Εμφάνιση 1-2 από 2
  1. #1
    Εγγραφή
    31-08-2006
    Περιοχή
    Πλ. Κολιάτσου
    Ηλικία
    38
    Μηνύματα
    1.159
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    20569/1023
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΠΑΤΗΣΙΑ
    Router
    TP-LINK TD-W9970
    SNR / Attn
    6.1(dB) / 17.5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Exclamation
    Καλησπέρα παιδιά,

    Θα γράψω και εδώ το πρόβλημά μου γιατί το έχω 1 μήνα και τηλεφωνικά με την εξυπηρέτηση δε βγάζουμε άκρη.

    Ίσως αν σας τα παραθέσω εδώ να γίνει πιο αντιληπτό το ζήτημα.

    Πάμε λοιπόν...

    Τον τελευταίο 1 μήνα και κάτι αντιμετωπίζω πρόβλημα στη σελίδα του www.gsis.gr αλλά και www.aade.gr η οποία δεν ανοίγει ΠΟΤΕ βγάζοντας το παρακάτω σφάλμα :
    (από το κινητό με 4G μπαίνει κανονικά. Δοκίμασα και με άλλο router και κάνει το ίδιο και δοκίμασα και σε άλλους υπολογιστές που έχω συν λάπτοπ και τάμπλετ)

    Συνημμένο Αρχείο 213969 Συνημμένο Αρχείο 213970 Συνημμένο Αρχείο 213971 Συνημμένο Αρχείο 213972

    Επόμενη σελίδα είναι αυτή της Alpha Bank.
    Αυτή είναι η σελίδα της AlphaBank.

    Εδώ γίνεται το εξής περίεργο που με έβαλε σε σκέψεις, το έψαξα και βρήκα (ελπίζω) ποιο είναι το πρόβλημα.

    Η σελίδα της AlphaBank ανοίγει κανονικά, αλλά το σημείο δεξιά που βάζεις τα στοιχεία σου, βγάζει τα ίδια προβλήματα και με το gsis.gr πιο πάνω.

    Συνημμένο Αρχείο 213973 Συνημμένο Αρχείο 213976 Συνημμένο Αρχείο 213974 Συνημμένο Αρχείο 213975

    Αυτό που ανακάλυψα είναι ότι σε αυτές τις 2 σελίδες (και πιθανόν κι άλλες που απλά δεν έχει τύχει να συναντήσω), υπάρχουν 2 συγκεκριμένοι SSL Certificate Issuers που θα βρείτε παρακάτω :

    Το πρώτο είναι για το gsis.gr (που αν πατήσεις στο issuer statement σου ανοίγει η σελίδα του κανονικά)
    Συνημμένο Αρχείο 213829

    Και το δεύτερο είναι για την AlphaBank (που αν πατήσεις στο issuer statement δεν ανοίγει ποτέ).
    Συνημμένο Αρχείο 213830

    Να πω ότι με 4G δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα με τις εν λόγω σελίδες και επίσης δοκίμασα και με 2ο router σε εργοστασιακές ρυθμίσεις.
    Δοκίμασα να αλλάξω και τους DNS και από το router αλλά και από τον υπολογιστή (δοκίμασα cloudfare και google) με κανένα αποτέλεσμα...

    Εξάλλου το κάνουν και οι WiFi συσκευές (κινητό/tablet).

    Το παραπάνω με το router το είπα ήδη στους 3 από τους 4 εκπροσώπους της Nova που μίλησα και ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ δεν φιλοτιμήθηκε να το καταγράψει και πριν λίγο με πήρε μια 5η εκπρόσωπος για να με ρωτήσει αυτό το πράγμα καθώς ΔΕΝ ήταν καταγεγραμμένο.

    (ping και tracert γίνεται κανονικά)

    Α... επειδή με ψίλιασε ένας από τους εκπροσώπους της Nova που μίλησα τηλεφωνικά ότι ενδέχεται η IP μου να είναι banned από κάποιες σελίδες ασφαλείας που συμβουλεύονται οι σελίδες που δεν έχω πρόσβαση, το τσέκαρα και αυτό και έκανα απανωτά restart και έλεγξα 5 IPs που όλες ήταν banned απο κάποιες από αυτές (το check το έκανα από το https://whatismyipaddress.com/blacklist-check)
    Στο 4G που δοκίμασα η IP που είχα από εκεί ήταν μόνο σε 1 site και αυτό αφορούσε για mail server και όχι http.

    Οπότε ενδέχεται να είναι αυτό το issue.

    Με Opera και VPN ανοίγει κανονικά
    Συνημμένο Αρχείο 213928


    Σε έλεγχο που έκανα με την ίδια IP είναι μπλοκαρισμένη και αυτή η IP σε 2 "παρόχους" που όμως δεν εμποδίζει την είσοδο σε καμία από τις σελίδες που έχω πρόβλημα.
    Ενώ με την IP της Nova είμαι σε περισσότερους και με εμποδίζει... (αριστερά με VPN και δεξιά με Nova)
    Συνημμένο Αρχείο 213929 Συνημμένο Αρχείο 213930

    Αλλά σε κάθε περίπτωση, αν ευθύνεται αυτό, για κανέναν λόγο δεν είναι δικό μου ζήτημα και δε μπορώ να κάνω επανεκκίνηση κάθε τρεις και λίγο μέχρι να "πετύχω" ip που δεν είναι blacklisted και ούτε πρόκειται να αγοράσω static IP για να κάνω τη δουλειά μου.

    Ελέγξτε το και από εδώ που είναι λίγο καλύτερη η επικοινωνία... (ελπίζω)


    Ευχαριστώ,

    ΥΓ. Εννοείται ότι όλοι οι έλεγχοι που έγιναν από εσάς είναι ΟΚ και οι σελίδες σε αυτούς ανοίγουν... αυτό δίνει περισσότερη βαρύτητα στο ότι οι IP που έχω πάρει μέχρι στιγμής έχουν πρόβλημα.
    Επαναλαμβάνω ότι ΟΛΕΣ οι σελίδες ανοίγουν κανονικά ΕΚΤΟΣ κάποιων συγκεκριμένων.

    Edit: δε ξέρω γιατί δεν φαίνονται σωστά οι εικόνες αλλά με κλικ πάνω φαίνεται να ανοίγουν...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dosman : 16-04-20 στις 20:00.

  2. #2
    Εγγραφή
    04-10-2013
    Μηνύματα
    1.980
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Καλησπέρα dosman,

    Σ' ευχαριστούμε που επικοινώνησες μαζί μας.

    Θα μπορούσες να μας ενημερώσεις σε προσωπικό μήνυμα, με κάποιο στοιχείο της υπηρεσίας σου, ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε το ζήτημα που μας αναφέρεις;

    Γιώργος, Nova Support

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας