείνει το πράγμα (δυστυχώς)...

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από PopManiac Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κοίτα, κάποιοι από εμάς έχουμε (δυστυχώς ) αρκετά χρόνια στην πλάτη να θυμόμαστε και πίσω στα 90s και πιο πίσω ακόμα
    Εφόσον είσαι παλιός, θα πρέπει να θυμάσαι τι χάλι ήταν το PC gaming πριν έρθουν οι Pentium και οι 3Dfx... κάποιοι δεν έχουμε ξεχάσει.

    Μην το κάνουμε δηλαδή σαν τον αρχοντοχωριάτη (δεν έχω κάτι με όσους ζουν σε χωριά) που ήρθε Αθήνα και το παίζει grand πρωτευουσιάνος, ξεχνώντας το παρελθόν του.

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από PopManiac Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το δίλημμα δεν είναι κονσόλες = ΑΑΑ τίτλοι, χωρίς κονσόλες = Πάκμαν, έλεος.
    Καλά τα λες εδώ, απλά μην ξεχνάς ότι το AAA του χθες (90s) είναι το AA/indie του σήμερα. Ανεβαίνει ο πήχυς με κάθε νέα γενιά.

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από PopManiac Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αλλά, σίγουρα, δεν το συζητώ, η επανάσταση των κονσολών είναι ότι έφεραν το gaming υψηλής σχετικά ποιότητας στα σαλόνια παντού. Αυτό προφανώς το αναγνωρίζουμε, όπως προφανώς η κονσόλα είναι η πιο οικονομική επιλογή αλλά με τίμημα χαμηλότερης (έως πολύ χαμηλής) ποιότητας γραφικά συγκριτικά με PC και (σε πιο υποκειμενική βάση) gaming του χαμηλότερου κοινού παρονομαστή σε γραφικά, εξιστόρηση / σενάριο, στυλ δυσκολίας, παραμετροποίησης κλπ.
    Εδώ μας τα χαλάς λίγο (αν και σου αναγνωρίζω το disclaimer της υποκειμενικής βάσης).

    Το TLOU1 το έχεις αναφέρει ως λόγο αγοράς PS(3/4). Δεν χρειάζεται να πω κάτι για εξιστόρηση/σενάριο, όποιος ξέρει-ξέρει. Όποιος δεν ξέρει, YouTube (θέλει δουλειά ακόμα ο RPCS3, sorry!).

    Για την δυσκολία που αναφέρεις, σε τι επίπεδο το έχεις παίξει; Έχεις δοκιμάσει το ανώτερο ή απλά το βλέπεις σαν ταινία του ΣΚ;

    http://communityvoices.post-gazette....-us-remastered

    Επίσης υπάρχει και το Factions (PvP MP) που δεν έχει καμία σχέση με ότι άλλο shooter πιθανώς έχεις παίξει... εκεί ίσως και να καταλάβεις γιατί κάποιοι πληρώνουν PS+, έστω και μόνο για αυτό το παιχνίδι. Και δεν μιλάω για πιτσιρίκια, ξέρεις πολύ καλά ότι λόγω theme δεν τραβάει τέτοιες ηλικίες.

    Τι θέλω να πω; Κάποια πράγματα θέλουν προσωπική τριβή για να τα κατανοήσεις εις βάθος.

    Συμφωνώ πάντως ότι τα online paywalls είναι αναχρονιστικά σήμερα (όχι πριν 20 χρόνια με το OG XBOX που ήταν ας πούμε καινοτόμο ως console experience), ακριβώς επειδή μπορούν να βγάλουν περισσότερα λεφτά από τα MTX (cosmetics/costumes) με ελεύθερη πρόσβαση και γιατί όχι, να κάνουν fund και τα cloud saves.

    Δεν είναι τυχαίο ότι τα F2P (Fortnite, Apex Legends κλπ.) σε PS4/Switch έχουν δωρεάν πρόσβαση. Και εφόσον και τα AAA games έχουν πλέον MTX (δεν είχαν το 2013 που βγήκε το PS4), είναι χαζομάρα να χάνουν έσοδα από πιθανές πωλήσεις MTX.

    Κατ' εμέ η MS ως ο underdog αυτής της γενιάς θα έπρεπε να άρει τον περιορισμό του online paywall (XBL Gold) για να κερδίσει πελατεία (άσε που πλέον έχει νέο κοσκινάκι το Game Pass), μπας και ζοριζόταν λίγο η Sony, αλλά όχι μόνο δεν έγινε κάτι τέτοιο, αλλά γλυκάθηκε και η αγαπητή Nintendo να χρεώνει συνδρομή για p2p online MP.

    Από όσους κράζουν τις online συνδρομές (προφανώς επειδή θίγεται η τσέπη τους), έχεις δει τέτοια επιχειρηματολογία; Εγώ πάντως όχι. Ίσα-ίσα βλέπω τι κράξιμο τρώνε τα MTX (ξαναλέω: purely cosmetic, zero gameplay effect), λες και τα βαρβάτα AAA production values δεν θέλουν βαρβάτη χρηματοδότηση (και αυτός είναι ο λόγος που οι κονσόλες -πλέον- λειτουργούν ως στυλοβάτες του AAA gaming). Αν κάποιος παίζει μόνο indies, μπορεί να το αγνοήσει αυτό. Αν όμως γουστάρει AAA blockbusters, ας το σκεφτεί λίγο παραπάνω. Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα πουθενά.

    Το Star Wars Jedi πόσοι ξέρουν ότι είναι funded by EA MTX (FIFA FUT/Apex Legends);

    Δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου, κάποιοι το έχουμε ψάξει πως δουλεύει η βιομηχανία και δη η σύγχρονη (το παρακάτω είναι πριν 10-15 χρόνια):



    Όσον αφορά το gameplay του Star Wars, προσωπικά δεν βλέπω κανά "ινοβέσιο" να μου πέσει το σαγόνι, αντιθέτως βλέπω μια στυγνή αντιγραφή παιχνιδιού 10ετίας σε όλα τα επίπεδα (από on-the-rails platforming μέχρι και το επιθετικό ελικόπτερο):



    Αυτά σε ένα ταπεινό baseline των 350-400 GF με old school Demoscene προγραμματισμό: https://www.youtube.com/watch?v=Az0CXkyoWjg

    Σεβαστό ότι άλλοι μπορεί να μην βλέπουν κάτι τέτοιο. Όπως είπα και πιο πάνω, όλα είναι θέμα τριβής. Και με όσο περισσότερα συστήματα έχεις ασχοληθεί, τόσο πιο δύσκολο είναι να εντυπωσιαστείς. Λογικό δεν είναι;

    Αν είσαι ταμπουρωμένος PC-only, προφανώς και θα σου φανεί super wow gameplay και θα σου κακοφαίνεται που το OG XB1 (σύστημα μακράν ανώτερης δυναμικής από PS3, 1.3TF baseline) το τρέχει χειρότερα (ούτε καν κλειδωμένο 720p30, για να μην αναφέρω την remastered 1080p60 εκδοχή σε τιμή χώμα) από ότι θα έπρεπε 10 χρόνια μετά.

    Ανοίξτε τους ορίζοντες σας... δεν έχω να πω κάτι άλλο. Με το ταμπούρωμα δεν κέρδισε κανείς τίποτα. Σαν να είσαι κλεισμένος σε ένα μικρό χωριουδάκι και να μην ξέρεις τι γίνεται παραέξω. Ταξιδέψτε (μεταφορικά και κυριολεκτικά), ανοίγει το μυαλό!

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από PopManiac Εμφάνιση μηνυμάτων
    Από εκεί και πέρα όμως, εκείνο που λέμε είναι ότι το PC gaming σαφώς είναι υψηλότερο σε ποιότητα, σε επιλογές, καθώς και προφανώς σε ελευθερία χρήσεων που δίνουν οι κονσόλες. Προσθέτω, δε, ότι το PC gaming δίνει και πολύ πιο niche επιλογές από indie gaming σε ΜΜΟ, από στρατηγική σε simulators, καθώς και σαφώς έχει τη δυνατότητα επεκτάσεων με χειριστήρια, mods / addons σε παιχνίδια και προγράμματα που δεν υπάρχουν στις κονσόλες. Μην προσθέσω και το ότι οι κονσόλες είναι κλειστά συστήματα που αρμέγουν τον καταναλωτή ακόμα και για cloud χρήση (τουλάχιστον στο PS)
    Σεβαστά όλα αυτά. Σήμερα έψαχνα να δω τι παίζει με τους Realtek drivers και κάποια κλειδωμένα (Dolby encode/decode) features και έπεσα πάνω σε αυτό:

    https://www.techpowerup.com/forums/t...8-1-10.250915/

    Και ερωτώ: γιατί να μην υπάρχει μια νόμιμη λύση (μέσω Windows Store να δώσεις π.χ. €5) για plug'n'play install; Είναι καλύτερα να βάλεις ένα mod αμφιβόλου ποιότητας (δεν λέω ότι έχει virus απαραίτητα) και να χάνει λεφτά η Dolby;

    Στον αντίποδα κράζουμε την κονσόλα ως "κατώτερη" εμπειρία (ΚΑΙ στο θέμα του πολυκάναλου ήχου?), αλλά τα PS3/4 προσφέρουν πολυκάναλο ήχο (μέχρι 7.1 παρακαλώ) σε όλα τα παιχνίδια by default... όμορφα και περιποιημένα χωρίς mods.

    Το PS5 θα προσφέρει 3D audio baseline out-of-the-box. Και επειδή ξέρω τι παίζει τεχνικά με τον ήχο, ούτε πολλά Teraflops θέλει, ούτε κανά τσιπάκι των 100W για audio processing. Τα PC το είχαν πριν 20+ χρόνια με την Aureal3D. Δεν έγινε ποτέ baseline όμως. Καταλαβαίνουμε την διαφορά PC vs console;

    Αυτή την μανία με τα γραφικά uber alles κάποια στιγμή θα πρέπει να την τιθασεύσουμε και να γίνουμε κάπως πιο ισορροπημένοι στις απαιτήσεις μας. Ναι στα γραφικά, αλλά ναι και στην φυσική και στον ήχο. Να αναφέρω τι έγινε με PhysX και DirectSound3D/EAX; Φαντάσου να μην είχαμε Direct3D και να παίζαμε με κανά κλειδωμένο NVAPI ξέρω γω... ε αυτό το χάλι έχει γίνει status quo σε physics/audio acceleration και το κάνουμε αβαβά γιατί το PC έχει κάρτες των 13 Teraflops να κάνουμε bragging. Ε δεν πάει έτσι. Μια χαρά έχω ζήσει εποχές EAX προ sVista και ξέρω πως ήταν.

    Κι άλλοι τα ίδια βλέπω να λένε για πισωγύρισμα:

    https://www.techpowerup.com/forums/t.../#post-3287863
    https://www.techpowerup.com/forums/t...2#post-3287938

    Σόρρυ που δεν μπορώ να θεωρήσω PCMR όποιον θεωρεί αποδεκτή αυτή την κατάσταση και χαίρεται επειδή παίζει σε 4k 120 fps με stereo ήχο της πλάκας.

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από PopManiac Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αλλά μην διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα με post τύπου ότι θέλει ώρες να γίνουν tweaks για να παίξει ένα παιχνίδι σε PC (το 2019!) ή ότι - σε πιο ακραίες αλλοπρόσαλες επιχειρηματολογίες - είναι και ανώτερες ποιοτικά....
    Μερικές φορές δεν θες απλά ώρες, πρέπει να περιμένεις μέχρι και τον mobo manufacturer να βγάλει BIOS update:

    https://www.msi.com/blog/amd-combo-pi-1004-bios-update (διαβάστε σχόλια)
    https://www.reddit.com/r/MSI_Gaming/...anks_msi_devs/

    Και ερωτώ (ως παλιός που έχει ζήσει εποχές DOS): τι δουλειά έχει το σύγχρονο 64-bit UEFI BIOS με ένα game/launcher;

    Τέτοιο χάλι δεν θυμάμαι ούτε σε DOS games, που λόγω της 16-bit φύσης τους (χτύπαγαν απευθείας BIOS calls) θα ήταν λογικό κιόλας εκείνες τις εποχές.

    Μπορώ να πω πολλά ακόμα για το χάλι με τα bugs που συναντώ σε UEFI ή το τι party γίνεται με την μετάφραση των shaders (ενίοτε σπάνε), αλλά δεν έχει νόημα... όπως δεν συνιστώ σε έναν νουμπά να βάλει Gentoo και να κάνει compile πυρήνα με το χέρι (το έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν), έτσι δεν μπορώ να κάνω το ίδιο με το PC gaming. Ορθά το είπες κι εσύ ότι δεν είναι για όλους, άρα αν μη τι άλλο έχεις αυτογνωσία (που άλλοι δεν βλέπω να έχουν). Τα ίδια έλεγα κάποτε και για το Linux και μου την πέφτανε οι μαξιμαλιστές "είσαι άσχετος, δεν ξέρεις τι λες".

  2. #692
    Εγγραφή
    23-10-2005
    Περιοχή
    Αμπέλια
    Ηλικία
    39
    Μηνύματα
    6.814
    Downloads
    25
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    26mbps+LTE
    ISP
    Home Speed Booster
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΑΣΙΛΙΚΟ
    Router
    DN9245X6-10
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από uncharted Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στον αντίποδα κράζουμε την κονσόλα ως "κατώτερη" εμπειρία (ΚΑΙ στο θέμα του πολυκάναλου ήχου?), αλλά τα PS3/4 προσφέρουν πολυκάναλο ήχο (μέχρι 7.1 παρακαλώ) σε όλα τα παιχνίδια by default... όμορφα και περιποιημένα χωρίς mods.

    Το PS5 θα προσφέρει 3D audio baseline out-of-the-box. Και επειδή ξέρω τι παίζει τεχνικά με τον ήχο, ούτε πολλά Teraflops θέλει, ούτε κανά τσιπάκι των 100W για audio processing. Τα PC το είχαν πριν 20+ χρόνια με την Aureal3D. Δεν έγινε ποτέ baseline όμως. Καταλαβαίνουμε την διαφορά PC vs console;

    Αυτή την μανία με τα γραφικά uber alles κάποια στιγμή θα πρέπει να την τιθασεύσουμε και να γίνουμε κάπως πιο ισορροπημένοι στις απαιτήσεις μας. Ναι στα γραφικά, αλλά ναι και στην φυσική και στον ήχο. Να αναφέρω τι έγινε με PhysX και DirectSound3D/EAX; Φαντάσου να μην είχαμε Direct3D και να παίζαμε με κανά κλειδωμένο NVAPI ξέρω γω... ε αυτό το χάλι έχει γίνει status quo σε physics/audio acceleration και το κάνουμε αβαβά γιατί το PC έχει κάρτες των 13 Teraflops να κάνουμε bragging. Ε δεν πάει έτσι. Μια χαρά έχω ζήσει εποχές EAX προ sVista και ξέρω πως ήταν.

    Κι άλλοι τα ίδια βλέπω να λένε για πισωγύρισμα:

    https://www.techpowerup.com/forums/t.../#post-3287863
    https://www.techpowerup.com/forums/t...2#post-3287938

    Σόρρυ που δεν μπορώ να θεωρήσω PCMR όποιον θεωρεί αποδεκτή αυτή την κατάσταση και χαίρεται επειδή παίζει σε 4k 120 fps με stereo ήχο της πλάκας.
    Ξέρεις ο πολυκαναλος ηχος χρειάζεται και πολυκαναλο hardware. Τι να το κανω το 7.1 support οταν γινεται downmix και ο ηχος βγαινει από τα σάπια ηχεια της TV; Η μήπως να συνδεσουμε τη κονσόλα με ενισχυτή και φυαικα στο δωματιο να απλωσουμε καλωδια παντου για τα ηχεια για τον 8καναλο ήχο;

    Και ακόμα και αν τα κανουμε αυτά, ποιος σου είπε οτι δεν μπορεις να τα κανεις στο PC; Και εκει ξερεις εχεις επιλογες... απο usb dac των 2 ευρω μεχρι κάποια sound blaster των 300+.

    Εγω παιζω σε stereo που γελας. Δεν εχω παράπονο ουτε από τα TB Elite Pro ακουστικα μου ουτε από τα Gigaworks T20 δεκαετιας μου.

    Antec P280 | beQuiet S9-700 | Arctic Liquid Freezer II 240 | MSI X470 Gaming Pro Max | R9 5900X | 3600CL16 32GB | RTX3070 | XPG8200Pro | ROG PG258Q

  3. #693
    Εγγραφή
    30-04-2008
    Μηνύματα
    8.650
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από netlag Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ξέρεις ο πολυκαναλος ηχος χρειάζεται και πολυκαναλο hardware. Τι να το κανω το 7.1 support οταν γινεται downmix και ο ηχος βγαινει από τα σάπια ηχεια της TV; Η μήπως να συνδεσουμε τη κονσόλα με ενισχυτή και φυαικα στο δωματιο να απλωσουμε καλωδια παντου για τα ηχεια για τον 8καναλο ήχο;

    Και ακόμα και αν τα κανουμε αυτά, ποιος σου είπε οτι δεν μπορεις να τα κανεις στο PC; Και εκει ξερεις εχεις επιλογες... απο usb dac των 2 ευρω μεχρι κάποια sound blaster των 300+.

    Εγω παιζω σε stereo που γελας. Δεν εχω παράπονο ουτε από τα TB Elite Pro ακουστικα μου ουτε από τα Gigaworks T20 δεκαετιας μου.
    Μια εναλλακτική είναι το ηχοσύστημα (σεβαστό το θέμα με το καλωδιομάνι). Η άλλη -προσιτή- εναλλακτική (και σε χωροταξικό επίπεδο) είναι το 3D audio/binaural audio (αυτό που θα κάνουν deliver οι κονσόλες νέας γενιάς) με απλά stereo ακουστικά (όχι ηχεία, έχει διαφορά).

    Φόρεσε τα TB Elite Pro ακουστικά σου και άκου αυτό:



    Σκέψου τώρα να το έχεις αυτό σε παιχνίδι, τι immersion θα σου προσφέρει... θα παρατούσες τα Gigaworks T20 για gaming χρήση.

    Αυτό το κάνει ακόμα κι ένα πάμφτηνο audio DSP της πλάκας, που χωράει ακόμα και σε portable κονσόλα. Αστείο TDP/wattage (ξαναλέω: το είχε η Aureal 3D πριν 20+ χρόνια χωρίς ψύκτρες/8-pin, χωρίς τίποτα). Εναλλακτικά το κάνει η CPU με AVX στην χειρότερη.

    Γιατί δεν υπάρχει ένα DigitalFoundry για τον ήχο να επιμορφώσει τον κόσμο; Εγώ θα κάνω αυτή την δουλειά;

    Φυσικά και γελάω, γιατί δεν είναι Master Race το απλό stereo. Και πριν 30 χρόνια είχαμε stereo ήχο, σιγά το κατόρθωμα. Είπαμε: ισορροπία σε όλα τα επίπεδα. Προτιμώ ποιοτικό panel 1080p + 60 fps + HDR + καλό ήχο, παρά 4k 120 fps με stereo ήχο. Master Race δεν είναι μόνο τα γραφικά, άλλο αν οι εταιρίες μας πασάρουν μόνο γραφικά και εμείς χτυπάμε παλαμάκια. Να μην το στηλιτεύσω αυτό;

    Όσο για το τι κάνουν τα PC, άσε να το ξέρω καλύτερα. Δες τι ματσακονιές πρέπει να κάνεις για να παίξει το EAX σε Windows 10 και παλιά παιχνίδια:

    https://www.pcgamingwiki.com/wiki/Fa...Audio_settings



    http://satsun.org/audio/

    Έχουν κάνει μεγάλο πισωγύρισμα τα PC στο θέμα του ήχου και αυτό με κύρια ευθύνη της Microsoft. Μόνο κουφός δεν το ακούει αυτό!

    Creative ούτε για αστείο πάντως (δεν ασχολούνται πλέον να βγάλουν drivers και τα Win10 θέλουν φρεσκάρισμα ανά 6 μήνες). Άσε εμένα που χτίζω και πυρήνες άμα θέλω. Τον PCMR χρήστη κοίτα, που αγόρασε μια 2080 Ti και δεν ξέρει να γράψει ούτε ένα hello world (έτσι ήταν οι home computer users επί εποχής C64/Amiga?), αλλά έχει και τα guts να αυτοαποκαλείται Master Race και να κάνει καζούρα τους κονσολάδες. Ε κι αυτόν θα τον στηλιτεύω όσο μου κάνει κέφι.

    Ας ξεκολλήσουμε λίγο από την uber graphics νοοτροπία, γιατί ακόμα και το RDR2 χωρίς RTX ON είναι ανώτερο σαν εμπειρία από Minecraft με RTX ON. Εκτός αν υπάρχει αμφιβολία ΚΑΙ για αυτό...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος uncharted : 10-01-20 στις 00:09.

  4. #694
    Εγγραφή
    23-10-2005
    Περιοχή
    Αμπέλια
    Ηλικία
    39
    Μηνύματα
    6.814
    Downloads
    25
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    26mbps+LTE
    ISP
    Home Speed Booster
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΑΣΙΛΙΚΟ
    Router
    DN9245X6-10
    Τα Elite Pro εχουν δικο τους usb DAC με chatmix κλπ. Δινουν spatial ηχο, DTS Headphones X 7:1. Προτιμώ όμως native stereo.

    Antec P280 | beQuiet S9-700 | Arctic Liquid Freezer II 240 | MSI X470 Gaming Pro Max | R9 5900X | 3600CL16 32GB | RTX3070 | XPG8200Pro | ROG PG258Q

  5. #695
    Εγγραφή
    30-04-2008
    Μηνύματα
    8.650
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από netlag Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τα Elite Pro εχουν δικο τους usb DAC με chatmix κλπ. Δινουν spatial ηχο, DTS Headphones X 7:1. Προτιμώ όμως native stereo.
    Δηλαδή μου λες ότι προτιμάς τον flat ήχο; Όταν π.χ. παίζεις ένα shooter, δεν θες να ακούς την κατεύθυνση του ήχου των σφαιρών;

  6. #696
    Εγγραφή
    23-10-2005
    Περιοχή
    Αμπέλια
    Ηλικία
    39
    Μηνύματα
    6.814
    Downloads
    25
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    26mbps+LTE
    ISP
    Home Speed Booster
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΑΣΙΛΙΚΟ
    Router
    DN9245X6-10
    Το Overwatch προσφερει Dolby Atmos. Και εκανα συγκρίσεις σε σχέση με το DTS των ακουστικων. Κατέληξα οτι καταλαβαίνω καλύτερα απο που έρχεται ο εχθρός με απλό stereo.

    Και τα δυο δεν έχουν καμία απολύτως σχεση με πραγματικο binaural. Και ειναι λογικο, γιατι το binaural προέρχεται απο recording και οχι απο αλγορίθμους.

    Έχει παραγγείλει φίλος τα Creative Outlier Air Gold που υποστηρίζουν Super X-Fi. Έχω περιέργεια να τα ακουσω με αυτο ενεργοποιημενο.

    Οποιοσδήποτε εχει το Overwatch και παιζει με ακουστικα μπορει να δοκιμάσει το Atmos. Επισης οποιοσδήποτε εχει Windows 10 μπορει να ενεργοποιησει το windows Sonic που ειναι ο spatial sound algorithm της Microsoft

    Δηλαδή με οποιαδήποτε ακουστικα, και σε οποιοδηποτε game το pc. με windows 10 προσφέρει spatial ηχο.

    Antec P280 | beQuiet S9-700 | Arctic Liquid Freezer II 240 | MSI X470 Gaming Pro Max | R9 5900X | 3600CL16 32GB | RTX3070 | XPG8200Pro | ROG PG258Q

  7. #697
    Εγγραφή
    30-04-2008
    Μηνύματα
    8.650
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από netlag Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το Overwatch προσφερει Dolby Atmos. Και εκανα συγκρίσεις σε σχέση με το DTS των ακουστικων. Κατέληξα οτι καταλαβαίνω καλύτερα απο που έρχεται ο εχθρός με απλό stereo.
    Περί ορέξεως, τι να πω, εκτός αν είχες κακορυθμισμένο εξοπλισμένο. Όπως άλλοι (κονσολάδες) προτιμάνε τα 30 έναντι των 60 fps γιατί τους φαίνονται "μη-ρεαλιστικά". Δεν συμφωνώ ούτε με το μεν, ούτε με το δε.

    Μιλάμε για τεράστιο πλεονέκτημα, ειδικά στα competitive shooters που αναφέρεις... stereo < surround < 3D audio.

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από netlag Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και τα δυο δεν έχουν καμία απολύτως σχεση με πραγματικο binaural. Και ειναι λογικο, γιατι το binaural προέρχεται απο recording και οχι απο αλγορίθμους.
    Δεν το καταλαβαίνω αυτό το επιχείρημα. Σαν να λέμε το RTX ON δεν έχει καμία απολύτως σχέση με real life graphics με recording από κάμερες (Hollywood), επειδή παράγεται από αλγόριθμους.

    Όλα (graphics, physics, audio) από αλγόριθμους/εξισώσεις παράγονται, με στόχο να εξομοιώνουν την πραγματικότητα όσο πιο καλά γίνεται.

    Εν προκειμένω το raytracing έχει εφαρμογή τόσο σε γραφικά, όσο και σε ήχο (3D audio). Η διαφορά ήχου και γραφικών είναι ότι το πρώτο απαιτεί πολύ λιγότερα calculations, γι' αυτό και το είχαμε in real time πριν 20+ χρόνια, ενώ τα γραφικά (λόγω των πολλαπλάσιων φωτονίων έναντι των ηχητικών κυμάτων) άργησαν.

    Δεν είναι τυχαίο ότι σε μετρήσεις/πειράματα που έχουν γίνει το 3D audio θεωρείται εφάμιλλο ή ακόμα και ανώτερο από ακριβά surround ηχοσυστήματα.

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από netlag Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οποιοσδήποτε εχει το Overwatch και παιζει με ακουστικα μπορει να δοκιμάσει το Atmos. Επισης οποιοσδήποτε εχει Windows 10 μπορει να ενεργοποιησει το windows Sonic που ειναι ο spatial sound algorithm της Microsoft

    Δηλαδή με οποιαδήποτε ακουστικα, και σε οποιοδηποτε game το pc. με windows 10 προσφέρει spatial ηχο.
    Δεν ισχύει για όλα τα παιχνίδια, γιατί δεν είναι baseline ακόμα. Και το Resident Evil 2 και το Hellblade δίνουν 3D audio στις τωρινές κονσόλες, αλλά δεν είναι baseline.

    Baseline = υποστήριξη παντού και πάντα ως βασικό feature

    Είναι άλλο πράγμα το surround audio (διακριτές πηγές ήχου) και άλλο το 3D audio (ήχος από όλες τις κατευθύνσεις, 360 μοίρες σε σφαίρα). Dolby Atmos πολύ λίγα παιχνίδια υποστηρίζουν. Καμία σχέση με upmixing από surround σε δήθεν 3D.

    Εδώ τα εξηγεί καλά το video: https://www.dolby.com/us/en/brands/dolby-atmos.html

    Δεδομένου ότι το surround δεν βλέπω να περπατάει λόγω χωροταξίας (δυστυχώς σταμάτησαν να βγάζουν ηχοσυστήματα και το γύρισαν όλοι στις ηχόμπαρες) και αν σκεφτείς ότι τα αυτιά μας είναι stereo δέκτες (2 έχουμε, ούτε 6, ούτε 8) και ο εγκέφαλος κάνει ανάλογη επεξεργασία όπως ένα audio DSP (δεν είναι τυχαίο το Doppler effect), δεν υπάρχει καλύτερη λύση (σε ποιότητα/immersion/χωροταξία/κόστος) από το 3D audio. Οφείλει να γίνει baseline ASAP! Από τα πιο underrated features της νέας γενιάς IMHO. Θα δούμε αναλύσεις επί αναλύσεων για pixels με βιονικό zoom 400%, ενώ ο ήχος (για άλλη μια φορά) θα περάσει στα ψιλά.

  8. #698
    Εγγραφή
    03-03-2004
    Περιοχή
    Ankh-Morpork, Discworld
    Ηλικία
    39
    Μηνύματα
    22.580
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    100/40 Mbps
    ISP
    Deutsche Telekom
    Router
    FRITZ!Box 7560
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από uncharted Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχεις γράψει τόσες φορές ότι γουστάρεις Switch λόγω φορητότητας (τρένο/commuting) και κάθονται και σου γράφουν κατεβατά για CEMU (αμφιβάλλω κιόλας αν έχουν πληρωμένη κόπια όπως εσύ). Προφανώς και το Witcher 3 έχεις τους λόγους σου που το πλήρωσες €50 σε κασετάκι των 32GB (φυσική μορφή + φουλ ιδιοκτησία), αντί να πληρώσεις €15 στο GoG (όπως έκανα εγώ).
    39€ το πλήρωσα το Witcher συνδυάζοντας Black Friday deal και το birthday voucher από το Saturn. Μετά το έδιναν 35€ στο digital store και πήγα να σκάσω.

    Το Skyrim το πήρα στο eBay μεταχειρισμένο 40€ και αφού έπαιξα 330+ ώρες (μέτρημα του Switch) το πούλησα σχεδόν τόσο σε άλλον στο eBay (αφαιρώντας τις κρατήσεις του eBay και του Paypal πήρα 30€ και κάτι ψιλά).
    Το Super Mario Odyssey μου απέφερε και κέρδος, αφού το αγόρασα 33€ και πήρα καθαρά 35€ από την πώληση στο eBay.

  9. #699
    Εγγραφή
    23-10-2005
    Περιοχή
    Αμπέλια
    Ηλικία
    39
    Μηνύματα
    6.814
    Downloads
    25
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    26mbps+LTE
    ISP
    Home Speed Booster
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΑΣΙΛΙΚΟ
    Router
    DN9245X6-10
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από uncharted Εμφάνιση μηνυμάτων
    Περί ορέξεως, τι να πω, εκτός αν είχες κακορυθμισμένο εξοπλισμένο. Όπως άλλοι (κονσολάδες) προτιμάνε τα 30 έναντι των 60 fps γιατί τους φαίνονται "μη-ρεαλιστικά". Δεν συμφωνώ ούτε με το μεν, ούτε με το δε.

    Μιλάμε για τεράστιο πλεονέκτημα, ειδικά στα competitive shooters που αναφέρεις... stereo < surround < 3D audio.
    Καλά τα λες αλλά εγω σου μιλάω στη πράξη τι συμβαίνει και συ στη θεωρία. 'Εβαλα το overwatch με τα ακουστικά και με κλειστά μάτια στο practice range έκανα τις δοκιμές μου. Δοκίμασα stereo, δοκίμασα dts, δοκίμασα atmos. Όταν άκουγα το bot (training dummy) να έρχεται άνοιγα τα μάτια να δώ αν ηχος είχε directional accuracy. Ε με το stereo είχα τις περισσότερες φορές pinpoint accuracy ενώ με τα dts ή atmos είχα πολυ συχνά αμφιβολίες. Το stereo είχε και προτιμότερο για τα αυτιά μου ήχο (quality). Η ακοή μου ευτυχώς είναι καλή ακόμα. Αν υπήρχαν day and night differences όπως λες, τι διάολο θα τις άκουγα.

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από uncharted Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν το καταλαβαίνω αυτό το επιχείρημα. Σαν να λέμε το RTX ON δεν έχει καμία απολύτως σχέση με real life graphics με recording από κάμερες (Hollywood), επειδή παράγεται από αλγόριθμους.

    Όλα (graphics, physics, audio) από αλγόριθμους/εξισώσεις παράγονται, με στόχο να εξομοιώνουν την πραγματικότητα όσο πιο καλά γίνεται.

    Εν προκειμένω το raytracing έχει εφαρμογή τόσο σε γραφικά, όσο και σε ήχο (3D audio). Η διαφορά ήχου και γραφικών είναι ότι το πρώτο απαιτεί πολύ λιγότερα calculations, γι' αυτό και το είχαμε in real time πριν 20+ χρόνια, ενώ τα γραφικά (λόγω των πολλαπλάσιων φωτονίων έναντι των ηχητικών κυμάτων) άργησαν.

    Δεν είναι τυχαίο ότι σε μετρήσεις/πειράματα που έχουν γίνει το 3D audio θεωρείται εφάμιλλο ή ακόμα και ανώτερο από ακριβά surround ηχοσυστήματα.
    Το επιχείρημα είναι πολύ απλό. Άλλο πράγμα το binaural recording, που ναι, ...αμάει και δέρνει και άλλο πράγμα το Atmos στο overwatch ή το DTS Headphones Χ. Κάποια στιγμή ο αλγόριθμος μπορεί να παράγει αποτέλεσμα σαν να ακούμε binaural recordings. Μπορεί να έχει γίνει ήδη, αλλά σίγουρα όχι στο Overwatch τουλάχιστον με atmos μέσα από το ίδιο το παιχνίδι ή το dts από το dac των ακουστικών μου.

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από uncharted Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν ισχύει για όλα τα παιχνίδια, γιατί δεν είναι baseline ακόμα. Και το Resident Evil 2 και το Hellblade δίνουν 3D audio στις τωρινές κονσόλες, αλλά δεν είναι baseline.

    Baseline = υποστήριξη παντού και πάντα ως βασικό feature

    Είναι άλλο πράγμα το surround audio (διακριτές πηγές ήχου) και άλλο το 3D audio (ήχος από όλες τις κατευθύνσεις, 360 μοίρες σε σφαίρα). Dolby Atmos πολύ λίγα παιχνίδια υποστηρίζουν. Καμία σχέση με upmixing από surround σε δήθεν 3D.

    Εδώ τα εξηγεί καλά το video: https://www.dolby.com/us/en/brands/dolby-atmos.html

    Δεδομένου ότι το surround δεν βλέπω να περπατάει λόγω χωροταξίας (δυστυχώς σταμάτησαν να βγάζουν ηχοσυστήματα και το γύρισαν όλοι στις ηχόμπαρες) και αν σκεφτείς ότι τα αυτιά μας είναι stereo δέκτες (2 έχουμε, ούτε 6, ούτε 8) και ο εγκέφαλος κάνει ανάλογη επεξεργασία όπως ένα audio DSP (δεν είναι τυχαίο το Doppler effect), δεν υπάρχει καλύτερη λύση (σε ποιότητα/immersion/χωροταξία/κόστος) από το 3D audio. Οφείλει να γίνει baseline ASAP! Από τα πιο underrated features της νέας γενιάς IMHO. Θα δούμε αναλύσεις επί αναλύσεων για pixels με βιονικό zoom 400%, ενώ ο ήχος (για άλλη μια φορά) θα περάσει στα ψιλά.
    Θεωρώ πως για να έχουμε καλό 3D audio χρειαζόμαστε off-ear speakers όπως τα ακουστικά που έχει το valve index. Αλλά μετά παίζουν άλλα προβλήματα, όπως sound leak, μηδέν passive noise cancelling κλπ.

    Ενά viable χωροταξικά setup, για πραγματικό multichannel ήχο και όχι 3D audio, θα ήταν με δορυφόρους που συνδέονται ασύρματα.

    Antec P280 | beQuiet S9-700 | Arctic Liquid Freezer II 240 | MSI X470 Gaming Pro Max | R9 5900X | 3600CL16 32GB | RTX3070 | XPG8200Pro | ROG PG258Q

  10. #700
    Εγγραφή
    30-04-2008
    Μηνύματα
    8.650
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lewton Εμφάνιση μηνυμάτων
    39€ το πλήρωσα το Witcher συνδυάζοντας Black Friday deal και το birthday voucher από το Saturn. Μετά το έδιναν 35€ στο digital store και πήγα να σκάσω.

    Το Skyrim το πήρα στο eBay μεταχειρισμένο 40€ και αφού έπαιξα 330+ ώρες (μέτρημα του Switch) το πούλησα σχεδόν τόσο σε άλλον στο eBay (αφαιρώντας τις κρατήσεις του eBay και του Paypal πήρα 30€ και κάτι ψιλά).
    Το Super Mario Odyssey μου απέφερε και κέρδος, αφού το αγόρασα 33€ και πήρα καθαρά 35€ από την πώληση στο eBay.
    Αν ξέρεις τι κάνεις, βγαίνεις πολύ κερδισμένος με το φυσικό μέσο...

    Και το ψηφιακό καλό είναι (αν το πετύχεις σε τιμή χώμα). Εκεί ποντάρουν με τα sales.

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από netlag Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλά τα λες αλλά εγω σου μιλάω στη πράξη τι συμβαίνει και συ στη θεωρία. 'Εβαλα το overwatch με τα ακουστικά και με κλειστά μάτια στο practice range έκανα τις δοκιμές μου. Δοκίμασα stereo, δοκίμασα dts, δοκίμασα atmos. Όταν άκουγα το bot (training dummy) να έρχεται άνοιγα τα μάτια να δώ αν ηχος είχε directional accuracy. Ε με το stereo είχα τις περισσότερες φορές pinpoint accuracy ενώ με τα dts ή atmos είχα πολυ συχνά αμφιβολίες. Το stereo είχε και προτιμότερο για τα αυτιά μου ήχο (quality). Η ακοή μου ευτυχώς είναι καλή ακόμα. Αν υπήρχαν day and night differences όπως λες, τι διάολο θα τις άκουγα.

    Το επιχείρημα είναι πολύ απλό. Άλλο πράγμα το binaural recording, που ναι, ...αμάει και δέρνει και άλλο πράγμα το Atmos στο overwatch ή το DTS Headphones Χ. Κάποια στιγμή ο αλγόριθμος μπορεί να παράγει αποτέλεσμα σαν να ακούμε binaural recordings. Μπορεί να έχει γίνει ήδη, αλλά σίγουρα όχι στο Overwatch τουλάχιστον με atmos μέσα από το ίδιο το παιχνίδι ή το dts από το dac των ακουστικών μου.

    Θεωρώ πως για να έχουμε καλό 3D audio χρειαζόμαστε off-ear speakers όπως τα ακουστικά που έχει το valve index. Αλλά μετά παίζουν άλλα προβλήματα, όπως sound leak, μηδέν passive noise cancelling κλπ.

    Ενά viable χωροταξικά setup, για πραγματικό multichannel ήχο και όχι 3D audio, θα ήταν με δορυφόρους που συνδέονται ασύρματα.
    Θέλει ψάξιμο να βρεις το σωστό HRTF preset για τα αυτιά σου (όπως και το silicon, έτσι και οι άνθρωποι έχουν variations, δεν είναι one-size-fits-all):



    Έβαλα αυτό πριν λίγο και έπαθα την πλάκα μου:



    Πόσο μπροστά ήταν το PC gaming εκείνες τις εποχές στο κομμάτι του ήχου... καλά-χρυσά τα mods, αλλά η ευκολία του κατεβάζω ένα αρχείο και με 2 clicks κάνω την δουλειά μου (βλ. nVidia/AMD GPU drivers) δεν συγκρίνεται (για τον πολύ κόσμο).

    Φαντάσου να έπρεπε να κάνεις τέτοιες ματσακονιές για 3D acceleration. Είμαστε στο 2020 πλέον!

  11. #701
    Εγγραφή
    12-11-2005
    Μηνύματα
    20.004
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    200+100 vdsl
    ISP
    COSMOTE VDSL 200+50
    Router
    Speedport plus
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από uncharted Εμφάνιση μηνυμάτων

    Είναι αστείο να "συζητάμε" (λέμε τώρα...) αν είναι καλύτερα τα φανμπόγια της μιας ή της άλλης πλευράς. Σαν να προσπαθούμε να βγάλουμε "πόρισμα" αν είναι καλύτεροι οι χούλιγκανς της Θύρας 7 ή 13.

    Έχεις γράψει τόσες φορές ότι γουστάρεις Switch λόγω φορητότητας (τρένο/commuting) και κάθονται και σου γράφουν κατεβατά για CEMU (αμφιβάλλω κιόλας αν έχουν πληρωμένη κόπια όπως εσύ). Προφανώς και το Witcher 3 έχεις τους λόγους σου που το πλήρωσες €50 σε κασετάκι των 32GB (φυσική μορφή + φουλ ιδιοκτησία), αντί να πληρώσεις €15 στο GoG (όπως έκανα εγώ).

    Τι νόημα έχει; Εγώ δεν είμαι τόσο της φορητότητας, αλλά μπορώ να καταλάβω και τα οφέλη αυτού. Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθείς πουλήσεις ψυγείο σε Εσκιμώο.

    Τώρα αν μπορείς να τρέξεις CEMU/BoTW αξιοπρεπώς σε κανά laptop ή x86 portable τριπλάσιας αξίας* από το Switch, ε τι να λέμε μετά... είναι μη-συγκρίσιμα πράγματα. Αν θες φορητό ελβετικό σουγιά -> mobile/ARM.

    * https://www.gamesindustry.biz/articl...ble-pc-concept

    Αν μη τι άλλο, ξέρεις ότι το Switch θα υποστηριχθεί σε βάθος χρόνου από την Nintendo με αποκλειστικές εμπειρίες (εδώ υποστήριζαν το Wii U χωρίς λαμπρή εμπορική πορεία), σε αντίθεση με το gadget της Alienware που μπορεί να πάει άπατο και να το παρατήσουν (βλ. Steam machines).

    Αλλά ξέχασα, είναι κακά τα exclusives, λες και θα υπήρχαν χωρίς τις κονσόλες να κάνουν fund οι platform holders... είναι προτιμότερο να μην υπάρχουν ΚΑΝ, παρά να υπάρχουν έστω και σε αυτή την περιορισμένη μορφή. Γάιδαρο (πειρατικό) μας χαρίζουν και πάλι γκρινιάζουμε!
    Αγορίνα, άμα θες να πεις κάτι σε εμένα, κάνε quote. Δεν υπάρχει λόγος να τα λες στη νύφη, για να τα ακούσει η πεθερά, εκτός αν νομίζεις ότι έτσι θα γλυτώσεις την αντιπαράθεση. Άμα δε σου αρέσουν αυτά που γράφω ->ignore list και τέλος.

    Πέρα από το ότι είναι προφανές ότι δε μπορούμε να συνεννοηθούμε σε αυτό το thread, θυμίζω τι έγραψα ακριβώς για το Zelda, για να φέρω ένα παράδειγμα:

    Δηλαδή καμία σχέση. Προσοχή δε λέω για το παιχνιδάκι, που είναι φανταστικό. Λέω ακριβώς για το userbase που έχει εγκατασταθεί, πάνω σε αδύναμο hardware, το οποίο οδηγεί τους devs να παράγουν κάτι πολύ υποδεέστερο σε σχέση με το άμα έβγαινε natively στο PC και εδώ ερχόμαστε στο πως τα exclusives που οι κονσολάδες τα έχουν κάνει σημαία, κάνουν ζημιά στην ποιότητα του gaming. Καλό κάνουν μόνο στην τσέπη του εκάστοτε corp, που παίρνει δύναμη και θάρρος για νέο σκατένιο hardware establishment στο μέλλον.
    Είπα εγώ τίποτα για τη φορητότητα; Εννοείται ότι σαν φορητό, θα έχει περιορισμένο power budget και περιορισμένες hardware δυνατότητες, που και για αυτά που καταφέρνει να κάνει, είναι κατόρθωμα. Δεν αμφισβήτησα αυτό.

    Έφερα απλώς ένα παράδειγμα CEMU vs native, ώστε να δείξω το τι μπορεί να κάνει το δυνατότερο hardware και μάλιστα στον ίδιο ακριβώς κώδικα. Δηλαδή ένα απλό port, σε όλες τις πλατφόρμες, θα είχε πολύ καλύτερο αισθητικό και χειριστικό αποτέλεσμα, το οποίο φυσικά δεν θα γίνει ποτέ, ακριβώς επειδή στο βωμό του χρήματος και των κερδών κάθε corp, το καλλιτεχνικό και δημιουργικό κομμάτι των games, πάει περίπατο. Μιλώντας για το Uncharted, αυτό ακριβώς έκανες και εσύ, δείχνοντας την έκδοση του PS4 και όχι του PS3.

    Είτε σου αρέσει, είτε όχι, τα exclusives έχουν μόνο ένα σκοπό. Το arm twisting του χρήστη/gamer/αγοραστή και τον εκβιασμό αυτού "ή θα έρθεις στην πλατφόρμα μου ή πάρε το πουλάκι". Και στο PC έχουν υπάρξει κάποιες τέτοιες πρακτικές, που έχουν να κάνουν με την προσέγγιση της Nvidia ή της AMD, σε κάποιον dev, ώστε να κάνει favors στη μια αρχιτεκτονική ή στην άλλη, αλλά μέχρι εκεί. Δεν αρνήθηκε κανείς ολόκληρη την πρόσβαση σε ένα game. Για αυτό υπάρχουν και τα settings που δε σας αρέσουν, γιατί θα δώσουν πρόσβαση και στον φτωχό και στον πλούσιο, μέχρι εκεί που φτάνει η τσέπη του καθενός.

    Αν θες να το τραβήξω και εγώ το θέμα κόστους, όπως κάνουν οι κονσολάδες, για να παίξεις όλα τα exclusives, πρέπει να έχεις όλες τις κονσόλες. Βάλτε λοιπόν κόστος απόκτησης όλων των κονσολών, όταν θέλετε να συγκρίνετε κόστη, γιατί το PC έχει και τα περισσότερα exclusives των δυο κονσολών και ότι δεν έχει από την τρίτη, το έχει σε emulator.


    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από uncharted Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όσον αφορά το gameplay του Star Wars, προσωπικά δεν βλέπω κανά "ινοβέσιο" να μου πέσει το σαγόνι, αντιθέτως βλέπω μια στυγνή αντιγραφή παιχνιδιού 10ετίας σε όλα τα επίπεδα (από on-the-rails platforming μέχρι και το επιθετικό ελικόπτερο):



    Αυτά σε ένα ταπεινό baseline των 350-400 GF με old school Demoscene προγραμματισμό: https://www.youtube.com/watch?v=Az0CXkyoWjg

    Σεβαστό ότι άλλοι μπορεί να μην βλέπουν κάτι τέτοιο. Όπως είπα και πιο πάνω, όλα είναι θέμα τριβής. Και με όσο περισσότερα συστήματα έχεις ασχοληθεί, τόσο πιο δύσκολο είναι να εντυπωσιαστείς. Λογικό δεν είναι;

    Αν είσαι ταμπουρωμένος PC-only, προφανώς και θα σου φανεί super wow gameplay και θα σου κακοφαίνεται που το OG XB1 (σύστημα μακράν ανώτερης δυναμικής από PS3, 1.3TF baseline) το τρέχει χειρότερα (ούτε καν κλειδωμένο 720p30, για να μην αναφέρω την remastered 1080p60 εκδοχή σε τιμή χώμα) από ότι θα έπρεπε 10 χρόνια μετά.

    Ανοίξτε τους ορίζοντες σας... δεν έχω να πω κάτι άλλο. Με το ταμπούρωμα δεν κέρδισε κανείς τίποτα. Σαν να είσαι κλεισμένος σε ένα μικρό χωριουδάκι και να μην ξέρεις τι γίνεται παραέξω. Ταξιδέψτε (μεταφορικά και κυριολεκτικά), ανοίγει το μυαλό!
    Κόλλησες στο συγκεκριμένο κομμάτι του Star Wars που το ανέβασα απλά για να δείξω πως τρέχουν παμπάλαια συστήματα, σε ένα κομμάτι που έχει αρκετό streaming. Είναι κυριολεκτικά, ένα 10λεπτο του παιχνιδιού, από τις συνολικά 20-30 ώρες.

    Μη προσπαθείς πάλι να μας πείσεις ότι η SONY ανακάλυψε τον τροχό με το Uncharted. Σκηνές ελικοπτέρου, μάχες σε τραίνα κλπ η συνδυασμός αυτών, υπάρχουν στις κινηματογραφικές ταινίες, πολύ πριν το Uncharted. Άμα είναι έτσι, να πούμε ότι όλα τα 3rd person games, αντέγραψαν το Fade to Black του PC και ότι όλα τα first person games, αντέγραψαν τα Doom/Quake επίσης του PC.

    Επίσης όπως είπα και παραπάνω, μας μιλάς για τα 350-400GF αλλά μας δείχνεις την helicopter-train scene από το PS4.

    Θυμήσου πως ήταν στο PS3, για να καταλάβεις γιατί μιλάω για χλωρίνες.



    Και φυσικά η διαφορά είναι πασιφανής, σε σχέση με το βίντεο που ανέβασες εσύ στo PS4. Πράγματι τα tflops και το transistor budget κάνουν τη διαφορά. Δε λέω κάτι άλλο, σε όλο αυτό το thread.

    Απλά για να βάλω τα πράγματα σε perspective, τον Οκτώβριο του 2009, που βγήκε το Uncharted 2, υπήρχε ήδη ο i7-860, που είδαμε σε πρωτύτερο Post μου, πως έτρεχε το κακογραμμένο Arkham Knight και επίσης έξι μήνες μετά, βγήκε η GTX 480 με 1.5GB Video Ram και 1.35tflops. Nuff said....
    PC1:12400f,4070ti,32GB,z690,Gigabyte Gen4 7000 1TB, PC2:8600k,3060ti,32GB,z370,GAMMIX S11 Pro 1TB
    PC3:2700k,GTX 1070,16GB,P67,SandiskSSDPro240GB, PC4:2500k,rx 6600,16GB,P67,MX500-1TB
    PC5:Lenovo Thinkcentre M71E
    Reviews: ATI 4870X2, ΑΤΙ 4850,test GTX 970 σε 3 CPUs

  12. #702
    Εγγραφή
    29-05-2007
    Περιοχή
    δυο κλικ πιο κατω
    Ηλικία
    48
    Μηνύματα
    7.626
    Downloads
    38
    Uploads
    0
    Άρθρα
    21
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    5000/1200
    ISP
    βρωμονταφον
    Router
    της hol
    SNR / Attn
    8(dB) / 29(dB)
    Path Level
    Fastpath
    και σε arcade με τα κερματα ειχα πετυχει train σκηνικο , να μην το παω και πιο πισω , στο Bad Dudes vs. Dragon Ninja
    (παιχνιδια που μπορεις να παιξει καποιος και σημερα σε pc )
    αντεχεις να αμφιβαλεις για ολα οσα εχεις διδαχτει ;
    Cancel my subscription to the Resurrection. Send my credentials to the House of Detention
    ο φασισμος ειναι ο νομος των δουλων
    AV tip:να ακολουθεις αυτο που ψαχνεις , οχι αυτο που σε βρισκει .

  13. #703
    Εγγραφή
    12-11-2005
    Μηνύματα
    20.004
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    200+100 vdsl
    ISP
    COSMOTE VDSL 200+50
    Router
    Speedport plus
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από johnson Εμφάνιση μηνυμάτων
    @psolord έχω ποστάρει ήδη 2 παιχνίδια που το απλό PS4 παίζει higher than low σε σχέση με το PC
    Οπότε το lower than low δεν ισχύει.


    Κατα τ'άλλα μακράν το καλύτερο vfm μηχάνημα αυτό με 2500K και 7950. Ας δούμε και πόσο κόστισε:
    ($ = €)

    - 2500Κ OC (~2μιση χρόνια πριν το PS4) = 216€
    - 7950 OC (~2 χρόνια πριν το PS4) = 449€
    - mobo να σηκώνει 2500K OC χωρίς να εκραγεί = 100€
    - 16GB ram = 100€
    - δίσκος = 50€
    - κουτί = 40€
    - PSU = 50€

    Η παραπάνω σούπερ vfm σύνθεση κόστισε σχεδόν 3 φορές ένα PS4 (αν δεν υπολογίσεις το bundled DS4) και έκαψε περισσότερες από 3 φορές το ρεύμα του. Τέλος, έχει χάσει το 75% της αρχικής αξίας της τη στιγμή που το PS4 έχει χάσει λιγότερο από το 50% της αρχικής του αξίας.

    Ας αποφασίσει ο καθένας αν άξιζε τα 3πλάσια χρήματα και τη 3πλάσια κατανάλωση για 2 χρόνια παραπάνω gaming σε σχέση με το PS4 ή μήπως, λέω μήπως, θα ήταν καλύτερο για κάποιον να είχε αγοράσει PS3 και μετά PS4, να του περίσσευαν 100ευρώ ρέστα, το PS3 στο ράφι και να είχε και 5 χρόνια περισσότερο gaming χρόνο (PS3 = 2006) μαζί και πολύ μικρότερη κατανάλωση ρεύματος.

    Εγώ έχω αποφασίσει πάντως.
    Δεν είπα ότι ΟΛΑ τα παιχνίδια είναι lower than low. Αυτή είναι αναφορά για το RDR2, που προσδίδει αμφιβολία σε όλα τα settings των παιχνιδιών, γιατί όπως φαίνεται, ο κονσολάς δεν ξέρει με τι settings παίζει, αλλά ξέρει να λέει κοίτα στο PC είναι πιο αργό!

    Θα το δεχτώ το 1000άρικο που έχεις υπολογίσει σε αυτό το PC, αλλά υπολόγισε και εσύ:

    -Το κόστος του PS3 για αυτά τα 2.5 χρόνια.
    -Το κόστος του PS4
    -To κόστος των αντίστοιχων XBOX 360/One για να παίζεις τα exclusives του ΧΒΟΧ.
    -Το κόστος των Online συνδρομών
    -Το cost per frame, μιας και είχες τα 30fps στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής των κονσολών
    -Το κόστος του PS5 και του XBOX series X, μέχρι ο 2500Κ να είναι εντελώς άκυρος για gaming.

    Δηλαδή εγώ παίζω με ένα μηχάνημα, ότι εσύ θες 6-7 μηχανήματα να τα παίξεις. Profit;

    Άμα θες βάζω και τη nintendo μέσα στο παιχνίδι, δεν έχω θέμα. Για να μη πάω και σε Sega/PC Engine/OG PS/XBOX μεριά και μου πείτε ότι είμαι υπερβολικός.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος psolord : 12-01-20 στις 15:10.
    PC1:12400f,4070ti,32GB,z690,Gigabyte Gen4 7000 1TB, PC2:8600k,3060ti,32GB,z370,GAMMIX S11 Pro 1TB
    PC3:2700k,GTX 1070,16GB,P67,SandiskSSDPro240GB, PC4:2500k,rx 6600,16GB,P67,MX500-1TB
    PC5:Lenovo Thinkcentre M71E
    Reviews: ATI 4870X2, ΑΤΙ 4850,test GTX 970 σε 3 CPUs

  14. #704
    Εγγραφή
    30-04-2008
    Μηνύματα
    8.650
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Post
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από badweed Εμφάνιση μηνυμάτων
    και σε arcade με τα κερματα ειχα πετυχει train σκηνικο , να μην το παω και πιο πισω , στο Bad Dudes vs. Dragon Ninja
    (παιχνιδια που μπορεις να παιξει καποιος και σημερα σε pc )
    Άκυρη σύγκριση. Συγκρίνουμε sprite-based 2D game με 3D shader/compute-based game;

    Εντάξει, αν το πάμε έτσι, ο πρόγονος όλων των cinematic/Indiana Jones games είναι το Pitfall του Atari VCS... προγενέστερο δηλαδή ακόμα και του Tomb Raider.

    Να ακυρώσουμε δηλαδή και το Tomb Raider για αυτά που πέτυχε το 1996; Δεν πάει έτσι. Υπάρχουν παιχνίδια-ορόσημα σε κάθε εποχή/γενιά. Για το Star Wars αμφιβάλλω πολύ ότι θα το μνημονεύει κανείς 10 χρόνια μετά.

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από psolord Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είπα εγώ τίποτα για τη φορητότητα; Εννοείται ότι σαν φορητό, θα έχει περιορισμένο power budget και περιορισμένες hardware δυνατότητες, που και για αυτά που καταφέρνει να κάνει, είναι κατόρθωμα. Δεν αμφισβήτησα αυτό.
    Τότε γιατί αμφισβητείς ότι οι κονσόλες όντας embedded συστήματα (laptop form factor έχουν οι περισσότερες) έχουν και αυτές περιορισμένο power budget;

    Ακόμα και το Scarlett δεν νομίζω να ξεπεράσει τα 250-300W... πάλι δηλαδή δεν θα συγκρίνεται με PCια που έχουν 4 κάρτες γραφικών και τροφοδοτικό ισχύος mini-θερμοσίφωνα.

    Άλλο θέμα βέβαια ότι τα SLI/CF έχουν πάει για βρούβες και είναι λογικό αν το καλοσκεφτείς, γιατί αφορούσαν το 1% των PC gamers (αυτό που ορίζουμε ως PCMR):

    https://www.pcgamesn.com/amd/rx-5700...lled-crossfire

    Μετά μην απορούμε γιατί οι εταιρίες δεν ασχολούνται με niche κοινό και δίνουν βάρος στο console baseline. Να λες πάλι καλά που με την ωρίμανση των ψηφιακών οικοσυστημάτων και ναι, ΚΑΙ του κάπως ανεκτού* Denuvo DRM (συγκριτικά πάντα με τα αίσχη των SecuROM/SafeDisc) το PC gaming βιώνει μια αναζωπύρωση και βλέπει ports που κάποτε δεν θα τα έβλεπε ούτε με το κυάλι. Και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη δεν γίνεται (το GoG είναι η εξαίρεση και έχει κυρίως παλιότερα παιχνίδια). Το RDR2 βγήκε 1 χρόνο μετά (γιατί άραγε?) και ακόμα δεν έχει σπάσει.

    * ανεκτό για όσους έχουν AMD CPU. Όσοι έχουν φάβα/σκατένια (ΤΜ) Intel CPU ελβετικό σουρωτήρι ελέω Meltdown security holes (και όχι μόνο), προφανώς και θα φάνε performance hit, δεδομένου ότι έχει VM και κάνει πολλά I/O calls (είναι ο ίδιος λόγος που έχουν φάει hit και οι NVMe σε Intel πλατφόρμα). Είδες τι ωραία που είναι να υποτιμάς τις αγοραστικές επιλογές των άλλων; Σου αρέσει; Φαντάσου να σου βγάλουν φάβα/σκατένια και την GTX 970 ελέω 3.5GB fiasco (θυμίζω ότι έφαγε class action lawsuit η nVidia, όπως και η Sony για το OtherOS -> οι Αμερικάνοι δεν χαρίζονται πουθενά και καλά κάνουν)... εγώ λέω να μην κάνουμε στους άλλους ότι δεν θέλουμε να μας κάνουν.

    Δακρύβρεχτα λογύδρια περί πειρατών που θα γίνουν τρομοκράτες και βιαστές αν τους κόψουν το τζαμπέ gaming δεν τα δέχομαι, γιατί όπως έχω πει πολλές φορές υπάρχουν δωρεάν παιχνίδια, είτε SP (EGS freebies), είτε F2P MP (Fortnite, Apex Legends κλπ.) Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία για πειρατεία στις μέρες μας (τουλάχιστον όσο υπάρχει νόμιμη & προσιτή για όλους εναλλακτική).

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από psolord Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έφερα απλώς ένα παράδειγμα CEMU vs native, ώστε να δείξω το τι μπορεί να κάνει το δυνατότερο hardware και μάλιστα στον ίδιο ακριβώς κώδικα. Δηλαδή ένα απλό port, σε όλες τις πλατφόρμες, θα είχε πολύ καλύτερο αισθητικό και χειριστικό αποτέλεσμα, το οποίο φυσικά δεν θα γίνει ποτέ, ακριβώς επειδή στο βωμό του χρήματος και των κερδών κάθε corp, το καλλιτεχνικό και δημιουργικό κομμάτι των games, πάει περίπατο. Μιλώντας για το Uncharted, αυτό ακριβώς έκανες και εσύ, δείχνοντας την έκδοση του PS4 και όχι του PS3.
    Λυπάμαι, αλλά δεν έχεις καταλάβει πως δουλεύει η σύγχρονη βιομηχανία video games ή δεν το έχεις ψάξει καλά. Δεν είναι ντροπή να ενημερωθείς.

    Τα Uncharted 1-2-3 φτιάχτηκαν με PS3 baseline και εντυπωσίαζαν και άτομα της τότε PCMR. Ξέρω PC gamers που πήραν κονσόλα μόνο και μόνο για Uncharted 2. Εσύ δεν πήρες, δικιά σου η χασούρα.

    Το καλλιτεχνικό και δημιουργικό κομμάτι των ND games μια χαρά το βλέπω προσωπικά, top notch είναι από εποχής Crash Bandicoot. Μιλάω για το art style κυρίως και μετά το τεχνολογικό (όπου πάντα υπάρχουν περιορισμοί και είναι δουλειά των artists & coders να τους ξεπεράσουν). Πραγματικά είσαι φουλ αφοριστικός, ενώ κάποτε θυμάμαι έλεγες ότι λιγουρευόσουν να παίξεις Uncharted 4 (άσχετα αν δεν σου πάει η καρδιά να δώσεις €200 για κονσόλα, ενώ για GPU δίνεις τα υπερδιπλάσια). Κάτι μου λέει ότι αν δούμε Uncharted στο EGS θα λες τα αντίθετα για το καλλιτεχνικό κομμάτι...

    Τα ίδια ισχύουν και για το BoTW. Η ομορφιά του δεν κρίνεται από την ανάλυση, ούτε τα fps. Το ίδιο art style έχει σε όλα τα μηχανήματα. Το ότι το Switch το τρέχει σε 900p έναντι 720p σε Wii U και το PC σε 1080p δεν αλλάζει την ουσία.

    Σαν να πάρεις μια γυναίκα και να την μακιγιάρεις ένα πράγμα. Θα γίνει πιο όμορφη; Σίγουρα. Αν όμως δεν έχει πρωτογενή/φυσική ομορφιά, τι να σου κάνει ο σοβάς; Ε αυτό το πράγμα επικροτείς εσύ. Παίξε Minecraft/Quake II με raytracing σοβά να χαίρεσαι blocky γραφικά εποχής PS1, αφού θεωρείς ότι η τεχνολογία είναι uber alles.

    Αν ακόμα κολλάς στην ανάλυση και τα fps, θα σου ξαναθυμίσω για πολλοστή φορά το Crysis 1 (το τελευταίο non-consolized PC game) και σε τι ανάλυση/fps (720p 20 fps) έπαιζε στο μέσο PC rig του 2007 και πόσος κόσμος το ευχαριστήθηκε έστω κι έτσι (τι να κάνουμε, δεν έχουν όλοι PC των €2000!).

    Και τέλος να σου ξαναθυμίσω και το παρακάτω:

    https://twitter.com/id_aa_carmack/st...370176?lang=en

    Ναι μεν τα PC έχουν Mantle (Vulkan/DX12), αλλά δεν έχουν (ούτε θα αποκτήσουν ποτέ) focus on a single spec.

    Έχεις δει τι θαύματα έκανε η Demoscene όταν είχε focus σε ένα μηχάνημα, είτε Amiga με Blitter, είτε 386 PC με VGA... ωραίες εποχές και αυτές οι εποχές σήμερα συνεχίζονται μέσω των κονσολών, όπως αντίστοιχα τα PC έχουν αναλάβει το home computing κομμάτι της Amiga. Ναι, η Amiga έγινε split σε 2 branches (home computer/PC και Demoscene/consoles). Δεν ξέρω γιατί σου είναι τόσο δύσκολο να το δεχτείς αυτό.

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από psolord Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είτε σου αρέσει, είτε όχι, τα exclusives έχουν μόνο ένα σκοπό. Το arm twisting του χρήστη/gamer/αγοραστή και τον εκβιασμό αυτού "ή θα έρθεις στην πλατφόρμα μου ή πάρε το πουλάκι". Και στο PC έχουν υπάρξει κάποιες τέτοιες πρακτικές, που έχουν να κάνουν με την προσέγγιση της Nvidia ή της AMD, σε κάποιον dev, ώστε να κάνει favors στη μια αρχιτεκτονική ή στην άλλη, αλλά μέχρι εκεί. Δεν αρνήθηκε κανείς ολόκληρη την πρόσβαση σε ένα game. Για αυτό υπάρχουν και τα settings που δε σας αρέσουν, γιατί θα δώσουν πρόσβαση και στον φτωχό και στον πλούσιο, μέχρι εκεί που φτάνει η τσέπη του καθενός.
    "Εκβιασμός" είναι πολλά πράγματα σε αυτή την ζωή. Εσύ είπαμε, θες και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη. Το exclusivity έχει να κάνει με την ανθρώπινη φύση/ψυχολογία, όχι με την τεχνολογία. Είναι ο ίδιος λόγος που έχουμε ιδιοκτησία και όχι κοινοκτημοσύνη.

    Ωραία θα ήταν να ήταν όλα για όλους, αλλά δυστυχώς δεν... ακόμα και το PhysX που λες είναι προτιμότερο που υπήρξε έστω και σε αυτή την exclusive/περιορισμένη μορφή, παρά να μην υπήρχε καθόλου. Σίγουρα πάντως θα προτιμούσα ένα cross-vendor API στυλ Direct3D και σίγουρα το PC gaming δεν θα ήταν εδώ που είναι σήμερα με NVAPI. Αντίστοιχα το EAX της Creative.

    Έχουν γίνει πισωγυρίσματα σε θέμα physics & audio acceleration στο PC gaming, με αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων PC εταιριών, όχι των κονσολών πάντως όπως νομίζεις. Ξέρω, χαλάει το narrative ότι φταίνε για όλα οι κονσόλες, αλλά είναι η αλήθεια. Κανάς πιτσιρικάς στο Reddit μπορεί και να πειστεί, όσοι είμαστε παλιοί και έχουμε ζήσει κάποια πράγματα σίγουρα δεν πειθόμαστε πάντως.

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από psolord Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν θες να το τραβήξω και εγώ το θέμα κόστους, όπως κάνουν οι κονσολάδες, για να παίξεις όλα τα exclusives, πρέπει να έχεις όλες τις κονσόλες. Βάλτε λοιπόν κόστος απόκτησης όλων των κονσολών, όταν θέλετε να συγκρίνετε κόστη, γιατί το PC έχει και τα περισσότερα exclusives των δυο κονσολών και ότι δεν έχει από την τρίτη, το έχει σε emulator.
    Βεβαίως να τα βάλουμε, κανένα πρόβλημα. Εσύ θα βάλεις κάτω πόσα έχεις δώσει μόνο για GPUs τα τελευταία 15 χρόνια; Δεν σου λέω για άλλα parts... έτσι για να δούμε αν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα να έχεις όλες τις κονσόλες όπως λες.

    Εγώ είμαι της φιλοσοφίας πάρε μια λιγότερη GPU (αν στοχεύεις σε SLI/CF) ή πάρε μια φθηνότερη (αντί π.χ. για €500 δώσε €300 και με τα €200 ρέστα πάρε μια κονσολίτσα να δεις και κάτι διαφορετικό).

    Όσον αφορά το ποιός έχει τα περισσότερα exclusives, θες να μας πεις ποιός είναι αυτός που μονίμως κάνει port begging στο change.org? Ο κονσολάς ή ο πισάς;

    Άρα λοιπόν μήπως τα PC exclusives που λες δεν είναι και τόσο ελκυστικά τελικά; Μήπως οι καρποί των κονσολών είναι πιο ελκυστικοί για την PCMR; Έλα παραδέξου το, θες πολύ να τρέξεις Uncharted 4 σε 4k60.

    Όσον αφορά τους emulators, δεν έχω πρόβλημα με τους νόμιμους gamers. Εγώ έχω νόμιμα αγορασμένη κόπια BoTW και ανεβάζω και φωτογραφία αν θες. Εσύ;

    Εγώ αν ήμουν πειρατής, σίγουρα δεν θα έκανα καζούρα αυτόν που μου πλήρωσε το game development ότι παίζει χλωρίνες, θα σιωπούσα και απολάμβανα σιωπηλά το παιχνιδάκι χωρίς φανφάρες.

    Ξέρεις, είναι σαν την φάση με τον φοροφυγά που πάει στο διαλυμένο δημόσιο νοσοκομείο και ουρλιάζει "μα που είναι το κράτος?!". Κάποιος μακάκας ξέρεις το πλήρωσε και αυτό το (ετοιμόρροπο έστω) νοσοκομείο, για να πάει ο άλλος να ξεγεννήσει την γυναίκα του στο τζάμπα... ή μήπως πιστεύεις κι εσύ στα λεφτόδεντρα; Τζάμπας δεν υπάρχει, ακόμα και στο EGS κάποιος (Fortnite V-Bucks/MTX, Κινέζοι μέτοχοι της Tencent) στα πληρώνει να ξέρεις τα freebies.

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από psolord Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κόλλησες στο συγκεκριμένο κομμάτι του Star Wars που το ανέβασα απλά για να δείξω πως τρέχουν παμπάλαια συστήματα, σε ένα κομμάτι που έχει αρκετό streaming. Είναι κυριολεκτικά, ένα 10λεπτο του παιχνιδιού, από τις συνολικά 20-30 ώρες.
    Δεν έχω κολλήσει μόνο εγώ, είναι πολλοί που το έχουν παρατηρήσει το copy/paste. Αν είσαι fan του Star Wars franchise δεν μπορώ να σου πω κάτι, είναι θέμα προσωπικού γούστου εκεί.

    Αν όμως το έπαιξες για να εντυπωσιαστείς από "ινοβέσιο" cinematic setpieces, εκεί λυπάμαι, αλλά προσωπικά δεν μπορώ να εντυπωσιαστώ από ξαναζεσταμένη σούπα/reskinned game. Προφανώς και θα εντυπωσιαστείς όμως αν δεν έχεις παίξει Uncharted 2, δεν το συζητάμε αυτό! Έλα όμως που εγώ έτυχε να το παίξω και μάλιστα στην εποχή του. Πως θα γίνει δηλαδή; Δεν έχουμε όλη την ίδια πορεία/εμπειρίες/παραστάσεις.

    Φαντάσου κάποιος να έχει ζήσει στην Ιαπωνία και να έχει δει γραμμές των 1 Gbps και βάλε. Θα εντυπωσιαστεί αν έρθει Ελλάδα και δει το ίδιο πράγμα 10+ χρόνια μετά; Προφανώς και όχι. Δεν λέω ότι το FTTH δεν είναι καλοδεχούμενο, απλά δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι η Ελλάδα πρωτοπόρησε σε αυτό. Τα εύσημα θα τα πάρει ο πρώτος, έτσι πάει πάντα. Και αντίστοιχα ο Ιάπωνας που δεν έχει φάει ποτέ σουβλάκι και θα έρθει διακοπές Ελλάδα, θα θεωρήσει "ινοβέσιο" το σουβλάκι, ενώ εμείς το έχουμε κάθε μέρα.

    Κατάλαβες τώρα τι εννοώ με το "πορεία/εμπειρίες/παραστάσεις"; Δεν μπορώ να στο κάνω πιο λιανά.

    Σου είναι τόσο δύσκολο να παραδεχτείς από που πήρε έμπνευση το Jedi Fallen; Ακόμα και το RDR2 έχει πάρει στοιχεία από BoTW... είναι κάτι που συμβαίνει συνέχεια όταν μιλάμε για επιτυχημένα IPs.

    Αν το 2027 δεις ένα copy-paste του BoTW με καλύτερα γραφικά σε PC, θα το θεωρήσεις ινοβέσιο και αυτό;

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από psolord Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μη προσπαθείς πάλι να μας πείσεις ότι η SONY ανακάλυψε τον τροχό με το Uncharted. Σκηνές ελικοπτέρου, μάχες σε τραίνα κλπ η συνδυασμός αυτών, υπάρχουν στις κινηματογραφικές ταινίες, πολύ πριν το Uncharted. Άμα είναι έτσι, να πούμε ότι όλα τα 3rd person games, αντέγραψαν το Fade to Black του PC και ότι όλα τα first person games, αντέγραψαν τα Doom/Quake επίσης του PC.
    Κοίτα, είναι εμφανές ότι έχεις anti-Sony εμπάθεια. Στο context των cinematic video games, ναι, η Sony πρωτοπόρησε επί εποχής PS3 (όχι PS4 όμως, άσχετα αν πούλησε παραπάνω).

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από psolord Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επίσης όπως είπα και παραπάνω, μας μιλάς για τα 350-400GF αλλά μας δείχνεις την helicopter-train scene από το PS4.

    Θυμήσου πως ήταν στο PS3, για να καταλάβεις γιατί μιλάω για χλωρίνες.



    Και φυσικά η διαφορά είναι πασιφανής, σε σχέση με το βίντεο που ανέβασες εσύ στo PS4. Πράγματι τα tflops και το transistor budget κάνουν τη διαφορά. Δε λέω κάτι άλλο, σε όλο αυτό το thread.
    Εδώ σε πιάνει αυτό που λέω στείρα PCίλα, όπου λες απλά για να λες. Έβαλα το πρώτο βίντεο που βρήκα διαθέσιμο και κόλλησες εκεί.

    Τηρουμένων των αναλογιών, μια χαρά εντυπωσιακό είναι ΚΑΙ στο PS3, κρίνοντας τόσο από το χαμηλό baseline (και Gigaflops και VRAM), αλλά και από το προγραμματιστικό μανίκι που φάγανε οι coders για να συγχρονίσουν το shooting gameplay σε ένα κινούμενο τρένο στα 30 fps (δεν το έχεις ψάξει αυτό, αλλά το έχω ψάξει εγώ πριν από σένα αυτό, γι' αυτό στο λέω).

    Είναι ένα σύγχρονο δείγμα Demoscene, πως θα γίνει δηλαδή; Δεν αξίζει μπράβο; Εσύ δεν είσαι fan της Demoscene;

    Όσο για το PS4, ναι είναι σαν σύνολο η καλύτερη εκδοχή, αλλά υπάρχουν μερικά σημεία όπου η μετάφραση από Cell SPU compute jobs σε GPGPU compute shaders δεν πέτυχε και τόσο καλά (δεν το λέω εγώ αυτό, υπάρχουν συγκρίσεις στο YouTube).

    2 παραδείγματα που έχω πρόχειρα: η φωτιά (Chateau) και τα water physics στο καράβι του Uncharted 3. Ψάχτο αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ.

    Αυτό τον μήνα δώσανε όλη την τριλογία στο PS+. Βάζεις €5 (όσο μια ενοικίαση στο video club) και τα παίζεις. Αν θες πραγματική ιδιοκτησία, €15 δισκάκι από skroutz. Πόσο πιο φτηνά τα θες δηλαδή;

    Αν θες να κράξω την Sony, έχω πάρα πολλά να πω για το τομάρι τους (ειδικά σε αυτή την γενιά), αλλά θα σε απογοητεύσω που δεν είναι hardware-related. Φερ' ειπείν το θεωρώ τραγικό λάθος που η remastered τριλογία δεν συμπεριλαμβάνει τα MP (στυλ Halo MCC).

    Μπορώ να πω και άλλα, αλλά θα είμαι offtopic και δεν νομίζω να ενδιαφέρουν κανέναν (όπως κι εσένα δεν σε ενδιαφέρει αν λείπουν τα MP από την τριλογία)...

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από psolord Εμφάνιση μηνυμάτων
    Απλά για να βάλω τα πράγματα σε perspective, τον Οκτώβριο του 2009, που βγήκε το Uncharted 2, υπήρχε ήδη ο i7-860, που είδαμε σε πρωτύτερο Post μου, πως έτρεχε το κακογραμμένο Arkham Knight και επίσης έξι μήνες μετά, βγήκε η GTX 480 με 1.5GB Video Ram και 1.35tflops. Nuff said....
    1.35TF, δηλαδή όσα και το OG XB1/Slim. Για πες μας όμως, τι σύγχρονα παιχνίδια τρέχει η πανάρχαια Fermi μικροαρχιτεκτονική και με τι επιδόσεις; Γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι μετράει περισσότερο αυτό, αλλά πετάς ένα νούμερο για εντυπωσιασμό έτσι στα ξερά...

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από psolord Εμφάνιση μηνυμάτων
    -Το cost per frame, μιας και είχες τα 30fps στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής των κονσολών
    Αυτό σαν επιχείρημα δεν έχει πάντα βάση και εξηγούμαι:

    Το χαμηλότερο cost per frame βάσει TPU το έχει η RX 570. Θεωρείς ότι είναι καλή αγορά εν έτει 2020;

    Εγώ θεωρώ ότι είναι προτιμότερη μια GTX 1660 SUPER, κι ας κοστίζει παραπάνω. Όχι μόνο για Teraflops, αλλά και για άλλα πράγματα (YouTube/VP9 acceleration).

    Δεύτερον, αν κάποιος θέλει το πιο φθηνό/οικονομικό σε απόλυτες τιμές, δεν έχει νόημα να επικαλείσαι το cost per frame.

    Ο MNP π.χ. θέλει χώμα GPU κατανάλωση, άρα πάει σε iGPU. Δεν έχει νόημα να του λες τι ψάρια πιάνει μια discrete σε full load, ούτε τι cost per frame έχει. Δεν τον ενδιαφέρει. Σαν να προσπαθείς να πουλήσεις ψυγείο σε εσκιμώο.

    Αυτός που θέλει φθηνό entry point στο οικοσύστημα της MS (Game Pass), θα πάει σε XB1 SAD των €100. Δεν έχει νόημα να του πεις ότι μια discrete PC GPU (αν υποθέσουμε ότι τρέχει μόνη της, που δεν ή αν υποθέσουμε ότι έχει λειτουργικό desktop PC να την δεχτεί) έχει ανώτερο cost per frame.

    Εδώ βλέπω κόσμο (στο Insomnia) να προσπαθούν να βγάλουν την 2080 Ti VFM, επειδή λέει είναι 25 (!!!) φορές γρηγορότερη του XB1 (βάσει TPU βλέπω ότι η 7790 είναι στο 12%, άρα μιλάμε για μόλις 8 φορές), αλλά δεν κοστίζει 25 φορές παραπάνω, αλλά μόλις 10 φορές! Είναι δηλαδή SUPER VFM στα €1000.

    Τι να συζητήσεις όταν βλέπεις ότι ο άλλος είναι τόσο κολλημένος με το PC gaming, που θα δικαιολογήσει ακόμα και το price gouging του Πέτσινου; Βάστα γερά Πέτσινε (με τέτοια μυαλά)!

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από psolord Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δηλαδή εγώ παίζω με ένα μηχάνημα, ότι εσύ θες 6-7 μηχανήματα να τα παίξεις. Profit;
    Ένα μηχάνημα, αλλά με πόσα GPU upgrades και τι συνολικό κόστος; Κάτι μου λέει ότι είναι 6-7 και εκεί, αν όχι παραπάνω...

    ~

    Να πω και κάτι ακόμα περί SSD/NVMe baseline (επειδή όλο και κάποιος θα πεταχτεί να πει γιατί οι κονσολάδες το θεωρούν ινοβέσιο, ενώ υπάρχει στα PC τόσα χρόνια) από προσωπική πείρα:

    Σε σύγχρονο PC με NVMe το Far Cry 1 έχει ακριβώς το ίδιο αργό loading με αυτό που είχε σε PC του 2005 με HDD! Προσέξτε, μιλάμε για παιχνίδι που με το ζόρι πιάνει 500MB στην RAM (ακόμα λιγότερο στην VRAM) και ο SSD χτυπάει άνετα 3GB/s σε benchmarks. Όλο το παιχνίδι χωράει σε ένα DVD των 4GB.

    Πως το εξηγείτε αυτό κύριοι; Όλα είναι σεταρισμένα στην εντέλεια (από BIOS μέχρι chipset drivers).

    Ναι, να πούμε και τα θετικά της PCMR (πιάνει 500-600 fps σε κλειστούς χώρους και 200 fps σε ανοιχτούς, άσχετα αν τελικά είναι προτιμότερο το 60 fps VSync -> μην καίει τσάμπα ρεύμα το μηχάνημα για e-penis λόγους), ενώ το Far Cry Classic σε GeForce 7 (PS3 RSX) τρέχει χειρότερα (και σε fps και σε graphics settings) από GeForce 6600 GT 128MB του 2004. Προφανώς δεν κάνει καν αξιοποίηση των Cell SPUs, πάμε παρακάτω.

    Έχετε κάποια εξήγηση για τα τραγικά loading times; Τι έχουν να πουν όσοι θεωρούν ότι οι SSD των PC μια χαρά "αξιοποιούνται" εδώ και χρόνια;

    Στον αντίποδα έχουμε την Sony -που τόσο μισούν κάποιοι για τις hardware επιλογές της- να κάνει demonstrate instant loading στο (cross-gen) Spiderman, κι ας πιάνει μόλις 60 fps... υπενθυμίζω: το Spiderman είναι χαλαρά 1-2 γενιές μετά το Far Cry 1 σε επίπεδο assets.

    Πείτε μου κι εμένα από ποιόν NVMe θα πρέπει να εντυπωσιαστώ. Αυτόν του PC ή αυτόν της επερχόμενης κονσόλας με το custom I/O software stack/coding;

    Ακόμα και το Windows 10 booting δεν είναι τόσο γρήγορο όσο θα περίμενε κανείς...

    Μην πιάσω το θέμα του ήχου τι ματσακονιές θέλει το surround/EAX για να παίξει, καμία επαφή με το (true) plug'n'play της κονσόλας. Το ότι η κονσόλα έχει 2-3 ρυθμίσεις παραπάνω στο interface που δεν είχε το Mega Drive κάποτε (λογικό, ούτε OS είχε, ούτε κάρτα δικτύου, ούτε surround ήχο) δεν σημαίνει ότι αναιρείται η plug'n'play φύση της. Ναι, μπορεί το PS3/4/5 να είναι λιγότερο PnP από το Mega Drive, αλλά και πάλι είναι πιο PnP από σύγχρονο PC. Σύγχρονη κονσόλα με σύγχρονο PC συγκρίνουμε, για δίκαια σύγκριση.

    Εδώ για όποιον έχει απορίες: https://www.pcgamingwiki.com/wiki/Far_Cry

    ^ Πολύ καλό site/wiki για PC games και μάλιστα θα δείτε ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια και στο PC που δεν πιάνουν υψηλά fps χωρίς να σπάσουν, ακόμα και σύγχρονα (όπως Crash/Spyro Trilogy).

    Θα τα ρίξω στο PC hardware με ρητορική ότι είναι σαπάκια; Όχι, γιατί δεν είμαι κολλημένος. Ξέρω το potential του εκάστοτε hardware, όπως ξέρω και τον κρίσιμο ρόλο του software (OS/drivers/APIs). Να το θυμάστε αυτό μερικοί που κρίνετε ελαφρά τη καρδία το console hardware από κακοπρογραμματισμένα ports με εμφανή ρητορική μείωσης αυτού. Είναι πολύ εύκολο να κρίνουμε τα πάντα εκ του αποτελέσματος, είτε σε PC, είτε σε κονσόλες... το δύσκολο είναι να ψάξουμε λίγο παραπάνω τις βαθύτερες αιτίες σε τεχνικό επίπεδο.

    Είτε σας αρέσει, είτε όχι, κάποιοι έχουμε εμπειρία από πολλαπλά μηχανήματα και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη και για τα μεν και για τα δε... υπάρχει πρόβλημα με αυτό; Ή πρέπει να ταμπουρωθούμε σε ένα στρατόπεδο;
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος uncharted : 12-01-20 στις 20:06.

  15. #705
    Εγγραφή
    29-05-2007
    Περιοχή
    δυο κλικ πιο κατω
    Ηλικία
    48
    Μηνύματα
    7.626
    Downloads
    38
    Uploads
    0
    Άρθρα
    21
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    5000/1200
    ISP
    βρωμονταφον
    Router
    της hol
    SNR / Attn
    8(dB) / 29(dB)
    Path Level
    Fastpath
    αν και δεν εχει να κανει με το κονσολα βι ες πισι , σαφως και ο κινηματογραφος ειναι εμπνευστης στην απεικονιση των παιχνιδιων .
    )
    αντεχεις να αμφιβαλεις για ολα οσα εχεις διδαχτει ;
    Cancel my subscription to the Resurrection. Send my credentials to the House of Detention
    ο φασισμος ειναι ο νομος των δουλων
    AV tip:να ακολουθεις αυτο που ψαχνεις , οχι αυτο που σε βρισκει .

Σελ. 47 από 190 ΠρώτηΠρώτη ... 2737424546474849525767 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας