Σελ. 367 από 417 ΠρώτηΠρώτη ... 347357362365366367368369372377387 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 5.491-5.505 από 6249
    Περιοχή
    GR/Crete
    Downloads
    25
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    OTEnet
    Router
    Siemens κάτι
    SNR / Attn
    9,1(dB) / 28(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Τα δικά μου unifi αν πέσει το ιντερνετ κρατάνε τα AP χωρίς unifi controller.
    Τον οποίο τον έχω σε docker και μάλιστα κλειστό εκτός απο όταν χρειαστεί να κάνω κάποια αναβάθμιση ή να αλλάξω κάτι.

Gateway και dns δεν χάνουν.

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από euri Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οι συσκευές γίνονται πιο generic (με open source firmware) και ουσιαστικά καταργείς το vendor lock-in. Εγώ έχω περάσει Tasmota σε ένα Sonoff Bridge Pro και είναι ο βασικός ZigBee coordinator στο σπίτι για όλες τις ZigBee συσκευές (δεν έχω βάλει τις λάμπες Philips Hue επειδή προϋπήρχε το αντίστοιχο Philips Hue Bridge και δεν ασχολήθηκα ποτέ να εξετάσω αν γίνεται μετάβαση ή όχι). Έχει αναγνωριστεί από τον ΗΑ, και πάνω σε αυτό λειτουργούν ποικίλες συσκευές από διάφορους κατασκευαστές χωρίς καμία άλλη παρέμβαση (εννοώ ότι στις τελικές συσκευές δεν έχω περάσει Tasmota ή άλλο custom firmware). Ενδεικτικά: αισθητήρες Aqara, λάμπες Innr, water timers Woox. Για αυτές τις συσκευές κανονικά θα ήθελα την αντίστοιχη εφαρμογή τους. Φαίνονται όμως στον ΗΑ, οπότε δε χρειάζομαι τελικά τις εφαρμογές (ναι, το firmware update είναι μια άλλη ιστορία).
    Διαβάζοντας το μήνυμα σου σκεφτόμουν σε ποιο κομμάτι υλοποιείται το vendor lock in. Από ότι λες, ουσιαστικά είναι πάνω στο bridge.
    Όταν περάσεις το tasmota firmware, το bridge το βλέπει η εφαρμογή του vendor?
    Δηλαδή τώρα με το tasmota-ed sonoff bridge, όλα φαινονται στο ΗΑ, αλλά βλέπει το bridge και τις συσκευές η εφαρμογή της Sonoff;
    Από ότι κατάλαβα, τις συσκευές δεν τις πείραξες σωστά; Και δεν έχεις υποστήριξη για software updates από την εταιρία, όχι ότι κάνουν και κάτι. Βέβαια μια λάμπα που πήρα από το ικεα ήθελε firmware update.
    Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
    Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.

Περιοχή
    Espoo, FI
    Downloads
    41
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Elisa
    Router
    Unifi Gateway Max
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από chat1978 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όταν περάσεις το tasmota firmware, το bridge το βλέπει η εφαρμογή του vendor?
    Δηλαδή τώρα με το tasmota-ed sonoff bridge, όλα φαινονται στο ΗΑ, αλλά βλέπει το bridge και τις συσκευές η εφαρμογή της Sonoff;
    Ντεν κσέρω καρντιά μου, δεν έχω βάλει ποτέ την εφαρμογή της Sonoff (ή της Aqara, ή της Woox, κλπ).

Αν έπρεπε να μαντέψω, θα έλεγα όχι.

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από chat1978 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Από ότι κατάλαβα, τις συσκευές δεν τις πείραξες σωστά; Και δεν έχεις υποστήριξη για software updates από την εταιρία, όχι ότι κάνουν και κάτι. Βέβαια μια λάμπα που πήρα από το ικεα ήθελε firmware update.
    Όχι, τις τελικές συσκευές (λάμπες, αισθητήρες, κλπ) δεν τις πείραξα.

Ναι, για τα updates υπάρχει ένα κενό. Χωρίς ενημερώσεις μπορεί να χάνεις σε σχεδόν ο,τιδήποτε: ασφάλεια, βελτιώσεις λειτουργικότητας.

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BlueChris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν σε απασχολεί το να μην βγαίνουν όλα στο ίντερνετ και η λειτουργία τους στο ΗΑ αλλά και από την ίδια εφαρμογή της Phillips μέσο ίντερνετ να γίνονται όλα, τότε οκ.
    Εγώ πάλεψα πολύ να έχω τα πάντα local και την πάτησα άλλου.... Αν πέσει συνολικά το ίντερνετ και το unifi controller που το έχω σε Linux, τα AP της unifi πετάνε οτιδήποτε wifi και νεκρωνουν. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχω Unifi Gateway μάλλον. Τεσπα θα το ψάξω λίγο καλύτερα αυτό το θέμα.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από riddle3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τα AP ακόμα και να πέσει ο controller θεωρητικά συνεχίζουν να δουλεύουν.
    Δίνεις μήπως εξωτερικό DNS στους clients ή κάτι άλλο που τα αποσυνδέει αν χάσουν net connectivity?
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BlueChris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Gateway & dns είναι αλλού αλλά το θέμα του gateway το καλυψα και τα unifi όλα έχουν gateway ένα παιδικό pfsense που έχω σε vm σε ένα NUC αλλά δεν ήταν αυτό το θέμα και ομολογώ πως το dns δεν το σκέφτηκα, θα το δοκιμάσω το βράδυ.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από teodor_ch Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τον οποίο τον έχω σε docker και μάλιστα κλειστό εκτός απο όταν χρειαστεί να κάνω κάποια αναβάθμιση ή να αλλάξω κάτι.

Το περασμένο καλοκαίρι έχασα όλο το δίκτυο στο σπίτι όταν πέθανε το μηχανάκι που είχα πάνω του το pfsense (gateway/firewall/dns/dhcp κλπ). Παρότι ο controller ήταν άθικτος, το Unifi δεν έδινε τίποτα, προφανώς επειδή λόγω του δικού μου κακού σχεδιασμού δεν είχε ούτε internet, ούτε dns. Τώρα έχω unifi gateway, αλλά έχω ακριβώς την ίδια λάθος τοπολογία, όπου όλα είναι μαζεμένα σε ένα σημείο.
    Ανυπόγραφος

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    300/30,1g/1g,600/120,450/
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από teodor_ch Εμφάνιση μηνυμάτων

Ωχ... Τώρα το κατάλαβα....τα vlan φταινε, με το που πέφτει το gateway τέλος όλα....πωωω οκ θα ρίξω το routing στο ent-8 αλλά βαριόμουν τόσο καιρό γμτ....

Υ.Γ. έχω και άλλη μία φαεινη ιδέα αλλά πρώτα θα την συζητήσω με τον άγιο unifi/pfsensίδη

Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ
    Router
    Pfsense+ UDMPro Max
    Ωχ. Ολονυχτία σήμερα!!!

Περιοχή
    Espoo, FI
    Downloads
    41
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Elisa
    Router
    Unifi Gateway Max
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Oav051 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ωχ. Ολονυχτία σήμερα!!!
    Smart home = sleepless homeowner
    Ανυπόγραφος

Περιοχή
    Ιωάννινα
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Αν χάνεις το gateway λογικό γιατί πολλές συσκευές αν δεν δουν gateway κάνουν αποσύνδεση.

Παρόλα αυτά, δεν θα έπρεπε να έχει σχέση με το controller διότι vlans κλπ είναι ήδη σε gateway/switches/APs.

Στην τελική κατέβασε το VM/ct του controller και δες τι συμβαίνει. My money is ότι δεν θα γίνει τίποτε και άντε να έχεις ένα minor loss όταν το ξανά ανάψεις όταν προσπαθεί να κάνει adopt/τσεκαρει το config στις συσκευές.
    A very minor case of serious brain damage.

Περιοχή
    Ίλιον
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ADSL 8/1 & FTTH 500/250
    ISP
    Wind ADSL & Nova FTTH
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΟΝ
    Router
    Zyxel-Nokia > SFOS bridge
    Μωρέ κάτι ξέρω εγώ που έλεγα πάντα ότι θέλω το gateway αυτόνομο σε δικό του σίδερο..
    Το όλα σε ένα νοικοκυρεμενα έχει τα καλά του, αλλά έχει και τα κακά του.
    Από το 2014 VDSL περίμενα..
    Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
    Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;

Περιοχή
    Espoo, FI
    Downloads
    41
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Elisa
    Router
    Unifi Gateway Max
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ChriZ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μωρέ κάτι ξέρω εγώ που έλεγα πάντα ότι θέλω το gateway αυτόνομο σε δικό του σίδερο..
    Και εγώ αυτόνομο το είχα (και το έχω ακόμα) σε δικό του σίδερο, αλλά μου τη φόρεσε
    Ανυπόγραφος

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Και εγώ αυτόνομο το είχα (και το έχω ακόμα) σε δικό του σίδερο, αλλά μου τη φόρεσε
    Μα δεν έχει σχέση, είτε σίδερο, είτε vm, οποίο σκάσει τέλος.
    There's no substitute for experience
    CorollaClub

Περιοχή
    Ίλιον
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ADSL 8/1 & FTTH 500/250
    ISP
    Wind ADSL & Nova FTTH
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΟΝ
    Router
    Zyxel-Nokia > SFOS bridge
    Είχα 2 ίδια appliances,, όχι σε High Availability, απλά το ένα ήταν cold spare - και να ψοφαγε το πρώτο restore το config στο δεύτερο και σε μισή ώρα Μαξ ήταν όλα πάνω.

Βεβαια κι εγώ πλέον, "δάσκαλε που διδάσκες.... " είμαι, γιατί το gateway είναι τωρα VM..
    Τουλάχιστον είναι σε διαφορετικούς host το gateway με το DNS και έχω πρωτεύον το pihole και δευτερεύον το ίδιο το gateway.
    Η συμπεριφορά που έχω παρατηρήσει, είναι ότι αν πέσει το DNS ,έχω ίντερνετ με αυξημένο latency και αν πέσει το gateway τα μηχανήματα μένουν κανονικά συνδεμένα στο ασύρματο, απλά χωρίς ίντερνετ.

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Home Assistant Core 2025.1.1

Είμαι ΟΚ.
    There's no substitute for experience
    CorollaClub

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Voda/Nova/OTE/ΕΔΥΤΕ
    Μόλις παρατήρησα κάτι που μου φαίνεται λίγο π@π@ρια που συμβαίνει στο ΗΑ..
    Αν ένα entity δεν είναι πλέον διαθέσιμο, αλλά έχεις φτιάξει κάποιες καρτέλες που έχουν π.χ. κουμπιά που το χρησιμοποιούν, στην καρτέλα ορθώς το δείχνει unavailable.
    Αν πας και κάνεις edit την καρτέλα και επιλέξεις τον code editor ώστε να κάνεις comment τη γραμμή του entity, όταν κάνεις save σβήνει εντελώς τη γραμμή με το comment.
    Για να το εξηγήσω αναλυτικά:
    Μου είχε καεί ένα shelly plug και ακόμα δεν αξιώθηκα να ψωνίσω άλλο..
    Οπότε στην καρτέλα που είχα για να ανοίγει/κλείνει η πρίζα πλέον μου δείχνει, ορθώς, ότι δεν είναι διαθέσιμο το entity.

Κάνω edit την καρτέλα και κάνω comment το entity..

Αν το σώσω, το κουμπί πλέον είναι ωραίο όπως ήταν.

Βέβαια και να το πατήσω μου λεει - φυσικά - "Νο entity provided to toggle". Και λογικό..

Αν πάω να ξανακάνω edit την καρτέλα, η commented γραμμή έχει εξαφανιστεί...

Αν κάνω εν τω μεταξύ comment και τις 14 γραμμές που αφορούν το συγκεκριμένο κουμπί, ώστε να μην φαίνεται καν πλέον το κουμπί (απλά να έχω σαν placeholder τον κώδικα), μετά το save σβήνει όλες τις γραμμές που έχω κάνει σχόλιο..
    Ψιλοπ@π@ρι@ δεν είναι αυτό;
    Γενικά δεν κρατάει comments, τουλάχιστον μέσα από τον web editor. Κράτα τα αλλού

Δεν είναι το μόνο πάντως, πείραζα ένα wireguard config μέσα στο app, και ό,τι έβαλα comment εξαφανίστηκε.
    Η νέα γενιά μαστροχαλαστών θέλει ένα git για τα πάντα, πάνε οι εποχές που είχαμε όλα τα διαφορετικά configs στο ίδιο αρχείο

Περιοχή
    Espoo, FI
    Downloads
    41
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Elisa
    Router
    Unifi Gateway Max
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από minas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γενικά δεν κρατάει comments, τουλάχιστον μέσα από τον web editor. Κράτα τα αλλού
    Ναι όντως, το είχα αντιμετωπίσει κι εγώ κάποια στιγμή, αλλά δεν έδωσα συνέχεια.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από minas Εμφάνιση μηνυμάτων
    πάνε οι εποχές που είχαμε όλα τα διαφορετικά configs στο ίδιο αρχείο
    Ε όχι και όλα στο ίδιο αρχείο! Είχαμε autoexec.bat και config.sys
    Ανυπόγραφος

Περιοχή
    Κόρινθος
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ
    Router
    UXG Max - Nokia G-010G-R
    Ε όχι και όλα στο ίδιο αρχείο! Είχαμε autoexec.bat και config.sys

Σελ. 367 από 417 ΠρώτηΠρώτη ... 347357362365366367368369372377387 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία