Μακροπρόθεσμα μπορεί κάποιος να θέλει να τα έχει όλα ως MQTT, χωρίς επιμέρους integrations. Θέλει αρκετή δουλειά, και ακόμα υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας.
Είναι λίγο σαν το IPv6, που όλο έρχεται και όλο με IPv4 δουλεύουμε
Στις παλιές συσκευές Shelly εάν έβαζες MQTT έχανες την παράλληλη χρήση της ως Shelly. Πλέον μπορείς να κάνεις τις δοκιμές σου χωρίς τέτοιο περιορισμό.
Εμφάνιση 4.906-4.920 από 6209
-
22-10-24, 12:10 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #4906
-
22-10-24, 19:31 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #4907
Αν τους περάσεις esphome
μπορείς να τους ορίσεις όσα wifi θέλεις
https://esphome.io/components/wifi.html#wifi-networks
και αν δεν βρούν κανένα να φτιάξουν AP
Προσωπικά βάζω στατικές στις συσκευές σε συγκεκριμένο pool εκτός του DHCP και έχω αντίγραφο σε excel.
Ειδικά όσες είναι με μπαταρία και ανοιγοκλείνουν για να συνδεθούν πιο γρήγορα.
-
24-10-24, 15:29 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #4908
Ιδέα που έχω υλοποιήσει σε σκόρπια 5λεπτα με ότι σημαίνει αυτό... Beta ακόμα...
Υπολογίζω με βάση την απόλυτη υγρασία πόσο λιγότερο νερό έχει ο αέρας έξω για να βγαίνει εύκολο συμπέρασμα εάν θα ρίξει την υγρασία ο αερισμός του σπιτιού.
sensor helper template
Κώδικας:{% set humidity_difference = ((states.sensor.indoor_absolute_humidity.state | float) - (states.sensor.outdoorclimate_outdoor_absolute_humidity.state | float)) | round(1) %} {% set humidity_average = (((states.sensor.indoor_absolute_humidity.state | float) + (states.sensor.outdoorclimate_outdoor_absolute_humidity.state | float)) / 2) | round(1) %} {%if (humidity_difference | float)) > 0 -%} Λιγότερη υγρασία έξω {{ (humidity_difference / humidity_average * 100) | abs | round(0) }}% {%- else -%} Λιγότερη υγρασία μέσα κατά {{ (humidity_difference / humidity_average * 100) | abs | round(0) }}% {%- endif -%}
-
25-10-24, 14:01 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #4909
Πολύ σωστό είναι αυτό. Σε πολύ υγρές ημέρες , παρόλο που η θερμοκρασία έξω μπορεί να είναι μεγαλύτερη, αν ανοίξουμε να μπει αέρας, τρώμε και την υγρασία που γυρίζει μπούμερανγκ. Βέβαια αυτό συμβαίνει σπάνια και συνήθως πριν ή αφού βρέξει.
- - - Updated - - -
Εγώ συνεχίζω απτόητος τον αγώνα μου να μειώσω τις εγγραφές.... σε αυτό το πρίσμα έχω μειώσει logs σε όλα τα VM, όπου μπορούσα έβαλα το Folder2Ram και διάφορα άλλα optimizations.
Στο θέμα του ΗΑ τώρα, βρήκα συζητήσεις επί συζητήσεων στο HA forum και βρήκα τo εξής, αν βάλετε αυτό στο Developer tools στο template
Spoiler:
ή για το logbook
Spoiler:
παίρνετε δεξιά στο παράθυρο την λίστα των πάντως που καταγράφει το HA, αυτό μετά με μελέτη και χρόνο, μπορείτε να αποκλείσετε πράγματα με τα include/exclude που έχω πει σε προηγούμενο μήνυμα στο section του recorder στο configuration.yaml
Εγώ ακόμα το μελετάω για τελική λίστα του τι θέλω αλλά προσωρινά έχω αυτό από κάποιον που το είχε στο ΗΑ και ήδη έχω μειώσει τις άχρηστες εγγραφές κατά πολύ.
Spoiler:There's no substitute for experience
CorollaClub
-
27-10-24, 10:51 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #4910
https://www.home-assistant.io/blog/2...4---october-25Λοιπόν είχα απορία γιατί έκανες ανάρτηση για τα Core updates. Εγώ που το είχα εγκαταστήσει σε 4 διαφορετικά TVboxes, την έκδοση HA Supervised, μου έβγαζε μήνυμα όταν υπήρχε Core update και το έκανα. Τώρα που έβαλα στο λαπτοπ και σε VM το HAOS μέσω vdi Δεν μου έβγαζε αντίστοιχη ειδοποίηση. Έπρεπε να δώσω κάποια εντολή για να "βρει" εάν υπάρχει update και μετά με άλλη εντολή να το κάνει. Είναι έτσι τελικά ή απλά μπορούσα να βάλω επιπλέον κάποιο addon κλπ Πλέον υπάρχει η έκδοση 2024.10.4
-
27-10-24, 11:04 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #4911
Την ανάρτηση την έκανε απλά για να αναφέρει ότι έκανε το update και όλα καλά.
Επειδή έχει τύχει στο παρελθόν να φάμε σφαλιάρες κάποιοι μετά από update..
Επίσης για αυτό που λες, εξαρχής VM έχω το ΗΑ και πάντα μου βγάζει τα updates..Έχω το supervised VM
-
27-10-24, 11:13 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #4912
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
Εδώ έχω HAOS σε VM (από ova, αν και δε νομίζω ότι παίζει ρόλο), και οι ειδοποιήσεις για τα updates έρχονται κανονικά. Αργούν λίγο να εμφανιστούν στο UI* σε σχέση με την ώρα διάθεσης του update, αλλά έρχονται. Εμφανίζονται στο πάνω μέρος των Settings (και έχει και το σχετικό badge στο αριστερό μενού).
* καταλαβαίνω την καθυστέρηση εμφάνισης επειδή έχω notification μέσω του binary_sensor.home_assistant_versions_update_available
Edit: [ όσο για το γιατί, απάντησε ο ChriZ αμέσως παραπάνω, αλλά και ο minas πρόσφατα πάλι σε δική σου ερώτηση]
Ανυπόγραφος
-
27-10-24, 11:44 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #4913
Πιθανότατα έπεσα στην περίπτωση του "αργεί" να εμφανισθεί στο UI που λες....γιατί το update έχει ημερομηνία έκδοσης 25/10/24 και εγώ μη έχοντας κάποια ειδοποίηση ("αυτόματη") μέχρι τότε, το "έψαξα" χθες ή προχθές με command line εντολή...και τότε τη "βρήκε". Σύμπτωση λοιπόν...ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τους 2.
-
27-10-24, 12:56 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #4914
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
Γιατί command line;
Settings --> System --> Updates και από κει το κυκλικό βελάκι πάνω δεξιά για να κάνει τον έλεγχο. Αν υπάρχει διαθέσιμο update θα εμφανιστεί μετά από λίγο.Ανυπόγραφος
-
27-10-24, 16:11 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #4915There's no substitute for experience
CorollaClub
-
28-10-24, 14:08 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #4916
Φίλε μου εάν βγάλουν τις shelly 2.5 (που όμως καταργήθηκαν εάν δεν κάνω λάθος???....τώρα είναι shelly plus 2PM ??? σωστό ή λάθος?) σε προσφορά (BF), εάν μπορείς κάνε μία ανάρτηση εδώ. Παρήγγειλα ήδη Sonoff dual r3 για το ένα ρολό μου (σίγουρα θα χρειασθεί να κάνω πατέντα για την τοποθέτησή του εσωτερικά), όμως ίσως θα ήταν καλό να δοκιμάσω και τα shelly στα άλλα ρολά (που σίγουρα μπαίνουν απροβλημάτιστα λόγω μικρού μεγέθους).
Έκανα το λάθος να παραγγείλω το Sonoff dual r3 από το eshop.gr μαζί με άλλα πράγματα, που όμως δεν ήταν άμεσα διαθέσιμακαι ακόμα το περιμένω (να δω τα της τοποθέτησής του).
***αφιερωμένο σε εσένα το primitive installation of HA in my VM (laptop)...απλά για την "λεπτομέρεια" που έχει....ελπίζω να μην έκανα λάθος στην εκτίμησή μου (σύμφωνα με τις αναρτήσεις σου)
Spoiler:
-
28-10-24, 16:48 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #4917There's no substitute for experience
CorollaClub
-
28-10-24, 17:10 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #4918
Όχι το Sonoff dual R3 το θέλω και θα το παραλάβω οπωσδήποτε (ήταν μάλιστα άμεσα διαθέσιμο), απλά έκανα την βλακεία και το έβαλα μαζί με άλλα προιόντα που δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα. Θέλω να δω τι "ταλαιπωρία" ή πατέντα θα χρειασθεί για να μπει μέσα στο ηλεκτρολογικό κουτί. Θέλω όμως να πάρω και κάποιο(α) shelly για να μπορέσω να τα συγκρίνω. Στο Σκρουτζ έχει ήδη κάποιος μία ωραία σύγκριση (όχι από εκείνες τις αφοριστικές 100% θετικές ή 100% αρνητικές που πολλές φορές βρίσκουμε εκεί). Συμφωνώ ότι πολλά τα κάνουμε από hobby ή και "επιστημονική" περιέργεια. Είναι ευχάριστο να λύνεις θεματάκια/προβλήματα κλπ....βέβαια πάντοτε το μεγαλύτερο πρόβλημα ειναι αλλού...στο WAF
-
28-10-24, 19:13 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #4919
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
Βλέπω ελληνικά στο UI του ΗΑ και με πιάνει φαγούρα, σύγκρυο, ανατριχίλα (από εκείνες τις μεγάλες
) και λοιπά περίεργα αισθήματα
Ανυπόγραφος
-
29-10-24, 15:00 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #4920
Home Assistant Core update 2024.10.4.
To έκανα και είμαι καλά..Από το 2014 VDSL περίμενα..
Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;
Bookmarks