Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 24
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    Καλησπέρα, πριν μερικές μέρες αγόρασα 3 pc σε κομμάτια.

Τα 2 έχουν την εξής σύνθεση:

C2D 6550
    Asus P5K-VM (G33)
    Transcend 1GB 800MHZ 5-5-5
    CHIEFTEC 450W A-PFC

και το άλλο

C2D 6750
    Asus P5K (P35)
    Team Elite 2x1GB 800MHZ
    Chieftec 550W A-PFC
    Sapphire X1950 Pci-X

Η δεύτερη σύνθεση συναμολογήθηκε και δούλεψε κανονικά, η πρώτη όμως, και στα 2 κομμάτια, εμφανίζει το εξής πρόβλημα. Έναν σπαστικό, δυνατό, υψίσυχνο ήχο (σαν αυτόν που βγάζουν οι τηλεοράσεις). Ο ήχος μερικές φορές αλλάζει και τόνο όταν υπάρχει φόρτος στον επεξεργαστή.

Ανεμιστήρες/δίσκοι δεν είναι, αφού το κάνει και χωρίς αυτά. Δοκίμασα 2 άλλα τροφοδοτικά, και άλλες μνήμες, το αποτέλεσμα παραμένει.

Δε ξέρω αν είναι πρόβλημα των επεξεργαστών, ή των mobo.

Είχα συναντήσει το πρόβλημα παλαιότερα σε λάπτοπ της HP (http://www.chilledpc.co.uk/forum/showthread.php?t=356), αλλά οι λύσεις που αναφέρονται εκεί δεν κάνουν κάτι. Καμια ιδέα;

Περιοχή
    Ηράκλειο
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    110000/10999
    ISP
    Wind
    Router
    Zyxel VMG8623-T50B
    SNR / Attn
    23(dB) / 3.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Τα ιδια κανει και η P5B (retail) μου, αλλα δεν το εχω ψαξει καθολου, ακουστικα και τελος.
    (Ο ηχος αυτος ΔΕΝ βγαινει απο τα ακουστικα/ηχεια/καρτα ηχου - Εχω κανει overclock, αλλα και στις default συχνοτητες τα ιδια κανει)

Edit: [ Δεν εχω δοκιμασει να αποσυνδεσω το PC Speaker, λες να φταιει αυτο? ]
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ownagE_ : 31-07-07 στις 19:09.

Downloads
    9
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    Δεν είναι το ούτε το pc speaker

Δοκίμασα και με έναν 4300 και 4400, στην αρχή για τα πρώτα δευτερόλεπτα δεν ακούγεται τίποτα, μετά αρχίζει πάλι ο σπαστικός αυτός ήχος. Τι είναι αυτό ρε παιδιά...μου τρυπάει τα αυτιά (αν και ο πατέρας μου ας πούμε δεν το ακούει καθόλου).
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Lumens : 31-07-07 στις 19:19.

Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Cosmote
    Router
    BPI-R4 + DFP-34X-2C3
    Με p5b deluxe δεν έχω παρατηρήσει κανένα περίεργο ήχο πάντως.

Downloads
    9
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    Έχω σε 3 άλλα pc με P5B που δουλεύουν αυτή τη στιγμή με 4300 και 6600 και δεν ακούγεται τίποτα, το πρόβλημα είναι μόνο στις P5K-VM.

Downloads
    9
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    Εδώ είναι και ο ήχος που περιγράφω:

http://www.audio-class.com/download/...5-S_squeel.mp3

Downloads
    20
    Uploads
    0
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
    Το πρόβλημα είναι στα πηνία της motherboard. Αυτό συμβαίνει σε πολλές motherboard και δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι η motherboard είναι χαλασμένη. Είχα και gigabyte (DS4) και τώρα έχω ASUS P5B deluxe που το κάνανε αυτό αλλά μόνο σε συγκεκριμένα σημεία του ORTHOS blend test, πουθενά αλλου (το λέω μήπως και εσένα το κάνει εκεί). Αν το κάνει μόνο εκεί δεν τρέχει. Αν το κάνει γενικά όποτε έχει CPU load τότε είναι αρκετά σπαστικό.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ice-Blade : 31-07-07 στις 22:23.

Downloads
    9
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    Το κάνει συνεχώς, με το που μπει στο POST, και μέσα στα windows εννοείται, χωρίς καμία διακοπή.

Μόνο όταν άλλαζα επεξεργαστές στο πρώτο boot καθυστερούσε μερικά δευτερόλεπτα να ξεκινήσει.

Ίσως βρήκα μια λύση σε ένα DFI-forum που είχαν το ίδιο πρόβλημα. 'Αμα δουλέψει θα ποστάρω εδώ.

Downloads
    20
    Uploads
    0
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Lumens Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το κάνει συνεχώς, με το που μπει στο POST, και μέσα στα windows εννοείται, χωρίς καμία διακοπή.

Μόνο όταν άλλαζα επεξεργαστές στο πρώτο boot καθυστερούσε μερικά δευτερόλεπτα να ξεκινήσει.

Ίσως βρήκα μια λύση σε ένα DFI-forum που είχαν το ίδιο πρόβλημα. 'Αμα δουλέψει θα ποστάρω εδώ.
    Καλώς αν δε δουλέψει πάντως χαλαρά δικαιούσαι RMA

Downloads
    12
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΚΑΛΛΙΘΕΑ
    Router
    Thomson 585v7
    SNR / Attn
    9(dB) / 25(dB)
    Path Level
    Interleaved
    τα ηλεκτρολυτικα της μητρικης ειναι.
    They see me postin', they hatin'...

Το avatar του μέλους mach
    mach Guest
    Δυστυχώς την πάτησες. Τα πηνιά είναι, όπως λένε και τα παιδιά παραπάνω.
    Προσπάθησε να ψύξεις την περιοχή γύρω από το socket με ένα ανεμιστήρα να χτυπάει κατευθείαν εκεί.
    Εάν δεν μπορέσεις να κάνεις τίποτα, δώστη πίσω. Εϊναι φοβερά εκνευριστικό αυτό το πράγμα. Ακόμα και αν δεν ακούγεται πολύ, το αφτί κεντράρει σε αυτό το θόρυβο και σου σπάει τα νεύρα.

Μην παραβλέψεις να τσεκάρεις το σύστημα χωρίς καθόλου δίσκους. Ειδικά οι καινούργιοι seagate "τρίζουν" πολύ κατά τη λειτουργία και δημιουργούν κραδασμούς στο κουτί. Ακόμα και όταν είναι idle. Μπορεί να παίζει και κάτι τέτοιο.

Downloads
    9
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    Να και η περιγραφή όπου κάποιος είχε το ίδιο πρόβλημα, και κουνώντας απλώς το component που έκανε φασαρία έφτιαξε.

I think I found a solution to my problem.

On my motherboard, the source of the noise was comming from a small square device located right above the DIMM slots. Labelled as "1R8" , it looks like it may be a plastic casing for a coil some of you have talked about.

With the computer on, I noticed that even the slightest toutch of the finger made the "1R8" quieter.

I was lucky to know that the "1R8" needed to be nudged upwards to make it quieter.

I cut out a small piece of Hard Plastic from some pakaging I had. I then nudged it between the "1R8" & what seems like a small capacitor located below it.

I posted a pic below of what I did. Don't know if anyone else may be as lucky as I was to have such a simple solution, but who knows. Good Luck!
    Δοκίμασα και ανεμιστήρα να ψύχει την επίμαχη περιοχή, αλλά δυστυχώς δεν άλλαξε κάτι. Αν έβρισκα ποιο πυκνωτάκι είναι ίσως δοκίμαζα και να το άλλαζα, αλλά δε μπορούσα να καταλάβω. Κούνησα βέβαια όλα τα υποψήφια components αλλά τίποτα, οπότε επέστρεψα τις 2 μητρικές στο Πλαίσιο στη Λάρισα και περιμένω αντικατάσταση.

Πάντως μου κάνει εντύπωση η συχνότητα με την οποία παρουσιάζεται το πρόβλημα αυτό στις καινούριες συσκευές. Τον ίδιο ενοχλητικό ήχο κάνει το λάπτοπ του πατέρα μου (που διορθώνεται μέσω software), ενώ το ίδιο έκανε κάποια στιγμή πριν πάει για service το δικό μου το λάπτοπ.

Τι να πω, μήπως έχω πολύ ευαίσθητα αυτιά ;

Downloads
    20
    Uploads
    0
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
    RMA όπως είσαι. Μην κάνεις πειράματα με τη μητρική γιατί αν γίνει καμιά στραβή και χαλάσει δε θα δικαισούσαι RMA μετά

Downloads
    12
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΚΑΛΛΙΘΕΑ
    Router
    Thomson 585v7
    SNR / Attn
    9(dB) / 25(dB)
    Path Level
    Interleaved
    αυτος ο ηχος δεν ειναι σημαδι δυσλειτουργιας παντως. εχω μια gigabyte που παιζει ετσι χρονια. το κανει ομως μονο σε heavy load
    They see me postin', they hatin'...

Downloads
    9
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από George978 Εμφάνιση μηνυμάτων
    αυτος ο ηχος δεν ειναι σημαδι δυσλειτουργιας παντως. εχω μια gigabyte που παιζει ετσι χρονια. το κανει ομως μονο σε heavy load
    Ναι όντως, οι μητρικές δούλεψαν κανονικά, και απέδωσαν τα αναμενόμενα σε benchmarks και stress tests. Αλλά ο ήχος αυτός δε σου επιτρέπει να δουλέψεις όπου και να έχεις κρύψει το κουτί. Θα έχω νέα μόλις μου τις αλλάξουν!

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Overclocking C2D 6550 on Asus P5E-VM DO
    Από justapstar7 στο φόρουμ Motherboards, CPU και memory
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-02-08, 01:35
  2. [Pirelli] Υψίσυχνος ηχος στο Pirelli
    Από absolutely silent στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-12-07, 13:58
  3. Asus p5b και ήχος 5.1
    Από Anny στο φόρουμ Motherboards, CPU και memory
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-04-07, 12:19

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας