Εμφάνιση 31-45 από 5345
-
25-11-21, 16:03 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #31Από το 2014 VDSL περίμενα..
Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;
-
25-11-21, 16:31 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #32
-
25-11-21, 16:33 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #33
-
25-11-21, 16:48 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #34
Την σειρά της σύνδεσης δεν τη συζήτησα ακριβώς με τον ηλεκτρολόγο να σας πω την αλήθεια. Αυτός μου είπε ότι αυτό που θέλω γίνεται (αλλά προφανώς με την προϋπόθεση να υποστηρίζεται από το Shelly? για το οποίο δεν του είπα specs και υπέθεσε ότι γνωρίζω πως το υποστηρίζει????...)
Εγώ αυτό που φανταζόμουν είναι το εξής:
Shelly --> Διακόπτης --> Ρελέ που δίνει την εντολή στο θερμοσίφωνα
Πατάς on το Shelly, o διακόπτης είναι σαν pass-through, καταλαβαίνει ότι πήρε εντολή το ρελέ και άναψε ο θερμοσίφωνας, ανάβει το λαμπάκι του διακόπτη
Πατάς μια το διακόπτη, δίνει εντολή στο ρελέ να κλείσει το θερμοσίφωνα, σβήνει το λαμπάκι του διακόπτη, το shelly το αντιλαμβάνεται και δείχνει στο interface του ότι ο θερμοσίφωνας είναι off.
Για να το κάνω αυτό δηλαδή χρειάζομαι το Shelly 1PM? Λες ότι αυτό είναι 16Α. Ο θερμοσίφωνας είναι σίγουρα πάνω από 16Α. Αφού αυτό μόνο την εντολή θα δίνει στο διακόπτη και κατ' επέκταση στο ρελέ, είναι εφικτό;Από το 2014 VDSL περίμενα..
-
25-11-21, 16:55 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #35
-
25-11-21, 17:04 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #36
Ναι, αυτό μου είπε και ο φίλος, δεν μας νοιάζουν τα αμπερ αυτό μόνο εντολή μου λεει θα δίνει...
Οπότε λοιπόν για να πω ότι συνδέω 3 συσκευές (ηλεκτρικό θερμοσίφωνο, ηλιακό θερμοσίφωνο και ηλεκτρική κουζίνα), θα χρειαστώ 3 Shelly 1PM, 3 ρελέ και 3 διακόπτες.. Και μέτρηση κατανάλωσης βλέπω γίνεται και από το 1PM.
Και για να είμαι σίγουρος, το πολύ-πολύ θα χώσω το φιλαράκι να πάρει τηλέφωνο να μιλήσει με το μαγαζί να του επιβεβαιώσουν ότι όντως έτσι είναι για να μην ψωνίζουμε τσάμπα..Από το 2014 VDSL περίμενα..
-
25-11-21, 17:12 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #37
To Shelly 3EM έχει κανονικά ρελέ όπως και EM το απλό. Στο σχεδιάγραμμα είναι η έξοδος με το Ο αριστερά κάτω. Αν τώρα είναι μούφα αυτό που βλέπω, τι να πω δεν το έχω δουλέψει το συγκεκριμένο αλλά εκτός από το σχεδιάγραμμα, στα παρακάτω βίντεο λένε πως είναι ρελές
Από το 3ο λεπτό και μετά
Από το 7ο λεπτό και μετά
Τώρα όσο αναφορά να είσαι dublex, εγώ προς στιγμή έχω διατηρήσει όπως είπα τον χρονοδιακόπτη που είχα στο θερμοσίφωνο και είναι μαζί με το Shelly παράλληλα. Δηλαδή στον αυτόματο ρελέ που υπάρχει, δίνουν καλώδιο εντολής ON/Off και το shelly και ο χρονοδιακόπτης. Λειτουργεί ως εξής
Χρονοδιακόπτης OFF και Shelly Off = Θερμοσίφωνο κλειστό
Χρονοδιακόπτης OFF και Shelly on = Θερμοσίφωνο ανοιχτό
Χρονοδιακόπτης On και Shelly Off = Θερμοσίφωνο ανοιχτό
Χρονοδιακόπτης On και Shelly On = Θερμοσίφωνο ανοιχτό
Οπότε έχω το χρονοδιακόπτη Off μόνιμα, αν χρειαστεί να ανάψει με την εφαρμογή της Shelly με το κινητό το ανάβω ή με την αυτοματοποίηση που θα κάνω σε λίγο καιρό, αλλά αν θέλει η γυναίκα μου για οποιοδήποτε λόγο να το ανάψει χωρίς πολλές ταλαιπωρίες, απλά βάζει το χρονοδιακόπτη τον παλιό στο ON.
Ελπίζω να κατάλαβες
Τέλος άνοιξε το Black Friday στην Shelly και ψώνισα εγώ προσωπικά παπάδες αλλά ψώνισα και από την Digital Hellas. Βασικά ήξερα τι ήθελα και πήρα τα ποιο πολλά από την Shelly αλλά όπου υπήρχε μέχρι 3-4€ διαφορά από τον Έλληνα.
https://shop.shelly.cloud/
https://www.hellasdigital.gr/promos/...s_hash=43-1102
- - - Updated - - -
Ξέχασα να πω τι χρειάζεσαι
Έναν αυτόματο ρελέ με διακόπτη επάνω, για να μπορεί να ανάβει όποτε θέλετε και ένα Shelly 3EM και τέλος.There's no substitute for experience
CorollaClub
-
25-11-21, 17:49 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #38
Thanks μαν!
Ωχ, παιδιά σόρι μπερδεύτηκα, το ΕΜ θέλω εγώ, δεν έχω τριφασικό.. αλλά ο BlueChris λεει ότι και αυτό τα ίδια υποστηρίζει..
- - - Updated - - -
Συνονόματε, για να χειριστώ 2 θερμοσίφωνες, συν την ηλεκτρική κουζίνα, λοιπόν, χρειάζομαι 2 EM και ένα έξτρα clamp, σωστά;
Τους αυτόματους διακόπτες ή τους άλλους που είπε ο ηλεκτρολόγος θα τα πάρω από κανα καφκά..
- - - Updated - - -
Καλά το https://shop.shelly.cloud/ έχει γονατίσει..Από το 2014 VDSL περίμενα..
-
25-11-21, 18:37 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #39
θες να ελέγξεις 3 πράγματα λοιπόν... με 2 EM θα μπορείς να ελέγξεις 2 και να μετρήσεις ρεύμα σε 4 σημεία (με 2 έξτρα 50Α κλέμες) οπότε σου λείπει κάτι ακόμα. Λογικά χρειάζεσαι ακόμα άλλο ένα Shelly 1 το ποιο φτηνό, που θα ελέγξει τον ρελέ τον 3ο της κουζίνας.
Οπότε χρειάζεσαι τα εξής:
2 x Shelly EM (Προσφορά στο Shelly Cloud 29€ το ένα) = 58€
3 x 50A clamps (τα 2 τα έχουν μέσα τους τα 2 EM οπότε θες ένα έξτρα... εγώ θα έπαιρνα 2 και θα μέτραγα και κάτι τέταρτο) 10€ η μία κλέμα. = 20€ οι 2
3 x Αυτόματους ρελέδες με διακόπτη. Κάνα 20άρικο ο ένας? = 60€
Σύνολο περίπου στα 140€ με τις τιμές που έχουμε τώρα που μιλάμε.
Εγώ είχα το ίδιο δίλημμα για να ελέγξω και την κατανάλωση του Boiler του ηλιακού αλλά και το ανοιγόκλεισμα του και κατέληξα Sonoff POWR3 που και μετράει κατανάλωση αλλά επειδή είναι 20A switch μπορεί να κοντρολάρει το θερμοσίφωνο μόνος του απευθείας χωρίς αυτόματο ρελέ ενδιάμεσα.... το δικό μου θερμοσίφωνο καίει 4000Watt που είναι γύρω στα 17Α με 230V. Βέβαια εγώ το πάντρεμα τον sonoff με τα shelly και ότι άλλο έχω, το κάνω στο Home Assistant οπότε δεν με νοιάζει. Εσύ θα πρέπει να έχει 2 προγράμματα στο κινητό, της Shelly για τους 2 θερμοσίφωνες και της Sonoff για την κουζίνα που δεν λέει.There's no substitute for experience
CorollaClub
-
25-11-21, 19:03 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #40
Α Οκ, νόμιζα ότι μπορώ να ελέγξω 2 συσκευές από το 1 ΕΜ αλλα μπορώ να μετρήσω κατανάλωση σε 2 όμως να χειριστώ μόνο μια..
Είχα βάλει 2 ΕΜ στο καλάθι και 2 έξτρα clamps όντως μήπως ήθελα να μετρήσω κανα 4ο.
Θα το κάνω αλλιώς ομως μάλλον.. για να είναι όλα shelly.. θα πάρω 3 ΕΜ με τα clamps. 4η συσκευή δεν θέλω ούτως η άλλως να μετρήσω οποτε με τα 3 σετακια θα είμαι ΟΚ.
Και αν ποτε χρειαστεί παραπάνω παίρνω σκέτα clamps από Ελλάδα..
Οποτε για αυτά είμαι γύρω στο 100αρικο με τα μεταφορικά και ότι είναι τα υπόλοιπα μετα (ρελεδες , διακόπτες κλπ)
-
26-11-21, 12:19 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #41
Μια χαρά σε βρίσκω.
- - - Updated - - -
Παρέλαβα τις πρίζες σήμερα ... θα γίνει πάρτυ στο σπίτι.. θα βγάλω ότι έχω σε sonoff και coolseer και θα μπουν αυτές στη θέση τους για να έχω και κατανάλωση.
Τις είχα πάρει πριν μια βδομάδα από εδώ πριν το Black Friday που ήταν η καλύτερη τιμή που τις είχα βρει στην Ευρώπη, 18€ πήγε σύνολο η μια με μεταφορικά κλπ.
https://www.reichelt.com/gr/en/shell...ct=pol_1&nbc=1
αλλά τώρα τις έχει το ευρωπαϊκό κατάστημα στα 11€ τη μία (στο bundle με τις 2), που είναι φοβερή τιμή.
https://shop.shelly.cloud/shelly-plu...automation#153There's no substitute for experience
CorollaClub
-
26-11-21, 12:55 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #42
Αυτές κουμπώνουν κανονικά σε υπάρχουσα σούκο ε;
Εξέχουν πολύ; Αν/όταν μπορείς βάλε καμιά φωτό με το πως φαίνονται εγκατεστημένες..
Έλεγα μπας και χτυπήσω κι εγώ 2 τέτοιες γιατί καμιά φορά η μια κάμερα τρώει κάποια φρίκη και θέλει να κάνεις power cycle..
- - - Updated - - -
Μέχρι στιγμής είμαι στα €118 σύνολο με αυτά... Πρέπει να την κάνω σιγά - σιγά την παραγγελία γιατί με σένα που έχουμε μπλέξει, κάθε ώρα το ποσό αυξάνεται...
- - - Updated - - -
Και ένα τελευταίο πριν προχωρήσω στην παραγγελία, σχετικά με αυτό που έγραψες:
Για το απλό το ΕΜ βλέπω αυτό στο wiring diagram:
Σίγουρα κάνει λοιπόν; Το 0 που βλέπω εδώ αυτό σημαίνει; (είπαμε είμαι και ψιλοάσχετος με αυτά...)Από το 2014 VDSL περίμενα..
-
26-11-21, 12:55 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #43
Εξέχουν 3cm περίπου.
Εμένα δεν με νοιάζει το άναψε σβήσε αλλά η μέτρηση της κατανάλωσης στατιστικά σε κάποιες συσκευές, πχ ψυγείο, AC, ηλεκρικά καλοριφέρ και γενικά οτιδήποτε τρώει ρεύμα.
Μέχρι τώρα στο Home Assistant έχω με το 1 shelly EM που έχω, μέτρηση της γενικής κατανάλωσης και με το 2ο clamp που του έβαλα έχω μέτρηση τι καίει η ηλεκτρική κουζίνα.
Στο σπίτι πχ τώρα από τις 11 του μήνα που έχω βάλει το EM και το Home Assistant, έχω κάψει σύνολο 189.5KW και από αυτές αν δεις κάτω στο Screenshot, η ηλεκτρική κουζίνα έχει φάει σχεδόν 16KW. Μόλις βάλω και τις πρίζες θα έχω μεγαλύτερη ανάλυση οπότε εκεί θα υπάρξει οργάνωση στο σπίτι με σύστημα.
Η γυναίκα μου έχει ήδη μια κίτρινη γιατί άναψε 2 ημέρες σερί το θερμοσίφωνο ... στις 3 κίτρινες πέφτει κόκκινη.... δεν έχω αποφασίσει τις ποινές ακόμαThere's no substitute for experience
CorollaClub
-
26-11-21, 12:59 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #44
Με αυτή τη λογική η δικιά μου γυναίκα έπρεπε να είναι ήδη τσιμεντωμένη.. Το θερμοσίφωνο ανάβει κάθε μέρα και για πολλές ώρες..
Υ.Γ: Ρίξε μια ματιά και στο τελευταίο update με το διάγραμμα που έχω μια ερώτηση..Από το 2014 VDSL περίμενα..
-
26-11-21, 13:17 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #45
Αυτό που ξέρω από άλλα Shelly είναι ότι το Ο είναι έξοδος. Είναι αυτό που οδηγεί τη "συσκευή" που θα βάλεις μπροστά του ή το ρελέ. Δηλαδή όταν είναι ενεργό το Shelly, είναι κλειστό το εσωτερικό του ρελέ και κλείνει το κύκλωμα με το Ο. Αν από την εφαρμογή απενεργοποιήσεις το ρελέ του Shelly, τότε ανοίγει το κύκλωμα του Ο και δεν τροφοδοτείται η συνδεδεμένη συσκευή.
Θα επιμείνω ότι δεν είναι διακόπτης. Αν δείτε άλλα Shelly, π.χ. το 1 ή το 2.5 έχουν ξεχωριστή επαφή SW, όπου συνδέεται ο διακόπτης. Αν θες δηλαδή να λειτουργεί αμφίδρομα το Shelly και ο συνδεδεμένος διακόπτης, δηλαδή να χειρίζεσαι τη συνδεδεμένη συσκευή και από το Shelly και από ένα συνδεδεμένο διακόπτη και να φαίνεται το status στο Shelly όταν το λειτουργείς από το διακόπτη, αυτό δε γίνεται με το ΕΜ.
Κοινώς αν συνδέσεις ένα θερμοσίφωνα έχοντας μια ασφάλεια ανάμεσα στο Shelly και στο θερμοσίφωνα όπως στο σχήμα που παρέθεσες, αν κάποιος "κατεβάσει" την ασφάλεια δε θα λειτουργεί το Shelly
Να σημειώσω ότι δεν είμαι ηλεκτρολόγος, έχω μεν κάποιες γνώσεις λόγω αντικειμένου εργασίας, απλά έχω εγκαταστήσει πάνω από 30 Shelly σπίτι μου και έχω καταλάβει αρκετά τη λογική τους.
Bookmarks