Εγώ αυτό που βλέπω σήμερα είναι ότι παρά τα μηνύματα για SMS και Viber, έχω πρόσβαση χωρίς να βάλω κανένα OTP.
Βάζω username/ password και η επόμενη οθόνη είναι:
Πατάω κλείσιμο, και απλά φορτώνει αιωνίως η σελίδα.
Στη συνέχεια, και ενώ συνεχίζει να φορτώνει η σελίδα, πατάω την επιστροφή στο παλιό interface
Επιλέγω μια ακόμα, "Συνέχεια" και είμαι μέσα χωρίς OTP.
Αστεία πράγματα από την Alpha!
Εμφάνιση 46-60 από 89
-
06-07-20, 13:47 Απάντηση: Ανακοίνωση της Alpha Bank σχετικά με τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα myAlpha Code μέσω SMS #46Από τα 384 Kbps ADSL στα 300 Mbps FTTH, 20 χρόνια δρόμος...
-
06-07-20, 14:16 Απάντηση: Ανακοίνωση της Alpha Bank σχετικά με τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα myAlpha Code μέσω SMS #47
Τώρα σοβαρά βάζεις πάνω από την ασφάλεια την ευκολία σου..? Δεν με βάζεις και συνιδιοκτήτη στους λογαριασμούς σου να κάνω εγώ τις συναλλαγές αντί για σένα μην κουράζεσαι ....
Και εννοείται πως κάνω πλάκα...
Μια χαρά ήταν τα generators...
- - - Updated - - -
Όσο για το vber εγώ εχω ενεργό τον ίδιο λογαριασμό σε 4-5 συσκευές... Τον Σάββατο τον πήρανε εκτός από αυτή που είχα μαζί μου και οι άλλες 4 που ήταν υπολογιστές...
Ωραία πράματααααααα...
-
06-07-20, 14:36 Re: Απάντηση: Ανακοίνωση της Alpha Bank σχετικά με τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα myAlpha Code μέσω SMS #48Όσο περισσότερο σου κλέβουν τη ζωή, τόσο σε ταΐζουν με έθνος και φυλή..
Εθνικισμός και μετανάστες
Μία τάξη, φυλετικά διαχωρισμένη
-
06-07-20, 16:00 Απάντηση: Ανακοίνωση της Alpha Bank σχετικά με τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα myAlpha Code μέσω SMS #49There's no substitute for experience
CorollaClub
-
06-07-20, 16:25 Απάντηση: Ανακοίνωση της Alpha Bank σχετικά με τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα myAlpha Code μέσω SMS #50
Μέχρι την Πέμπτη - Παρασκευή, έβαζα τα credentials, και μετά μου έστελνε OTP με SMS, αλλιώς έτρωγα πόρτα. Αυτό γινόταν εδώ και κάποιο διάστημα. Επίσης, αν ήθελα να κάνω κάποια συναλλαγή σε τρίτο, πληρωμή κτλ, μου έστελνε πάλι OTP με SMS.
Πλέον μόνο με credentials και την παραπάνω διαδικασία, μπαίνω χωρίς OTP.Από τα 384 Kbps ADSL στα 300 Mbps FTTH, 20 χρόνια δρόμος...
-
06-07-20, 16:29 Απάντηση: Ανακοίνωση της Alpha Bank σχετικά με τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα myAlpha Code μέσω SMS #51
-
06-07-20, 16:50 Απάντηση: Ανακοίνωση της Alpha Bank σχετικά με τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα myAlpha Code μέσω SMS #52
Εγώ επιμένω, αλλάξτε τους κωδικούς σας και ας με κράζετε κάποιοι εδώ μέσα.
There's no substitute for experience
CorollaClub
-
06-07-20, 16:52 Απάντηση: Ανακοίνωση της Alpha Bank σχετικά με τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα myAlpha Code μέσω SMS #53
Το θέμα είναι να μην διακοπεί η αποστολή OTP όταν επιχειρείς να κάνεις συναλλαγή/πληρωμή/μεταφορά...
Το να μην χρειάζεται OTP κατά την είσοδο είναι πταίσμα.
-
06-07-20, 16:59 Απάντηση: Ανακοίνωση της Alpha Bank σχετικά με τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα myAlpha Code μέσω SMS #54There's no substitute for experience
CorollaClub
-
06-07-20, 17:01 Απάντηση: Ανακοίνωση της Alpha Bank σχετικά με τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα myAlpha Code μέσω SMS #55
Πριν την όλη ιστορία, στο web της Alpha έμπαινα με user/pass και κάποιες φορές μου ζητούσε sms, το οποίο λάμβανα κανονικά και έμπαινα. Τώρα προφανώς έχουν απενεργοποιήσει το sms κομμάτι, αλλά εξακολουθεις και χρησιμοποιεις user/pass να μπεις. Move along, nothing to see here
You can tell who is skinny dipping when the tide goes away
Truth is like poetry - and most people hate fucking poetry
-
06-07-20, 17:15 Απάντηση: Ανακοίνωση της Alpha Bank σχετικά με τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα myAlpha Code μέσω SMS #56
-
06-07-20, 17:23 Απάντηση: Ανακοίνωση της Alpha Bank σχετικά με τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα myAlpha Code μέσω SMS #57
-
06-07-20, 20:49 Απάντηση: Ανακοίνωση της Alpha Bank σχετικά με τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα myAlpha Code μέσω SMS #58
Θλιβερό πράγματι ότι χρησιμοποιούν το SMS για ταυτοποίηση δύο παραγόντων. Και γιατί βασίζεται σε υποδομές τρίτων (SMS/Vider) και γιατί δεν είναι ασφαλής η επιλογή (τουλάχιστο του SMS).
Ούτε καν που χρειάζεται κάποιος να κουβαλάει τα Hardware tokens μαζί του, καθώς υπάρχουν ανοικτά πρότυπα για αυτή τη δουλειά, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν. Και μάλιστα όχι υποχρεωτικά! Αν κάποιος βολεύεται με SMS, so be it! Αν κάποιος θέλει περισσότερη ασφάλεια από την πολύ μικρή που παρέχει το SMS και δεν θέλει να βασίζεται σε υπηρεσίες τρίτων, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να πέσουν/χακαριστούν/οτιδήποτε, τότε επιλέγει τα ανοικτά πρότυπα και μια Open Source εφαρμογή στο κινητό που θα μπορούσε να παράγει κωδικούς για όλες τις τράπεζες. Ή ακόμη καλύτερα, να μην είναι καν στο κινητό, αλλά στον password manager!
Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες για τα νέα guidelines της ΕΕ, αλλά αν τα token δεν εξασφαλίζουν το "possession element" δληλαδή να γνωρίζεις ποιος έχει τη συσκευή που παράγει τον κωδικό, γιατί να το εξασφαλίζουν τα κινητά που δίνονται σε μικρά παιδιά για να κατεβάζουν και να παίζουν παιχνίδια, από οπουδήποτε, οποτεδήποτε;!;
Αποτελεί δηλαδή possession element το Viber, που μπορεί να είναι Logged in σε ΗΥ (σχετικό ή άσχετο που απλά ξεχάσαμε να κάνουμε logout) ;!;! Αλήθεια, υποστηρίζει το Viber να είναι logged in σε πολλαπλούς ΗΥ;! Αν ναι, η παραπάνω ερώτηση καθίσταται ρητορική
Είχα επικοινωνήσει κι εγώ με την εξυπηρέτηση πελατών όταν μας ανάγκασαν να καταργήσουμε την ασφαλή συσκευή που αφενός είχαμε πληρώσει κι αφετέρου λειτουργούσε μια χαρά. Αλλά δεν ίδρωσε το αυτί τους.
Κατά τα άλλα, το SMS σε κάθε login είναι χαζό. Θα μπορούσαν να το έχουν μόνο όταν συνδέεσαι από κάποια συσκευή που δεν αναγνωρίζουν με κάποιο Cookie/IP/Whatever. Αν συνδεθείς κανονικά με SMS, αποσυνδεθείς, θυμηθείς κάτι και ξανασυνδεθείς στο καπάκι, το να πρέπει πάλι να βάλεις το OTP είναι περιττό κατά τη γνώμη μου.
-
06-07-20, 20:58 Απάντηση: Ανακοίνωση της Alpha Bank σχετικά με τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα myAlpha Code μέσω SMS #59
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
06-07-20, 21:21 Απάντηση: Ανακοίνωση της Alpha Bank σχετικά με τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα myAlpha Code μέσω SMS #60
Bookmarks