Εντάξει breach μπορεί να τύχει. Το ζήτημα είναι τι στοιχεία κρατάνε.
Να πω την αλήθεια όταν είχα πληρώσει vpn είχα βάλει pia. Τώρα για σπάνια και generic χρήση έχω nordvpn. Αν είχα πολύ privacy concerns μπορεί να πήγαινα ξανά σε pia ή mullvad. Πάντως torrent κλπ έχω χρόνια να κατεβάσω σοβαρά. Πλέον premiumize/real debrid με ή χωρίς Kodi
Εμφάνιση 16-30 από 58
-
21-07-20, 17:16 Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Έκθετα online, προσωπικά δεδομένα και logs 20 εκατομμυρίων χρηστών VPN #16
-
21-07-20, 17:27 Re: Έκθετα online, προσωπικά δεδομένα και logs 20 εκατομμυρίων χρηστών VPN #17
Τι είναι το pia
Όσο περισσότερο σου κλέβουν τη ζωή, τόσο σε ταΐζουν με έθνος και φυλή..
Εθνικισμός και μετανάστες
Μία τάξη, φυλετικά διαχωρισμένη
-
21-07-20, 17:48 Απάντηση: Re: Έκθετα online, προσωπικά δεδομένα και logs 20 εκατομμυρίων χρηστών VPN #18
-
21-07-20, 18:06 Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Έκθετα online, προσωπικά δεδομένα και logs 20 εκατομμυρίων χρηστών VPN #19
-
21-07-20, 18:10 Απάντηση: Έκθετα online, προσωπικά δεδομένα και logs 20 εκατομμυρίων χρηστών VPN #20
Τι περιεργο....
-
21-07-20, 19:15 Απάντηση: Έκθετα online, προσωπικά δεδομένα και logs 20 εκατομμυρίων χρηστών VPN #21
Τα vpn ειναι τελικα μονο για να δεις κανενα netflix αλλης περιοχης.
Αν νομιζεις οτι θα παρανομησεις και δεν θα σε πιασουν κανεις μεγαλο λαθος.
-
21-07-20, 20:30 Απάντηση: Έκθετα online, προσωπικά δεδομένα και logs 20 εκατομμυρίων χρηστών VPN #22
-
21-07-20, 20:34 Απάντηση: Έκθετα online, προσωπικά δεδομένα και logs 20 εκατομμυρίων χρηστών VPN #23
https://ufovpn.io/privacy
What types of information do we collect?
UFO VPN does not collect, monitor, or log any traffic or use of its Virtual Private Network service, under any circumstances, on any platform.
-
21-07-20, 21:30 Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Έκθετα online, προσωπικά δεδομένα και logs 20 εκατομμυρίων χρηστών VPN #24
Εγώ πάντως λέω ότι όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι.
Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι καμία εταιρεία εκατομμυρίων ότι δεν κρατάει logs. Ίσα ίσα, δεδομένου ότι το όφελός της είναι να κρατάει logs και να τα αξιοποιεί, κάνει τον ισχυρισμό αυτό ακόμη πιο πιθανό. Δε λέω ότι δεν μπορεί να υπάρχει κάποια εταιρεία στον κόσμο που όντως δεν κρατάει, αλλά μου φαίνεται απλά αφελές να πιστέψω για κάποιον ότι όντως ανήκει στο τίμιο 0.001%.
Εμπιστοσύνη (και όχι απόλυτη και εκεί) μόνο σε distributed συστήματα που τρέχουν open source λογισμικό και είναι μαθηματικά αποδεδειγμένα ότι δεδομένων κάποιων παραδοχών, εγγυώνται πράγματι αυτό που λένε ότι προσφέρουν, τύπου blockchain based, tor κλπ.
-
21-07-20, 22:28 Απάντηση: Έκθετα online, προσωπικά δεδομένα και logs 20 εκατομμυρίων χρηστών VPN #25
-
21-07-20, 22:53 Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Έκθετα online, προσωπικά δεδομένα και logs 20 εκατομμυρίων χρηστών VPN #26
Μπορεί να τύχει και μπορεί να είναι και δική τους ευθύνη. Το συγκεκριμένο ήταν σε server στη Φινλανδία που δεν τους ανήκε νομίζω, αλλά προτιμώ VPN απο κάποιον που δεν του έχει "τύχει". Μπορεί να μην σημαίνει τίποτα, αλλά πιθανότερο είναι να μην έχει "τυχει" γιατί προσέχουν περισσότερο.
Το τι στοιχεία κρατάνε πρακτικά δεν το ξέρουμε. Μόνο οτι ανακοινώνουν που (όπως είναι αναμενόμενο) δεν ισχύει πάντα.
-
22-07-20, 00:50 Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Έκθετα online, προσωπικά δεδομένα και logs 20 εκατομμυρίων χρηστών VPN #27
Όταν λες από πρώτο χέρι; Θα μ'ενδιέφερε να μάθω!
Για τον συγκεκριμένο provider, νιώθω μεγάλη σιγουριά, γιατί έχω διαβάσει πάρα πολλά γι'αυτόν και συν τοις άλλοις το χρησιμοποιώ (το mail) από το 2014 και δεν μ'εχει απογοητεύσει σε θέματα ασφαλείας.
Καταρχήν δεν πρόκειται για εταιρεία εκατομμυρίων. Και μάλιστα τα plans της είναι αρκετά τσιμπημένα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αυτό εμένα μου λέει πολλά.
Οι συγκεκριμένοι δεν έχουν καμία ανάγκη να εκμεταλλευτούν logs για αύξηση κερδών. Δεν είναι κάποιος entrepreneur από πίσω, ούτε κάποια αμφιλεγόμενη εταιρεία.
Και μόνο που βρίσκεται υπό το καθεστώς της Ελβετίας, μου αρκεί.
Το paid plus του εν λόγω παρόχου έχει πρόσβαση και σε tor network. Επομένως αν θέλω να είμαι σίγουρος, μπορώ να χρησιμοποιήσω το tor, αλλά δεν θέλω, γιατί σέρνεται λόγω ιδιότητας φυσικά.
Οι συγκεκριμένοι πάντως διαθέτουν πλέον open source εφαρμογές, αν και προσωπικά χρησιμοποιώ το openvpn client.
Εν κατακλείδι, σαφώς και τίποτα δεν είναι 100% αξιόπιστο και ασφαλές, ούτε το ίδιο το open source και το gnu, όμως δεν γίνεται να μην εναποθέτουμε μέρος της εμπιστοσύνη μας κάπου. Αλλιώς τραβάμε τη πρίζα και λέμε ότι είμαστε safe.
Αν ποτέ ακουστεί κάτι για την εν λόγω εταιρεία, εδώ θα μαστε (ελπίζω) να ρίξουμε το ανάλογο ξέχεσμα."Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."
-
22-07-20, 10:25 Απάντηση: Έκθετα online, προσωπικά δεδομένα και logs 20 εκατομμυρίων χρηστών VPN #28
Ευτυχως που υπαρχουν και καλυτεροι τροποι απο το vpn..........
Άλλα Ντάλλα....
-
22-07-20, 10:53 Απάντηση: Έκθετα online, προσωπικά δεδομένα και logs 20 εκατομμυρίων χρηστών VPN #29
-
22-07-20, 11:15 Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Έκθετα online, προσωπικά δεδομένα και logs 20 εκατομμυρίων χρηστών VPN #30
Κοίτα δεν θα διαφωνήσω τελείως. Βέβαια μπορεί να έτυχε γιατί ήταν μεγαλύτερος στόχος. Να σου πω την αλήθεια όσο δεν κρατάνε logs και όσο δεν μπορεί να γίνει κάποιου είδους ταυτοποίηση δεν με ενδιαφέρει και πολύ. Στο θέμα του πρακτικά που κρατάνε, προφανώς και δεν το ξέρουμε. Στην περίπτωση pia, έχουμε τουλάχιστον μία confirmed case που αναγκάστηκε κατόπιν δικαστικής εντολής να δώσει όλα του τα αρχεία στο FBI. Και το FBI πήρε το απόλυτο τίποτα. Οπότε εκεί έδειξε ότι δεν κρατάει κάτι. Τώρα με το να εικάζουμε απλά εικάζουμε. Γεγονός είναι πάντως ότι από κάπου βγάζουν όλοι λεφτά. Οπότε ένα vpn που βγάζει λεφτά από τους πελάτες του δεν έχει λόγο να βγάλει και από αλλού. Μπορείς να το αποκλείσεις? Όχι δεν μπορείς. Σε αυτά πας με βάση τη γνώση από forums/reddit/εμπειρία και τη δική σου λογική. Πάντως σίγουρα δεν είναι πιο ασφαλές να στήσεις δικό σου vpn. Από την άποψη ότι αν θες να το κάνεις για λόγους privacy Και θέλουν να σε παρακολουθήσουν, τότε θα πάνε στον Provider σου. Και εντάξει σε όλα αυτά πάμε στο γεγονός το τι θες να κρύψεις. Αν πάμε στη λογική του "όλα σπάνε", τότε προφανώς το κράτος δεν θα δαπανήσει x χρήματα επειδή κατεβάζεις ταινίες. Μπορεί να το κάνει αν κατεβάζεις παιδική πορνογραφία. Ακόμα ίσως πιο πιθανό να το κάνει αν κάνει κάποιου είδους οικονομική απάτη. Για εμένα βέβαια το χειρότερο από όλα, είναι να το κάνει αν είσαι κάτι του στυλ whistle-blower ειδικότερα σε αυταρχικά κράτη αλλά όχι μόνο. Γιατί τότε το κράτος χρησιμοποιεί τη δύναμή του για ένα δικαίωμά σου που θα έπρεπε να είναι αναφαίρετο. Στο στρεβλό κόσμο που ζούμε δυστυχώς από τη μεριά της εξουσίας, το whistle-blowing και η δημοσιογραφία είναι πολύ μεγαλύτεροι εχθροί από την παιδική πορνογραφία. Α παίζει και η τρομοκρατία στο σενάριο, αλλά εκεί νομίζω πάμε πιο πολύ στο end to end encryption των messaging apps παρά στο vpn.
Τα έμπλεξα λίγο προφανώς απλά το point είναι να δείξω ότι η όποια ασφάλεια σχετίζεται και με τον ζήλο της απέναντι πλευράς
Bookmarks