Δεν θα κρατησει πολυ αυτο το "κολπο" με το μετρητη να γυριζει αναποδα.
Ερχονται νεοι μετρητες για ολους,
https://www.reporter.gr/Eidhseis/Epi...s-para-ta-pyra
Εμφάνιση 3.211-3.225 από 6140
-
01-10-23, 12:31 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3211
-
01-10-23, 12:35 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3212There's no substitute for experience
CorollaClub
-
01-10-23, 12:46 Re: Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3213
-
01-10-23, 13:04 Απάντηση: Re: Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3214
Αυτο ειναι ευρωπαικη οδηγια. Φτηνη υπογειοποιηση. Παντως αν ηταν να χορτασουν χρημα θα γινοταν γρηγορα δεν νομιζεις? Ασε που το ποτε αποφασιστηκε παει πισω πολλα χρονια
Ε οχι, ειπαμε. Αν και οι παλιοι ηλεκτρομηχανικοι πηγαιναν 30-40 χρονια και δεν παθαιναν τιποτε. Τωρα εδω με το ζορι θα πιασουν τα 15 χρονια.
Ειτε η μπαταρια, ειτε το display... κατι θα τα παιξει.
Παντως υπαρχει σοβαρο ενδιαφερον να αλλάξει ο τροπος παροχης του φτηνου τιμολογιου μας και τα φωτοβολταικα κανουν τη διαφορα.
Αυτο σημαινει σημαντικη τροποποιηση του νυχτερινου τιμολογιου, το οποιο δεν ανταποκρινεται πλεον στις αναγκες της παραγωγης.
Αυτο προυποθετει εξυπνους μετρητες παντού.
Παντως αν κανεις τη διαιρεση 1,1δις/7.5 μυρια μετρητες βγαινει 146,6 ευρω ο μετρητης (χωρις εκπτωσεις). Και σιγουρα δεν ειναι μονο η πωληση του αλλα και η υποστηριξη και πιθανοτατα και το μετρητικο συστημα απο πίσω. Ισως και το gprs. Για καποια χρονια.
-
01-10-23, 20:39 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3215There's no substitute for experience
CorollaClub
-
03-10-23, 00:05 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3216
Λοιπόν παρέλαβα σήμερα αυτό
https://vi.aliexpress.com/item/10050...yAdapt=glo2vnm
κυρίως για έλεγχο overvoltage, undervoltage κλπ αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα από όλα αυτά. Όπως το φαντάστηκα δεν έχω καμία ρύθμιση μόλις το έκανα pair στο Home Assistant πλυν να το ανοιγοκλείνω σαν ρελε.
Το Tuya Life App θέλει το δικό του gateway για να το δει. Τώρα ακόμα και να πάρω έτσι για να έχω ένα Tuya Gateway για να ρυθμίσω αυτό που πήρα τώρα, μόλις μετά το κάνω reset για να γίνει pair στο ΗΑ θα χαθούν οι ρυθμίσεις. Ίσως αν κράταγα και το Tuya Zigbee Gateway και το είχα με LocalTuya? Δεν ξέρω, πάει στο ράφι το συγκεκριμένο από ότι φαίνεται.
Δεν μπορώ να το βάλω επάνω γιατί δεν έχω καν ρύθμιση στο τι θα κάνει σε διακοπή ρεύματος, αν θα είναι on ή off δηλαδή.
- - - Updated - - -
Μάλιστα... μέσα στο zigbee info της συσκευής έχει 500 πράγματα που θεωρητικά μπορώ να κάνω write που σημαίνει πως μπορώ να βάλω έτσι τα όρια.... θα παίξω αύριο με αυτό ..
Αλήθεια τι όρια θέλουμε για low voltage και high voltage? 200-250??? συνήθως σπίτι είμαι από 232-237There's no substitute for experience
CorollaClub
-
03-10-23, 14:28 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3217
Όρια για να κάνει τι;
Πχ για να στείλει ειδοποίηση, μπορείς να βάλεις συντηρητικά <210 και >245.
Για να κόψει το ρεύμα, θα πρέπει να διευρύνεις τα όρια και να σκεφτείς και χρόνους απόκρισης και επαναφοράς.
Βλέπω στη φωτογραφία ότι έχει ρύθμιση extreme overvoltage, άρα λογικά μπορείς να ρυθμίσεις παραπάνω από μία βαθμίδες, και αντίστοιχα χρόνους.
-
03-10-23, 14:45 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3218
Έκανα το update από την 9.0 στην 9.3 και δεν μπορεί να μου φορτώσει πλέον το διάγραμμα των power > 24h. Κολλάει εντελώς για την ακρίβεια, πρέπει να κάνω reload τη σελίδα.
Κανένα πρόβλημα με τις θερμοκρασίες (βέβαια έχουν πιο αραιή δειγματοληψία…).
Θα δουλέψει αν επιλέξω στο docker (DSM Container Manager) προηγούμενη version ή θα σπάσει τίποτα;
-
05-10-23, 09:13 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3219
2023.10 is out: https://www.home-assistant.io/blog/2...elease-202310/
-
05-10-23, 13:14 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3220
Ναι και είχα μεγάλη επιτυχία... μου τσάκισε το zooz 800 z-wave που πήρα ...
https://community.home-assistant.io/...wave-js/619581
Το update ανατίναξε το Z-Wave-JS .... και μου έβγαλε μήνυμα πως πρέπει να αναβαθμίσω το firmware του ZOOZ.. οκ λέω πάμε, και στο 5% σταμάτησε.. αποτέλεσμα brikare το zooz..
Παιδεύομαι από το πρωί να το σώσω αλλά δεν... ότι και να λέει η Silicon Labs δεν μου γίνεται είτε σε Windows είτε σε Linux οπότε θα τους το στείλω πακέτο για να το φτιάξουν...There's no substitute for experience
CorollaClub
-
05-10-23, 13:27 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3221
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
-
05-10-23, 13:35 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3222
Αν δεν έχεις z-wave, μια χαρά είναι το update.
- - - Updated - - -
Όλο το HA είναι o Frenck οποίος έχει πάει διακοπές τον Σεπτέμβρη.... και εξού τα αποτελέσματα....
2023.9: New climate entity dialogs, lots of tile features, and template sensors from the UI!
September 6, 2023 Bram Kragten Core Release-Notes Comments
Home Assistant Core 2023.9! ������
Frenck is enjoying a well earned holiday, so I’m taking care of the release this month.
- - - Updated - - -
Το είχα κάνει 2 φορές ήδη update από το ΗΑ... βασικά αν δεις τι πρέπει να εγκαταστήσεις για να το κάνεις από το PC θα κλάψεις... ολόκληρο τέρας πρόγραμμα θέλει (Simplicity Studio) με κάνα giga βιβλιοθήκες κλπ....
Βασικά από το ΗΑ κάνω update μόνο πράγματα που δεν έχουν δικό τους άλλο περιβάλλον, τα Shelly τα κάνω από το Shelly App. Tα Unifi από το UI App ...There's no substitute for experience
CorollaClub
-
06-10-23, 09:39 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3223
Χμμμ… Με κάτι τέτοιες βλακείες αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο τελικά, τόσος χρόνος σε troubleshooting και μένεις και στα κρύα του λουτρού…
Επίσης δεν βλέπω να έχει μπει η υποστήριξη στο Shelly Pro EM…
Σκέφτομαι να κάνω downgrade όπως γράφω και παραπάνω. Μάλλον θα το φάω και θα βάλω την 2023.0 και restore από το backup…
-
06-10-23, 09:47 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3224
O Bieniu λέει πως θα έμπαινε στην 2023.10.0 γιατί το έφτιαξε.... δεν μπήκε τελικά?
https://github.com/home-assistant/core/issues/99731
Όπως και να έχει θα μπει μην αγχώνεσαι.There's no substitute for experience
CorollaClub
-
06-10-23, 09:58 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3225
Δεν το είδα στα release notes… Και δεν μου το εμφανίζει στο container manager του DSM σαν update για να το βάλω να παίξω.
Bookmarks