Αυτό το αμφίβολης αποτελεσματικότητας και ασφάλειας πρωτόκολλο, είναι φυσικά προτιμότερο να το αναλαμβάνει το λειτουργικό, βλέπε πχ. Windows will improve user privacy with DNS over HTTPS.
Αλίμονο αν αρχίσουν όλοι, ο καθένας με το «App» του, να εμπλέκονται και σε αυτόν τον τομέα.
Εμφάνιση 31-37 από 37
-
26-02-20, 14:43 Απάντηση: Σταδιακή ενεργοποίηση encrypted DNS στον Firefox #31
-
26-02-20, 16:19 Απάντηση: Σταδιακή ενεργοποίηση encrypted DNS στον Firefox #32
Μου απαντάς λέγοντας αυτό ακριβώς που έγραψα και εγώ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο ISP ξέρει τα site στα οποία μπαίνεις εκτός αν έχεις VPN. Κάνεις λάθος όμως στο οτι δεν υπάρχουν πλεονεκτήματα ιδιωτικότητας. Όταν έχεις μη κρυπτογραφημένο DNS μπορεί οποιοσδήποτε ανάμεσα σε εσένα και τον DNS να δει τα πακέτα.
Λες οτι δεν εμπιστεύεσαι τον FF. Καλά στις σελίδες με τι μπαίνεις; Με τηλεπάθεια; Αν θέλει η mozilla να ξέρει που μπαίνεις το ξέρει ήδη.
-
27-02-20, 00:54 Απάντηση: Σταδιακή ενεργοποίηση encrypted DNS στον Firefox #33
- Περιοχή
- ΠΑΤΡΑ - ΑΝΩ ΠΟΛΗ
- Downloads
- 3
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 2
- Τύπος
- VDSL2
- ISP
- Vodafone
Απο πλευρας ff ειναι ολα disable. Επισης και ολα τα telemetry. Εγω εχω τοπικο dns (unbound) ο οποιος μιλαει απευθειας με τους root servers χωρις κανεναν ενδιαμεσο. Μπορει να μην ειναι κρυπτογραφημενα ομως υπαρχει dnssec και η επιλογη qname minimisation που στελνει τα αιτηματα σε κοματια. Οποτε για να καταλαβει καποιος που πας πρεπει να κατσει να ενωσει καμποσα απο αυτα. Ενα ακομα πλεονεκτημα ειναι οτι οι απαντησεις ειναι αφιλτραριστες. Η cloudflared φιλτραρει τα αποτελεσματα και συλλεγει τα δεδομενα. Για πες μου τωρα εσυ τι θα επελεγες?
-
27-02-20, 05:13 Απάντηση: Σταδιακή ενεργοποίηση encrypted DNS στον Firefox #34
Νομίζω το ερώτημα είναι ποιον εμπιστεύστε περισσότερο/λιγότερο για την καταγραφή της επικοινωνίας σας στο internet:
1) τον internet provider
2) τον browser
3) τον cloud provider
Όσον αφορά την δυνατότητα για καταγραφή, ο 1 έχει συγκριτικό "πλεονέκτημα" από την αρχή, αφού από αυτόν περνούν τα πάντα (ασχέτως αν είναι σε αξιοποιήσιμη μορφή). Οι 2 & 3 ακολουθούν από κοντά, αφού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του internet.
Στατιστικά όμως (από τις διάφορες ανακοινώσεις που έχουν υπάρξει κατά καιρούς), οι 2 & 3 φαίνεται να έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για συλλογή δεδομένων.
-
27-02-20, 06:15 Απάντηση: Σταδιακή ενεργοποίηση encrypted DNS στον Firefox #35
- Περιοχή
- δυο κλικ πιο κατω
- Downloads
- 38
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 24
- Τύπος
- ADSL2+
- Ταχύτητα
- 9500 εως 6500 /650
- ISP
- βρωμονταφον
- Router
- της hol
- SNR / Attn
- 9.5(dB) / 29(dB)
- Path Level
- Interleaved
αντεχεις να αμφιβαλεις για ολα οσα εχεις διδαχτει ;εξαιρετικη η μετριοτης !
Cancel my subscription to the Resurrection. Send my credentials to the House of Detention
ο φασισμος ειναι ο νομος των δουλων
AV tip:να ακολουθεις αυτο που ψαχνεις , οχι αυτο που σε βρισκει .
αν δεν υπαρχει δικαιοσυνη δεν υπαρχει νομιμοτητα
-
27-02-20, 09:42 Απάντηση: Σταδιακή ενεργοποίηση encrypted DNS στον Firefox #36
Πλήρης ανωνυμία δεν μπορείς να έχεις με κανέναν τρόπο.
Απλά επιλέγεις την κάθε φορά, την μέγιστη δυνατή.| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
29-02-20, 02:50 Απάντηση: Σταδιακή ενεργοποίηση encrypted DNS στον Firefox #37Ήρθε πάλι ο χειμώνας στην καρδιά σου,
ένα σύννεφο που έφερε βροχή,
μα όταν βλέπεις καλοκαίρια στα όνειρά σου,
θα 'ναι οι μέρες που περάσαμε μαζί...
=======================
Κίνηση φοιτητών & νέων για την Ευρώπη: www.aegee.org
Bookmarks