Ναι δεν ξεκινάει από 100.
Επίσης από την NOVA μου είπαν ότι οι δοκιμές δείχνουν όλα οκ.
Αυτό που προσέχω τώρα και με μπερδεύει είναι ότι ας πούμε αυτή τη στιγμή που μιλάμε το ifconfig.me δίνει άλλη IP kai to dig από ένα εσωτερικό μηχάνημα άλλη!!!!!
το ένα δίνει 36.χχ.χχ.χχ και το dig 109.xxx.xxx.xxx
Πως γκέγκεν αυτό;
- - - Updated - - -
Μιλάω αυτή τη στιγμή με τον 3ο κατά σειρά στην τεχνική υποστήριξη, του λέω ότι παίρνω διαφορετικές public ip από διαφορετικά tool/site και μου λέει: "Εγώ βλέπω ότι έχετε CGNAT"... Καί είμαι στην αναμονή για να δούμε αν βγάλουμε άκρη...
Εμφάνιση 526-540 από 543
Θέμα: Zyxel VMG8623-T50B
-
01-11-24, 22:13 Απάντηση: Zyxel VMG8623-T50B #526
-
03-11-24, 14:39 Απάντηση: Zyxel VMG8623-T50B #527
-
03-11-24, 19:20 Απάντηση: Zyxel VMG8623-T50B #528
1. δες αυτη τη εικονα.
Spoiler:
2. το 99,9% των συσκευων αυτων εχουν 11520 8Ν1 baud.
3. το αφηνεις να bootαρει . θα σου γραψει διαφορα πραματα και πολυ πιθανο τι πηγε λαθος.
Αν δεν εχει σπασει κατι πολυ ασχημα, Θα πρεπει να μπεις πανω στο bootloader menu οπως γραφει ο spanos και να του φορτωσεις το firmware img απο TFTP
-
04-11-24, 00:03 Απάντηση: Zyxel VMG8623-T50B #529
Ευχαριστώ, κάτι κατάφερα.
Spoiler:
Βγαίνει άκρη;
-
04-11-24, 01:16 Απάντηση: Zyxel VMG8623-T50B #530
Ναι κατι εβγαλα. Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος (θα σφαξω το δικο μου αυριο να δω τι "λεει" αυτο γιατι δε θυμαμαι τι ελεγε)
Σε πολλα σημεια φαινεται να προσπαθει να ανοιξει αρχεια και να μη τα βρισκει ή να αποτυχαίνει , οταν δε πηγε να κανει uncompress το lzma του επαθε segmentation fault και κατοπιν kernel panic
Ακομη , παραπονιεται πως δε μπορει να βρει το partition που εχει το device configuration (ακα τη mac και τον σειριακο του)
Θα πονταρα στο να εχει φαει corruption το firmware του ή σε καμενη flash , που εχει πολλα "bad sectors" ας πουμε , παει να τη διαβασει και λαμβανει σκουπιδια .
που ειπες βρηκες το ρουτερ αυτο;
- - - Updated - - -
Βρήκα ένα bootlog στο openwrt toh.
Είναι δραστικά διαφορετικό Στα σημεία που αναφέρω παραπάνω, οπότε ενίσχυει τη υπόθεση ότι η flash τα παίξε
-
04-11-24, 09:58 Απάντηση: Zyxel VMG8623-T50B #531
Το συγκεκριμένο το αντικατέστησαν από την NOVA σαν χτυπημένο και το παράτησαν στον πελάτη τους για πέταμα και απλά το μάζεψα πιο πολύ για να παίξω για εκπαιδευτικούς λόγους.
Αν του ρίξω από την αρχή firmware τι λέτε θα σωθεί; Δεν με ενδιαφέρει να δουλεύει τηλεφωνία, ιδανικά θα ήθελα να πάρω ένα VDSL modem/AP/ ATA με πλήρη πρόσβαση χωρίς περιορισμούς provider.
Στο CLI Interface που δείχνει ο Spanos μπορώ να μπώ κανονικά.
-
04-11-24, 12:47 Απάντηση: Zyxel VMG8623-T50B #532
Αυτο που θα εκανα θα ηταν να ακολουθήσω τις οδηγιες που εχει ο spanos Ποιο πανω για να του καψω firmware Με TFTP . Αν bootαρει θα ειναι "debranded" με ανοιχτα ολλα τα Options (VDSL modem/AP/ ATA οπως λες) , αλλα χωρις ξεκλειδωτο Bootloader , εκει θα επερνα τις οδηγιες που εχω συγκεντρώσει εδω και πιθανοτατα θα ειναι 100% ελευθερο απο τα κλειδωματα παροχου...
εχω αναστησει με TFTP και τη αντιστοιχη για το μοντελο διαδικασια καποιο Technicolor παλια . Το λεω αυτο γιατι αν εχεις προσβαση στο bootloader μπορεις να κανεις πολλα και ωραια
-
04-11-24, 20:42 Απάντηση: Zyxel VMG8623-T50B #533
-
13-11-24, 01:36 Απάντηση: Zyxel VMG8623-T50B #534
Καλησπέρα παιδιά,
Μια ερώτηση για το παραπάνω router.
Το έχω 2 χρόνια και σε γενικές γραμμές ειναι οκ.
Η ερώτηση μου είναι πως μπορώ να το συγχρνισω με μια εξωτερικη συσκευή , με μία ip σταθερη (192,168,1,200 πχ).
Και να το κάνω ποιο συγκεκριμένο .
Οποτε κάνεο διακοπή το ρεύμα , το rooter συνηθως αλλαζει τις ip των συσκευών που είναι πάνω .
Και ενώ στο laptop ή το κινητο δεν με ενδιαφέρει , εχω προβλημα με το το καταγραφικο των καμερών , γιατί το έχω κάνει port forwing απο το nat , και καθε φορά που θα αλλαξει η ip , πρεπει να μπαίνω να την αλλάζω και εκεί .
Πως μπορώ να πώ στο router οτι το καταγραφικο θα το βλέπει σε συγκεκριμενη ip και να μην του βάζει κάθε φορά και άλλη όταν κάνει restart.
Ευχαριστω.
-
13-11-24, 11:08 Απάντηση: Zyxel VMG8623-T50B #535
Λογικά στις ρυθμίσεις LAN ή DHCP θα υπάρχει κάποια επιλογή reservation. Εκεί θα πρέπει να βάλεις για κάθε συσκευή που θέλεις την MAC address και την ip που θέλεις να του δίνει.
Η μπορείς να μπεις και να ρυθμίσεις μέσα από το μενού του καταγραφικού να παίρνει συσκεκριμένη ip.
-
17-11-24, 13:01 Απάντηση: Zyxel VMG8623-T50B #536
-
17-11-24, 13:09 Απάντηση: Zyxel VMG8623-T50B #537
Δεν θυμάμαι καθόλου τη δομή του bootloader, έχει χτυπήσει το "config" partition όπου έχει αποθηκευμένα τα mac/ sn κτλ
Δοκίμασε να στείλεις στον Spanos και τον notupus του forum εδώ (ή αν μας διαβάζουν να απαντήσουν) για να δούμε ένα μπορείς να "κάψεις" κάπως το Config partition
-
20-11-24, 15:41 Re: Απάντηση: Zyxel VMG8623-T50B #538
Δεν υπάρχει διαμέρισμα διαμόρφωσης (config partition) στη μνήμη flash που να αποθηκεύει τέτοια δεδομένα – όλα είναι εγγεγραμμένα στον bootloader, αλλά μπορούν να αλλάξουν με το ATEN, αν βρείτε τις παραμέτρους ενεργοποίησης, ή με την επεξεργασία του ίδιου του bootloader. Πιθανότατα, αυτό που συνέβη είναι ότι το διαμέρισμα overlay έχει υποστεί ζημιά και χρειάζεται επαναφορά. Ωστόσο, η επαναφορά αυτών των συσκευών γίνεται μέσω λογισμικού μετά την εκκίνηση, και το ATCR δεν είναι διαθέσιμο σε bootloaders που δεν έχουν ενεργοποιημένο το debug.
Πιθανόν, αν ενεργοποιήσετε αυτό το bit και διαγράψετε το διαμέρισμα overlay, να λειτουργήσει. Ωστόσο, η ενεργοποίηση αυτού του bit απαιτεί ένα λειτουργικό περιβάλλον Linux. Είναι πιθανό να γίνει εξ ολοκλήρου στη RAM, καθώς χρειάζεστε μόνο τα εργαλεία dd και mtd για να το πετύχετε.
Θα πρότεινα να δοκιμάσετε την έκδοση 8.0, καθώς συνήθως είναι η πιο σταθερή και αξιόπιστη έκδοση firmware που έχω δοκιμάσει. https://download.zyxel.com/VMG3625-T...(ABPM.8)C0.zip
-
20-11-24, 20:22 Απάντηση: Re: Απάντηση: Zyxel VMG8623-T50B #539
-
25-11-24, 12:48 Απάντηση: Zyxel VMG8623-T50B #540
Λοιπον, για να δουλεψει αυτο πρεπει η να κανεις hardcode ενα firmware και να του δωσεις valid mac και μετα να βαλεις το debug μεσω του mtd dump method η να πας απευθειας στο να φτιαξεις το config του bootloader ειτε με ΑΤΕΝ, που θελει token authentication με αλγορυθμο που δεν ξερω αν υπαρχει δημοσιος η μπορει να τον κανουμε reverse , ειτε με το να κανεις dump και να κανεις enable το bit του debug στο αρχειο και μετα να το κανεις flash και μετα να κανεις το ΑTWZ για να δωσεις ενα valid config. Oσο για το wifi calibration παει με το firmware και δεν επηρεαζετε απο την flash. Λογικα πρεπει να ηταν ιος για τα zyxel που δεν αναγνωρισε σωστα το bootloader και λογικα προσπαθει με καποιο τροπο να αλλαξει το default wan/lan access rule που εχει το config στα zyxel enterprise.
Bookmarks