Με σημερινό security advisory (ADV200006), η Microsoft ενημερώνει για 2 κρίσιμες ευπάθειες σε όλες τις εκδόσεις των Windows (Windows (7, 8.1, 10, Server 2008, 2012, 2016, 2019) και πήρε το όνομα Type 1 Font Parsing Remote Code Execution Vulnerability.
Για την ώρα δεν υπάρχει δαθέσιμο patch, για το οποίο εργάζεται στην ανάπτυξη του η Microsoft, η εκμετάλλευση είναι δυνατή με πολλούς τρόπους και υπάρχει ενεργή καμπάνια επιθέσεων.
Συστήνεται η απενεργοποίηση του preview pane και του the WebClient service.The flaw seems to stem from the Adobe Type Manager Library and deals with how Windows handles fonts. "Two remote code execution vulnerabilities exist in Microsoft Windows when the Windows Adobe Type Manager Library improperly handles a specially-crafted multi-master font - Adobe Type 1 PostScript format," says Microsoft.
Microsoft states there are multiple ways to leverage the flaw. One way is through tricking users into opening a especially crafted and malicious document. In fact, the document doesn't even need to opened properly; simply viewing it in the preview pane will apparently work just the same. Once opened or previewed, an attacker gains the ability for remote code execution.
Αναλυτικά : Microsoft Security Advisory
Εμφάνιση 1-15 από 20
-
24-03-20, 19:59 Κρίσιμες ευπάθειες σε όλες τις σύγχρονες εκδόσεις των Windows #1
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
24-03-20, 21:35 Απάντηση: Κρίσιμες ευπάθειες σε όλες τις σύγχρονες εκδόσεις των Windows #2
Όλα τα ζωντανά Windows XP έχουν κατουρηθεί από τα γέλια.
Το υπέρ φρούριο , ο τιτάνας των λογισμικών δεν είναι τέλειος.
-
24-03-20, 21:53 Απάντηση: Κρίσιμες ευπάθειες σε όλες τις σύγχρονες εκδόσεις των Windows #3
-
24-03-20, 22:08 Απάντηση: Κρίσιμες ευπάθειες σε όλες τις σύγχρονες εκδόσεις των Windows #4
Ωωω ρε παλι πατσαρισματα θα εχουμε τα βραδια! Θα παρουν φωτια οι SCCM
Seize the day but....don't miss the night!!!
-
24-03-20, 22:22 Απάντηση: Κρίσιμες ευπάθειες σε όλες τις σύγχρονες εκδόσεις των Windows #5
-
24-03-20, 22:29 Απάντηση: Κρίσιμες ευπάθειες σε όλες τις σύγχρονες εκδόσεις των Windows #6
-
24-03-20, 22:31 Απάντηση: Κρίσιμες ευπάθειες σε όλες τις σύγχρονες εκδόσεις των Windows #7
Τους πρόλαβα. Σταματημένο το έχω το webclient (τώρα αν ήταν απο default ή το έχω αλλάξει στα πλαίσια του κλεισίματος άχρηστων services που να θυμάμαι).
-
24-03-20, 22:54 Re: Κρίσιμες ευπάθειες σε όλες τις σύγχρονες εκδόσεις των Windows #8
H σύσταση είναι για να μην περιμένουμε τηνδιόρθωση από πλευράς τους?
Όσο περισσότερο σου κλέβουν τη ζωή, τόσο σε ταΐζουν με έθνος και φυλή..
Εθνικισμός και μετανάστες
Μία τάξη, φυλετικά διαχωρισμένη
-
25-03-20, 12:58 Απάντηση: Κρίσιμες ευπάθειες σε όλες τις σύγχρονες εκδόσεις των Windows #9
-
25-03-20, 13:14 Απάντηση: Re: Κρίσιμες ευπάθειες σε όλες τις σύγχρονες εκδόσεις των Windows #10
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
25-03-20, 13:19 Re: Απάντηση: Re: Κρίσιμες ευπάθειες σε όλες τις σύγχρονες εκδόσεις των Windows #11Όσο περισσότερο σου κλέβουν τη ζωή, τόσο σε ταΐζουν με έθνος και φυλή..
-
25-03-20, 13:20 Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κρίσιμες ευπάθειες σε όλες τις σύγχρονες εκδόσεις των Windows #12
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
25-03-20, 13:24 Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κρίσιμες ευπάθειες σε όλες τις σύγχρονες εκδόσεις των Windows #13
Δεν νομίζω ότι έγραψα κάτι διαφορετικό για να μου "την πεις" για την κατανόηση του γραπτού λόγου. Μου τα έχεις μαζεμένα από διπλανό τόπικ και ξεσπάς εδώ? Ποιο τίμιο θα ήταν να μου στείλεις κάποιο προσωπικό μήνυμα.
Η απορία είχε να κάνει με το αν οι συστάσεις τους διορθώνουν 100% το πρόβλημα οπότε και ουσιαστικά δεν χρειάζεται να περιμένω το update τους γιατί θα είμαι ήδη προστατευμένος με τις ενέργειές μου.Όσο περισσότερο σου κλέβουν τη ζωή, τόσο σε ταΐζουν με έθνος και φυλή..
-
25-03-20, 13:26 Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κρίσιμες ευπάθειες σε όλες τις σύγχρονες εκδόσεις των Windows #14
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
25-03-20, 14:26 Απάντηση: Κρίσιμες ευπάθειες σε όλες τις σύγχρονες εκδόσεις των Windows #15
Bookmarks