Καλά σίγουρα έχεις δίκαιο. Εδώ είχα ξεκινήσει και συζητήσεις για κάποια προϊόντα απ την αρχή του έτους οπότε τότε οι αγορές ήταν στα ύψη. Είναι τυχερός που δεν μπήκα.
Να σου πω την αλήθεια ήδη έχω αρχίσει να διαβάζω τον moneyminority, και είχα βρει και το ourwallet και είχα αρχίσει να διαβάζω και από εκεί κάνα δυο άρθρα. Πρακτικά από εκεί ξέρω ότι ξέρω μέχρι τώρα και προσπαθώ να μιλήσω με μερικούς ανθρώπους που ξέρουν 5-10 πράγματα για να ακούσω την άποψη τους.
Πάντως μάλλον και εγώ για κάτι τέτοιο με βλέπω, για ένα χαρτοφυλάκιο με διαφοροποίηση. Τώρα θα έχει κάνα retail estate, κανα χρυσό; Ακόμη δεν έχω αποφασισει
Εμφάνιση 376-390 από 437
-
17-04-25, 10:35 Απάντηση: Online Brokers - Επενδύσεις #376
-
17-04-25, 10:55 Απάντηση: Online Brokers - Επενδύσεις #377
- Περιοχή
- Ankh-Morpork, Discworld
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
Δεν ισχύει.
Μπορείς να αγοράσεις ETFs με μόνο Ευρώπη, μόνο emerging markets, μόνο Λατινική Αμερική κλπ. Εγώ έχω προσθέσει στο portfolio μου και ένα με Αφρική μόνο.
- - - Updated - - -
Θυμίζω και αυτό το post για τον γιαζίδη.
Εγώ αυτή τη στιγμή έχω 25 ETFs που βάζω στο καθένα βρέξει-χιονίσει 20€ το μήνα, αλλά αυτά τα 8 είχα διαλέξει να προτείνω για ένα καλό portfolio.
-
17-04-25, 10:58 Απάντηση: Online Brokers - Επενδύσεις #378
-
17-04-25, 11:03 Απάντηση: Online Brokers - Επενδύσεις #379
Aν είναι να μιλάμε για κάτι, καλό να δίνουμε όλες τις πληροφορίες.
Μιλάς για τη Freedom και λες τα μισά.
Γιατί δεν αναφέρεις ότι η Freedom24 είναι θυγατρική του διεθνούς χρηματοοικονομικού ομίλου Freedom Holding Corp. Με εισαγωγή στο Nasdaq, οι δραστηριότητες της εταιρείας ρυθμίζονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).
Επίσης για πρωτάρη η ευκολία χρήσης της Revo είναι ασύγκριτη. Πολύ εύκολο interface, και την έχουνε όλοι στα κινητά τους. Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα.Ryzen PC:3600x@4.550Ghz, Gigabyte Aorus x570 mobo, MSI 6700xt, G.Skill Trident Z 3733 15-14-14-1T
Oneplus 12 16/512 & 9 Pro 8/128gb: Rooted, OOS Android 15
OnePlus WATCH 2: WEAR OS 4
Blackview Tab 11 Tablet 8/128gb: Android 11
Amazon Firestick: 4k max
-
17-04-25, 12:11 Απάντηση: Online Brokers - Επενδύσεις #380
-
17-04-25, 13:07 Απάντηση: Online Brokers - Επενδύσεις #381
- Περιοχή
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
-
17-04-25, 14:58 Απάντηση: Online Brokers - Επενδύσεις #382
Εταιρειες Hodling = εταιρειες Συμμετοχων, ειναι αδεια κελυφη που απλα κατεχουν συμμετοχες σε αλλες εταιρειες, δεν ειναι μητρικες τους ουτε εχουν θυγατρικες. Ξεπουλανε τη συμμετοχη νυχτα και ο επενδυτης το μαθαινει τελευταιος.
Λχ Ideal Holdings, ΙΝΤΕΚΟ, στο ΧΑΑ, ειναι εταιρεια Συμμετοχων, ενα αδειο κελυφος, κατεχει τη συμμετοχη στα Attica Stores δεν ειναι ομως θυγατρικη τους. Ενα ωραιο πρωι ξεπουλαει το 100% σε υπεραξια και παντελονιαζει το ρευστο και ο επενδυτης της Ideal το μαθαινει τελευταιος και καταιδρωμενος. Το οτι πουλησε και παρκαρε το ρευστο δεν σημαινει οτι θα εξακολουθει να εχει τις ταμειακες εισροες που ειχε απο μια καλη επενδυση οπως τα Αττικα. Και μετα απορρουν αρκετοι γιατι παραμενει καθηλωμενη στο ΧΑΑ ή γιατι οι Εταιρειες Ακινητων ειναι καθηλωμενες ενω δηθεν εχουν στο χαρτοφυλακιο τους ακινητα που αξιζουν δις. Το οτι εχεις κατι στο χαρτοφυλακιο σου με ονομαστικη αξια Χ δεν σημαινει οτι σου αποφερει την αντιστοιχη χρηματοροη για να αποτυπωθει στην αξια σου ως εταιρεια.
Επομενως η Freedom Holding ειναι ενα επενδυτικο αδειο κελυφος με συμμετοχες οπως ειναι παμπολα αντιστοιχα στις ΗΠΑ και αλλου.
Εξ ου και η διαφορα με εταιρειες λχ οπως ο Μυτιληναιος, η Μοτορ Οιλ κτλ που εχουν θυγατρικες στον Ομιλο τους, εχουν περιουσιακα στοιχεια στα βιβλια τους οχι αερα κοπανιστο.
Ως προς το Nasdaq και την SEC ας μην λησμονουμε οτι οι μεγαλυτερες χρηματοοικονομικες κρισεις των τελευταιων 30 ετων (λχ dot.com bubble, 2008 subprime etc.) προηλθαν απο τις χρηματαγορες των ΗΠΑ.
Το οτι ειναι μια εταιρεια στο Nasdaq ή την Wall και οτι υπαρχει η SEC δεν ειναι θεσφατο καθαροτητας και εντιμοτητας. Αντιθετως η SEC κοιμηθηκε ορθια σε ολο το subprime χρονια πριν σκασει η φουσκα. Οπως και στις dot.com. Προκειται για μια glorified καραυποστελεχωμενη Εποπτικη Αρχη οπως λχ την Επιτροπη Κεφαλαιαγορας στην Ελλαδα.
Ομοιως στο Nasdaq κοιμοντουσαν ορθιοι οταν η εισηγμενη εταιρεια του Βαφεια ειχε παψει να πληρει τα κριτηρια μεχρι να το παρουν χαμπαρι και να αντιδρασουν να του βαλουν χερι.
Ως προς τη Revo τωρα το θετεις σε σωστη βαση. Αλλο πραγμα η απλοτητα και ευκολια χρησης ομως και αλλο η αξιοπιστια ή οι εξειδικευμενες δυνατοτητες που μπορει να παρεχονται για συγκεκριμενους σκοπους λχ επενδυτικους.
Εξ ου και η διαφορα οι εταιρειες Holding επενδυουν, δεν εχουν θυγατρικες.
- - - Updated - - -
Ευρυτερο σχολιο
Πραγματικο diversification δεν γινεται με επενδυση σε ιδια asset classes.
Καποιος λεει εχω επενδυσει σε 10 μετοχες ή 5 δεικτες μετοχων/ETFs παγκοσμια και ειμαι diversified. Οχι δεν εισαι γιατι προκειται για το ιδιο class επενδυσης, μετοχες, και υπαρχει υψηλο correlation αναμεσα σε ομοειδη classes. Αν λχ φουνταρουν οι αγορες μετοχων στις ΗΠΑ συμπαρασυρουν κατα κανονα και τον υπολοιπο κοσμο.
Diversification σημαινει να τοποθετησε σε διαφορετικες κατηγοριες προϊοντων λχ να κατεχεις ενα ποσοστο μετρητα (για παροχη ρευστοτητας και ευελιξια νεων τοποθετησεων), ενα ποσοστο μετοχες ή δεικτες μετοχων, ενα ποσοστο ομολογα (εταιρικα/κρατικα), ενα ποσοστο σε καποιο commodity λχ χρυστος, ασημι κτλ.
Ετσι αν παρει την κατω βολτα το ενα asset class δεν θα συμπαρασυρει τα αλλα μαζι, καθως λχ τα ομολογα και ο χρυσος θεωρουνται πιο ασφαλη καταφυγια ιδιως οταν πεφτουν σωρηδον οι μετοχες, για αυτο ομως και εχουν μικροτερη δυνητικη αποδοση (τα ομολογα) ενω ο χρυσος δεν ξερεις ποτέ τι ακριβως θα κανει στο τελος αλλα σε περιοδους υψηλου volatility και αβεβαιοτητα οπως απο την "Ημερα Ανεξαρτησιας" και μετα παιρνει τα πανω του.
-
17-04-25, 17:07 Απάντηση: Online Brokers - Επενδύσεις #383LL
17-04-25, 17:38 Απάντηση: Online Brokers - Επενδύσεις #384
- Περιοχή
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
Μην αρχίζετε να προτείνε συγκεκριμένες τιμές για να μπει ή να βγει κάποιος, και όσοι τα διαβάζετε μην τα παίρνετε σοβαρά.
-
17-04-25, 17:44 Απάντηση: Online Brokers - Επενδύσεις #385LL
17-04-25, 18:46 Απάντηση: Online Brokers - Επενδύσεις #386
Καλά αυτό με την τιμή το είπα που δεν ήμουν έτοιμος για να αγοράσω ενώ ήδη φαινόταν η φάση με τους δασμούς που ήδη έλεγε πως θα εφαρμόσει ο άλλος ο τρελός.
Φυσικά ακόμα δεν είμαι έτοιμος. Στη θεωρία έχω σκεφτεί πως θέλω να κάνω ένα χαρτοφυλάκιο με Μετοχές/κρατικά ομόλογα/ και κάτι ακόμα, μάλλον κάτι με χρυσό, αλλά ακόμα δεν έχω αναλύσει τα προϊόντα. Εγώ προσωπικά προς το παρόν μαθαίνω λίγο τη θεωρία, κάποιους όρους και σημειώνω απλά κάποια προϊόντα και όταν έχω καθαρό μυαλό να τα διαβάσω. Θέλω να ελπίζω πως θα προλάβω να μπω αυτή την περίοδο που την θεωρώ καλή για κάποιον με πλάνο 15ετίας+
-
17-04-25, 20:17 Απάντηση: Online Brokers - Επενδύσεις #387
-
19-04-25, 21:30 Απάντηση: Online Brokers - Επενδύσεις #388
Εν συνεχεία κάποιων εκ των παραπάνω, σήμερα διάβαζα λίγο το παιδί που γράφει το ourwallet και έπεσα σε αυτά που γράφει για τα Multi Asset ETFs και για κάποια προϊόντα της Vanguard που είναι LifeStrategy ETF. Αυτά έχουν μέσα και ομόλογα εκτός από μετοχές, οπότε ως πλεονέκτημα έχει ότι αν είσαι παθητικός επενδυτής δεν έχεις το άγχος με το να ασχολείσαι ούτε για εξισορρόπηση του χαρτοφυλακίου.
Έχει κανείς καμία άποψη περί των Multi Asset ETF;
-
20-04-25, 02:09 Απάντηση: Online Brokers - Επενδύσεις #389
Αν θέλεις μονο μετοχές και ομόλογα είναι εξαιρετική λύση. Διαλεγεις την αναλογία και επιλεγεις το κατάλληλο. Αγοραζεις σταθερό ποσο κάθε Χ μηνες, και εχεις μια πολύ εύκολη στρατηγική DCA.
-
24-04-25, 17:14 Απάντηση: Online Brokers - Επενδύσεις #390
Τελικά προχώρησα στα LifeStrategy της Vanguard για να πάρω ένα ολοκληρωμένο προϊόν και να μη χρειάζεται να εξισορροπώ το πορτφόλιο μου κάθε/όποτε χρειάζεται.
Αγόρασα μισα μισα V80A / V60A για να καταλήξω στο 70/30 που αποφάσισα για τη μεγάλη επένδυση μου για το μελλοντικό συνταξιοδοτικό μου.
Από εκεί και πέρα έβαλα και ένα μικρό ποσό και στο AETF της Alpha Bank που τα τελευταία χρόνια έδινε καλές αποδόσεις, και μου ήταν εύκολο το να προχωρήσω στην αγορά του μιας και είχα ήδη ενεργοποιημένους κωδικούς στην Alpha Bank.
Άντε με το καλό σε όλους τους επενδυτές.
Bookmarks