catfish,
All Programs -> Control Panel -> Network Connections -> κλικ στο My Network ή όπως το έχεις ονομάσει.
Στο αριστερό παράθυρο Details γράφει IP Address
Tο νούμερο που ακολουθεί είναι η IP από το κάθε PC
Και αν θέλεις να την αλλάξεις (προσοχή τι κάνεις)
All Programs -> Control Panel -> Network Connections -> δεξί κλικ στο My Network ή όπως το έχεις ονομάσει. -> Properties -> General -> Internet Protocol (TCP/IP) -> Properties -> Use the following IP address
Και γράφεις στο πρώτο PC
IP Address 10.0.0.1
Subnet mask 255.255.255.0
Default geteway 10.0.0.138
Στο δεύτερο PC
IP Address 10.0.0.2
Subnet mask 255.255.255.0
Default geteway 10.0.0.138
Προσοχή για τις υπόλοιπες παραμέτρους (Use the following DNS server addresses) είναι διαφορετικές για κάθε ISP
Εμφάνιση 181-195 από 267
-
31-03-05, 21:14 #181
-
31-03-05, 23:21 #182
Ευχαριστώ πολύ Re-Ti-Re. Μήπως ξέρει κανείς τα DSN server address για Vivodi?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος catfish : 31-03-05 στις 23:23.
-
04-04-05, 16:26 #183
-
04-04-05, 20:38 #184
Είχα αργήσει λίγο να διαβάσω το thread αυτό λόγω περιορισμένου χρόνου, αφού αν το διάβαζα θα μπλεκόμουν. Λοιπόν, ξεκινάω τις αναβαθμίσεις σε λίγο, εύχομαι να πάνε καλά. Συγχαρητήρια για το πρόγραμμα σου.
Έχω ένα speedtouch 530i με firmware 4.2.3.0.0 και πάω να βάλω το τελευταίο από ολανδική.
Εχω 2 υπολογιστές (USB & Eth) και το βασικό είναι η προταιραιότητα στο σερφάρισμα όταν ο άλλος κατεβάζει αλύπητα από torrent συνήθως..
Ένα πράγμα που παρατήρησα λίγο πιο πάνω είναι για provider 4net αν δεν δηλώσεις DNS servers.. Μπορείτε λίγο να το κάνετε πιο λιανά?
Πότης
Υ.Γ. Κάτι ξέχασα, υπάρχει περίπτωση μεταξύ των δύο υπολογιστών να δούμε φυσιολογική ταχύτητα και όχι 8mbit που ήταν μέχρι τώρα. Αναγκάστηκα και έβαλα από δυο κάρτες δυκτίου αλλά πολλές φορές γίνεται της κακιά συμφοράς με τον apache...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Poths : 04-04-05 στις 20:41.
-
04-04-05, 21:50 #185
Αφού τα κατάφερα, από safe mode φυσικά (δεν ξέρω το λόγο), έχω μια απορία: Ο ένας υπολογιστής είναι σε ethernet κι ο άλλο σε USB. Αυτό είναι σωστό;
Name State Discard Packets Kbytes Rate Burstsize
PVC_1 enabled early 0 0 80% 2
usb_port disabled early 0 0 80% 2
-
06-04-05, 15:25 #186
Συγχαρητήρια και από εμένα για την πραγματικά πολύ καλή δουλειά σας.
Αλλά έχω ένα προβλημα: έχω 2 pc με ip 10.0.0.1 και 10.0.0.3 και 256/128. Θέλω να δουλεύουν στο Internet με μέγιστη και στα P2P με μέτρια. τι ρυθμίσεις να βάλω?
έκανα καναδυό προσπάθειες, αλλά και πάλι τις σελίδες τις ανοίγει πολύ αργά...
Περιμένω τη βοήθειά σας...
-
16-04-05, 01:45 #187
Ρε μαγκες παιδευομε πολυ καιρο να φιαξω το sharing στο lan μου.Εχω 2 pc 10.0.0.1 και 10.0.0.2 με manual ρυθμισεις που εχω επαληθευσει πολλες φορες απο το forum.Λοιπον το προβλημα μας ειναι πωσ οταν μπαινει ο ενασ σε P2P ο αλλος δεν μπορει να μπει ουτε στο internet.Επισης στο wan diagnostic μου ρουτερ μου ειναι με ερωτηματικο και μολις ξεμπουκωνει λογο διακοπησ και επανακινησης της DSL.
Λοιπον θελω να με βοηθησετε στο εξης πωσ θα ρυθμισω το Qos ωστε οταν θελουμε να χρησιμοποιουμε P2P προγραμματα να χρησιμοποιουμε χωριστα το 35% ο καθενας δηλ. συνολο 70% και για περιηγηση να μενει το υπολοιπο,επισησ οταν ο ενας δεν χρησιμοποιει P2P ο αλλος να παιρνει το 70% ολοκλησο δηλ.
Με λιγα λογια Θελουμε να χωρισουμε το bandwidth δια 2 (50-50) και απο εκει και περα ο καθενας να κανει οτι θελει.Γινεται αυτο με το Qos η' να μην ελπιζω σε κατι.Ξερετε καποια αλλη λυση??Οχι Netlimiter δεν κανει τπτ, Το ρουτερ ειναι το Speedtouch 510 και ειναι πανω σε οτενετ γραμμη........
Please help me!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
19-04-05, 17:15 #188
Φίλε Jimmaras
Το IPQoS το οποίο και ρυθμίζεται με τη βοήθεια του εξαίρετου προγράμματος του φίλου zardoz δεν μπορεί να επιτελέσει ακριbως το traffic shaping που εσύ επιζητάς. Αυτό που κάνει είναι να διαμορφώνει επίπεδα προτεραιότητας αναλόγως του αιτούμενου ip πρωτοκόλλου και των πληροφοριών του ip πακέτου.
Ότι πχ είναι αίτηση μέσω της πόρτας 80 tcp (http protocol) να έχει μαγάλη προτεραιότητα, οι αιτήσεις για εξερχόμενη επικοινωνία μέσω της udp 53 (DNS protocol) να έχουν μέγιστη προτεραιότητα, ή τα πακέτα σε οποιαδήποτε πόρτα από την συγκεκριμένη ip διεύθυνση ( το συγκεκριμένο λοιπόν υπολογιστή) να έχουν μικρή προτεραιότητα.
Τι σημαίνει αυτό σε απλά λόγια; Δεν μοιράζεις ποσοστά του bandwidth αλλά δίνεις μεγαλύτερο προτεραιότητα εξυπηρέτησης σε αιτήματα. Τοποθετείς σε μία απλοποιημένη εξήγηση σε διαφορετικές "ουρές" τα διάφορα αιτήματα όπου κάθε ουρά έχει διαφορετική προτεραιότητα ώς προς το πως θα εξυπηρετηθεί. Στα πλαίσια αυτής της απλοποιημένης λογικής, αν η ουρά με μέγιστη προτεραιότητα έχει εκκρεμμή αιτήματα αυτά θα εξυπηρετηθούν πρώτα και στην συνέχεια και αφού αυτή έχει αδειάσει εξυπηρετούνται τα αιτήματα της ουράς με την αμέσως χαμηλότερη προτεραιότητα και ουτω καθεξής με την λογική να εξυπηρετειται σε κάθε εξυπηρέτηση το πρώτο πακέτο της πρώτης ουράς με πακέτα.
Με άλλα λόγια θέλεις traffic shaping με τον τρόπο που το υλοποιεί το net limiter για να κάνεις αυτό που περιγράφεις
-
04-05-05, 14:31 #189
Εχω το alcatel 530 i και το δουλευω μεσω router και συγκεκριμενα απο το zyxel zywall 5.
Απλα το εβγαλα απο το κουτι του , το συνδεσα και επαιξε (Οι ρυθμισεις για την συνδεση στον ISP εγιναν στο zyxel.)
Μπορω να ρυθμισω τα qos του alcatel ? Το δικτυο μου ειναι 192.168.1.ΧΧΧ
Το modem ειναι 10.0.0.1
θα δουλεψει το qos αν του βαλω στα roules τις ip του δικτυου μου?
Θα ηθελα μια απαντηση πριν αρχισω τις δοκιμες.Cool my Friends :-k
-
12-05-05, 02:52 #190
Γειά χαρά. Ακόμα δεν το δοκίμασα το πρόγραμμα αλλά έψαξα αρκετά το site (μέχρι να καταλάβω οτι έπρεπε να κοιτάζω στο QoS ή Bandwidth Management) αλλά τελικά το βρήκα. Δεν το δοκίμασα γιατί έχω ένα άλλο πρόβλημα άσχετο με το πρόγραμμα αλλά αν ξέρει κανένας και δεν βγαίνω τελείως εκτός θέματος...ορίστε:
Έχω Win2K και έχω κάποιο πρόβλημα με τις γραμματοσειρές και τα προγράμματα.
[κόψε]
...
[κόψε]
τελικά το βρήκα. Για κάποιο λόγο δεν ήταν επιλεγμένο το Greek ώς Default, αν και όταν τα εγκατέστησα ήταν. Τέσπα. Τώρα μπορώ να δω και το πρόγραμμα
...το οποίο μου φάνηκε αρκετά χρήσιμο γιατί έψαχνα και ένα γραφικό τρόπο να τα βλέπω αυτά συγκεντρωμένα εκτός από το CLI.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Iznogoud : 12-05-05 στις 04:04.
-
22-05-05, 22:20 #191
Καλησπέρα,
Έχω στίσει το QOS(ναι σαι καλά φίλε ZardoZ) και θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Πριν λίγες ώρες συνδέομαι στο internet με bridge, μεταξύ Speedtouch 530 και D-Link 614+. Το QOS που έχω "εγκατεστημένο" στο 530 θα συνεχίζει να παίζει ή όχι?
-
23-05-05, 21:53 #192
εχω 2 pc (το 1 προς το παρον ανοιγει σπανια) και εβαλα:
ΡΡΡοΑ 128Κ BLUE
* (και για τα 2 pc) τα παρακατω
www (& proxy), SSL , DNS => μεγιστη
email => υψηλη
FTP => κανονικη
TCP => μετρια
UDP => χαμηλη
σκοπος μου ηταν , οταν τρεχει ενα Ρ2Ρ σε οποιοδηποτε pc, να μπορω να σερφαρω ανετα με οποιοδηποτε pc
εχετε να προτεινετε καποια αλλαγη?
νομιζω οτι ειδα διαφορα, αλλα ισως οχι τρομερη που λενε αλλοι. Βασικα σερφαρω , αλλα νομιζω εχει καποια διαφορα απο το να ειναι κλειστο το Ρ2Ρ
τελος, αυτη τη στιγμη εχω forthnet.
παιζει ρολο αν δηλωσω τα DNS για να πηγαινει καλυτερα?
τελικα τα εβαλα ολα (ΙΡ subnet DNS) χειροκινητα για να ειμαι σιγουρος
λογικα ειμαι ok, ετσι ?
thanksΤελευταία επεξεργασία από το μέλος tommygun : 23-05-05 στις 22:53.
-
24-05-05, 01:39 #193
tommygun, Αυτά έχω βάλει εγώ και με βολεύουν
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=16319
-
24-05-05, 16:15 #194
thanks.
για χαμηλες συνδεσεις ειναι καλυτερα τα 64Κ αντι για τα 128Κ ?
-
24-05-05, 23:53 #195
Αρχικό μήνυμα από tommygun
Και ο λόγος είναι διάσπαρτος μέσα σε αυτό το thread.
Παρόμοια Θέματα
-
Traffic Monitor για Speedtouch 510/530
Από xantho στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routersΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 28-08-06, 16:05 -
How To: QOS για Speedtouch 510/530
Από zardoz στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routersΜηνύματα: 82Τελευταίο Μήνυμα: 27-04-06, 14:58 -
Speedtouch 510/530 QoS - Mύθος ή πραγματικότητα
Από cmos στο φόρουμ Broadband SoftwareΜηνύματα: 25Τελευταίο Μήνυμα: 21-11-05, 08:46 -
How To για Alcatel SpeedTouch 510/530 υπάρχει?
Από SERCREEP στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routersΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 03-10-04, 20:53
Bookmarks