Ναι. Εντέλει ίσως να μην είναι. Περισσότερο ως heavy το ορίζουν, αλλά προσωπικά το ψείρισμα με τα genres ποτέ δεν μ'άρεσε.
Προσωπικά χαρακτηρίζω με συγκεκριμένα genres αυτά που ακούω στο εκάστοτε υλικό. Αν πχ θυμίζουν savatage, τότε φέρνει σε αμερικάνικο power.
Αν σου πω ότι είναι heavy, θα σε μπερδέψω. Θα βάλεις στο μυαλό σου μπάντες τύπου sabbath πχ.
Αν και το άκουσα το τελευταίο τους, εντέλει δεν τους συμπάθησα γιατί είμαι εμπαθής με τον κατσιώνη. Δεν τον πάω αυτόν τον τύπο, με την καμία.
Κι επίσης το στυλ που παίζουν παρά είναι epic για τα γούστα μου.
Καλά αυτό το χάλι με το release radar του spotify δεν υπάρχει. Ενώ ας πούμε έχει καταλάβει τα γούστα μου και τα ακούσματά μου σύμφωνα με αυτά που ακούω, θα έπρεπε να προτείνει κάτι σχετικό.
Αντ' αυτού, το 90% είναι core σαβούρες, χειρότερες κι από trap. Δεν είναι απλά άθλια, είναι άθλια με επιτηδευμένο τρόπο. Είναι σαν να είπαν, ας γράψουμε ό,τι πιο άθλιο μας έρχεται στο μυαλό.
Θέλει πραγματικό ταλέντο για να το πετύχεις αυτό, τους το αναγνωρίζω
Ναι είναι καλή φάση αυτό. Εμένα πάντως δεν με ενοχλούν τόσο τα fillers, όσο η έλλειψη έστω και 1-2 κομματιών που να ακούγονται.
Καλά κι εγώ παλιότερα το έψαχνα περισσότερο. Τώρα αραιά και που, αλλά η κ@ύλα της αναζήτησης υπάρχει ακόμα.
Ίσως γιατί δεν είμαι κολλημένος στα 80's, μ'αρέσει και ο νέος ήχος, αρκεί να έχει ουσία.
ΥΓ. Ίδια ηλικία έχουμε πάνω κάτω, 37 είμαι εγώ![]()
Εμφάνιση 196-210 από 227
Θέμα: Περί metal σκηνής
-
15-11-22, 19:28 Re: Απάντηση: Περί metal σκηνής #196
-
15-11-22, 20:59 Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί metal σκηνής #197
Αγαπημένη 10ετία τα 80s για μένα αλλά ντάξ,ακούω απο 70s μέχρι 00s.
Σε πουστρ@δικο bar εχεις πάει να ακούσεις μουσικές;Και τέτοια ακούω και πάλι αγαπημένη 10ετία τα 80s.
Έχει πλάκα η αναζήτηση και την κάνω και εγω ακόμα αλλα σκαλίζω το παρελθόν γιατί όλο και κάτι βρίσκεις να σου έχει ξεφύγει.Οχι μονο για hard rock και metal ομως.
- - - Updated - - -
Τώρα για τον νέο ήχο όλο λέω οτι ''το έχω ξανακούσει αυτό''.Ναι,δεν υπάρχει παρθενογένεση αλλά κοίτα τι επιρροές είχαν μπάντες των 80s και 90s και κάνε σύγκριση στην σύνθεση ενός κομματιού.
-
15-11-22, 21:56 Απάντηση: Περί metal σκηνής #198
Gentoo τώρα θυμήθηκα την κουβέντα για τον Κατσιώνη.
Αδυναμίες του καθενός.
Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω αν και προσωπικά θέλω άξιο άλμπουμ και όχι 1 ή 2 τραγούδια.
-
15-11-22, 22:11 Re: Απάντηση: Περί metal σκηνής #199
Την έχουμε ξανακάνει την κουβέντα; Δεν το θυμάμαι, αλλά διόλου απίθανο.
Όλοι το θέλουμε αυτό, αλλά δεν είναι πάντα εφικτό.
Καλύτερα βέβαια να κυκλοφορούν EP's με 2-3 αξιόλογα κομμάτια, δίχως fillers.
Αν και πλέον με το streaming, δεν είναι πρόβλημα. Πλέον τσιμπάς όποια κομμάτια σου αρέσουν, δημιουργεις τις playlists που θέλεις και τέλος.
Εκτός κι αν εξακολουθείς να αγοράζεις CD και βινύλια και κάνεις την γνωστή ιεροτελεστία ακρόασης ενός άλμπουμ, οπότε πάσο
-
15-11-22, 22:47 Απάντηση: Περί metal σκηνής #200
Εγώ από νέες ανακαλύψεις έχω να αναφέρω τους Ramage Inc. Εξαιρετικός ήχος.
