Σελ. 358 από 417 ΠρώτηΠρώτη ... 338348353356357358359360363368378 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 5.356-5.370 από 6250
    Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    300/30,1g/1g,600/120,450/
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από badweed Εμφάνιση μηνυμάτων
    ωραιος bluechris για τις δοκιμες και την μεταφορα της εμπειριας

δεν εχω πειστει ακομη με το zigbee οτι ειναι κατι που δεν μπορει να ακολουθησει σε φασμα λειτουργιας το κλασικο wifi

ισως στους χρονους που οι συσκευες κανουν sleep χωρις να αποσυνδεονται ή να χρειαζεται λιγοτερη επικοινωνια για να ξανασυνδεθουν ;
    δεν θελω να εισαγω πολλες πτυχες στο δικτυο μου* , αλλα ουτε και στο συννεφο ηλεκτρομαγνητικης ακτινοβολιας που με περιβαλει να προσθετω συχνοτητες και να το πυκνωνω .
    εχω ενα υποτυπωδες δικτυο zigbee , δεν εχω ενθουσιαστει απο την εμβελεια , βεβαια ειναι ποταποι και οι δεκτες που χρησιμοποιω . απλως περιμενα οτι θα ειχε χαμηλοτερες ταχυτητες συνδεσης , σε αλλο φασμα συχνοτητων απο το wifi , και θα ειχε καλυτερη εμβελεια .

ειναι πολλοι οι τροποι να μεταφερθουν data , απο σηματα μορς , ενα ηχειο και ενα μικροφωνο , μια θυρα usb ,δικτυου , οπτικης , με χειρονομιες μπορεις να μεταφερεις μηνυμα αυτουσιο που χρειαζεται να γραψεις εκθεση για να εξηγησεις πως εφτασες σε αυτο το σημειο ..

χτες εβλεπα εναν που επισκευαζε εναν ενισχυτη (εχει γινει και viral λιγο γιατι ο κατασκευαστης του ενισχυτη του κατεβασε το βιντεο ) , και μεχρι που τον εφτιαξε , δεν εβαλε να ακουσει το παραμικρο , εβαλε εναν παλμογραφο και εβλεπε τα σηματα , αλλα και οταν τον διορθωσε , εβλεπε τον ηχο στον παλμογραφο. μετα το εβαλε να το ακουσει .
    (γενικα ωραιο βιντεακι παρουσιασης ενδιαφεροντος, ως προς το αντικειμενο . δινει δηλαδη μια αισθηση λατρειας ο youtuber προς το αντικειμενο που δεν μπορει να μην σεβαστει ο κατασκευαστης και να αναθεωρησει την πολιτικη του και τις πραξεις του (ακομη και σωστη αν ητανε ) εφοσων ειναι ανταξια των δικων του δυνατοτητων )

δηλαδη δεν ειναι μονο ποικιλοι οι τροποι μεταφορας ενος σηματος , αλλα ειναι και ποικιλοι οι τροποι αποκωδικοποιησης τους , με τα αυτια , με τα ματια , με αριθμητικες πραξεις ,ή απλως σαν φυτιλι για αλλες ενεργειες .

* ο πειραματισμος ,εννοειται οτι ξε-σηκωνει διαφορες τεχνολογιες, αλλα δεν καταληγουν ολες να ειναι χρησιμες και αναγκαιες (πχ μετρο θεσσαλονικης , ενα εργο για το συννεφιασμενο καρβουνιασμενο βροχερο κεντρο του κοσμου , λονδινο , του 1800 , στην ηλιολουστη ελλαδα 150 χρονια επειτα) .
    Είναι πιο σταθερό και καλό από οποιοδήποτε wifi. Επίσης είναι κλειστό προστατευμένο σύστημα και αν έχεις πολλές συσκευές, μιλάνε μεταξύ τους με διαφορετικά path. Παντελώς καμία σχέση με το wifi μιλάμε. Το Z-Wave είναι ακόμα καλύτερο αλλά με πιο ακριβές συσκευές, έχω gateway για αυτό και σιγά σιγά θα πάω σε αυτό.

Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    330/295
    ISP
    INALAN
    Router
    ZTE ZXHN F670L
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από griniaris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οχι οχι .... μια χαρα το εχεις σαν κινητηρας .

Εχω πολυ καιρο να δω την εφαρμογη της ewelink , και οντως . δεν αναφερει την στιγμιαια καταναλωση .
    Εχει την καταναλισκομενη ενεργεια .
    Λοιπόν επανέρχομαι με σχόλιο για τον εξαιρετικό διακόπτη Sonoff Dual R3 για ρολλά (με μόνο μείον το μέγεθός του, εάν θέλεις να μπει μέσα στο κουτί των διακοπτών). Όπως είχα ξαναπεί ήταν εξαιρετικά χρήσιμη η πληροφορία που μου είχες δώσει ότι μπορεί να μπει και ένα 2ο επίπεδο ασφαλείας, ορίζοντας μία μέγιστη κατανάλωση σε W, πέρα από την οποία ο διακόπτης θα "κόβει" αυτόματα την λειτουργία του
    Μέχρι πρόσφατα δούλευε αψεγάδιαστα. Όμως τις τελευταίες ημέρες άρχισε να σταματάει αμέσως μόλις τον ενεργοποιούσες (νωρίς το πρωί), είτε μέσω της εφαρμογής είτε μέσω των φυσικών διακοπτών....τελικά διαπίστωσα ότι αυτό μάλλον οφείλονταν στο ότι είχα βάλει ελάχιστα πάνω το όριο διακοπής από τις τιμές που έδινε στην "συνήθη" λειτουργία (είχα βάλει όριο τα 155W). Ανεβάζοντας την τιμή στα 165W όλα λειτουργούν σωστά
    - Συμπέρασμα (λογικό) : Το μοτέρ "ζορίζεται" παραπάνω όταν πέφτει η θερμοκρασία ! Πράγματι η θερμοκρασία έχει πέσει σημαντικά τις τελευταίες ημέρες.
    - Ακόμα και το όριο των 165W πρέπει να είναι καλύτερο/λειτουργικότερο/ασφαλέστερο από τα 3600W που έχει η εφαρμογή ως default
    - Επί τη ευκαιρία να πω ότι τώρα τελευταία βρήκα και ως εξαιρετικά χρήσιμο και λειτουργικό το widget που έχει το ewelink για το κινητό και τον χειρισμό των ρολών. Δεν μπαίνεις καν στην εφαρμογή, αλλά οι διακόπτες είναι άμεσα διαθέσιμοι. Σούπερ !!
    Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Screenshot_20241215_071248_One UI Home.jpg 
Εμφανίσεις:  13 
Μέγεθος:  72,9 KB 
ID: 260764

Περιοχή
    Ίλιον
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ADSL 8/1 & FTTH 500/250
    ISP
    Wind ADSL & Nova FTTH
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΟΝ
    Router
    Zyxel-Nokia > SFOS bridge
    Έφαγα μια καλή ήττα χτες βράδυ..
    Στο σαλόνι από τη μεριά του μπαλκονιού έχω 2 πρίζες, μία αριστερά της μπαλκονόπορτας και μιά δεξιά της.
    Στη δεξιά έχω μια Shelly plug S και από εκεί παίρνει ρεύμα το aircondition του σαλονιού συν μια κάμερα και απο την αριστερή (σκέτη χωρίς smart πρίζα πρόσθετη) παίρνει ένας αφυγραντήρας.
    Επειδή αυτή την εποχή στη γωνιά που είναι ο αφυγραντήρας βάζουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με έβαλε χτες η γυναίκα μου να πάω τον αφυγραντήρα στην άλλη μεριά γιατί χρειαζόταν να τραβήξουμε λίγο το δέντρο για να τον φτάσουμε στη γωνία που ήταν ώστε να τον αδειάσουμε. ΟΚ, λογικό το έκανα και όλα ΟΚ.
    Σε κάποια φάση χτες το βράδυ δούλευε ο αφυγραντήρας και έχουμε κάτσει να δούμε τηλεόραση και να τσιμπήσουμε κάτι και μου λεει η γυναίκα να βάλω λίγο το aircondition.
    Με το που το πατάω να ανοίξει, έσκασε η shelly...
    Έπεσε το ρεύμα και μάλιστα, πέρα από την ασφάλεια για τις πρίζες αλλά και τον γενικό, έπεσε και από το ρολόι της ΔΕΗ κάτω...'Ετρεχα βραδιάτικα κάτω να κάνω "reset" το ρολόι της ΔΕΗ..
    Μου μαύρισε και η σούκο από το μπαμ της Shelly (δουλεύει κανονικά όμως, αλλά θα πάω να πάρω άλλη σήμερα - σίγουρα έχω σπίτι αλλά βαριέμαι να ψάχνω να βρω).
    Το θετικό είναι ότι το μοναδικό θύμα ήταν η Shelly (και η σούκο που μαύρισε). Aircondition και αφυγραντήρας δουλεύουν κανονικά.
    Η Shelly ψιλοέλιωσε στη μία μεριά και φυσικά βρωμάει..
    Spoiler:

Όνομα:  shelly.jpg 
Εμφανίσεις:  1 
Μέγεθος:  181,7 KB 
ID: 260781

Δεν ξέρω τι σκ@τά ήταν τούτο.. Να είχε αρχίσει να χαιρετάει η Shelly και μου έκανε βραχυκύκλωμα;
    Να έφαγε υπερφόρτωση και να είχε χαλάσει η προστασία; Δύσκολο γιατί ο αφυγραντήρας τραβάει 210W και το aircondition max που το έχω δει ποτέ είναι 1600. ΟΚ μπορεί στιγμιαία στην εκκίνηση να σηκώνει παραπάνω A, αλλά πόσο πια;
    14άρι είναι, όχι 24άρι..
    Ξενέρωσα λέμε....
    Λέω πάλι καλά που ήμασταν όλοι σπίτι και δεν πήγε κανα παιδί να ανοίξει το aircondition σε καμιά φάση που να λείπω..
    Από το 2014 VDSL περίμενα..
    Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
    Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;

Περιοχή
    GR/Crete
    Downloads
    25
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    OTEnet
    Router
    Siemens κάτι
    SNR / Attn
    9,1(dB) / 28(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Αυτή είναι η μικρή shelly (έως 12Α ?) και δεν είναι για πολλά πολλά. Ανακύκλωση όπως είπες.
    Δεν θα έβαζα καν A/C μόνο του επάνω.

Αφού είναι να αγοράσεις, αγόρασε τη μεγάλη (16Α)
    https://www.shelly.com/products/shel...dbb1ac70&_ss=c

Και πάλι, αφυγραντήρας+AC είναι κάμποσο φορτίο.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ChriZ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν ξέρω τι σκ@τά ήταν τούτο.. Να είχε αρχίσει να χαιρετάει η Shelly και μου έκανε βραχυκύκλωμα;
    Να έφαγε υπερφόρτωση και να είχε χαλάσει η προστασία; Δύσκολο γιατί ο αφυγραντήρας τραβάει 210W και το aircondition max που το έχω δει ποτέ είναι 1600. ΟΚ μπορεί στιγμιαία στην εκκίνηση να σηκώνει παραπάνω A, αλλά πόσο πια;
    14άρι είναι, όχι 24άρι..
    Ξενέρωσα λέμε....
    Λέω πάλι καλά που ήμασταν όλοι σπίτι και δεν πήγε κανα παιδί να ανοίξει το aircondition σε καμιά φάση που να λείπω..
    Δεν έχει ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Αυτό σημαίνει ότι πρώτα θα φάει το φορτίο, μετά θα το δεί ο επεξεργαστής και μετά θα κάνει ότι της έχεις πεί.
    Αυτά είναι ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ και όχι για να σώσουν το σπίτι μας απο φωτιά.

Προφανώς για να έσκασε οι καταναλώσεις σου πέρασαν τις αντοχές του ρελέ που έχει μέσα.
    Δοκίμασε μήπως καταφέρεις να σου την αντικαταστήσουν στην εγγύηση αν έχει. Μόνο χρόνο θα χάσεις.

Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    330/295
    ISP
    INALAN
    Router
    ZTE ZXHN F670L
    Επειδή αυτή την εποχή στη γωνιά που είναι ο αφυγραντήρας βάζουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με έβαλε χτες η γυναίκα μου να πάω τον αφυγραντήρα στην άλλη μεριά
    Μία άλλη απόδειξη του πόσο δίκιο είχε (και έχει) το τραγούδι "για όλα φταίνε οι γκόμενες, οι πρώην και οι επόμενες...." (συμπληρώστε ότι θέλετε εδώ).
    Πέρα από την πλάκα, φυσικά η απώλεια μίας σμαρτ πρίζας δεν είναι τίποτα μπροστά στο να πάθαινε κάτι μία άλλη συσκευή.

Περιοχή
    Espoo, FI
    Downloads
    41
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Elisa
    Router
    Unifi Gateway Max
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από teodor_ch Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτή είναι η μικρή shelly (έως 12Α ?) και δεν είναι για πολλά πολλά. Ανακύκλωση όπως είπες.

Δεν έχει ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Αυτό σημαίνει ότι πρώτα θα φάει το φορτίο, μετά θα το δεί ο επεξεργαστής και μετά θα κάνει ότι της έχεις πεί.

Προφανώς για να έσκασε οι καταναλώσεις σου πέρασαν τις αντοχές του ρελέ που έχει μέσα.
    Δοκίμασε μήπως καταφέρεις να σου την αντικαταστήσουν στην εγγύηση αν έχει. Μόνο χρόνο θα χάσεις.
    Κι εγώ δεν αισθανόμουν άνετα με τη μικρή Shelly και τελικά την έβγαλα πριν χαμηλώσουν πολύ οι εξωτερικές θερμοκρασίες.
    Ανυπόγραφος

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Wind
    Ψαχνω για zigbee διακοπτη, ιδανικα οχι ενδιαμεσο, να μπει σε αλερετουρ διακοπτη και να εχει decouple(δλδ οταν πατας το φυσικο διακοπτη να μην κλεινει το ρελε) mode. Υπαρχει; Της aqara https://www.kafkas.gr/aftomatismos-k...zigbee_311191/ δεν υποστηριζει αλερετουρ.

Περιοχή
    Ίλιον
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ADSL 8/1 & FTTH 500/250
    ISP
    Wind ADSL & Nova FTTH
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΟΝ
    Router

Η μεγάλη είναι πολύ γκουμούτσα ρε γμτ.. αλλά κρύβεται πίσω από την κουρτίνα εκεί που την έχω, οπότε ας πάει στα κομμάτια

Παλιότερα μου έτυχε να βάλει, σε shelly μικρή, η γυναίκα το σιδερωτήριο και κατευθείαν έκοψε, δεν ανατινάχτηκε, το κεράτό μου μέσα....
    Σε κάθε περίπτωση δεν βάζω τίποτα τώρα πάνω εκεί, μόνο τη σούκο που μαύρισε θα αλλάξω...
    Εγγύηση δεν έχει πχια, είναι 3ετίας νομίζω+ συν ότι την ξεκοίλιασα τώρα, οπότε και να είχε δε νομίζω να με κάλυπτε...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από athkal Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μία άλλη απόδειξη του πόσο δίκιο είχε (και έχει) το τραγούδι "για όλα φταίνε οι γκόμενες, οι πρώην και οι επόμενες...." (συμπληρώστε ότι θέλετε εδώ).
    Πέρα από την πλάκα, φυσικά η απώλεια μίας σμαρτ πρίζας δεν είναι τίποτα μπροστά στο να πάθαινε κάτι μία άλλη συσκευή.
    Μπα, βγήκε από πάνω κιόλας η δικιά μου... Άρχισα κι έκραζα με τη φαεινή ιδέα να μπει στην ίδια πρίζα A/C και αφυγραντήρας (που συμφώνησα... ), αλλά - φυσικά - έγινε αυτό που ανέφερα, έσκασε ενώ ήμουν σπίτι και τι θα κάναμε αν δεν ήσουν εδώ και μάλλον είχε πρόβλημα αυτή η πρίζα κλπ κλπ... Δεν τις κερδίζεις με τίποτα λέμε...

