Τα δικά μου unifi αν πέσει το ιντερνετ κρατάνε τα AP χωρίς unifi controller.
Τον οποίο τον έχω σε docker και μάλιστα κλειστό εκτός απο όταν χρειαστεί να κάνω κάποια αναβάθμιση ή να αλλάξω κάτι.
Gateway και dns δεν χάνουν.
Εμφάνιση 5.491-5.505 από 6249
-
07-01-25, 20:39 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5491
-
07-01-25, 20:43 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5492
Διαβάζοντας το μήνυμα σου σκεφτόμουν σε ποιο κομμάτι υλοποιείται το vendor lock in. Από ότι λες, ουσιαστικά είναι πάνω στο bridge.
Όταν περάσεις το tasmota firmware, το bridge το βλέπει η εφαρμογή του vendor?
Δηλαδή τώρα με το tasmota-ed sonoff bridge, όλα φαινονται στο ΗΑ, αλλά βλέπει το bridge και τις συσκευές η εφαρμογή της Sonoff;
Από ότι κατάλαβα, τις συσκευές δεν τις πείραξες σωστά; Και δεν έχεις υποστήριξη για software updates από την εταιρία, όχι ότι κάνουν και κάτι. Βέβαια μια λάμπα που πήρα από το ικεα ήθελε firmware update.Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.
-
07-01-25, 21:23 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5493
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
Ντεν κσέρω καρντιά μου, δεν έχω βάλει ποτέ την εφαρμογή της Sonoff (ή της Aqara, ή της Woox, κλπ).
Αν έπρεπε να μαντέψω, θα έλεγα όχι.
- - - Updated - - -
Όχι, τις τελικές συσκευές (λάμπες, αισθητήρες, κλπ) δεν τις πείραξα.
Ναι, για τα updates υπάρχει ένα κενό. Χωρίς ενημερώσεις μπορεί να χάνεις σε σχεδόν ο,τιδήποτε: ασφάλεια, βελτιώσεις λειτουργικότητας.
- - - Updated - - -
Το περασμένο καλοκαίρι έχασα όλο το δίκτυο στο σπίτι όταν πέθανε το μηχανάκι που είχα πάνω του το pfsense (gateway/firewall/dns/dhcp κλπ). Παρότι ο controller ήταν άθικτος, το Unifi δεν έδινε τίποτα, προφανώς επειδή λόγω του δικού μου κακού σχεδιασμού δεν είχε ούτε internet, ούτε dns. Τώρα έχω unifi gateway, αλλά έχω ακριβώς την ίδια λάθος τοπολογία, όπου όλα είναι μαζεμένα σε ένα σημείο.Ανυπόγραφος
-
07-01-25, 21:29 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5494
-
07-01-25, 21:33 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5495
Ωχ. Ολονυχτία σήμερα!!!
-
07-01-25, 21:38 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5496
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
-
07-01-25, 21:39 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5497
Αν χάνεις το gateway λογικό γιατί πολλές συσκευές αν δεν δουν gateway κάνουν αποσύνδεση.
Παρόλα αυτά, δεν θα έπρεπε να έχει σχέση με το controller διότι vlans κλπ είναι ήδη σε gateway/switches/APs.
Στην τελική κατέβασε το VM/ct του controller και δες τι συμβαίνει. My money is ότι δεν θα γίνει τίποτε και άντε να έχεις ένα minor loss όταν το ξανά ανάψεις όταν προσπαθεί να κάνει adopt/τσεκαρει το config στις συσκευές.A very minor case of serious brain damage.
-
07-01-25, 21:54 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5498
Μωρέ κάτι ξέρω εγώ που έλεγα πάντα ότι θέλω το gateway αυτόνομο σε δικό του σίδερο..
Το όλα σε ένα νοικοκυρεμενα έχει τα καλά του, αλλά έχει και τα κακά του.Από το 2014 VDSL περίμενα..
Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;
-
07-01-25, 22:23 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5499
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
-
07-01-25, 23:24 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5500There's no substitute for experience
CorollaClub
-
07-01-25, 23:25 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5501
Είχα 2 ίδια appliances,, όχι σε High Availability, απλά το ένα ήταν cold spare - και να ψοφαγε το πρώτο restore το config στο δεύτερο και σε μισή ώρα Μαξ ήταν όλα πάνω.
Βεβαια κι εγώ πλέον, "δάσκαλε που διδάσκες.... " είμαι, γιατί το gateway είναι τωρα VM..
Τουλάχιστον είναι σε διαφορετικούς host το gateway με το DNS και έχω πρωτεύον το pihole και δευτερεύον το ίδιο το gateway.
Η συμπεριφορά που έχω παρατηρήσει, είναι ότι αν πέσει το DNS ,έχω ίντερνετ με αυξημένο latency και αν πέσει το gateway τα μηχανήματα μένουν κανονικά συνδεμένα στο ασύρματο, απλά χωρίς ίντερνετ.
-
08-01-25, 01:15 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5502
Home Assistant Core 2025.1.1
Είμαι ΟΚ.There's no substitute for experience
CorollaClub
-
08-01-25, 16:28 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5503
Γενικά δεν κρατάει comments, τουλάχιστον μέσα από τον web editor. Κράτα τα αλλού
Δεν είναι το μόνο πάντως, πείραζα ένα wireguard config μέσα στο app, και ό,τι έβαλα comment εξαφανίστηκε.
Η νέα γενιά μαστροχαλαστών θέλει ένα git για τα πάντα, πάνε οι εποχές που είχαμε όλα τα διαφορετικά configs στο ίδιο αρχείο
-
08-01-25, 18:15 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5504
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
-
08-01-25, 20:36 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5505
Bookmarks