Ευχαριστώ και τους δύο.
2. Δεν βλέπω επιλογή format.
Έχει ένα tab για erase token.
Εμφάνιση 211-225 από 258
Θέμα: Ψηφιακή υπογραφή
-
25-06-22, 12:27 Απάντηση: Ψηφιακή υπογραφή #211
| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
25-06-22, 12:42 Απάντηση: Ψηφιακή υπογραφή #212
-
25-06-22, 16:09 Απάντηση: Ψηφιακή υπογραφή #213
Αυτό το "Διαγραφή Token (Αρχικοποίηση)"
- - - Updated - - -
To έκανα erase για να μην το ξεχάσω.
Αυτό το κομμάτι με την αλλαγή Pin/puk και την άλλη φορά με είχε μπερδέψει.
Στο erase έβαλα το νέο Puk. Όλα οκ.
Στο change psw (pin) έδωσε και το παλιό Pin και το default αλλά δεν το δέχτηκε.
Το κλείδωσε και από το unlock pin έδωσα το νέο.
Δοκίμασα και πάλι change pin απλά για να δω αν όντως δέχθηκε το νέο και όντως το είχε πάρει σωστά.
Ποιο θεωρούσε αρχικό pin μετά το erase... δεν ξέρω.| "Anyone can build a fast CPU.
-
25-06-22, 19:46 Απάντηση: Ψηφιακή υπογραφή #214
Εάν κάποιος θέλει να αποφύγει το initialization, μπορεί απλά να σβήσει τα παλιά πιστοποιητικά και να κρατήσει τις υπάρχουσες ρυθμίσεις.
-
25-06-22, 20:28 Απάντηση: Ψηφιακή υπογραφή #215
-
25-06-22, 21:37 Απάντηση: Ψηφιακή υπογραφή #216
-
25-06-22, 22:04 Απάντηση: Ψηφιακή υπογραφή #217
Εγώ το έχω κάνει καμιά δεκαριά φορές χωρίς πρόβλημα, σε TokenME EVO 8.1.
-
25-06-22, 22:09 Απάντηση: Ψηφιακή υπογραφή #218
-
26-06-22, 00:02 Απάντηση: Ψηφιακή υπογραφή #219
Τότε είμαστε σύμφωνοι
Το παλιό σύστημα ήταν επιρρεπές σε "σκάλωμα", στην οποία περίπτωση έπρεπε να ξεκινήσει όλη η διαδικασία από την αρχή. Από τη δική μου εμπειρία δεν έπαιζε κανένα ρόλο εάν ήταν αρχικοποιημένο το στικάκι ή απλά σβησμένα τα παλιά πιστοποιητικά. Η πιθανότητα σφάλματος ήταν μονοψήφιο ποσοστό, με αρκετά μεγάλο δείγμα.
Στο νέο σύστημα, το μόνο άλυτο πρόβλημα που έχω συναντήσει, είναι να γκρινιάξει ότι ο σειριακός αριθμός χρησιμοποιείται ήδη, το οποίο το έχω συναντήσει σε 2 ολοκαίνουργια και 1 σβησμένο. Δυστυχώς σε αυτά δεν έχω βρει λύση.
-
26-06-22, 11:07 Απάντηση: Ψηφιακή υπογραφή #220
-
26-06-22, 11:24 Απάντηση: Ψηφιακή υπογραφή #221
-
26-06-22, 11:36 Απάντηση: Ψηφιακή υπογραφή #222
Αυτό σου το έχει κάνει με την νέα διαδικασία ή την παλιά.
Στην παλιά διαδικασία θυμάμαι ότι είχε ένα πεδίο στην αίτηση που πήγαινες στο ΚΕΠ όπου συμπλήρωνες το s/n του token.
Από κάποια στιγμή και μετά ενώ το είχαν στην αίτηση δεν το απαιτούσαν.
Προφανώς γιατί κάποιος μπορούσε να κάνει πρώτα την αίτηση και μετά να αγοράσει το token
ή απλά δεν το περνούσε στα στοιχεία η υπάλληλος.
Σε αυτή την περίπτωση μου φαίνεται λογικό να γινόταν αυτό που ανέφερες αν για κάποιο λόγο περνούσαν σε όλους το ίδιο s/n.
Στην νέα διαδικασία δεν υπάρχει κάπου κάτι τέτοιο.
Και μου φαίνεται παράλογο να πρέπει να πετάξεις/αντικαταστήσεις το token επειδή η ΑΠΕΔ θεωρεί ότι έχει χρησιμοποιηθεί.
Στο Oberthur Idemia-One Cosmo V8.1 αναφέρει ως μόνο πρόβλημα την μη επικοινωνία του browser με το xapp middleware που απλά περιμένεις:
-Πιθανά Προβλήματα κατά τη διαδικασία έκδοσης Νέου Πιστοποιητικού
Το πιο πιθανό πρόβλημα είναι να εμφανιστεί ένα μήνυμα της παρακάτω μορφής:
Δηλαδή, ενώ θα έχει επιλεγεί το σωστό μοντέλο ΕΔΔΥ, δεν δίνεται η δυνατότητα συμπλήρωσης του PIN καθώς επίσης θα εμφανίζεται το μήνυμα «Τερματισμός σύνδεσης». Αυτό συμβαίνει διότι ο browser δεν κατάφερε να εκκινήσει το xapp middleware, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επικοινωνία με την ΕΔΔΥ, ενώ ο χρήστης το έχει εγκαταστήσει κανονικά βάσει των προαναφερόμενων οδηγιών.
Σε αυτή τη περίπτωση ο χρήστης δεν κλείνει το παράθυρο και περιμένει έως ότου αλλάξει το μήνυμα που εμφανίζεται, γύρω στο 1 λεπτό, και εμφανιστεί το ακόλουθο:
Τότε ο χρήστης επιλέγει το σύνδεσμο που αναφέρει «πατήστε εδώ για να ξαναδοκιμάσετε». Με αυτό τον τρόπο γίνεται επανεκκίνηση του xapp.
Επαναλαμβάνετε λοιπόν εκ νέου τη διαδικασία , ελέγχοντας ότι έχετε επιλέξει την σωστή ΕΔΔΥ συσκευή από τη λίστα.
Αν το πρόβλημα παραμείνει, προτείνεται επανεγκατάσταση του middleware, αρχικοποίηση του usb token και επανεκκίνηση του υπολογιστή σας πριν κάνετε νέα προσπάθεια έκδοσης.| "Anyone can build a fast CPU.
-
26-06-22, 13:33 Απάντηση: Ψηφιακή υπογραφή #223
Όπως είπα και παραπάνω, το πρόβλημα με το σειριακό αριθμό εμφανίζεται στο νέο σύστημα.
Στο παλιό έγραφες μεν τον σειριακό αριθμό, αλλά δεν γινόταν κάποια διασταύρωση, ενώ δέχονταν και αιτήσεις με κενό το σειριακό αριθμό.
Στο νέο κάνει αυτόματο έλεγχο, και είμαι πεπεισμένος ότι tokens διαφορετικής εταιρείας μπορεί να έχουν κοινή αριθμοσειρά που "χτυπάει", ή ότι έχει πρόβλημα ο αλγόριθμος και βγάζει ψευδή ταύτιση.
Την απάντηση για αντικατάσταση του token την πήρα μετά από επικοινωνία με την ΑΠΕΔ.
-
26-06-22, 13:46 Απάντηση: Ψηφιακή υπογραφή #224
-
26-06-22, 13:54 Απάντηση: Ψηφιακή υπογραφή #225
Bookmarks