Τώρα με το νέο facelift που έκανε στο ebill η δεη, οι λογαριασμοί εμφανίζονται σαν pdf 4-5 ημέρες περίπου μετά την εμφάνιση του ποσού στη λίστα με τις κινήσεις...
Μιλάω για το ρεύμα περισσότερο, για το αέριο δεν έχω εικόνα ακόμα γιατί γενικά αργούν με τους λογαριασμούς του αερίου.. Είναι και η αλλαγή που έκαναν τώρα.. Οπότε θα δείξει.. Αν και εμένα μόνο οι πληρωμές φαίνονταν τελευταία φορά που είδα στη λίστα για το αέριο..
Για το ρεύμα που έλεγα, πρώτα ανεβαίνει το ποσό στη λίστα με τη κίνηση και μετά από 4-5 ημέρες δίνεται η δυνατότητα για προβολή Η για να κατεβάσει κάποιος το λογαριασμό...
Πριν στο παλιό ebill όταν ανέβαινε η καταχώρηση το pdf ήταν διαθέσιμο σχεδόν αμέσως αν θυμάμαι καλά... Αλλά τότε νομίζω αργούσε μερικές ημέρες να ανέβει γενικά η καταχώρηση όταν ήταν για έκδοση.. Οπότε μια η άλλη θα έλεγα..
Εγώ δοκίμασα μια πατέντα που έπιασε και τον κατεβάζω νωρίτερα στις 2 ημέρες περίπου όπου βασικά και ανεβαίνει τότε ο λογαριασμός στο σύστημα τους... Η πατέντα είναι αντιγραφή του url από κάποιον άλλο λογαριασμό, όχι πχ από διακανονισμό και αλλαγή της ημερομηνίας έκδοσης..
Βασικά τώρα που κοίταξα στο αέριο, ανέβηκε λογαριασμός: Εκκαθαριστικός 24/03/2022-22/09/2022 23,00€.....
Είναι για το καλοκαίρι από ότι βλέπω..
Δυνατότητα για κατέβασμα δεν φαίνεται να έχει πάντως στο νέο ebill σε ότι αφορά το αέριο.. Για να δούμε... Μπορεί να ανέβει αργότερα..
Γενικά για το ρεύμα έστω, φαίνεται να έχει περισσότερες πληροφορίες τώρα με την αλλαγή που έκαναν στο ebill.. Αν και η μέτρηση των ποσών είναι λίγο περίεργη... Το ίδιο και η κατανομή των ποσών σε ότι αφορά πληρωμές, επιστροφές, διακανονισμούς κλπ... Φαίνεται μερικές φορές να αναμιγνύει τα ποσά.. Δηλαδή πληρώνεις πρώτα μια δόση πχ και πάει και σπάει το ποσό σε ρεύμα και δόση αντί να καλύψει τη δόση.. Η σε επιστροφή αντί να αφαιρέσει από το ρεύμα πάει και αφαιρεί από τη δόση του διακανονισμού.. Αν και αυτό γινόταν και πριν νομίζω, απλά δεν είχε κίνηση το ebill τότε ώστε να το βλέπουμε... Το μάθαινες μόνο με τηλ στην εξυπηρέτηση..
Γενικά τώρα πλέον βλέπω τα ακριβή ανανεωμένα ποσά που δεν είναι όπως τα υπολογίζουμε στους λογαριασμούς με τις κατανομές που πάει και κάνει το σύστημα τους..
Μάλλον έχει να κάνει κάτι με το αν υπάρχει ανεξόφλητο στο ρεύμα η όχι και ανακατεύει τα ποσά...
Αν θυμάμαι καλά νομίζω κάποτε μου είχαν πει όταν υπάρχει ανεξόφλητο Η αν έχει λήξει ο λογαριασμός πρέπει πρώτα να πληρώνεται αυτός η το ρεύμα και μετά η δόση... Γιατί αλλιώς μπορεί να μπερδευτεί το σύστημα αν πληρωθεί η δόση πρώτα και να πάει να το πιάσει στο λογαριασμό ρεύματος..
Το κακό νομίζω με το σύστημα τους είναι ότι όλες οι πληρωμές χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πληρωμής και όχι διαφορετικούς ανάμεσα σε διακανονισμούς και λογαριασμούς..
Αυτό...
Εμφάνιση 961-975 από 2706
-
09-12-22, 21:17 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #961
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GregoirX23 : 09-12-22 στις 21:43.
-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
13-12-22, 12:04 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #962
Απάντηση από ΔΕΗ σε καταγγελία μου στην ΡΑΕ για μη έκδοση λογαριαμου….
Κύριε
Σε απάντηση της υπ αριθ 13……ηλεκτρονικής αναφοράς σας, σχετικά με το θέμα που θίγει τη μη έκδοση λογαριασμού στην υπ΄αριθμό 20………..παροχή Φυσικού Αερίου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως κατόπιν του απαιτούμενου ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι η ως άνω σύμβασή σας με τη ΔΕΗ Α.Ε. ενεργοποιήθηκε στις 11.05.2022.
Γενικότερα, σας γνωρίζουμε πως η έκδοση λογαριασμών φυσικού αερίου γίνεται από τον μήνα Νοέμβριο έως και τον Μάιο, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες δεν υπάρχει ιδιαίτερη κατανάλωση.
Προκειμένου να εκδοθεί λογαριασμός θα πρέπει να έχει προηγηθεί η προώθηση εκκαθαριστικής ένδειξης του μετρητή από την ΕΔΑ.
Κατόπιν αυτού σας γνωρίζουμε ότι η υπηρεσία μας θα προχωρήσει σε έκδοση λογαριασμού όταν η ΕΔΑ μας προωθήσει ενδείξεις για εκκαθαριστικό λογαριασμό, καθώς η εταιρεία μας δεν εκδίδει έναντι λογαριασμούς σε παροχές Φυσικού Αερίου.
Συνεπώς θα πρέπει να υποβληθεί αίτημα στην υπηρεσία της ΕΔΑ προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά με την διαδικασία της καταμέτρησης.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση.
Με εκτίμηση,
Τους πήρα τηλέφωνο και αλήθεια έχουν χάσει την μπάλα… πρέπει να έχουν χοντρό θέμα δεν εξηγείτε αλλιώς…
Συμβόλαιο από μέσα Δεκεμβρίου 21 εκπροσώπηση από 12-1-22 και μου γράφουν ότι έχω ενεργοποιηθεί από 11-5-22…. Χάθηκαν μου φαίνεται ….Δεν ξέρουν ποτέ λήγουν συμβόλαια και βεβαια ποτέ θα εκδώσουν λογαριασμούς ..
Στην απάντηση στην ΡΑΕ βέβαια το μπαλάκι στην ΕΔΑ…Μπλέξαμε…
-
14-12-22, 15:37 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #963
-
15-12-22, 12:45 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #964
Τέτοια για την ΕΔΑ έλεγαν και σε μένα στο τηλέφωνο τον Οκτώβριο και ότι οι λογαριασμοί θα βγουν μέσα Νοεμβρίου. Έχουμε μέσα Δεκεμβρίου και το μόνο που έκαναν ήταν να ανεβάσουν το ποσό του λογαριασμού του Μαΐου με έκδοση 8/12. Επί 5 μέρες προσπαθώ να κατεβάσω το λογαριασμό και παίρνω μαύρη σελίδα με προσωρινό σφάλμα. Λέω να πάρω την ΕΔΑ να μου πουν γιατί δεν κατεβαίνει ο λογαριασμός.
-
15-12-22, 16:54 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #965
-
18-12-22, 18:47 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #966
Στην ΕΕ θα συζητήσουν μήπως καταφέρουν να συμφωνήσουν να βάλουν πλαφόν στα 0,188 ευρώ / kWh
Μεγάλη επιτυχία, εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή για τους καταναλωτές
https://www.capital.gr/diethni/36881...xthei-sumfonia
Η κυβέρνηση της Τσεχίας, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, πρότεινε τη μείωση του ανώτατου ορίου στα 188 ευρώ ανά μεγαβατώρα σε σύγκριση με τα 275 ευρώ που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο μήνα.
-
18-12-22, 18:50 Re: Φυσικό αέριο και εταιρίες #967
Σε δεκαπλάσια τιμή από το "κανονικό" και δεν μπορούν να αποφασίσουν? Niceu...
-
19-12-22, 13:09 Απάντηση: Re: Φυσικό αέριο και εταιρίες #968
Σκρέκας για πλαφόν στο φυσικό αέριο: Τα 188 ευρώ ανά μεγαβατώρα θα δώσουν το σωστό μήνυμα στις αγορές
Νομίζω ότι ένα πλαφόν στα €188 θα είναι το σωστό σήμα για τις αγορές.
...
Τα όρια που έχουμε βάλει θα μας βοηθήσουν να μην υποφέρουμε από τις υπερβολικά υψηλές τιμές στο φυσικό αέριο.
Άρα με τιμή 0,188/KWh είμαστε άρχοντες και δεν υποφέρουμε από τις υπερβολικά υψηλές τιμές στο φυσικό αέριο
https://www.protothema.gr/economy/ar...a-stis-agores/
-
19-12-22, 13:19 Re: Φυσικό αέριο και εταιρίες #969
Άσκηση για δυνατούς λύτες:
Όταν με TTF 15-25 euro/MWh μου είχε έρθει η σεζόν 820 ευρώ για 23000kwh, πόσο θα ερχόταν με μια "μη υπερβολά υψηλή τιμή" 188 euro/MWh?
-
19-12-22, 14:15 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #970
Το πλαφόν στο πετρέλαιο έριξε τις τιμές;
-
19-12-22, 19:22 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #971
Βρυξέλλες: Έκλεισε η συμφωνία για το φυσικό αέριο – Στα 180 ευρώ το πλαφόν
https://www.ertnews.gr/eidiseis/diet...yro-to-plafon/
Kαι όχι από τώρα. Μετά τις 15/2/2023.
Το ανώτατο αυτό όριο μπορεί να ενεργοποιηθεί μετά τις 15 Φεβρουαρίου και εάν οι τιμές στον ολλανδικό κόμβο αερίου TTF υπερβαίνουν επί τριήμερο τα 180 ευρώ ανά μεγαβατώρα
Δηλαδή βάλανε πλαφόν μια τιμή στην οποία δεν συμφέρει να καίς φυσικό αέριο για θέρμανση, και το οποίο πλαφόν θα ισχύσει σε 2 μήνες από σήμερα.
Για όποιον δεν έχει παρακολουθήσει, ενδεικτικά το Δεκέμβριο του 2021 το TTF ήταν στα 0,08 ευρώ / KWh, και τώρα πανηγυρίζουν ως επιτυχία στην ΕΕ ότι κατάφεραν να συμφωνήσουν ένα πλαφόν στα 0,18 ευρώ / KWh.
Και όλα αυτά, όταν αυτή τη στιγμή είμαστε με ΜΗΔΕΝΙΚΗ κρατική επιδότηση στην οικιακή κατανάλωση αερίου, και με ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗ επιδότηση ΔΕΠΑ (ενώ ο προηγούμενος χειμώνας, με πολύ χαμηλότερη τιμή αερίου από τη σημερινή, είχε ΚΑΙ κρατική επιδότηση, ΚΑΙ επιδότηση ΔΕΠΑ.
Για λόγους αρχείου:
ΙΣΤΟΡΙΚΟ TTF
ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
Κατανάλωση Ιανουάριος 2022: -20 €/θερμική MWh
Κατανάλωση Φεβρουάριος 2022: -20 €/θερμική MWh
Κατανάλωση Μάρτιος 2022: -20 €/θερμική MWh
Κατανάλωση Απρίλιος 2022: -40 €/θερμική MWh
Κατανάλωση Μάιος 2022: -20 €/θερμική MWh
Κατανάλωση Ιούνιος 2022: -20 €/θερμική MWh
Κατανάλωση Ιούλιος 2022: Δεν επιδοτούνται
Κατανάλωση Αύγουστος 2022: Δεν επιδοτούνται
Κατανάλωση Σεπτέμβριος 2022: Δεν επιδοτούνται
Κατανάλωση Οκτώβριος 2022: Δεν επιδοτούνται
Κατανάλωση Νοέμβριος 2022: Δεν επιδοτούνται
Κατανάλωση Δεκέμβριος 2022: Δεν επιδοτούνται
ΕΚΠΤΩΣΗ ΔΕΠΑ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
Κατανάλωση Οκτώβριος 2021: -11 €/θερμική MWh (εφαρμόζεται σε όλα τα Τιμολόγια)
Κατανάλωση Νοέμβριος 2021: -15 €/θερμική MWh (εφαρμόζεται σε όλα τα Τιμολόγια)25
Κατανάλωση Δεκέμβριος 2021: -34 €/θερμική MWh (εφαρμόζεται σε όλα τα Τιμολόγια)
Κατανάλωση Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου & Μαρτίου 2022: -20 €/θερμική MWh (εφαρμόζεται σε όλα τα Τιμολόγια)
Κατανάλωση Απρίλιος 2022: -30 €/θερμική MWh (εφαρμόζεται σε όλα τα Τιμολόγια)
Κατανάλωση Οκτώβριος 2022: -90 €/θερμική MWh (εφαρμόζεται σε όλα τα Τιμολόγια)
Κατανάλωση Νοέμβριος 2022: -25 €/θερμική MWh (εφαρμόζεται σε όλα τα Τιμολόγια)
Κατανάλωση Δεκέμβριος 2022: -15 €/θερμική MWh (εφαρμόζεται σε όλα τα Τιμολόγια)Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ariadgr : 19-12-22 στις 19:34.
-
19-12-22, 19:53 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #972
-
19-12-22, 20:05 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #973
Προτίστως με ενδιαφέρει να σκεφτώ το σπίτι μου, που με τέτοιες τιμές είναι δυσβάσταχτο να το θερμάνω με φυσικό αέριο, που είναι η κύρια πηγή θέρμανσης (και έλλειψης air condition σε όλους τους χώρους που θα μπορούσε να ήταν μια εναλλακτική).
Η εστίαση ούτως η άλλως έχει αυξηθεί (και λόγω ρεύματος, και λόγω πρώτων υλών και γενικότερων αυξήσεων στα πάντα), αλλά είναι είδος πολυτελείας (δεν με υποχρεώνει κάποιος να φαω σε εστιατόρια). Το να ζεστάνεις το σπίτι σου, δεν είναι είδος πολυτελείας.
-
19-12-22, 23:25 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #974
Και εμένα έχει ανέβει το ποσό του λογαριασμού από 8/12 και έως και τώρα όταν πάω να τον κατεβάσω βγάζει σφάλμα...
- - - Updated - - -
Υπέροχα πράγματα.... Για τη μηδενική επιδότηση δλδ, αλλά και για τα του πλαφόν...
Πάλι καλά τουλάχιστον που μας κάνει ακόμα λίγο καλό καιρό και δεν ανάβουμε πολύ...
Το 0,18 ευρώ / KWh μπορούμε να το συγκρίνουμε άμεσα με τη kwh στο ρεύμα για σύγκριση; Η δεν πάει έτσι;
- - - Updated - - -
Θα έλεγες ότι συμφέρει πιο πολύ θέρμανση με ρεύμα;
Το 0,125 της δεη δεν συμφέρει; Κάπως; Η έστω μικτή χρήση αέριο στο πολύ κρύο και ρεύμα με κλιματιστικά τις υπόλοιπες ώρες..
Με τα κλιματιστικά δεν μπορείς να ζεσταθείς σωστά όταν έχει πολύ κρύο...
Στο λίγο κρύο κάνουν κάτι..
Στο πολύ μόλις το κλείσεις παγώνει καρφί ο χώρος...
Σαν το καλοριφέρ τίποτα έλεγα κάποτε..
Ίσως μετά πχ ηλεκτρικό σώμα λαδιού, αλλά συμφέρει; Δεν καίει τα άντερα του;
Η κλιματιστικό σε μια χ θερμοκρασία συνέχεια όμως, να μη κλείνει..-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
19-12-22, 23:43 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #975
Παίζουν αρκετά πράγματα ρόλο. Καταρχάς αν τα κλιματιστικά είναι inverter, αν επαρκούν για τον χώρο, τι τιμή έχεις στο ρεύμα κτλ κτλ.
Προσωπικά όλη μου τη ζωή για θέρμανση χρησιμοποιώ ρεύμα. Μπορώ να σου πω πως σε ένα σπίτι 95τμ που μένω με τη γυναίκα μου, μπορώ να πω πως μου βγαίνει το ρεύμα (με τς πάντα όλα μέσα, δημοτικά τέλη κτλ) μεταξυ 80-90€ το μήνα, περιλαμβάνοντας τα πάντα. Για άλλο ένα χρόνο προσωπικά θα εχω το 0,095€ της ΔΕΗ.
Bookmarks