Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου .όσο διάστημα κάναν συναλλαγές είχε καταστραφεί το τηλ του πατέρα μου (είχαν δηλώσει κλοπή μέσω του gmail) κ αυτοί είχαν πάρει το λογαριασμό google του . Σε καμία συζήτηση δεν μπήκε με κανέναν....από τότε που έγινε η διαρροή της cosmote το έπαιρναν 40 φορές την ημέρα από εξωτερικό κ μετά ερχόταν ένα μήνυμα από viber που προσπαθούσαν να το ενεργοποίησουν σε άλλο τηλ...
Εμφάνιση 151-165 από 267
-
17-10-20, 16:20 Απάντηση: COSMOTE Κινητή: ενημέρωση για κυβερνοεπίθεση και εξαγωγή στοιχείων από το σύστημα της #151
-
17-10-20, 16:26 Απάντηση: COSMOTE Κινητή: ενημέρωση για κυβερνοεπίθεση και εξαγωγή στοιχείων από το σύστημα της #152
έχω μια απορία, καλά στο e-banking (με κάποιο τρόπο) μπήκαν, τις τραπεζικές κάρτες πως τις έμαθαν;
-
17-10-20, 16:27 Απάντηση: COSMOTE Κινητή: ενημέρωση για κυβερνοεπίθεση και εξαγωγή στοιχείων από το σύστημα της #153
-
17-10-20, 16:28 Απάντηση: COSMOTE Κινητή: ενημέρωση για κυβερνοεπίθεση και εξαγωγή στοιχείων από το σύστημα της #154
Δεν μπορεί να καταστραφεί ένα τηλ εκτός αν έκαναν remote wipe έχοντας πρόσβαση στο mail του και αυτό προϋποθέτει επίσης να έχει οριστεί ως device admin ο find my device της google.
Να υποθέσουμε ότι έγινε έτσι η επίθεση. Για να πάρουν κωδικούς ebanking θα πρέπει να τους έχεις σε email. Οι τράπεζες δεν αποστέλλουν τέτοια ευαίσθητα στοιχεία με email. Συνεπώς κάτι άλλο προκάλεσε το issue. Αν ας πούμε επιβεβαίωσε την αλλαγή σε άλλο τηλέφωνο του viber, μπορώ να δεχτώ ότι είχαν προσβαση στο otp καθώς στέλνουν πλέον και με viber οι τραπεζες το otp code με τα στοιχεία του ebanking βέβαια να παραμένουν μυστήριο πως δόθηκαν
-
17-10-20, 16:31 Απάντηση: Re: COSMOTE Κινητή: ενημέρωση για κυβερνοεπίθεση και εξαγωγή στοιχείων από το σύστημα της #155
-
17-10-20, 16:32 Απάντηση: COSMOTE Κινητή: ενημέρωση για κυβερνοεπίθεση και εξαγωγή στοιχείων από το σύστημα της #156
Το έχω στείλει πιο πάνω δώσανε εντολή να καταστραφούν τα δεδομένα του κινητού από το ίδιο του το gmail
- - - Updated - - -
ναι με τις κάρτες εξωτερικό μόνο και από κει το αντιλήφθηκε η ασφάλεια της τράπεζας κ μας ενημέρωσε ενώ μεταφορά χρημάτων κάνανε μόνο εσωτερικό σε εταιρίες κ παραγγελναν ετοιμοπαραδοτα πραγματα
-
17-10-20, 16:37 Απάντηση: COSMOTE Κινητή: ενημέρωση για κυβερνοεπίθεση και εξαγωγή στοιχείων από το σύστημα της #157
-
17-10-20, 17:30 Απάντηση: COSMOTE Κινητή: ενημέρωση για κυβερνοεπίθεση και εξαγωγή στοιχείων από το σύστημα της #158
-
17-10-20, 17:53 Απάντηση: COSMOTE Κινητή: ενημέρωση για κυβερνοεπίθεση και εξαγωγή στοιχείων από το σύστημα της #159
-
17-10-20, 18:09 Απάντηση: COSMOTE Κινητή: ενημέρωση για κυβερνοεπίθεση και εξαγωγή στοιχείων από το σύστημα της #160
Υπαρχουν τμήματα early warning για συναλλαγές χωρίς χρήση cvv που ενημερώνουν άμεσα και αν δεν καταστεί δυνατή η επικοινωνία γίνεται προληπτική διακοπή της κάρτας. Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουν cvv καθώς δεν αναφερεται ούτε στο ebanking. Δυσκολο να το πιστέψω να είμαι ειλικρινής.
Παρόλα αυτά μακάρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα σου και ας παραμείνει το νήμα ως είναι για τον σχολιασμο της κυβερνοεπιθεσης και τις συνέπειες της διαρροής δεδομένων.
Ευχαριστώ
-
17-10-20, 18:17 Απάντηση: COSMOTE Κινητή: ενημέρωση για κυβερνοεπίθεση και εξαγωγή στοιχείων από το σύστημα της #161
-
17-10-20, 18:18 Απάντηση: COSMOTE Κινητή: ενημέρωση για κυβερνοεπίθεση και εξαγωγή στοιχείων από το σύστημα της #162
-
17-10-20, 18:25 Απάντηση: COSMOTE Κινητή: ενημέρωση για κυβερνοεπίθεση και εξαγωγή στοιχείων από το σύστημα της #163
Επικοινώνησα μαζί τους και ζήτησα αντικατάσταση των καρτών sim απο τις συνδέσεις που έχω.
Αρνήθηκαν. Τι επιλογές έχουμε σε αυτή την περίπτωση?
Καταγγελία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων?
Καταγγελία ΕΕΤΤ?
- - - Updated - - -
Γιατί πληρώνει καλά τα ΜΜΕ το διαφημιστικό τμήμα της ΚΟΤΕTimeo Danaos et dona ferrentes
-
17-10-20, 18:27 Απάντηση: COSMOTE Κινητή: ενημέρωση για κυβερνοεπίθεση και εξαγωγή στοιχείων από το σύστημα της #164
Γτ εδώ και ένα μήνα παιρναν κάθε μέρα σαράντα τηλ από το εξωτερικό το πατέρα μου άγνωστα +33 και +44 και μετά αφού δεν το σήκωνε ερχόταν μήνυμα ότι έγινε προσπάθεια να αλλαχθεί το viber .Τεσπα πιο πολύ έγραψα μήπως γνωρίζει κάποιος η υπάρχει ομοιοπαθης ....ποιος μου λέει εμένα αφού κυκλοφόρησαν όλα τα στοιχεία του πατέρα μου από ηλικία μέχρι που μένει δεν ασχολήθηκαν επί τούτου
-
17-10-20, 18:32 Απάντηση: COSMOTE Κινητή: ενημέρωση για κυβερνοεπίθεση και εξαγωγή στοιχείων από το σύστημα της #165
Bookmarks