-
16-11-22, 00:26 Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί metal σκηνής #201
Το είχα ξεχάσει μέχρι το σημείο που διάβασα το άχτι που του έχεις κάτι το θυμήθηκα.
- - - Updated - - -
Δεν ξέρω αλλά εγώ θέλω το ολοκληρωμένο δίσκο. Τα μεμονωμένα τραγούδια είναι σαν να ακούς pop music ραδιόφωνο από αρχαιοτάτων χρόνων. Βγάζει ένας ένα τραγούδι, χαμός γίνεται και δεν τον ξανακους.
-
18-11-22, 20:46 Απάντηση: Περί metal σκηνής #202
Χθες μου πρότειναν τους MASTER BOOT RECORD. Δεν μου άρεσαν και τόσο, αλλά για ρίξτε μία ματιά στους τίτλους των τραγουδιών τους
-
18-11-22, 21:14 Re: Απάντηση: Περί metal σκηνής #203
-
20-11-22, 01:59 Απάντηση: Περί metal σκηνής #204
Καλησπέρα, πολύ ωραίες οι μουσικές που έχουν ανέβει μέχρι τώρα στο νήμα.
Να προτείνω και εγώ με τη σειρά μου το δεύτερο album των Diviner του 2019 Realms of Time, ελληνική μπάντα με τραγουδιστή τον Γιάννη Παπανικολάου πρώην πάτερ Παντελεήμων των παπαροκάδων αν θυμάστε
Τους έχω δει live και τους προτείνω ανεπιφύλακτα, πυροβολάνε ανελέητα
Επίσης κομματάρα το Riders from the East, από το πρώτο άλμπουμ παρακάτω
-
20-11-22, 02:18 Απάντηση: Περί metal σκηνής #205
Eιναι καλος και τιμιος ο πρωην πατερ,ειδικα με τους rock n roll children καθε φορα μαζευουν κοσμο,αλλα το μουσι δεν επρεπε να το κοψει.
*Το ερειπιο paul di anno,ποιος ειχε την ιδεα να τον φερει για συναυλια,ο ανθρωπος ειναι σε καροτσακι,μετα απο επεμβαση στο ποδι,200 κιλα και δεν μπορει να τραγουδησει,απλα φτυνει,τουλαχιστον θα δουμε γκας τζι να κανει tribute στους maiden.
-
20-11-22, 14:26 Απάντηση: Περί metal σκηνής #206
To τελευταίο live των Rock n Roll Children στη Θεσσαλονίκη τις προάλλες ήταν καταπληκτικό, τραγούδησαν ο Γιώργος Μαργαριτόπουλος των Wardrum, ο Βασίλης Παπαδόπουλος των Konan και ο Harry "The Tyrant" Conklin των Jag Panzer. Έγινε Χ Α Μ Ο Σ, ειδικά για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης που στον χώρο του metal τουλάχιστον είναι ακόμη "χωριό" και πραγματικά λυπάμαι που το λέω....
πάρτε μια γεύση:
ΥΓ. Ο Παπανικολάου είχε και γενέθλια την προηγουμένη, έγινε 50 και του τραγουδήσαμε και τα χρόνια πολλά
-
18-12-22, 16:14 Απάντηση: Περί metal σκηνής #207
Πηγε κανεις να δει paul dianno/gus g maiden tribute,για πειτε καμια γνωμη,γιατι στο gagarin δεν την πολυπαλευε,στο principal ηταν καλυτερος με οσα ειδα στο youtube,πληρως ελληνικο line up,ελενη κοτινα και κωστας στις κιθαρες,ωραια αυτη η καινουρια randy roads jackson του gus,στο transylvania ο gus εδωσε τα ρεστα του που ειναι και το στοιχειο του τα instrumental,αλλα και η κοπελα που επαιζε κυριως την ρυθμικη ηταν καλη.
-
22-10-23, 15:17 Απάντηση: Περί metal σκηνής #208
Οι κιθαριστες του φορουμ,ποια γνωμη εχουν για καποια ονοματα ελληνων παικτων,το παιξιμο τους,την τεχνικη τους,τον ηχο τους,την εξελιξη τους,την αναγνωρισιμότητα τους,Gus G,Gus Drax,George Emmanuel(Ex-Rotting Christ),George Bokos(ex rotting christ επισης),Θυμιος Κρικος,Βαγγελης Καρζης,υπαρχουν και αλλοι βεβαιως,3-4 γνωστα ονοματα μου ηρθαν,ειμαστε υποτιμημενοι η υπερτιμημενοι ως παικτες στο μουσικο στερεωμα?
-
23-10-23, 15:30 Απάντηση: Περί metal σκηνής #209
-
23-10-23, 15:58 Re: Απάντηση: Περί metal σκηνής #210
Bookmarks