Δελτίο Τύπου:
- Πρώτη η VivaWallet δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ανοίξουν ΙΒΑΝ λογαριασμό και να πάρουν δωρεάν όσες digital χρεωστικές κάρτες θέλουν χωρίς έγγραφα. Το μόνο που απαιτείται είναι η ταυτότητά τους και η πρόσβαση με κωδικούς του TAXISnet.
Πώς λειτουργεί
1. Ο καταναλωτής από το κινητό του επιλέγει στο Viva Wallet app«Άνοιγμα λογαριασμού χωρίς έγγραφα μέσω EGov» και κάνει σύνδεση (login) με τα στοιχεία του στο TAXISnet
2. Η ταυτοποίηση ολοκληρώνεται απλά και μόνο με την επίδειξη της ταυτότητας μέσω βιντεοκλήσης!
Καθένας μπορεί, εύκολα και σε ένα λεπτό, να ανοίξει ένα λογαριασμό για καθημερινή χρήση ή/και επιπλέον λογαριασμούς με κάρτες για ηλεκτρονικές αγορές, το χαρτζιλίκι των παιδιών, τα ψώνια του σπιτιού, τις ανάγκες των παιδιών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη κοκ.
Επιπρόσθετα, οι πελάτες της VivaWalletαπλά με ένα κουμπί μπορούν να προσθέσουν τις digitalχρεωστικές κάρτες τους στο Αpple Pay& Google Pay, ώστε να πληρώνουν σε οποιοδήποτε φυσικό κατάστημα με το κινητό τους,κερδίζοντας σε ευκολία, ταχύτητα και με μεγαλύτερη περιβαλλοντική συνείδηση χωρίς πλαστικά.
Η Viva Wallet υλοποίησε τη διασύνδεση και ενεργοποίησε αυτές τις δυνατότητες μερικές μόλις ώρες μετά το επίσημο λανσάρισμα της νέας πρωτοποριακής υπηρεσίας eGov-KYC του Υπουργείου Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, που δημιουργήθηκε με απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκου Πιερρακάκη. Σκοπός της ηλεκτρονικής υπηρεσίας eGov-KYC είναι η ψηφιοποίηση των διαδικασιών και των μέσων επαλήθευσης στοιχείων που εφαρμόζονται ως προς τον πελάτη από τα υπόχρεα πιστωτικά ιδρύματα, γλιτώνοντας από τους πολίτες χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία καθώς δεν χρειάζεται να υποβάλλουν διαρκώς έγγραφα.
Σημειώνεται ότι η VivaWallet εφαρμόζει ήδη την εξ’ αποστάσεως ηλεκτρονική ταυτοποίηση φυσικών προσώπων με τηλεδιάσκεψη (video conference), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο θεσμικό πλαίσιο (ΠΕΕ 172/2020) προσφέροντας ασφάλεια και άμεση ψηφιακή ενεργοποίηση των υπηρεσιών της στους πελάτες της.
Εμφάνιση 1-15 από 64
-
15-04-21, 13:08 Viva Wallet: δυνατότητα ανοίγματος IBAN λογαριασμού, χωρίς έγγραφα #1
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
15-04-21, 13:18 Απάντηση: Viva Wallet: δυνατότητα ανοίγματος IBAN λογαριασμού, χωρίς έγγραφα #2
Δεν πιστευω να το δινουν και σε ανηλικους.
-
15-04-21, 14:11 Απάντηση: Viva Wallet: δυνατότητα ανοίγματος IBAN λογαριασμού, χωρίς έγγραφα #3
-
15-04-21, 14:19 Απάντηση: Viva Wallet: δυνατότητα ανοίγματος IBAN λογαριασμού, χωρίς έγγραφα #4
Κανονικη πλαστικη καρτα χωρις να σε ταλαιπωρουνε με 100 χαρτια δε βγαζουν οι καραγκιοζηδες του vivapos ε ;
-
15-04-21, 14:55 Απάντηση: Viva Wallet: δυνατότητα ανοίγματος IBAN λογαριασμού, χωρίς έγγραφα #5
Οι ανηλικοι μετα τα 12 εχουν και ταυτοτητα και πιθανον και αφμ. Στα 17 τα αγορια αποκτουν σιγουρα, λογω απογραφης στρατου.
-
15-04-21, 15:15 Απάντηση: Viva Wallet: δυνατότητα ανοίγματος IBAN λογαριασμού, χωρίς έγγραφα #6
-
15-04-21, 15:45 Απάντηση: Viva Wallet: δυνατότητα ανοίγματος IBAN λογαριασμού, χωρίς έγγραφα #7
Χμ αναμενει λεει τη ταυτοποιηση με καμερα . Οκ θα το δω οταν μπορω
-
15-04-21, 16:15 Απάντηση: Viva Wallet: δυνατότητα ανοίγματος IBAN λογαριασμού, χωρίς έγγραφα #8
Πριν από ένα μήνα περίπου γράφτηκε η μητέρα μου κι έλαβε τη χρεωστική κάρτα με το ταχυδρομείο, με χρέωση 4,99€. Επειδή ο λογαριασμός στη Viva έχει προς το παρόν λιγότερα από 75€, δεν ζητήθηκε κανένα έγγραφο μέχρι στιγμής. Εδώ να αναφέρω ότι τα εισερχόμενα εμβάσματα στο IBAN λογαριασμό της Viva δεν έχουν χρέωση, καθώς όταν έστειλα το πρώτο δοκιμαστικό ποσό, δεν χρεώθηκε τίποτα.
Η δική μου ταυτοποίηση πριν από περίπου 6 χρόνια, όντως έγινε μέσω βιντεοκλήσης. Τα έγγραφα που ζητήθηκαν ήταν μέσα στα πλαίσια του «Συστηθήκατε» τα οποία έστειλα ηλεκτρονικά.
Και στις δύο περιπτώσεις που περιγράφω η εμπειρία ήταν άριστη. Δεν υπήρξε καθόλου ταλαιπωρία. Για να προλάβω τυχόν κακοπροαίρετα σχόλια να πω ότι δεν εργάζομαι στη Viva ούτε έχω καμία «συναλλακτική» σχέση μαζί τους, πέραν φυσικά του ότι είμαι πελάτης.
-
15-04-21, 16:24 Απάντηση: Viva Wallet: δυνατότητα ανοίγματος IBAN λογαριασμού, χωρίς έγγραφα #9
-
15-04-21, 16:40 Απάντηση: Viva Wallet: δυνατότητα ανοίγματος IBAN λογαριασμού, χωρίς έγγραφα #10
Συγνώμη μια ιδιωτική εταιρεία αποκτά πρόσβαση μέσω Taxis και σε τι στοιχεία???
Δεν πάμε καλά...
Η διευκόλυνση στην υπηρεσία του πλήρως φακελοματος.
Και μετα τα στοιχεία του καθενός στο Ίντερνετ αλλά με κάποιο παραθυράκι δεν θα έχει ευθύνη κανένας... γνωστά όλα αυτά!
Σορυ προτιμώ να πάω ένα εκκαθαριστικό 1 φορά στα 2 χρόνια.
-
15-04-21, 16:47 Απάντηση: Viva Wallet: δυνατότητα ανοίγματος IBAN λογαριασμού, χωρίς έγγραφα #11
Αντε παλι...
Το taxis δεν δινει στοιχεια παραμονο αν ΕΣΥ του πεις να τα δωσει. Και σιγουρα δεν ειναι ευαισθητα.
Δλδ αμα στειλεις το εκαθθαριστικο σου στη viva και τα εχει ολα ειναι καλυτερα?
Ποια η διαφορα?
-
15-04-21, 17:03 Απάντηση: Viva Wallet: δυνατότητα ανοίγματος IBAN λογαριασμού, χωρίς έγγραφα #12
-
15-04-21, 17:10 Απάντηση: Viva Wallet: δυνατότητα ανοίγματος IBAN λογαριασμού, χωρίς έγγραφα #13
Μόλις πριν λίγο διάβαζα κι αυτό: Ανατροπή στις συναλλαγές μας με όλες τις τράπεζες – Τι αλλάζει
Σπουδαία νέα, ειδικά αφού θα γίνεται με την έγκριση του πελάτη και μόνο για τα απαραίτητα στοιχεία και δεν θα έχουν οι τράπεζες ανοιχτό δίαυλο να αντλούν στοιχεία για τους πελάτες τους. Ο καθένας διαβάζει βέβαια ό,τι θέλει, από συνωμοσίες που δεν υπάρχουν μέχρι ιστορίες με φίδια.
Αυτό με τη viva κι εμένα με προβληματίζει λόγω κακού παρελθόντος και της ηγετικής τους ομάδας που δεν έχει αλλάξει, οι ίδιοι αλαζόνες που κάποτε πουλάγανε τηλεφωνικά νούμερα και ταξίδια και εισιτήρια θεάτρου τώρα πουλάνε τραπεζικές υπηρεσίες. Η φιλοσοφία των ανθρώπων της εταιρείας και το ιστορικό της εταιρείας δεν εγγυάται πως ό,τι συμφέρει σήμερα τον πελάτη θα τον συμφέρει και αύριο. Και αν μιλάμε σταδιακά για τραπεζικές υπηρεσίες, μπορεί να βρεθείς μπλεγμένος με επαχθέστατους όρους. Ήδη έχουν μια αγκύλωση στην εξυπηρέτηση (ξέρεις μόνο το μικρό όνομα του ανθρώπου που μιλάς, κάτι που ίσως είναι ΟΚ για τον πωλητή του Κωτσόβολου, αλλά σίγουρα όχι για τον υπάλληλο της τράπεζας, και την όποια εξυπηρέτηση μόνο προσωποποιημένη δεν τη λες) και από δωρεάν προμήθειες στους κατόχους POS πέρασαν σε μοντέλα χρέωσης που μπορείς να κερδίζεις κάποια ποσά υπό πολλές προϋποθέσεις - κάτι μου θυμίζει αυτή η ιστορία.
Μακάρι όμως να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους άλλες δέκα εταιρείες και κάποιες από αυτές να αποδειχτούν καλές, να μην κρεμόμαστε για τα πάντα από τις συστημικές τράπεζες.hnesne
-
15-04-21, 18:22 Απάντηση: Viva Wallet: δυνατότητα ανοίγματος IBAN λογαριασμού, χωρίς έγγραφα #14
Εμένα πάντως με τρομάζει αυτό άσχημα. Πιστεύω ότι αυτή την στιγμή ένα 80% τουλάχιστον του πληθυσμού έχει δώσει τους κωδικούς του στον λογιστή ή στον φίλο που κάνει τις δηλώσεις.
Επίσης πολλοί λογιστές και όχι μόνο έχουν σκαναρισμένες ταυτότητες των πελατών τους. Άρα ένας κακόβουλος συνεργάτης μου μπορεί σχετικά εύκολα να ανοίξει λογαριασμό στο ονομά μου (μην μου πείτε ότι ο υπάλληλος της viva θα καταλάβει μέσω βιντεοκλήσης ότι δεν πολυμοιάζει ο απέναντί του με την φωτο της ταυτότητας)
Τώρα θα μου πει κάποιος ε και θα ανοίξει έναν λογαριασμό δεν θα σου πάρει χρήματα... Αν σε αυτό τον λογαριασμό πχ δέχεται προκαταβολές από ανυποψίαστους για ανύπαρκτες πωλήσεις; Ποιος θα τρέχει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας...
Και να με συγχωρέσουν οι λογιστές δεν θέλω να τους προσβάλω, προφανώς δεν είναι όλοι απατεώνες αλλά νομίζω ότι και στο δικό τους του συνάφι (όπως και παντού) έχει αρκετά μπουμπούκια..
-
15-04-21, 19:28 Απάντηση: Viva Wallet: δυνατότητα ανοίγματος IBAN λογαριασμού, χωρίς έγγραφα #15
Bookmarks