Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 19
  1. #1
    Εγγραφή
    16-12-2019
    Ηλικία
    36
    Μηνύματα
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Καλησπέρα στο forum

    Για αρχή, είμαι νέο μέλος.
    Έκανα νέο θέμα γιατί όλα τα θέματα που βρήκα σχετικά με το αντικείμενο που ψάχνω, είναι παλιά.
    Οι απορίες μου είναι πολλές, μιάς και δεν έχω διδαχτεί προγραμματισμό και κάνω προσπάθεια απο μόνος μου γιαυτό και ορισμένες απορίες μπορεί να ακουστούν απο απλές ως και γελοίες.

    Η απορία μου είναι η εξής:

    Έχω φτιάξει ένα combobox το οποίο περιέχει αριθμούς απο το 1 ως 10. Θέλω όταν επιλέγω έναν από τους αριθμούς, δίπλα να δημιουργούνται αυτόματα στην σειρά textbox'es τόσα όσα είναι και ο αριθμός που επέλεξα στο combobox.

    Αυτή είναι η πρώτη απορία και έπονται και άλλες....

    Ευχαριστώ πολύ.

  2. #2
    Εγγραφή
    29-05-2007
    Περιοχή
    δυο κλικ πιο κατω
    Μηνύματα
    5.212
    Downloads
    36
    Uploads
    1
    Άρθρα
    2
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    6500/360
    ISP
    βρωμονταφον
    Router
    της hol
    SNR / Attn
    8(dB) / 29(dB)
    Path Level
    Interleaved
    αν θυμαμαι καλα ,παζει και με array ,μπορεις να φτιαξεις μια σειρα ενος αντικειμενου οπως τα text boxes , αλλα θα θες και να στοιχισεις τα textboxes ωστε να μην βγαινει το ενα πανω στο αλλο και φαινονται σαν ενα .
    αντεχεις να αμφιβαλεις για ολα οσα εχεις διδαχτει ;
    Cancel my subscription to the Resurrection. Send my credentials to the House of Detention
    AV tip:να ακολουθεις αυτο που ψαχνεις , οχι αυτο που σε βρισκει .
    SSD. cpu 1150 i3-4330 ,16gb ddr3@1600Mhz . SSD . Hi-Fi B85N 3D . sapphire r9 280 (940 Mhz gpu 3GB @1250Mhz gddr5 384bit ) . define nano S ,(2560x1080+1024x768)@75hz .

  3. #3
    Εγγραφή
    13-11-2011
    Περιοχή
    Χολαργός
    Ηλικία
    33
    Μηνύματα
    1.042
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    24000 / 4500
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΧΟΛΑΡΓΟΣ
    Path Level
    Interleaved
    Για αρχή θα πρέπει να βρεις πως μπαίνει ένα Combobox σε μία φόρμα. Μπορεί να το έκανες με Drag and Drop αλλά αυτός από πίσω έφτιαξε κώδικα για να μπει το control. Οπότε πρέπει να πας να βρεις τι κώδικα έγραψε. Με βάση αυτόν τον κώδικα θα μπορέσεις να καταλάβεις τι στοιχεία χρειάζεσαι ώστε να βάλεις και τα επόμενα και να μην πέσουν το ένα πάνω στο άλλο.

    Δεν έχω ασχοληθεί με Visual Basic 6 για να σε κατευθύνω ακριβώς αλλά στις μετά εκδόσεις συνήθως έμπαινε ένα αρχείο Form1.Designer.vb το οποίο είχε τον κώδικα που παρήγαγε το Visual studio.

    Γιατί Visual Basic 6.0 και όχι μία σύγχρονη έκδοση;

  4. #4
    Εγγραφή
    17-11-2003
    Περιοχή
    Αθήνα
    Ηλικία
    41
    Μηνύματα
    5.444
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Εξωτερικό
    Router
    Fritz Box
    Φιλική συμβουλή κοίτα και γράψε στο stackoverflow. Επιπλέον φιλική συμβουλή, αν και όταν γράφεις, μην γράφεις σαν να ζητάς κάποιον να σου γράψει τον κώδικα αλλά προσπαθησε το και αν δεν το βρεις βάλε τον κώδικα σου.

    Αυτό που ρωτάς πάντως είναι κοινό για όλες της visual γλώσσες που έχουν designer. Απλά δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον designer και πρέπει ουσιαστικά να γράψεις τον αντίστοιχο κώδικα. Για πολλούς της εποχής αυτό ήταν δύσκολα πράγματα καθώς και η ms είχε προσπαθήσει να θεοποιήσει τον designer. Ένα τρικ είναι να χρησιμοποιήσεις τον designer για τα βασικά elements που θες, να δεις τον κώδικα που δημιούργησε και να τον προσαρμόσεις σε ένα for loop. Είμαι σίγουρος ότι θα βρεις πολλά παραδείγματα αν ψάξεις.

    Η vb6 είναι αρχαία και deprecated συνεπώς θα σε ρωτήσω και εγώ γιατί; Αν δεν τό έχεις κληρονομήσει τότε neeeeext

  5. #5
    Εγγραφή
    16-12-2019
    Ηλικία
    36
    Μηνύματα
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Καλησπέρα.
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αρχικά.
    Πραγματικά φίλε chat1978 προσπαθώ να το κάνω μόνος μου αφού όπως προείπα, τώρα την μαθαίνω απλά έκανα πολλές δοκιμές και δεν μπορούσα να φτιάξω αυτό που ρωτώ πιο πάνω.
    Χρησιμοποιώ αυτήν την έκδοση VB γιατί την είχα πολλά χρόνια σε cd χωρίς να την δουλέψω. Τώρα θέλω να φτιάξω υπολογιστικές φόρμες. Έχω φτιάξει ενα κομμάτι αλλά υπάρχουν δυσκολίες. Σαν γλώσσα μου αρκεί δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω.
    Το stack overflow είναι συνδρομητικό αν κατάλαβα καλά; Φαίνεται ενδιαφέρον.
    Όσον αφορά για το combo box στην απάντηση του MitsakosGR, αρχικά το είχα φτιάξει: απο ένα text box με βάση την τιμή που είχε , δημιουργούσε στο combo box τις αντίστοιχες θέσεις δλδ έγραφες 5 στο text box και στο combo box εμφάνιζε: 1, 2, 3, 4, 5. Παράλληλα ήθελα μετά να υπάρχει ένα δεύτερο text box με το οποίο όταν θα επέλεγα το 1 απο το combo box και έγραφα μια τιμη στο δεύτερο text box, αυτή η τιμή να "κλείδωνε" για την επιλογή 1 του combo box. Έτσι θα πήγαινε και για τις υπόλοιπες τιμές. Το αποτέλεσμα θα ήταν κάθε φορά που θα επέλεγα μία τιμή στο combo box θα έβγαζε και την καταχωρημένη τιμή στο text box. Αλλά λόγω δυσκολίας είπα να δημιουργούνται text boxes ανάλογα με την τιμή στο combo box.
    Έχω μέλλον πάντως μπροστά μου.
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

  6. #6
    Εγγραφή
    17-11-2003
    Περιοχή
    Αθήνα
    Ηλικία
    41
    Μηνύματα
    5.444
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Εξωτερικό
    Router
    Fritz Box
    Το stackoverflow δεν είναι συνδρομητικό αλλά θέλει να φτιάξεις λογαριασμό.

    Συμβουλή μου μιας και ξεκινάς τώρα όπως λες, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δοκίμασε οποιαδήποτε άλλη επιλογή που είναι δωρεάν και σύγχρονη και υποστηριζόμενη. Τα πάντα είναι δωρεάν σήμερα.

    Απλά να ξέρεις ότι η ms έχει σταματήσει την επίσημη υποστήριξη της VBA από το 2008 νομίζω αλλά σίγουρα τουλάχιστον 5ετια. Δεν την έβγαλαν από το λειτουργικό αλλά αν την χαλάσουν λόγω άλλων αλλαγών δεν θα κλάψουν κιόλας αν και θα γίνει χαμός από τζιμανια εταιρείες που τους τρέχουν άνθρωποι χωρίς τεχνολογική επαφή. Λείπει ήδη από τα container images και πιστεύω ότι χωρίς τυμπανοκρουσιες μια μέρα δεν θα είναι στην εγκατάσταση καν.

    Διαλέγεις λοιπόν αν θες να μάθεις και νεκρό.

  7. #7
    Εγγραφή
    18-02-2004
    Μηνύματα
    2.552
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ
    Router
    Fritz!box Fon 7590
    SNR / Attn
    10(dB) / 21(dB)
    Πάντως σε αυτό που ρώτησες, μια εύκολη λύση είναι να έχεις φτιάξει από την αρχή τα textboxes από το περιβάλλον ανάπτυξης, αλλά με visibility false, σε ένα array, και μετά ανάλογα με την τιμή του combo να κάνεις όσα πρέπει visible.

  8. #8
    Εγγραφή
    16-12-2019
    Ηλικία
    36
    Μηνύματα
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Ωραία. Συμφωνώ οτι είναι παλιά. Ποιά γλώσσα θα ήταν εύκολη για κατασκευή μικρών προγραμμάτων που να περιέχουν φόρμες συμπλήρωσης κενων αλλά να κάνουν και υπολογισμούς και να αποθηκεύουν και τις τιμές;

  9. #9
    Εγγραφή
    17-11-2003
    Περιοχή
    Αθήνα
    Ηλικία
    41
    Μηνύματα
    5.444
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Εξωτερικό
    Router
    Fritz Box
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από JOHN1983 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ωραία. Συμφωνώ οτι είναι παλιά. Ποιά γλώσσα θα ήταν εύκολη για κατασκευή μικρών προγραμμάτων που να περιέχουν φόρμες συμπλήρωσης κενων αλλά να κάνουν και υπολογισμούς και να αποθηκεύουν και τις τιμές;
    Όταν συζητάς για φόρμες σε Windows τότε δεν έχεις παρά πολλές επιλογές και σίγουρα όχι τόσο εύκολες όσο ελπίζεις νομίζω. java, c# και για πολύ απλά πράγματα powershell. Σε powershell αν θες visual input τοτε ουσιαστικά γράφεις c#. Αν όμως αποδέχεσαι input από console ή command line argument τότε powershell ή python.

    Καλό είναι να ζυγίσεις γιατί θες UI; Υπολογισμοί γίνονται και πιο απλά.

    Αν θεςui εγώ θα σου πρότεινα κάτι σε html+is που αν θες μπορείς να τρέξεις σαν εφαρμογή μέσω electron. Και θα είσαι και cross platform. Μελλοντικά την χώνεις και στο κινητό.

    Ελπίζω να βλέπεις την διαφορά στις δυνατότητες οτιδήποτε καινούργιου με VBA. Δεν είναι απλά νεκρή όσο ότι έχει πολλούς περιορισμους και προσωπική γνώμη από τις εποχές που έγραφα κώδικα, είναι απλή για πολύ βασικά πράγματα.

  10. #10
    Εγγραφή
    16-12-2019
    Ηλικία
    36
    Μηνύματα
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Για να σου δώσω να καταλάβεις χωρίς να γίνομαι κουραστικός, θέλω να δημιουργώ γραφικό περιβάλλον και , αν γίνεται , να μετατρέπεται σε .exe για να δουλεύει μόνη της η εφαρμογή.

  11. #11
    Εγγραφή
    17-11-2003
    Περιοχή
    Αθήνα
    Ηλικία
    41
    Μηνύματα
    5.444
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Εξωτερικό
    Router
    Fritz Box
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από JOHN1983 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για να σου δώσω να καταλάβεις χωρίς να γίνομαι κουραστικός, θέλω να δημιουργώ γραφικό περιβάλλον και , αν γίνεται , να μετατρέπεται σε .exe για να δουλεύει μόνη της η εφαρμογή.
    Ναι αλλά γιατί θες γραφικό περιβάλλον; Αν το θες για κάτι τύπου εφαρμογές που τρέχουν σε και βουλκανιζατέρ τότε βάλε μια access και εντάξει είσαι. Έχει όμως περιορισμούς.

    Αν αολα θες κάποια νούμερα και πολύ πιο ευέλικτο user input τότε μια εφαρμογή σε κονσόλα είναι το πιο εύκολο και με την λιγότερη επένδυση.

  12. #12
    Εγγραφή
    16-12-2019
    Ηλικία
    36
    Μηνύματα
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Οχι. θα είναι ξενοδοχειακή εφαρμογή που θα περιλαμβάνει διάφορα τμήματα. Γιαυτό θέλω να έιναι γραφικό. Δέν εχω ξενοδοχείο αλλά είμαι υπεύθυνος στην συντήρηση. Πρώτο μέλημα, είναι να μπορώ να καταχωρώ καταναλώσεις, να υπολογίζονται κόστη , να καταγράφονται μετρήσεις απο ενδείξεις μηχανημάτων , να δείχνει αν οι τιμές είναι σωστές (μέσω συνθηκών) και αν είναι λάθος να εξάγει μονη της ποσότητες π.χ. χημικών που πρέπει να χρησιμοποιηθουν και για πόση ώρα (πάλι μεσω συνθηκών) και άλλα διάφορα. όλα αυτά σε ξεχωριστές υπο-εφαρμογές αλλα θα υπάγονται όλες σε μια. Όλο αυτό δεν θα μπορούσε να δουλεύει μόνο σε γραμμή εντολών.

    - - - Updated - - -

    Είναι κάτι που το έχω κάνει ολο αυτό σε infopath αλλα
    1. δεν μπορω να το εχω στο κινητο
    2. Πρέπει κάποιος να εχει αναγκαστικά infopath για να το δει
    3. Δεν εκτυπώνεται σωστά.

  13. #13
    Εγγραφή
    17-11-2003
    Περιοχή
    Αθήνα
    Ηλικία
    41
    Μηνύματα
    5.444
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Εξωτερικό
    Router
    Fritz Box
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από JOHN1983 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οχι. θα είναι ξενοδοχειακή εφαρμογή που θα περιλαμβάνει διάφορα τμήματα. Γιαυτό θέλω να έιναι γραφικό. Δέν εχω ξενοδοχείο αλλά είμαι υπεύθυνος στην συντήρηση. Πρώτο μέλημα, είναι να μπορώ να καταχωρώ καταναλώσεις, να υπολογίζονται κόστη , να καταγράφονται μετρήσεις απο ενδείξεις μηχανημάτων , να δείχνει αν οι τιμές είναι σωστές (μέσω συνθηκών) και αν είναι λάθος να εξάγει μονη της ποσότητες π.χ. χημικών που πρέπει να χρησιμοποιηθουν και για πόση ώρα (πάλι μεσω συνθηκών) και άλλα διάφορα. όλα αυτά σε ξεχωριστές υπο-εφαρμογές αλλα θα υπάγονται όλες σε μια. Όλο αυτό δεν θα μπορούσε να δουλεύει μόνο σε γραμμή εντολών.

    - - - Updated - - -

    Είναι κάτι που το έχω κάνει ολο αυτό σε infopath αλλα
    1. δεν μπορω να το εχω στο κινητο
    2. Πρέπει κάποιος να εχει αναγκαστικά infopath για να το δει
    3. Δεν εκτυπώνεται σωστά.
    Τώρα μιλάς για σοβαρά πράγματα. Μέχρι τώρα εγώ καταλάβαινα χαζό εφαρμογουλα. Δεν ξέρω αν θα πληρωθείς αλλά δεν θες νά ξέρεις τι θα σκεφτόμουν αν μάθαινα ότι φτιάχνεται εν έτη 2019 εφαρμογή για διαχείριση ξενοδοχείου με VBA. Φαντάζομαι ότι δεν είσαι πραγματιστής στο επάγγελμα αλλά μεταξύ εσένα και του ξενοδοχείου δεν δικαιολογείται η επιλογή VBA για κανένα απολύτως λόγω.

    Σου απάντησα παραπάνω προς ποια γλώσσα να κοιτάξεις. Θέλεις βάση δεδομένων, σέρβερ και client εφόσον τα θες ο client να τρέξει και σε κινητό δηλαδη από διαφορετικές τοποθεσίες.

    Δεν σε αποπερνω και δεν ξέρω γιατί και πώς έχεις εμπλακεί αλλά υπάρχει κάποιος λόγος που υπάρχουν επαγγελματιες ανά βιομηχανία ή γίνεσαι ένας από αυτούς. Στο δεύτερο καταλαβαίνεις ότι αυτοί οι επαγγελματίες έχουν επενδύσει χρόνο για να είναι, συνεπώς ετοιμάσου ψυχολογικά ή ζητήστε επαγγελματική βοήθεια.

  14. #14
    Εγγραφή
    16-12-2019
    Ηλικία
    36
    Μηνύματα
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Οπως είπα το εχω καταφέρει αριστα, σε infopath. Αυτό το πρόγραμμα μου δίνει πολλές δυνατότητες με προγραμματισμό μέσω κανόνων. Απλά έχει αυτά τα μειονεκτήματα. Τουλαχιστον να είχε extract σε exe θα με διευκόλυνε για λειτουργία και σε άλλους χρήστες.
    Όση ωρα στέλνω , κοιτώ για python.
    Το κάνω απο μόνος μου αυτό, δεν με βιαζει ο χρόνος. Θα δω μήπως υπάρχουν και online μαθήματα.

  15. #15
    Εγγραφή
    17-11-2003
    Περιοχή
    Αθήνα
    Ηλικία
    41
    Μηνύματα
    5.444
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Εξωτερικό
    Router
    Fritz Box
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από JOHN1983 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οπως είπα το εχω καταφέρει αριστα, σε infopath. Αυτό το πρόγραμμα μου δίνει πολλές δυνατότητες με προγραμματισμό μέσω κανόνων. Απλά έχει αυτά τα μειονεκτήματα. Τουλαχιστον να είχε extract σε exe θα με διευκόλυνε για λειτουργία και σε άλλους χρήστες.
    Όση ωρα στέλνω , κοιτώ για python.
    Το κάνω απο μόνος μου αυτό, δεν με βιαζει ο χρόνος. Θα δω μήπως υπάρχουν και online μαθήματα.
    Ίδιο πρόβλημα με access. Αυτές οι πλατφόρμες ήταν accelerators για απλά πράγματα αλλά με τεράστιους περιορισμός. Αν αναλογιστείς γιατί ο υπόλοιπος κόσμος δεν προτιμουσε το φαινομενικά απλο, τότε έχεις πολλές τις απαντήσεις σου.

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας