Σελ. 365 από 417 ΠρώτηΠρώτη ... 345355360363364365366367370375385 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 5.461-5.475 από 6245
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Αν το zigbee ειναι το wireless communication protocol και το matter είναι ένα interoperability standard, τότε
    1) Πάνω σε ποιο wireless communication protocol θα γινεται η επικοινωνία
    2) Γιατί πχ δεν γινεται το matter πάνω από zigbee να τελειώνουμε;
    Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
    Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Cosmote
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από chat1978 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν το zigbee ειναι το wireless communication protocol και το matter είναι ένα interoperability standard, τότε
    Ρώτα τις μαμάδες του

https://en.wikipedia.org/wiki/Matter_(standard)
    https://en.wikipedia.org/wiki/Thread_(network_protocol)

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    300/30,1g/1g,600/120,450/
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Θεωρητικά οι κατασκευαστές πρέπει να βγάλουν update για υποστήριξη matter στις παλιές συσκευές, φουντουνια, δεν πρόκειται να το κάνει κανείς.

Από εκεί και πέρα ηρθε η ώρα νομίζω να βάλεις Home Assistant να τελειώσει η ταλαιπωρία σου μες τα 7 διαφορετικά πράγματα που έχεις πάρει. Από ότι κατάλαβα έχεις κάνει μανι μανι 3 διαφορετικά zigbee ανοιχτά απο 3 διαφορετικούς κατασκευαστές.

Πρέπει να στήσεις ένα HA κάπου με ένα μοναδικό gateway και τα παντα να μπουν επανω του.
    Όταν λέω gateway στη ΗΑ εννοώ ένα που θα το δει το ΗΑ εγγενές με ZHA ή Z2M. Εγώ προτιμώ το ZHA.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Cosmote
    Υπόψη, δεν γίνονται update όλες οι συσκευές αν δεν είναι συνδεδεμένες σε coordinator/bridge της μαμάς τους. Αυτό μπορείς να το ψάξεις.

Το να υποστηρίξουν οι διάφοροι το Matter χλωμό το βλέπω και εγώ, άντε να το δούμε σε μελλοντικά μοντέλα.

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από John82 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Υπόψη, δεν γίνονται update όλες οι συσκευές αν δεν είναι συνδεδεμένες σε coordinator/bridge της μαμάς τους. Αυτό μπορείς να το ψάξεις.

Το να υποστηρίξουν οι διάφοροι το Matter χλωμό το βλέπω και εγώ, άντε να το δούμε σε μελλοντικά μοντέλα.
    Καλα ναι, έχω ενα linkind zigbee keypad για το συναγερμό στην είσοδο του σπιτιού που παίζει λαμπάδα με ενα blueprint που βρήκα και ενω είδα σε φόρουμ πως υπάρχει update, δεν μπορώ να βρω το firmware σαν αρχειο να το περάσω. Δεν με καίει γιατί λειτουργεί κανονικά.
    There's no substitute for experience
    CorollaClub

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό

Matter differs from protocols like Zigbee or Z-Wave and theoretically can function on any IPv6-enabled network. Presently, official support is limited to Wi-Fi, Ethernet, and the wireless mesh network Thread
    Δηλαδή θα παίξει σε thread αν δεν παίζει από μόνο τους σε ethernet ή wifi?

Δηλαδή το bridge της IKEA με 60 ευρώ τι έχει μέσα που ειναι και τεράστιο;
    Κάποιο thread model και ;;; Λογισμικό για να μιλάει με τις υπόλοιπες συσκευές στο lan μου; Αν θα πάρεις το νέο chromecast που έχει επίσης matter? Θα το δει πχ η IKEA?
    Γιατί αν ειναι για future compatibility να πάρω το GC και να έχω δύο συσκευές σε μία και να γλυτώσω το αρκετά τσουχτερό 60ρι της ΙΚΕΑ. Και όχι τιποτα άλλο, οι λάμπες της δεν έχουν configuration για το τι να κάνει σε power on που θεωρώ ίσως το πιο σημαντικό.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BlueChris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θεωρητικά οι κατασκευαστές πρέπει να βγάλουν update για υποστήριξη matter στις παλιές συσκευές, φουντουνια, δεν πρόκειται να το κάνει κανείς.

Από εκεί και πέρα ηρθε η ώρα νομίζω να βάλεις Home Assistant να τελειώσει η ταλαιπωρία σου μες τα 7 διαφορετικά πράγματα που έχεις πάρει. Από ότι κατάλαβα έχεις κάνει μανι μανι 3 διαφορετικά zigbee ανοιχτά απο 3 διαφορετικούς κατασκευαστές.

Πρέπει να στήσεις ένα HA κάπου με ένα μοναδικό gateway και τα παντα να μπουν επανω του.
    Όταν λέω gateway στη ΗΑ εννοώ ένα που θα το δει το ΗΑ εγγενές με ZHA ή Z2M. Εγώ προτιμώ το ZHA.
    Καλά το κατάλαβες αλλά δεν έχω οποιασδήποτε μορφής μινι server να κάθεται και δεν ξέρω αν θέλω να πάρω ακόμα. ΑΠλά θέλω future compatibility.

Άλλη μλκ αυτή. Δηλαδή θα πρέπει να κρατήσω το IKEA matter bridge αν θέλω να παίζω με IKEA συσκευές μόνο και μόνο για το software update?
    Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
    Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.

Περιοχή
    δυο κλικ πιο κατω
    Downloads
    38
    Uploads
    0
    Άρθρα
    24
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    9500 εως 6500 /650
    ISP
    βρωμονταφον
    Router
    της hol
    SNR / Attn
    9.5(dB) / 29(dB)
    Path Level
    Interleaved
    το software update , αμα δουλευει κατι σωστα , δεν ειναι και πολυ απαραιτητο .
    αντεχεις να αμφιβαλεις για ολα οσα εχεις διδαχτει ;εξαιρετικη η μετριοτης !
    Cancel my subscription to the Resurrection. Send my credentials to the House of Detention
    ο φασισμος ειναι ο νομος των δουλων
    AV tip:να ακολουθεις αυτο που ψαχνεις , οχι αυτο που σε βρισκει .
    αν δεν υπαρχει δικαιοσυνη δεν υπαρχει νομιμοτητα

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Καλά το κατάλαβες αλλά δεν έχω οποιασδήποτε μορφής μινι server να κάθεται και δεν ξέρω αν θέλω να πάρω ακόμα. ΑΠλά θέλω future compatibility.
    Από ότι είδα παίζοντας με ένα VM θέλει και το zigbee bridge πάνως στο ίδιο το hardware τους για να παίξουν κάποια πράγματα καλά.
    Αν θέλω να πάρω κάτι φθηνό μαζί με τα όποια bridges χρειάζομαι, τι προτείνεται; Δηλαδή κάτι με zigbee, thread και υποστήριξη matter. Να τα έχει όλα να τελειώνουμε.
    Προτάσεις για 3 κατευθύνσεις που έχω υπόψη
    1) Dedicated HA που δεν θα τρέχει οτιδήποτε άλλο. Έχει κάτι συσκευές στο ίδιο το website τους πάνω σε PI
    2) Non dedicated και θα τρέξω το HA ή κάθε άλλο μέσω container και θα μπορώ να τρέξω και πιθανά άλλα container
    3) Αν και όχι server, αλλά κάποια συσκευή τύπου chromecast που έχει όπως λέει matter.

Νομίζω το πιο σωστό είναι το 2). Πιστεύω όμως ότι οι συσκευές που αναφέρονται στο 1) για HA μπορούν να γίνουν Νο2 φάση.

- - - Updated - - -

Είδα αυτό το βίντεο για λάμπες και μου φάνηκε καλή ανάλυση.
    Spoiler:

Επιστρέφω ότι πήρα από Antela και TUYA

Το μόνο ερώτημα μου ειναι αν θα κρατήσω τα Smart TRV της SONOFF μαζί με το bridge της.

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Από ότι είδα παίζοντας με ένα VM θέλει και το zigbee bridge πάνως στο ίδιο το hardware τους για να παίξουν κάποια πράγματα καλά.
    Αν θέλω να πάρω κάτι φθηνό μαζί με τα όποια bridges χρειάζομαι, τι προτείνεται; Δηλαδή κάτι με zigbee, thread και υποστήριξη matter. Να τα έχει όλα να τελειώνουμε.
    Προτάσεις για 3 κατευθύνσεις που έχω υπόψη
    1) Dedicated HA που δεν θα τρέχει οτιδήποτε άλλο. Έχει κάτι συσκευές στο ίδιο το website τους πάνω σε PI
    2) Non dedicated και θα τρέξω το HA ή κάθε άλλο μέσω container και θα μπορώ να τρέξω και πιθανά άλλα container
    3) Αν και όχι server, αλλά κάποια συσκευή τύπου chromecast που έχει όπως λέει matter.

Νομίζω το πιο σωστό είναι το 2). Πιστεύω όμως ότι οι συσκευές που αναφέρονται στο 1) για HA μπορούν να γίνουν Νο2 φάση.

- - - Updated - - -

Είδα αυτό το βίντεο για λάμπες και μου φάνηκε καλή ανάλυση.
    Spoiler:

Επιστρέφω ότι πήρα από Antela και TUYA

Το μόνο ερώτημα μου ειναι αν θα κρατήσω τα Smart TRV της SONOFF μαζί με το bridge της.
    Δεν έχω χρόνο τώρα αλλά όλα αυτά που θες να επιστρεψεις, γιατί τα πήρες? Δεν τα χρειάζεσαι? Αν βάλεις ΗΑ όπως λες είτε εγγενές στο ΗΑ με το addon της sonoff είτε απευθείας με ZHA οι συσκευές όλες μας όλες θα μπουν επανω.

Καταρχήν βάλε εδώ όλες τις συσκευές που έχεις ακριβώς τα μοντέλα να δούμε αν όντως όλες είναι συμβατές με HA και πιο τρόπο ή addon μπαίνουν.

Να κάνω και άλλη μία ερώτηση, έχεις Alexa ή Google home? Αν όλα τα υπάρχοντα gateway με τις συσκευές σου τα υποστηρίζουν, μπορείς να τις ελέγξεις όλες από εκεί.
    CorollaClub

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Cosmote
    Άλλη μλκ αυτή. Δηλαδή θα πρέπει να κρατήσω το IKEA matter bridge αν θέλω να παίζω με IKEA συσκευές μόνο και μόνο για το software update?
    Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλλον όχι, εδώ βλέπω κάποια IKEA: https://github.com/Koenkk/zigbee-OTA/releases

Το αν δουλεύει κάτι σωστά ή όχι είναι λαχείο οπότε καλό είναι να έχεις τη δυνατότητα.

Γενικά, ψάξε specs και διάβασε user manuals για να καταλάβεις πως παίζει και ό,τι άλλο μπορείς (π.χ. forums), ΠΡΙΝ αγοράσεις ή ψάξε για δοκιμασμένες λύσεις από άλλους για αυτά που θες να κάνεις...

Το μέλλον είναι μάλλον Matter, για το Thread: https://www.threadgroup.org/Certified-Products

Θεωρητικά όλες οι συσκευές που υποστηρίζουν Matter θα μπορεί να δει η μία την άλλη και θα σταματήσουν τα βάσανα.

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλλον όχι, εδώ βλέπω κάποια IKEA: https://github.com/Koenkk/zigbee-OTA/releases

Το αν δουλεύει κάτι σωστά ή όχι είναι λαχείο οπότε καλό είναι να έχεις τη δυνατότητα.

Γενικά, ψάξε specs και διάβασε user manuals για να καταλάβεις πως παίζει και ό,τι άλλο μπορείς (π.χ. forums), ΠΡΙΝ αγοράσεις ή ψάξε για δοκιμασμένες λύσεις από άλλους για αυτά που θες να κάνεις...

Το μέλλον είναι μάλλον Matter, για το Thread: https://www.threadgroup.org/Certified-Products

Θεωρητικά όλες οι συσκευές που υποστηρίζουν Matter θα μπορεί να δει η μία την άλλη και θα σταματήσουν τα βάσανα.
    5 χρόνια δεν μου έχει χαλάσει τίποτα zigbee, θα πάω να τις πετάξω να γυρίσω σε matter συσκευές? Άσε που οι μισές δεν υπάρχουν καν. Βρες μου matter keypad φτηνο ή απλους διακοπτες 2πλους με 2032 μπαταρια που έχω 6 πχ μέσα στο σπίτι και κάνουν διάφορα μέσο zigbee στο ΗΑ.
    Θέλει πολλά χρόνια το matter να ωριμάσει και να πέσουν και οι τιμές φυσικά.
    CorollaClub

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Cosmote
    Δες https://www.home-assistant.io/yellow/ και https://www.home-assistant.io/green/ αλλά το yellow είναι στην κατεύθυνση που θες...

Τι εννοείς φθηνό; Budget? Φθηνό που να τα κάνει όλα δεν νομίζω να υπάρχει... Όπως δεν πιστεύω ότι υπάρχει το "να τελειώνουμε". Πάντα κάτι θα θέλει πολύ ενασχόληση για να παίξει...

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BlueChris Εμφάνιση μηνυμάτων
    5 χρόνια δεν μου έχει χαλάσει τίποτα zigbee, θα πάω να τις πετάξω να γυρίσω σε matter συσκευές? Άσε που οι μισές δεν υπάρχουν καν. Βρες μου matter keypad φτηνο ή απλους διακοπτες 2πλους με 2032 μπαταρια που έχω 6 πχ μέσα στο σπίτι και κάνουν διάφορα μέσο zigbee στο ΗΑ.
    Θέλει πολλά χρόνια το matter να ωριμάσει και να πέσουν και οι τιμές φυσικά.
    Εννοείται πως όχι, συμφωνώ. Αυτά μόνο σταδιακά εκτός και αν έχει κανείς λεφτά για πέταμα...

Περιοχή
    Espoo, FI
    Downloads
    41
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Elisa
    Router
    Unifi Gateway Max
    Όπως δεν πιστεύω ότι υπάρχει το "να τελειώνουμε". Πάντα κάτι θα θέλει πολύ ενασχόληση για να παίξει...
    Να τελειώνουμε;;; Είμαστε ακόμα στην αρχή, θέλει πολλά χρόνια ακόμα για να πούμε ότι "τελειώσαμε" με θέματα συμβατότητας, διασυνδεσιμότητας, κλπ. Και πάλι δεν θα τελειώσουμε ποτέ, καθώς μέχρι να φτάσουμε σε ένα ώριμο επίπεδο η τεχνολογία έχει ήδη εξελιχθεί και υπάρχει κάτι πιο νέο (και αστραφτερό, και ποθητό, και δεν-μπορώ-να-ζήσω-σε-αυτόν-τον-κόσμο-χωρίς-αυτό-το-καταπληκτικό-feature), οπότε φτου κι απ'την αρχή...
    Ανυπόγραφος

Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    330/295
    ISP
    INALAN
    Router
    ZTE ZXHN F670L
    Εγώ απλά για "εμπειρία" και "εξάσκηση" στο Home Assistant το εγκατέστησα ως εξής¨

1. Το HAOS σε VM του λαπτοπ μου (πολύ εύκολο σε εγκατάσταση και εξαιρετικά γρήγορο σε απόκριση)
    2. Σε 3 διαφορετικά TVbox με S922, S905X3 και S905X4 (όλα Amlogic). Αρκετά δυσκολότερο σε εγκατάσταση το Home Assistant Supervised και επίσης κάπως πιο αργό σε απόκριση.

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από athkal Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγώ απλά για "εμπειρία" και "εξάσκηση" στο Home Assistant το εγκατέστησα ως εξής¨

1. Το HAOS σε VM του λαπτοπ μου (πολύ εύκολο σε εγκατάσταση και εξαιρετικά γρήγορο σε απόκριση)
    2. Σε 3 διαφορετικά TVbox με S922, S905X3 και S905X4 (όλα Amlogic). Αρκετά δυσκολότερο σε εγκατάσταση το Home Assistant Supervised και επίσης κάπως πιο αργό σε απόκριση.
    Και εγώ έτσι το έστησαν στο λάπτοπ της δουλειάς να δω τί γίνεται. Δεν δούλεψε με τίποτα το HACS. Επίσης αν έχεις εξωτερικά zigbee bridges, πολλά πράγματα δεν γίνονται γιατί υποθέτουν το bridge και computer συνδεδεμένα. Και δεν έχω σκοπό να αγοράσω και άλλο bridge για το laptop.

Σελ. 365 από 417 ΠρώτηΠρώτη ... 345355360363364365366367370375385 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία