Σελ. 253 από 253 ΠρώτηΠρώτη ... 233243248251252253
Εμφάνιση 3.781-3.789 από 3789
    Περιοχή
    Παλλήνη
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΠΑΛΛΗΝΗ
    Router
    pfSense 2.4.4_p3
    SNR / Attn
    4.4(dB) / 14.3(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από netblues Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν εχεις να ασχοληθεις με κατι. Ειναι τελειως διαφανο για σενα το τι κανουν. Απλα δεν βλεπεις την public ip στο interface, και πρεπει να τη θυμασαι οταν θες να την χρησιμοποιησεις.
    Ξέρεις πολύ καλά ότι δεν είναι τόσο απλό. Όπως είπα δεν θέλω να μπλέξω με Double/Triple NAT. DMZ δεν έχω στήσει ποτέ και να πω την αλήθεια δεν θέλω να μπω στον κόπο να ψάξω να βρω πως θα το κάνω. Με το double NAT προφανώς και θα χω θέμα με OpenVPN/Wireguard (δεν θέλω να μπλέξω με tailscale/zerotier κλπ). Τελείως διάφανο ( ) είναι αν μπει το ΟΝΤ ή το ΖΤΕ σε bridge mode και υπάρχει μόνο το ΝΑΤ 1:1 στην static. Εκτός κι αν κάτι μου διαφεύγει. Expose δεν κάνω τίποτα προς τα έξω, γιατί πολύ απλά έχω στήσει τα VPN στο pfsense για να παίρνω remote πρόσβαση

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    300/30,1g/1g,600/120,450/
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Οβίδιος Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ξέρεις πολύ καλά ότι δεν είναι τόσο απλό. Όπως είπα δεν θέλω να μπλέξω με Double/Triple NAT. DMZ δεν έχω στήσει ποτέ και να πω την αλήθεια δεν θέλω να μπω στον κόπο να ψάξω να βρω πως θα το κάνω. Με το double NAT προφανώς και θα χω θέμα με OpenVPN/Wireguard (δεν θέλω να μπλέξω με tailscale/zerotier κλπ). Τελείως διάφανο ( ) είναι αν μπει το ΟΝΤ ή το ΖΤΕ σε bridge mode και υπάρχει μόνο το ΝΑΤ 1:1 στην static. Εκτός κι αν κάτι μου διαφεύγει. Expose δεν κάνω τίποτα προς τα έξω, γιατί πολύ απλά έχω στήσει τα VPN στο pfsense για να παίρνω remote πρόσβαση
    Το DMZ δεν είναι τίποτα άλλο από μια ρύθμιση που στέλνει τα πάντα στο επόμενο router σου. Αντί δηλαδή να κάνεις ένα port forward όλες τις πόρτες στο άλλο, το έχουν με μια ομορφη ονομασια σε εξτρα setting.
    Έτσι λειτουργώ χρόνια.
    There's no substitute for experience
    CorollaClub

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Cosmote
    Πάντως συνεχίζουμε να μην έχουμε ακούσει/διαβάσει έναν σύντροφο να λέει πως έβαλε δικό του ONT και έπαιξε. Όπως έχω αναφέρει σε δική μου επικοινωνία με τα τζιμάνια εκεί στην fg, μου ξεκαθάρισαν πως δεν παίζει 3rd party ONT.

Στην θεωρία όλα καλά (leox, ubiquity κλπ.), αλλά στην πράξη έχουμε κανένα παράδειγμα;

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    2X 1000/500 + 350/80
    ISP
    Ote/FiberGrid/Vodafone
    Router
    Pfsense/FS_Onts/zte5G
    Ναι, εχουμε, και fs, και ,leox

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Οβίδιος Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εννοεις οτι σιγουρα ΔΕΝ θα εχεις θεμα, επειδη ακριβως το εχω κανει, με pfsense δεη, static, dmz, & openvpn server.

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    300/30,1g/1g,600/120,450/
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Sky12016 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πάντως συνεχίζουμε να μην έχουμε ακούσει/διαβάσει έναν σύντροφο να λέει πως έβαλε δικό του ONT και έπαιξε. Όπως έχω αναφέρει σε δική μου επικοινωνία με τα τζιμάνια εκεί στην fg, μου ξεκαθάρισαν πως δεν παίζει 3rd party ONT.

Στην θεωρία όλα καλά (leox, ubiquity κλπ.), αλλά στην πράξη έχουμε κανένα παράδειγμα;
    Διάβασες το νήμα ή έψαξες το φόρουμ και έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα?
    There's no substitute for experience
    CorollaClub

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Cosmote
    Ναι, εχουμε, και fs, και ,leox
    Οπότε οι δηλώσεις τύπου "δεν θα παίξει δικό σας ΟΝΤ επειδή θα κλειδώνει η γραμμή με το σειριακό" απλά ειπώθηκαν για χαβαλέ από τις τεχνικάρες εκεί στην fg...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BlueChris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Διάβασες το νήμα ή έψαξες το φόρουμ και έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα?
    Έχω διαβάσει σχεδόν ολόκληρο το παρόν νήμα όπως και το άλλο με τις νέες συνδέσεις.
    Και μάλλον ο φίλτατος από πάνω αποτελεί μοναδική περίπτωση.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    2X 1000/500 + 350/80
    ISP
    Ote/FiberGrid/Vodafone
    Router
    Pfsense/FS_Onts/zte5G
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Sky12016 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οπότε οι δηλώσεις τύπου "δεν θα παίξει δικό σας ΟΝΤ επειδή θα κλειδώνει η γραμμή με το σειριακό" απλά ειπώθηκαν για χαβαλέ από τις τεχνικάρες εκεί στην fg...
    Τεχνικα σωστα το λενε. Η γραμμη σου ειναι κλειδωμενη με συγκεκριμενο ont serial. Τα φτηνα ont του σωρου, εχουν ενα serial επανω και σου λενε, αν το δηλωσει ο παροχος θα παιξει, αν οχι δεν.
    Και επειδη η fg δεν εχει τετοια διαδικασια, δεν θα παιξει.
    Τωρα αν εσυ εχεις τροπο να αλλαξεις το serial του ont και να βρεις αυτο που δουλευει, τοτε, ναι, θα παιξει.

Πόσες περιπτωσεις θα ηθελες για να εισαι σιγουρος δλδ?

Με την ευκαιρια θα πω οτι μια χαρα το βλεπει το αλλαγμενο ont η fibergrid. Το καταλαβαινει απο το διαφορετικο mac addess που εμφανιζεται. Αυτα σε επιπεδο δικτυου. Σε επιπεδο olt θα βλεπει και τα υπολοιπα.
    Δεν τα υποστηριζει, δεν θα τα κανει debug, και σε πρωτη ζητηση το πρωτο επιπεδο ισως να αρνηθει να ανοιξει ticket.
    Ομως εξαρταται απο το προβλημα και τι (και πως) τους το λες.

Γενικοτερα εαν φτασεις να μιλησεις με κανονικο ανθρωπο και οχι ρομποτακι που επιμενει να σου λεει οτι η κληση μας καταγραφεται ΚΑΘΕ φορα που σε παιρνει, ακομα και αν ηταν πριν 1 λεπτο. μια χαρα δουλευουν ολα.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος netblues : 13-06-25 στις 01:55.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Cosmote
    αν εσυ εχεις τροπο να αλλαξεις το serial του ont και να βρεις αυτο που δουλεύει
    Και ο τρόπος αυτός είναι κάτι συνηθισμένο;

Περιγράφεται ας πούμε στο documentation ενός όχι-του-σωρού ONT?

Περιοχή
    Παλλήνη
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΠΑΛΛΗΝΗ
    Router
    pfSense 2.4.4_p3
    SNR / Attn
    4.4(dB) / 14.3(dB)
    Εννοεις οτι σιγουρα ΔΕΝ θα εχεις θεμα, επειδη ακριβως το εχω κανει, με pfsense δεη, static, dmz, & openvpn server.
    Το οτι το έχεις κανει και δουλεύει και το θεωρείς απλο δεν σημαίνει οτι ειναι και για ολους τους αλλους. Προσωπικά θελω να πετυχω τον στοχο του να δουλέψει το σύστημα μου με τις λιγότερες δυνατές επεμβασεις, προσθηκες, κλπ και τον λιγοτερο δυνατό χρόνο ξοδεμενο σε έρευνα και δοκιμές για να δουλέψει. Αυτό σημαινει οτι θα προσπαθήσω να φερω πρωτα την συνδεση οσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτο που εχω τωρα ωστε να χρειαστεί μετα τις λιγότερες δυνατές ρυθμίσεις στοfirewall, το δικτυο κλπ. Αυτό σημαινει οτι προτιμω οσο λιγοτερα ΝΑΤ μπορω, αποφευγω λύσεις που χρειάζεται να ψαξω να βρω πως θατις στησω (DMZ) και πιεζω την ΔΕΗ να μου φέρει αυτό που ειναι υποχρεωμένη να μου φέρει.

Νομιζω δεν ειμαι παραλογος. Ο χρόνος μου την δεδομένη χρονική στιγμή ειναι ελάχιστος και υπερπολυτιμος για μενα. Οπότε οτιδήποτε θα μου κερδίσει χρόνο θα προτιμηθεί.

Σελ. 253 από 253 ΠρώτηΠρώτη ... 233243248251252253

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία