Καλησπέρα. Σκέφτομαι το παρακάτω λαπτοπι για τη μάνα μου:
https://www.plaisio.gr/pc-perifereia...phics-_3480623
Θα πέσει οπωσδήποτε πάνω Linux (Lubuntu ή Xubuntu LTS). Γνώμες; Ευχαριστώ!
Εμφάνιση 1-15 από 21
Θέμα: Turbo-X Flynote X
-
20-09-21, 16:57 Turbo-X Flynote X #1Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Michael Jordan
-
20-09-21, 19:35 Απάντηση: Turbo-X Flynote X #2
Μακριά.Βρες κάποιο μεταχειρισμένο παλιό dell,lenovo κλπ.
-
20-09-21, 21:49 Απάντηση: Turbo-X Flynote X #3
Μεταχειρισμένο είναι η άλλη επιλογή. Έχω βρει αυτούς εδω:
https://www.pcportal.gr/
Γιατί μακριά όμως από το εν λόγω Turbo-X;Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Michael Jordan
-
21-09-21, 09:24 Απάντηση: Turbo-X Flynote X #4
Μακριά από Turbo-X γενικά.
-
21-09-21, 09:49 Απάντηση: Turbo-X Flynote X #5
-
21-09-21, 10:37 Απάντηση: Turbo-X Flynote X #6
Φασον είναι αν δεν κάνω λάθος απο ezbook.
Μπορείς να το βρεις φθηνότερα απο κίνα, ή μπορείς να το πάρεις απο πλαίσιο ώστε να έχεις και τα δύο χρόνια εγγύηση.
Γενικά συνήθως υπάρχει θέμα με ποιότητα, πάντως το συγκεκριμένο το έπιασα στα χέρια μου και μου φάνηκε οκ (για κινέζικο φορητο)
-
21-09-21, 12:40 Απάντηση: Turbo-X Flynote X #7Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης
-
21-09-21, 14:01 Απάντηση: Turbo-X Flynote X #8
-
21-09-21, 14:36 Απάντηση: Turbo-X Flynote X #9
-
21-09-21, 15:33 Απάντηση: Turbo-X Flynote X #10
-
21-09-21, 17:54 Απάντηση: Turbo-X Flynote X #11
Δεν θα το έλεγα μόνο μεγάλης ηλικίας κυρίως σε άσχετους πάσαραν στην αδελφή μου ένα usb hub και μου ήρθε να το πετάξω στη μούρη του Διευθυντή γιατί αυτός δίνει εντολές δεν μου φταίει ο καημένος ο πωλητής.
- - - Updated - - -
μιλάει γενικά για όλα τα τούβλα - Χ που κανονικά θα έπρεπε να παρέχουν και drivers έτσι κάνουν οι σοβαρές εταιρείες και όχι αυτές που θέλουν να κάνουν αρπαχτές.ἀναφαίρετον ὅπλον ἡ ἀρετή
-
23-09-21, 01:32 Απάντηση: Turbo-X Flynote X #12
Λοιπόν με το ψάξε, ψάξε βρήκα ένα Asus E410MA στα 279€ από Κωτσόβολο (έχουμε κοντά μας στο Athens Mall):
https://www.kotsovolos.gr/computing/...n4020-4gb-64gb
Το αγόρασα με την επιπλέον εγγύηση του Κωτσόβολου (επέκταση στα 3 χρόνια, κάλυψη από ατυχήματα, κλοπή, επισκευή στον Κωτσόβολο αντί για αντιπροσωπεία σε περίπτωση βλάβης, κτλ) και του έβαλα κι έναν NVMe SSD (έρχεται με 64GB eMMC) στον οποίο πέρασα Xubuntu LTS με ZFS. Έτσι κράτησα και τα τρισκατάρατα windozeγια να είμαστε καλυμμένοι σε περίπτωση προβλήματος (αν και τα παιδιά στον Κωτσόβολο μου επιβεβαίωσαν πως δεν θα υπάρχει θέμα με την εγγύηση σε ενδεχόμενη βλάβη, χτυπάμε ξύλο, ανεξαρτήτως εγκατεστημένου λειτουργικού, που είναι και το λογικό, ενώ ο Γερμανός μου έλεγε βλακείες
).
Το μηχανάκι είναι πολύ συμπαθητικό για τα λεφτά του, έχει σχετικά καλή ποιότητα κατασκευής/πλαστικών (πχ, σε σχέση με κάτι ελλεϊνά και τρισάθλια HP περίπου στην ίδια τιμή). Μεγάλο πλεονέκτημα για τη μητέρα μου η χαμηλή ανάλυση της 14άρας οθόνης στα 1366x768 (με υψηλή ανάλυση θα ζοριζόταν να προσπαθεί να διαβάσει στις διάφορες ιστοσελίδες. θα έπρεπε να πειράζω μέγεθος γραμματοσειράς, κτλ με αποτέλεσμα το layout των site να χαλάει).
Αν είχε κι ένα memory slot για άλλα 4GB μνήμης θα ήταν ακόμα πιο σούπερ. Πάντως ακόμα κι έτσι το λαπτοπάκι τα πάει μια χαρά με το Xubuntu! Το μόνο που χρειάστηκε να κάνω ήταν το εξής για τον driver της wifi κάρτας (πρώτά έκανα USB tethering για να συνδεθεί στο Internet):
Κώδικας:$ sudo apt-get install rtl8821ce-dkms
)
Όλα καλά λοιπόν, ευχαριστώ για τις απαντήσεις!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος megahead13 : 23-09-21 στις 01:37.
Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης
-
23-09-21, 10:13 Απάντηση: Turbo-X Flynote X #13
Έγώ πάντως όσοι με ρωτάνε για τα τούβλα Χ τους προτείνω να μείνουν μακριά και αγαπημένοι.
Αν θέλουν την υγεία τους και το σπιτικό τους άρτιο.
Μπορούν όλοι να μην πάνε να ψωνίσουν απο τη συγκεκριμένη εταιρεία που τα προωθεί, μηδέν έσοδα να έχουν να πιάσουν πάτο να βάλουν μυαλό.
Με ψεύτικες κριτικές και επικίνδυνα υλικά H/W.
ἀναφαίρετον ὅπλον ἡ ἀρετή
-
23-09-21, 10:35 Απάντηση: Turbo-X Flynote X #14
@megahead
-
24-09-21, 14:39 Απάντηση: Turbo-X Flynote X #15
Για τους πιθανούς ενδιαφερόμενους του Asus: Στις παραπάνω οδηγίες για τη wifi κάρτα με το τσιπάκι της Realtek να συμπληρώσω πως απενεργοποίησα το secure boot με την εξής εντολή:
Κώδικας:mokutil --disable-validation
https://wiki.debian.org/SecureBoot#D...ng_Secure_Boot
Ίσως πιο απλά θα ήταν μέσα από το BIOS, αλλά λόγω dual boot με τα windoze 10 δεν το άγγιξα.
Τώρα για τις κινεζιές του Πλαισίου, καμία αντίρρηση, γνωστή η ποιότητα της Turbo X φίρμας, αλλά ίσως κάπου, κάπου να υπάρχει και κανένα «κρυφό» διαμαντάκι. Γι' αυτό και άνοιξα το θέμα για το Flynote X laptop. Τεσπά με το Asus όλα καλά
- - - Updated - - -
Λοιπόν αυτά τα λαπτοπάκια με τους Intel Celeron (και αντίστοιχους AMD) είναι ότι πρέπει για ελαφριές διανομές/ελαφριά περιβάλλοντα Linux (μου θυμίζουν τη φάση netbook πριν μια δεκαετία περίπου). Έστησα λίγο τα windoze 10, με τα οποία έρχεται το Asus, έτσι να υπάρχουν (ρύθμιση Internet, απενεργοποίηση windoze 10 mode S, διάφορα upgrades, κτλ). Κλασσικά 50 χρόνια για τις αναβαθμίσεις ασφαλείας (οι οποίες μου ξανα-ενεργοποίησαν το secure boot με αποτέλεσμα να μην παίζει η κάρτα wifi στο Xubuntu και έπρεπε να το ξανα-απενεργοποιήσω με τη διαδικασία που ανέφερα πριν) και γενικότερα το end user experience από θέμα απόδοσης δεν είναι τόσο καλό. Όλα γίνονται τουλάχιστον δύο κλικ πιο αργά. Σε γενικές γραμμές πάντως πολύ ευχαριστημένοςΌταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης
Bookmarks