Καλησπέρα, πριν μερικές μέρες αγόρασα 3 pc σε κομμάτια.
Τα 2 έχουν την εξής σύνθεση:
C2D 6550
Asus P5K-VM (G33)
Transcend 1GB 800MHZ 5-5-5
CHIEFTEC 450W A-PFC
και το άλλο
C2D 6750
Asus P5K (P35)
Team Elite 2x1GB 800MHZ
Chieftec 550W A-PFC
Sapphire X1950 Pci-X
Η δεύτερη σύνθεση συναμολογήθηκε και δούλεψε κανονικά, η πρώτη όμως, και στα 2 κομμάτια, εμφανίζει το εξής πρόβλημα. Έναν σπαστικό, δυνατό, υψίσυχνο ήχο (σαν αυτόν που βγάζουν οι τηλεοράσεις). Ο ήχος μερικές φορές αλλάζει και τόνο όταν υπάρχει φόρτος στον επεξεργαστή.
Ανεμιστήρες/δίσκοι δεν είναι, αφού το κάνει και χωρίς αυτά. Δοκίμασα 2 άλλα τροφοδοτικά, και άλλες μνήμες, το αποτέλεσμα παραμένει.
Δε ξέρω αν είναι πρόβλημα των επεξεργαστών, ή των mobo.
Είχα συναντήσει το πρόβλημα παλαιότερα σε λάπτοπ της HP (http://www.chilledpc.co.uk/forum/showthread.php?t=356), αλλά οι λύσεις που αναφέρονται εκεί δεν κάνουν κάτι. Καμια ιδέα;
Εμφάνιση 1-15 από 24
-
31-07-07, 18:53 Πρόβλημα με C2D και Asus mobos (Υψίσυχνος ήχος) #1
-
31-07-07, 19:00 Απάντηση: Πρόβλημα με C2D και Asus mobos (Υψίσυχνος ήχος) #2
Τα ιδια κανει και η P5B (retail) μου, αλλα δεν το εχω ψαξει καθολου, ακουστικα και τελος.
(Ο ηχος αυτος ΔΕΝ βγαινει απο τα ακουστικα/ηχεια/καρτα ηχου - Εχω κανει overclock, αλλα και στις default συχνοτητες τα ιδια κανει)
Edit: [ Δεν εχω δοκιμασει να αποσυνδεσω το PC Speaker, λες να φταιει αυτο?]
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ownagE_ : 31-07-07 στις 19:09.
-
31-07-07, 19:18 Απάντηση: Πρόβλημα με C2D και Asus mobos (Υψίσυχνος ήχος) #3
Δεν είναι το ούτε το pc speaker
Δοκίμασα και με έναν 4300 και 4400, στην αρχή για τα πρώτα δευτερόλεπτα δεν ακούγεται τίποτα, μετά αρχίζει πάλι ο σπαστικός αυτός ήχος. Τι είναι αυτό ρε παιδιά...μου τρυπάει τα αυτιά (αν και ο πατέρας μου ας πούμε δεν το ακούει καθόλου).Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Lumens : 31-07-07 στις 19:19.
-
31-07-07, 20:59 Απάντηση: Πρόβλημα με C2D και Asus mobos (Υψίσυχνος ήχος) #4
Με p5b deluxe δεν έχω παρατηρήσει κανένα περίεργο ήχο πάντως.
-
31-07-07, 21:17 Απάντηση: Πρόβλημα με C2D και Asus mobos (Υψίσυχνος ήχος) #5
Έχω σε 3 άλλα pc με P5B που δουλεύουν αυτή τη στιγμή με 4300 και 6600 και δεν ακούγεται τίποτα, το πρόβλημα είναι μόνο στις P5K-VM.
-
31-07-07, 21:58 Απάντηση: Πρόβλημα με C2D και Asus mobos (Υψίσυχνος ήχος) #6
Εδώ είναι και ο ήχος που περιγράφω:
http://www.audio-class.com/download/...5-S_squeel.mp3
-
31-07-07, 22:21 Απάντηση: Πρόβλημα με C2D και Asus mobos (Υψίσυχνος ήχος) #7
Το πρόβλημα είναι στα πηνία της motherboard. Αυτό συμβαίνει σε πολλές motherboard και δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι η motherboard είναι χαλασμένη. Είχα και gigabyte (DS4) και τώρα έχω ASUS P5B deluxe που το κάνανε αυτό αλλά μόνο σε συγκεκριμένα σημεία του ORTHOS blend test, πουθενά αλλου (το λέω μήπως και εσένα το κάνει εκεί). Αν το κάνει μόνο εκεί δεν τρέχει. Αν το κάνει γενικά όποτε έχει CPU load τότε είναι αρκετά σπαστικό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ice-Blade : 31-07-07 στις 22:23.
-
31-07-07, 22:26 Απάντηση: Πρόβλημα με C2D και Asus mobos (Υψίσυχνος ήχος) #8
Το κάνει συνεχώς, με το που μπει στο POST, και μέσα στα windows εννοείται, χωρίς καμία διακοπή.
Μόνο όταν άλλαζα επεξεργαστές στο πρώτο boot καθυστερούσε μερικά δευτερόλεπτα να ξεκινήσει.
Ίσως βρήκα μια λύση σε ένα DFI-forum που είχαν το ίδιο πρόβλημα. 'Αμα δουλέψει θα ποστάρω εδώ.
-
31-07-07, 22:48 Απάντηση: Πρόβλημα με C2D και Asus mobos (Υψίσυχνος ήχος) #9
-
01-08-07, 02:17 Απάντηση: Πρόβλημα με C2D και Asus mobos (Υψίσυχνος ήχος) #10
τα ηλεκτρολυτικα της μητρικης ειναι.
They see me postin', they hatin'...
-
01-08-07, 10:05 Απάντηση: Πρόβλημα με C2D και Asus mobos (Υψίσυχνος ήχος) #11
Δυστυχώς την πάτησες. Τα πηνιά είναι, όπως λένε και τα παιδιά παραπάνω.
Προσπάθησε να ψύξεις την περιοχή γύρω από το socket με ένα ανεμιστήρα να χτυπάει κατευθείαν εκεί.
Εάν δεν μπορέσεις να κάνεις τίποτα, δώστη πίσω. Εϊναι φοβερά εκνευριστικό αυτό το πράγμα. Ακόμα και αν δεν ακούγεται πολύ, το αφτί κεντράρει σε αυτό το θόρυβο και σου σπάει τα νεύρα.
Μην παραβλέψεις να τσεκάρεις το σύστημα χωρίς καθόλου δίσκους. Ειδικά οι καινούργιοι seagate "τρίζουν" πολύ κατά τη λειτουργία και δημιουργούν κραδασμούς στο κουτί. Ακόμα και όταν είναι idle. Μπορεί να παίζει και κάτι τέτοιο.
-
01-08-07, 14:32 Απάντηση: Πρόβλημα με C2D και Asus mobos (Υψίσυχνος ήχος) #12
Να και η περιγραφή όπου κάποιος είχε το ίδιο πρόβλημα, και κουνώντας απλώς το component που έκανε φασαρία έφτιαξε.
I think I found a solution to my problem.
On my motherboard, the source of the noise was comming from a small square device located right above the DIMM slots. Labelled as "1R8" , it looks like it may be a plastic casing for a coil some of you have talked about.
With the computer on, I noticed that even the slightest toutch of the finger made the "1R8" quieter.
I was lucky to know that the "1R8" needed to be nudged upwards to make it quieter.
I cut out a small piece of Hard Plastic from some pakaging I had. I then nudged it between the "1R8" & what seems like a small capacitor located below it.
I posted a pic below of what I did. Don't know if anyone else may be as lucky as I was to have such a simple solution, but who knows. Good Luck!
Πάντως μου κάνει εντύπωση η συχνότητα με την οποία παρουσιάζεται το πρόβλημα αυτό στις καινούριες συσκευές. Τον ίδιο ενοχλητικό ήχο κάνει το λάπτοπ του πατέρα μου (που διορθώνεται μέσω software), ενώ το ίδιο έκανε κάποια στιγμή πριν πάει για service το δικό μου το λάπτοπ.
Τι να πω, μήπως έχω πολύ ευαίσθητα αυτιά;
-
01-08-07, 15:52 Απάντηση: Πρόβλημα με C2D και Asus mobos (Υψίσυχνος ήχος) #13
RMA όπως είσαι. Μην κάνεις πειράματα με τη μητρική γιατί αν γίνει καμιά στραβή και χαλάσει δε θα δικαισούσαι RMA μετά
-
01-08-07, 16:02 Απάντηση: Πρόβλημα με C2D και Asus mobos (Υψίσυχνος ήχος) #14
αυτος ο ηχος δεν ειναι σημαδι δυσλειτουργιας παντως. εχω μια gigabyte που παιζει ετσι χρονια. το κανει ομως μονο σε heavy load
They see me postin', they hatin'...
-
01-08-07, 17:06 Απάντηση: Πρόβλημα με C2D και Asus mobos (Υψίσυχνος ήχος) #15
Παρόμοια Θέματα
-
Overclocking C2D 6550 on Asus P5E-VM DO
Από justapstar7 στο φόρουμ Motherboards, CPU και memoryΜηνύματα: 48Τελευταίο Μήνυμα: 07-02-08, 01:35 -
[Pirelli] Υψίσυχνος ηχος στο Pirelli
Από absolutely silent στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 26Τελευταίο Μήνυμα: 06-12-07, 13:58 -
Asus p5b και ήχος 5.1
Από Anny στο φόρουμ Motherboards, CPU και memoryΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 22-04-07, 12:19
Bookmarks