Σελ. 11 από 18 ΠρώτηΠρώτη ... 691011121316 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 151-165 από 267
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nicolasdr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ο άνθρωπος αναζητά απαντήσεις δεν χρειάζεται έμμεση επίθεση.

Φιλε μου καλέ αυτό που προσπαθούν να σου πουν τα παιδιά είναι ότι αν ειχες ήδη 3g κάρτα δεν κλωνοποιειται. Εν μέρει έχουν δίκιο. Έχουν κυκλοφορήσει 3g κάρτες με βάση τον αλγόριθμο comp128v1 αλλά σε παρόχους αναπτυσσόμενων χωρών και από κάποιους mvno's στο διάστημα 2002 ως 2006. δεν θεωρώ ότι είναι αυτό το αντικείμενο.

Εφόσον ελαβε email και φαντάζομαι το πάτησε έγινε social engineering attack σε συνδυασμο με το scam email.

Εκεί ενδέχεται σαν απάντηση να έστειλε στοιχεια ebanking και να μπήκε σε συζήτηση. να άλλαξαν τον αριθμό προεπιλογής αποστολής μηνύματος otp και να ζητήθηκε και ο κωδικός επιβεβαίωσης έντεχνης και να έγινε όλο το στορυ.

Να μην ξεχνάμε ότι έχοντας τον imsi κάποιος μπορεί να προσποιηθεί bs σαν imsi catcher κάνοντας downgrade την σύνδεση σε 2g η οποία δεν κρυπτογραφείται και από τις 2 πλευρές.

πολλά είναι τα ενδεχόμενα..εύχομαι να βρεθεί ακρη
    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου .όσο διάστημα κάναν συναλλαγές είχε καταστραφεί το τηλ του πατέρα μου (είχαν δηλώσει κλοπή μέσω του gmail) κ αυτοί είχαν πάρει το λογαριασμό google του . Σε καμία συζήτηση δεν μπήκε με κανέναν....από τότε που έγινε η διαρροή της cosmote το έπαιρναν 40 φορές την ημέρα από εξωτερικό κ μετά ερχόταν ένα μήνυμα από viber που προσπαθούσαν να το ενεργοποίησουν σε άλλο τηλ...

Περιοχή
    ATHGR
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    ISP
    4G+
    έχω μια απορία, καλά στο e-banking (με κάποιο τρόπο) μπήκαν, τις τραπεζικές κάρτες πως τις έμαθαν;

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από stefanos1999 Εμφάνιση μηνυμάτων
    έχω μια απορία, καλά στο e-banking (με κάποιο τρόπο) μπήκαν, τις τραπεζικές κάρτες πως τις έμαθαν;
    μέσα στο e-banking φαίνονται όλες οι κάρτες....τώρα πως πήραν πρόσβαση στο e-banking άλλου παπά ευαγγέλιο

Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    110000/11000
    ISP
    Cosmote
    Router
    Fritzbox 7590
    SNR / Attn
    16(dB) / 14(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jiomia7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου .όσο διάστημα κάναν συναλλαγές είχε καταστραφεί το τηλ του πατέρα μου (είχαν δηλώσει κλοπή μέσω του gmail) κ αυτοί είχαν πάρει το λογαριασμό google του . Σε καμία συζήτηση δεν μπήκε με κανέναν....από τότε που έγινε η διαρροή της cosmote το έπαιρναν 40 φορές την ημέρα από εξωτερικό κ μετά ερχόταν ένα μήνυμα από viber που προσπαθούσαν να το ενεργοποίησουν σε άλλο τηλ...

Δεν μπορεί να καταστραφεί ένα τηλ εκτός αν έκαναν remote wipe έχοντας πρόσβαση στο mail του και αυτό προϋποθέτει επίσης να έχει οριστεί ως device admin ο find my device της google.

Να υποθέσουμε ότι έγινε έτσι η επίθεση. Για να πάρουν κωδικούς ebanking θα πρέπει να τους έχεις σε email. Οι τράπεζες δεν αποστέλλουν τέτοια ευαίσθητα στοιχεία με email. Συνεπώς κάτι άλλο προκάλεσε το issue. Αν ας πούμε επιβεβαίωσε την αλλαγή σε άλλο τηλέφωνο του viber, μπορώ να δεχτώ ότι είχαν προσβαση στο otp καθώς στέλνουν πλέον και με viber οι τραπεζες το otp code με τα στοιχεία του ebanking βέβαια να παραμένουν μυστήριο πως δόθηκαν

Περιοχή
    ATHGR
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    ISP
    4G+
    ]

μέσα στο e-banking φαίνονται όλες οι κάρτες....τώρα πως πήραν πρόσβαση στο e-banking άλλου παπά ευαγγέλιο
    έκαναν αγορές και με τις καρτες; πάντως από κει ξεκινάει το θέμα πως αρχικά μπήκαν στο e-banking και εκεί δεν έχει καμία σχέση το δίκτυο κινητής.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Δεν μπορεί να καταστραφεί ένα τηλ εκτός αν έκαναν remote wipe έχοντας πρόσβαση στο mail του και αυτό προϋποθέτει επίσης να έχει οριστεί ως device admin ο find my device της google.

Να υποθέσουμε ότι έγινε έτσι η επίθεση. Για να πάρουν κωδικούς ebanking θα πρέπει να τους έχεις σε email. Οι τράπεζες δεν αποστέλλουν τέτοια ευαίσθητα στοιχεία με email. Συνεπώς κάτι άλλο προκάλεσε το issue. Αν ας πούμε επιβεβαίωσε την αλλαγή σε άλλο τηλέφωνο του viber, μπορώ να δεχτώ ότι είχαν προσβαση στο otp καθώς στέλνουν πλέον και με viber οι τραπεζες το otp code με τα στοιχεία του ebanking βέβαια να παραμένουν μυστήριο πως δόθηκαν
    Το έχω στείλει πιο πάνω δώσανε εντολή να καταστραφούν τα δεδομένα του κινητού από το ίδιο του το gmail

- - - Updated - - -

Delete pls

- - - Updated - - -

έκαναν αγορές και με τις καρτες; πάντως από κει ξεκινάει το θέμα, πρώτα μπήκαν στο e-banking.
    ναι με τις κάρτες εξωτερικό μόνο και από κει το αντιλήφθηκε η ασφάλεια της τράπεζας κ μας ενημέρωσε ενώ μεταφορά χρημάτων κάνανε μόνο εσωτερικό σε εταιρίες κ παραγγελναν ετοιμοπαραδοτα πραγματα

Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    110000/11000
    ISP
    Cosmote
    Router
    Fritzbox 7590
    SNR / Attn
    16(dB) / 14(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Το έχω στείλει πιο πάνω δώσανε εντολή να καταστραφούν τα δεδομένα του κινητού από το ίδιο του το gmail

- - - Updated - - -

ναι με τις κάρτες εξωτερικό μόνο και από κει το αντιλήφθηκε η ασφάλεια της τράπεζας κ μας ενημέρωσε ενώ μεταφορά χρημάτων κάνανε μόνο εσωτερικό σε εταιρίες κ παραγγελναν ετοιμοπαραδοτα πραγματα
    Ανέφερε μου το εξής..έγινε αρχικά αγορα με κάρτα στο εξωτερικό και έπειτα μεταφορά σε λογαριασμό?

Περιοχή
    Στο cockpit μίας Ferrari
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor TG789vac v2
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GregoirX23 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θα μου πεις όμως είναι και δική μας ευθύνη να προσέχουμε που βάζουμε... Την υπογραφή μας, όπως λέει και ο λαός..
    Ετσι ακριβώς.

Feel free to attack the post. Do not feel free to attack the poster.
    "If someone said to me that you can have three wishes, my first would have been to get into racing, my second to be in Formula 1, my third to drive for Ferrari" - Gilles Villeneuve

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Ανέφερε μου το εξής..έγινε αρχικά αγορα με κάρτα στο εξωτερικό και έπειτα μεταφορά σε λογαριασμό?
    Μόνο προϊόντα παραγγειλε απο ότι ξέρω από εξωτερικό....κ Ελλάδα μεταφορά χρημάτων σε εταιρίες για αγορά προϊόντων

Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    110000/11000
    ISP
    Cosmote
    Router
    Fritzbox 7590
    SNR / Attn
    16(dB) / 14(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Μόνο προϊόντα παραγγειλε απο ότι ξέρω από εξωτερικό....κ Ελλάδα μεταφορά χρημάτων σε εταιρίες για αγορά προϊόντων
    Υπαρχουν τμήματα early warning για συναλλαγές χωρίς χρήση cvv που ενημερώνουν άμεσα και αν δεν καταστεί δυνατή η επικοινωνία γίνεται προληπτική διακοπή της κάρτας. Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουν cvv καθώς δεν αναφερεται ούτε στο ebanking. Δυσκολο να το πιστέψω να είμαι ειλικρινής.

Παρόλα αυτά μακάρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα σου και ας παραμείνει το νήμα ως είναι για τον σχολιασμο της κυβερνοεπιθεσης και τις συνέπειες της διαρροής δεδομένων.

Ευχαριστώ

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Υπαρχουν τμήματα early warning για συναλλαγές χωρίς χρήση cvv που ενημερώνουν άμεσα και αν δεν καταστεί δυνατή η επικοινωνία γίνεται προληπτική διακοπή της κάρτας. Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουν cvv καθώς δεν αναφερεται ούτε στο ebanking. Δυσκολο να το πιστέψω να είμαι ειλικρινής.

Παρόλα αυτά μακάρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα σου και ας παραμείνει το νήμα ως είναι για τον σχολιασμο της κυβερνοεπιθεσης και τις συνέπειες της διαρροής δεδομένων.

Ευχαριστώ
    επειδή έχω όλα τα στοιχεία από τις κάρτες κ τις συναλλαγές που κάνανε κ τα έχω καταθέσει στην Δίωξη μόλις μου απαντήσουν θα σας ενημερώσω ....πιστωτικές κάρτες ήταν κ φαίνονταν στο ebanking ίσως σε κάποια συναλλαγή του πατέρα μου να το πήραν

Περιοχή
    ATHGR
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    ISP
    4G+

κρίμα, εξακολουθώ βέβαια να μην αντιλαμβάνομαι γιατί θεωρείς ότι το δίκτυο κινητής έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, όπως ανέφερες στο αρχικό σου post.

Περιοχή
    Λιλιπούπολη
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Επικοινώνησα μαζί τους και ζήτησα αντικατάσταση των καρτών sim απο τις συνδέσεις που έχω.
    Αρνήθηκαν. Τι επιλογές έχουμε σε αυτή την περίπτωση?
    Καταγγελία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων?
    Καταγγελία ΕΕΤΤ?

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από NiKapa Εμφάνιση μηνυμάτων
    Συμφωνώ ,
    περιέργως γιατί δεν έχω δει την είδηση σε άλλα μέσα ?
    Γιατί πληρώνει καλά τα ΜΜΕ το διαφημιστικό τμήμα της ΚΟΤΕ
    Timeo Danaos et dona ferrentes

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    κρίμα, εξακολουθώ βέβαια να μην αντιλαμβάνομαι γιατί θεωρείς ότι το δίκτυο κινητής έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, όπως ανέφερες στο αρχικό σου post.
    Γτ εδώ και ένα μήνα παιρναν κάθε μέρα σαράντα τηλ από το εξωτερικό το πατέρα μου άγνωστα +33 και +44 και μετά αφού δεν το σήκωνε ερχόταν μήνυμα ότι έγινε προσπάθεια να αλλαχθεί το viber .Τεσπα πιο πολύ έγραψα μήπως γνωρίζει κάποιος η υπάρχει ομοιοπαθης ....ποιος μου λέει εμένα αφού κυκλοφόρησαν όλα τα στοιχεία του πατέρα μου από ηλικία μέχρι που μένει δεν ασχολήθηκαν επί τούτου

Περιοχή
    ATHGR
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    ISP
    4G+
    Γτ εδώ και ένα μήνα παιρναν κάθε μέρα σαράντα τηλ από το εξωτερικό το πατέρα μου άγνωστα +33 και +44 και μετά αφού δεν το σήκωνε ερχόταν μήνυμα ότι έγινε προσπάθεια να αλλαχθεί το viber .Τεσπα πιο πολύ έγραψα μήπως γνωρίζει κάποιος η υπάρχει ομοιοπαθης
    πάντως αν ημουν στη θέση σου κύριο μέλημα μου θα ηταν να δω πως έμαθαν/βρήκαν τόσο το username+password του e-banking, όσο και τα ccv των καρτών, όλα από εκεί ξεκίνησαν.

Σελ. 11 από 18 ΠρώτηΠρώτη ... 691011121316 ... ΤελευταίαΤελευταία

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία