Καλησπέρα σε όλους,
Λογικά τον Φλεβάρη φεύγω για φαντάρος... "Τον Φλεβάρη!? Και γιατί μας το λες από τώρα?" Γιατί μου είπαν ότι μερικά πραγματάκια καλό είναι να τα δεις αρκετό καιρό πριν μπεις μέσα.![]()
Πλέον έχω δύο επιλογές:
- Να τους γράψω όλους στα @@ μου (μιας και πάω και 9μηνο) και να αφήσω το θέμα να κυλίσει από μόνο του, δηλαδή όπου με πάνε (πεζικό)
- Όπως κάθε τίμιος Έλληνας πολίτης αρχίζω να κοιτάω για κανένα βύσμα μήπως ώστε να περάσω πιο χαλαρά...
Αρχικά είχα ακούσει για το Σώμα Έρευνας Πληροφορικής. Σκέφτηκα και internet θα έχω (?), και θα ασχολούμαι (?) και με κάτι που μου αρέσει και πιο χαλαρά (?) θα είναι. Επίσης δεν πίστευα ότι θα χρειαστώ βύσμα για εκεί! Διπλωματούχος Μηχανικός Η/Υ, μέχρι να μπω φαντάρος θα έχω και το ΜΔΕ, 2+ χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, δημοσιεύσεις σε επιστημονικά συνέδρια ΚΑΙ περιοδικά!
Δυστυχώς έκανα λάθος καθώς όπως μου είπαν γνωστοί αλλά και από διάφορα που διάβασα στο omhroi.gr μόνο με PhD παίζει να μπεις χωρίς καθόλου βύσμα. Με master θα χρειαστείς, έστω και μικρό, γιατί υπάρχουν ένα σωρό χοντροβυσματίες που αν και έχουν τελειώσει Φιλοσοφία σου τρώνε τη θέση.
Ερώτηση: Αξίζει να το κοιτάξω για εκεί? Κανένας άλλος φορουμίτης που να έχει υπηρετήσει ώστε να πει εντυπώσεις? Παίζει ρόλο που θα πάω 9μηνο? Άλλες απόψεις, σχόλια, λεπτομέρειες που θα πρέπει να συζητήσω με το βύσμα? Μήπως, επειδή το βύσμα δεν θεωρείται και τεράστιο, αν πάω εκεί θα έχω χειρότερο χώσιμο και από απλός φαντάρος?
Διάβασα και κάποια πράγματα στο omhroi.gr αλλά τα περισσότερα είναι παλιά (2003-2004) και σκόρπια...
Εμφάνιση 1-15 από 71
-
24-07-07, 15:12 Σώμα Έρευνας Πληροφορικής #1
-
24-07-07, 15:36 Απάντηση: Σώμα Έρευνας Πληροφορικής #2
βρε τράβα όπου σε στείλουν και καλή θητεία!!!!!!!!!
αν και εδώ που τα λέμε αδερφέ , με τέτοια λουφοδιάθεση , σε περιμένουν μεγάλα αγγούρια εκεί έξω!
Φιλικά πάντα!
-
24-07-07, 15:46 Απάντηση: Σώμα Έρευνας Πληροφορικής #3
Όταν λες "εκεί έξω"? Στην αγορά εργασίας ή στο Στρατό?
Αν εννοείς την αγορά εργασίας δουλεύω από φοιτητής ακόμη, μια χαρά τα καταφέρνω.
Αν εννοείς το Στρατό: Είναι κακό που μια άχρηστη θητεία θέλω να την κάνω λίγο χαλαρή? Δηλαδή πιστεύεις ότι πρέπει όλοι να δηλώσουμε ειδικές δυνάμεις για να πήζουμε?Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bill2003 : 24-07-07 στις 15:46.
-
24-07-07, 15:54 Απάντηση: Σώμα Έρευνας Πληροφορικής #4
-
24-07-07, 15:59 Απάντηση: Σώμα Έρευνας Πληροφορικής #5
Είχα την αφέλεια να το πιστεύω παλιότερα.... Πλέον κατάλαβα ότι το μόνο που μετράει είναι κατά 95% το βύσμα και ίσως ένα 5% και αυτά....
Μην την κάνουμε φιλοσοφική τη συζήτηση όμως! "Αν πας με αυτή τη λογική δεν θα την παλέψεις", "και πτυχία να έχεις σκατά θα καθαρίζεις", αυτά τα ξέρω ήδη. Η ερώτηση είναι καθαρά πρακτική και Ελληνική: Αξίζει να το παλέψω για σώμα έρευνας πληροφορικής ώστε να περάσω ένα πιο χαλαρό 9μηνο σε σχέση με το πεζικό ή όχι?
-
24-07-07, 16:01 Απάντηση: Σώμα Έρευνας Πληροφορικής #6
Δεν είναι απλά κακό, αλλά κάκιστο, γιατί επιλέγεις να κάνεις πιο χαλαρή την άχρηστη θητεία, εις βάρος κάποιων άλλων που θα πήξουν κάνοντας ακόμα πιο άχρηστα πράγματα επειδή άλλο ένα βύσμα θα κάθεται...
Αν πραγματικά πιστεύεις ότι είναι άχρηστη (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ), καλύτερα να βάλεις όλες τις δυνάμεις σου κόντρα στην υποχρεωτική στράτευση, παρά να γίνεις κομμάτι αυτού του σάπιου συστήματος επιστρατεύοντας βύσματα και άλλα τέτοια φαιδρά.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ssonic : 24-07-07 στις 16:02.
-
24-07-07, 16:03 Απάντηση: Σώμα Έρευνας Πληροφορικής #7
-
24-07-07, 16:04 Απάντηση: Σώμα Έρευνας Πληροφορικής #8
Είναι πολύ καλό το Σώμα Πληροφορικής bill2003. Αν μπορείς να πας, πήγαινε.
Και, ναι χρειάζεται πολύ γερό βύσμα, αλλά και θα έχεις κάτι πιο παραγωγικό να κάνεις (εκτός του να καθαρίζεις τουαλέτες) και ως πρόσθετο πλεονέκτημα ΣΕΠίτες υπάρχουν μόνο σε μεγάλες πόλεις (από Μεραρχία και πάνω αν θυμάμαι καλά)Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας
-
24-07-07, 16:05 Απάντηση: Σώμα Έρευνας Πληροφορικής #9
Μια χαρά είναι το σώμα Έρευνας - Πληροφορικής, αρκεί να μη νομίζεις ότι θα κάνεις έρευνα ή πληροφορική. Στην καλύτερη θα κάνεις εγκατάσταση πασιέτζας σε Windows 2000..
Το ότι έχεις μεταπτυχιακό στην πληροφορικής δεν σε βάζει αυτομάτως στο ΣΕΠ. Υπάρχουν χιλιάδες άλλοι με τα ίδια ή και καλύτερα προσόντα, ενώ υπάρχουν και τα βύσματα. Άσε που οι τελευταίοι την περνούν ζάχαρη και σε πολύ δυσκολότερα σώματα. Αν δεν πηγαίνεις στο στρατόπεδο είτε είσαι ΣΕΠ είτε λοκατζής την ίδια θητεία κάνεις.
-
24-07-07, 16:07 Απάντηση: Σώμα Έρευνας Πληροφορικής #10
Όχι, μη πας.
Σε οποιαδήποτε μονάδα το διοικητήριο σε περιμένει με ανοιχτές αγγάλες να του προσφέρεις τις γνώσεις πληροφορικής σου. Δεν είναι απίθανο να σε στείλουν και σε κανένα λόχο στρατηγίου.
Αν τους κάνεις τη δουλειά τους καλά και γρήγορα θα σε προσέξουν (χωρίς φυσικά να λείπουν και οι στόκοι - κομπλεξικοί κλπ κλπ)εκτός από ροζ υπάρχουν και άλλα χρώματα??
-
24-07-07, 16:09 Απάντηση: Σώμα Έρευνας Πληροφορικής #11
Ευχαριστώ πολύ τον yiapap, vikhr και τον agmarios για τις on topic απαντήσεις
Ήδη πάντως έκανα report το topic. Εγώ απλά ζήτησα κάποιες πρακτικές συμβουλές.... Αν κάποιοι έχουν όρεξη για κηρύγματα και θεωρίες, λυπάμαι δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση. Αν το θέμα συνεχισεί on topic καλώς και ευχαριστώ όσους θα συμμετέχουν. Αν πάει για flame και συμφωνούν και οι modsΤελευταία επεξεργασία από το μέλος bill2003 : 24-07-07 στις 16:13.
-
24-07-07, 16:10 Απάντηση: Σώμα Έρευνας Πληροφορικής #12
Δώδεκα μήνες περνάνε γρήγορα. Αν έχεις κάποιο βύσμα, βάλτο για μετά, για να βρεις καλή δουλειά. Ο στρατός είναι προσωρινός.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος giorgosts : 24-07-07 στις 16:14.
-
24-07-07, 16:11 Απάντηση: Σώμα Έρευνας Πληροφορικής #13
Για το ΣΕΠ θέλεις βύσμα ακόμα και αν έχεις ντοκτορά απο το ΜΙΤ. Ο λόγος; Δεν λερώνεις τα άρβυλα σου ΠΟΤΕ! Όχι νυχτερινές, ασκήσεις, πορείες κτλ κτλ δηλαδή καμία σχέση με στρατό.
Αααα οι μεταθέσεις είναι μόνο σε πόλεις και όχι σε ραχούλα ή βραχονησίδα.
Υπάρχουν 2 περιπτώσεις να πας
1) Ως ΔΕΑ (17μηνο). Πας ΣΑΚΕΔΒ (ακόμα πονάω...), ένα μήνα γουδί στη σχολή ΕΠ και μονάδα = γραφείο με air condition σε μεραρχία ή ταξιαρχία
2) Ως ΣΤΡ (9-12μηνο). Καλαμάτα Διαβιβάσεις (τρελό υπνο) και μετά γουδί κτλ
Ως αντικείμενο πάλι υπάρχουν 2 περιπτώσεις
1) Να μπανίζεις άρα κάνεις ότι κάνει μια εταιρία πληροφορικής και αν έχεις και καλούς συναδέλφους μαθαίνεις και τίποτα νέο (τα στρατιωτικά προγράμματα δεν χρησιμοποιούνται έξω άρα δεν μπορείς να τα βάλεις ως εμπειρία)
2) Να είσαι βύσμα άρα φτιάχνεις καφέδες, βγάζεις φωτοτυπίες, κάνεις παρουσιάσεις με σλάιντς κτλ
Απο εμπειρία με συμφοιτητές στρ(ΕΠ) στην μεραρχία μου περάσανε κότα. Μάθανε και πράγματα και δεν τράβηξαν ότι οι απλοί πεζικάριοι (χριστοπαναγίες, βρόμα, πείνα, τρέξιμο, ασκήσεις, καλλιόπες κτλ κτλ)
Δεν είναι απόλυτο οτι θα πας πεζικό ως Η/Υ. Πιθανό να πας διαβιβάσεις. Μην αγχώνεσαι, όλοι το περάσαμε και αν ξέραμε τί σκατά θα τραβάγαμε με 12ωρα δουλειάς, 700 ευρώ και 45C κέντρο αθήνα θα μέναμε για πάντα.
φίλους θα κάνεις πολλούς σαν του στρατού κανένα
ΥΓ μην διαβάζεις το πάνω site. δεν μπορώ να γράψω περισσότερα αλλά δεν είναι καθόλου αντικειμενικό. Ότι θες με ρωτάς και με pm.
-
24-07-07, 16:12 Απάντηση: Σώμα Έρευνας Πληροφορικής #14
Οτιδήποτε εκτός τ/φ και ΚΨΜτζής έχει κάποιο ενδιαφέρον στο στρατό!
Και στην τελική είναι κάτι που θα κάνεις για ~100 μέρες!
Δεν προλαβαίνεις ούτε να βαρεθείς πλέον...
-
24-07-07, 16:16 Απάντηση: Σώμα Έρευνας Πληροφορικής #15
Συμφωνώ απόλυτα με iloxos.
Προσωπικά όταν πήγα στρατό οι Δόκιμοι ΣΕΠ περνούσαν από ΚΕΥΠ για εκπαίδευση, ωστόσο πρέπει να έχει αλλάξει.
Σε κάθε περίπτωση περνούν πολύ καλά, κάνουν και μία στάση στο Γουδί για 'εκπαίδευση' ενώ υπηρετούν σε μεγάλους σχηματισμούς.
Τέλος, στο βιογραφικό σου φυσικά και βάζεις ότι υπηρέτησες στο ΣΕΠ, αφού λίγοι γνωρίζουν αν έκανες όντως κάποια σοβαρή δουλειά ή όχι.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vikhr : 24-07-07 στις 16:17.
Παρόμοια Θέματα
-
Σώμα Στρατονομίας
Από Amateur στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 32Τελευταίο Μήνυμα: 12-06-08, 11:24 -
Σώμα λαπτοπ και οθόνη TFT αυτόνομη..
Από alwaysalone στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 15Τελευταίο Μήνυμα: 01-07-06, 12:27 -
αναμενεται νεος θριαμβος ΕΛΑΣ+λιμενικο σωμα
Από manoulamou στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 20Τελευταίο Μήνυμα: 01-02-06, 15:43
Bookmarks