Εμφάνιση 6.031-6.045 από 6134
-
17-04-25, 09:17 Απάντηση: Re: Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6031There's no substitute for experience
CorollaClub
-
17-04-25, 11:07 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6032
Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε pihole και έχετε το integration για ΗΑ, αν κάνετε upgrade σε pihole 6 το integration δεν παίζει γιατί άλλαξε το API.
Μπορείτε όμως μέσω HACS να εγκαταστήσετε το ha-pi-hole v6 το οποίο είναι fork του παλιού με τις απαραίτητες διορθώσεις για τη συμβατότητα με την v6 του pihole.Από το 2014 VDSL περίμενα..
Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;
-
17-04-25, 11:35 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6033There's no substitute for experience
CorollaClub
-
17-04-25, 11:44 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6034
-
17-04-25, 11:50 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6035
Μπορεί, αλλά το έχω εδώ και κάμποσα χρόνια και βαριέμαι να στήνω άλλο και να ρυθμίζω και από την αρχή όλα αυτά που έχω στο pi-hole (το έχω και σαν local DNS)
Παρεμπιπτόντως, μιας και είναι και λίγο χαλαρή η μέρα σήμερα, έκανα και ένα pull request με την Ελληνική μετάφραση του integration..Από το 2014 VDSL περίμενα..
-
17-04-25, 11:54 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6036
Όταν η κατανάλωση των συσκευών που ανάβουν είναι κάτω από 20w. Δεν σημαίνει ότι καις 20w συνέχεια πάντως αν το έχει κανείς απορία.
Δεν το συνιστω να βάλει κάποιος παλιά, θεωρώ ότι φτάνει κοντά στη διάρκεια ζωής τους. Βασικά 2 πήρα για τις 2 κρεβατοκάμαρες που είναι και αλε ρετουρ, τα άλλα δεν τα αλλάζω.
Τα καινούργια Plus 1L & 2L έχουν νέο Bypass μπλε μαζί.There's no substitute for experience
CorollaClub
-
17-04-25, 12:19 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6037
-
17-04-25, 12:38 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6038
-
17-04-25, 15:09 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6039
-
17-04-25, 15:39 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6040
Μια ερώτηση...:
Βρήκα αυτό το κολοκύθι που βάζεις στο υπάρχον ντουί και κάνει τη λάμπα smart
Στις κρεββατοκάμαρες τα φώτα είναι με αλε ρετουρ διακόπτη, αν και νομίζω ότι δεν έχει σχέση με το αν είναι η όχι αλε ρετούρ αυτό που θα ρωτήσω.
Αν - λέω εγώ τώρα - έχει ρύθμιση μετα από κόψιμο ρεύματος να γυρνάει σε ΟΝ πάντα, θεωρητικά δεν θα δουλέψει αυτό για να κλείνω το φως;
Τι εννοώ:
- Είναι ξεχασμένο ανοιχτό το φως στο παιδικό.
- Χρησιμοποιώ αυτό και σβήνω τη λάμπα.
- Πιο μετά οταν θα μπει κάποιος μέσα θα πατήσει το διακόπτη να ανοίξει το φως. Επειδή όμως εγώ θα έχω σβήσει από αυτό τη λάμπα, ΔΕΝ θα ανάψει το φως, αλλά στην ουσία θα κοπεί το ρεύμα στο φωτιστικό.
- Θα ξαναδοκιμάσει σίγουρα και 2η φορά το παιδί που θα μπει μέσα το διακόπτη.
- Ασχετα με το αν έχω κλείσει εγώ με αυτό το μαραφέτι τη λάμπα, όταν θα πατήσει για δεύτερη φορά αυτός που μπαίνει μέσα το διακόπτη, τώρα θα στείλει ρεύμα στο φωτιστικό.
- Επειδή έχω ρυθμίσει το μαραφέτι να είναι ΟΝ όταν επανέλθει μετά από κόψιμο ρεύματος, θεωρητικά θα ανάψει κανονικά η λάμπα.
Υ.Γ.:Spoiler:
Για πείτε; Βλακείες λέω;Από το 2014 VDSL περίμενα..
-
17-04-25, 17:34 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6041There's no substitute for experience
CorollaClub
-
17-04-25, 18:00 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6042
-
17-04-25, 19:50 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6043
Πέρα από το ότι ναι, δε χρειάζεται να πάρω άλλη λάμπα, γιατί η συγκεκριμένη που έχω εκεί είναι σχεδόν 2000 lumens και ψιλοτερας
, το έγραψα και στο spoiler ότι προφανώς μπορώ να κάνω το ίδιο και με smart λάμπα.
Το βασικό μου ερώτημα είναι αν ο συλλογισμός μου στις υποθέσεις που κάνω πάνω είναι σωστός
Επιπλέον ακόμη και αν ήταν νορμαλ η λάμπα που έχω, έχουν οι λάμπες επιλογή για ΟΝ μετά από κόψιμο ρεύματος;
Δεν έχω λάμπες smart καθόλου, οπότε δεν ξερω
-
17-04-25, 20:02 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6044There's no substitute for experience
CorollaClub
-
18-04-25, 07:04 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6045
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
Οι Philips Hue και οι Innr που έχω (όλες είναι ZigBee) έχουν αντίστοιχες επιλογές για τη συμπεριφορά τους σε επαναφορά του ρεύματος. Επίσης κάποιες Wiz (WiFi) που έχει η αδερφή μου, αν κατάλαβα καλά έχουν κι αυτές.
Στο σπίτι εδώ για αντίστοιχο σενάριο (ξεχασμένο φως σε δωμάτια) έχω τοποθετήσει Shelly μέσα στο διακόπτη. Δεν έχω αλέ-ρετούρ όμως.
Στις λάμπες θα με ενοχλούσε, είτε για πρακτικούς λόγους, είτε για αισθητικούς.
Bookmarks