Οι συσκευες ευτυχώς είναι ΟΚ, ναι... Η πρίζα που κάνει 30 ευρώ ας πάει στα κομμάτια, τα αλλα έχουν 1000+

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από euri Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κι εγώ δεν αισθανόμουν άνετα με τη μικρή Shelly και τελικά την έβγαλα πριν χαμηλώσουν πολύ οι εξωτερικές θερμοκρασίες.
    Μάλλον θα ακολουθήσω το παράδειγμά σου μετά τις γιορτές...
    Για την ώρα θα ζήσω με το γεγονός ότι στο ΗΑ μου τη δείχνει unavailable και βαριέμαι να αλλάζω τις κάρτες στα dashboard...

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nEC Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ωραιο!
    Αν καταλαβα καλα μπορεις να εχεις περισσοτερα απο ενα 06M στον ιδιο coordinator? Μπορει να κουμπώσει πολυ ωραία στα POE-out των mikrotik AP που εχω σε καθε οροφο!
    Πως εκανες το migration? Θέλει re-pairing η καθε συσκευή?

- - - Updated - - -

Shelly 1 μεσα στο κουτί του διακόπτη και aqara motion sensor, δοκιμασμένος χρόνια και παιζει αψογα.
    τα κοίταξα αυτά
    https://www.skroutz.gr/s/22790176/Sh...a.html#reviews
    και
    https://www.skroutz.gr/s/48890735/So...ma-ZBMINI.html
    υπόψη οτι οι δυο διάδρομοι που είναι να τοποθετηθούν τα δυο φωτιστικά ανάβουν και κλείνουν απο 4 διακόπτες μαζί, δλδ είναι αλέ ρετούρ αν το λέω σωστά.
    όμως για να χωρέσει η μόνη λύση ειναι άνοιγμα πιο βαθειάς τρύπας με ποτηροκορώνα και τοποθέτηση νέου κουτιού με την προυπόθεση να μην κόψω κ κανά καλώδιο, αυτό και για τους 4 διακόπτες. οπότε θα ήθελα να γλιτώσω αυτήν την διαδικασία.

το να έβαζα κάτι από αυτούς παρακάτω και στους 4 ή στους 2 απο τους 4?
    https://www.skroutz.gr/c/1193/Diakop...order_dir=desc

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Όταν έχει μια συσκευή Tuya και την έχεις βάλεις στο homeassistant, να υποθέσω ότι η συσκευή μιλάει με tuya(internet) το οποίο μιλάει με home assistant. Δεν ειναι τοπική η επικοινωνία μέσα στο σπίτι.

Γενικά πως ξέρουμε ποιες συσκευές έχουν τοπική επικοινωνία μόνο;

Είμαι σε φάση να πάρω Smart TRV. Δεν ξέρω αν θέλω να πάω σε full smart home. Θα ήθελα να ξεκινήσω με κάτι που να τρέξει τα smart trv χωρίς home assistant, αλλά στο μέλλον θα ήθελα να μπορώ να τα γυρίσω σε homeassistant μόνο.

Από ότι καταλαβαίνω οι συσκευές της IKEA κάνουν αυτό. Φαντάζομαι και άλλων εταιρειών.

Αλλά όταν βλέπω τις οδηγίες για τα tuya, δεν βλέπω να ανατνωριζόνται τοπικά.
    Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
    Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.

Περιοχή
    Ίλιον
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ADSL 8/1 & FTTH 500/250
    ISP
    Wind ADSL & Nova FTTH
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΟΝ
    Router
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από chat1978 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όταν έχει μια συσκευή Tuya και την έχεις βάλεις στο homeassistant, να υποθέσω ότι η συσκευή μιλάει με tuya(internet) το οποίο μιλάει με home assistant. Δεν ειναι τοπική η επικοινωνία μέσα στο σπίτι.

Γενικά πως ξέρουμε ποιες συσκευές έχουν τοπική επικοινωνία μόνο;

Είμαι σε φάση να πάρω Smart TRV. Δεν ξέρω αν θέλω να πάω σε full smart home. Θα ήθελα να ξεκινήσω με κάτι που να τρέξει τα smart trv χωρίς home assistant, αλλά στο μέλλον θα ήθελα να μπορώ να τα γυρίσω σε homeassistant μόνο.

Από ότι καταλαβαίνω οι συσκευές της IKEA κάνουν αυτό. Φαντάζομαι και άλλων εταιρειών.

Αλλά όταν βλέπω τις οδηγίες για τα tuya, δεν βλέπω να ανατνωριζόνται τοπικά.
    Χωρίς να μπορώ να σου ορκιστώ κιόλας, το integration tuya local δεν απαιτεί ίντερνετ.
    Αν δεις το screenshot δεν έχει το σηματάκι που έχει π.χ. το speedtest integration που απαιτεί ίντερνετ.

Όνομα:  tuya.JPG 
Εμφανίσεις:  0 
Μέγεθος:  11,5 KB 
ID: 260786
    Η μόνη φάση αν θυμάμαι καλά που χρειάζεται ίντερνετ, είναι όταν προσθέτεις τη συσκευή την πρώτη φορά που δίνοντας το id της, τσιμπάει από το tuya developer portal to secret key για να συνδεθεί με το integration.
    Αλλά μπορείς να τραβήξεις τα απαραίτητα στοιχεία και από ένα python script, χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνήσει με το developer portal. Απλά μέσω του portal είναι πιο εύκολη η διαδικασία.
    Προσωπικά δεν τα έχω κομμένα από το ίντερνετ, γιατί θέλω και την εφαρμογή σαν εναλλακτική λύση, αλλά με βάση το ΗΑ, δεν απαιτούν ίντερνετ.

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    Ftth:500/250 & 4G:95/45.
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Path Level
    Fastpath
    Αν δουλεύει ας τη βάλει σε καμία λάμπα η σε κάτι που τραβάει πιο λίγο..
    Εγώ έχω παλιό συμβατικό ac 2000w σε παρόμοια gosund sp111 και δεν έχει κάνει κιχ..
    Υπάρχει όμως και η πιο αδύναμη ep2...
    Θέλει προσοχή στην αγορά...

Ένας κλώνος coolseer που είχα πάρει για σουκο από ebay και της είχα βάλει ηλεκτρικό σώμα λαδιού 2500w δεν άντεξε και έκλασε...
    Κάτι είχε πάθει το ρελέ της και είχε λιώσει λίγο...
    Το ασύρματο κύκλωμα όμως ήταν οκ..
    Ένας φίλος που την επισκεύασε μου είπε χαρακτηριστικά ότι τα ρελεδακια αυτά δεν είναι όχι για 10+Α αλλά ούτε για τα μισά και παρακάτω...
    Τώρα την έχω να ανοιγοκλείνει κάμερα όταν κολλάει...

Πάντως μου έχει τύχει να λιώσει Τ σουκο και μονοπριζο υπέρτασης από μη καλή επαφή...
    Δεν λιώνει έτσι απότομα κάτι..
    Κάτι γινόταν καιρό εκεί...
    Μήπως η πρίζα του τοίχου;
    Over current protection H short circuit δεν έχει η συγκεκριμένη πρίζα shelly;

- - - Updated - - -

Λες να μη πρόλαβε να αντιδράσει ε;
    Μήπως ο συμπιεστής τράβηξε απότομα παραπάνω;
    Αλλά να λιώσει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

- - - Updated - - -

Στο εξοχικό τώρα σε ένα 12αρι inverter έχω μια gosund sp211 και παίζει οκ...

- - - Updated - - -

Α.. Και όπως έχω αναφέρει σε άλλο νήμα..
    Πήρα μια coolseer ράγας διπολική και της έριξα τον θερμοσίφωνα επάνω...
    https://www.adslgr.com/forum/threads...30#post7671230
    Δείχνει να παίζει οκ...
    Αν και ακούγεται λίγο όταν σηκώνεται και κυρίως όταν πέφτει...

- - - Updated - - -

Η μεγάλη είναι πολύ γκουμούτσα ρε γμτ.. αλλά κρύβεται πίσω από την κουρτίνα εκεί που την έχω, οπότε ας πάει στα κομμάτια

Παλιότερα μου έτυχε να βάλει, σε shelly μικρή, η γυναίκα το σιδερωτήριο και κατευθείαν έκοψε, δεν ανατινάχτηκε, το κεράτό μου μέσα....
    Σε κάθε περίπτωση δεν βάζω τίποτα τώρα πάνω εκεί, μόνο τη σούκο που μαύρισε θα αλλάξω...
    Εγγύηση δεν έχει πχια, είναι 3ετίας νομίζω+ συν ότι την ξεκοίλιασα τώρα, οπότε και να είχε δε νομίζω να με κάλυπτε...

Μπα, βγήκε από πάνω κιόλας η δικιά μου... Άρχισα κι έκραζα με τη φαεινή ιδέα να μπει στην ίδια πρίζα A/C και αφυγραντήρας (που συμφώνησα... ), αλλά - φυσικά - έγινε αυτό που ανέφερα, έσκασε ενώ ήμουν σπίτι και τι θα κάναμε αν δεν ήσουν εδώ και μάλλον είχε πρόβλημα αυτή η πρίζα κλπ κλπ... Δεν τις κερδίζεις με τίποτα λέμε...

Οι συσκευες ευτυχώς είναι ΟΚ, ναι... Η πρίζα που κάνει 30 ευρώ ας πάει στα κομμάτια, τα αλλα έχουν 1000+

Μάλλον θα ακολουθήσω το παράδειγμά σου μετά τις γιορτές...
    Για την ώρα θα ζήσω με το γεγονός ότι στο ΗΑ μου τη δείχνει unavailable και βαριέμαι να αλλάζω τις κάρτες στα dashboard...
    Και σε εμένα έχει τύχει να κόψει μόνη της η πρίζα..
    Το γιατί δεν το κατάλαβα ποτέ, καθώς δεν είχα βάλει σημαντικό φορτίο...

Σε κάθε περίπτωση μπόρεσες να καταλάβεις αν είχε κάτι εσωτερικό;
    -GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
    Gre-goir-X23.

Περιοχή
    Ίλιον
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ADSL 8/1 & FTTH 500/250
    ISP
    Wind ADSL & Nova FTTH
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΟΝ
    Router
    Την άνοιξα πριν την πετάξω στην ανακύκλωση συσκευών και από την κάτω μεριά (τη μεριά δηλαδή που είναι προς τα ποδαράκια που μπαίνουν μέσα στη σούκο), είχε μια μαυρίλα περιποιημένη.
    Κάτι έσκασε εκεί, αλλά δυστυχώς λεπτομέρεια δεν μπόρεσα να δω, επειδή προσπαθώντας να βγάλω την πλακέτα από μέσα με ένα μυτοτσίμπιδο, έσπασε ακριβώς εκεί που ήταν η μαυρίλα..
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ChriZ : 16-12-24 στις 17:01.

Περιοχή
    Πετρούπολη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500/250
    ISP
    NOVA
    14άρι είναι, όχι 24άρι..
    Ξενέρωσα λέμε....
    Με ενα γρηγορο ψαξιμο στο νετ βρηκα φωτο με λιωμενους ακροδεκτες .

πχ

Όνομα:  shelly-plug-s-melted-at-just-2185-watt-v0-8070h18pahcb1.jpg 
Εμφανίσεις:  4 
Μέγεθος:  183,6 KB 
ID: 260787

στα αγγλικα που παρακολουθησα καποιες συζητησεις , ανεφεραν την διαφορα ΩΜΙΚΟΥ και ΕΠΑΓΩΓΙΚΟΥ φορτιου .

Οποτε εφοσον και το aircondition και ο αφυγραντηρας εχουν κομπρεσερ ( επαγωγικο φορτιο ) , προφανως δεν αντεξαν .

το λιωσιμο σημαινει υπερθερμανση . αρα ισως η πιστα της πλακετας να μην εχει αρκετο παχος να αντεξει .

Στην περιπτωση σου , κατι "εφυγε" απο την θεση του , και πηγε και βραχυκυκλωσε . γιαυτο σου επεσε κατω το ρολοι και μαυρισαν ολα .
    The gr81 .

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    Ftth:500/250 & 4G:95/45.
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Path Level
    Fastpath
    Άρα σε όλους τους κατασκευαστές υπάρχουν αυτά... Ιδίως αν μέσα είναι φασον κινεζικό...
    Όμως υπάρχει και η διαφορά μιας πρίζας των 10€ όπως μια coolseer, gosund με το πόσο κάνει μια shelly... 30 είδα πιο πάνω;
    -GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
    Gre-goir-X23.

Σελ. 358 από 417 ΠρώτηΠρώτη ... 338348353356357358359360363368378 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία