Σελ. 413 από 418 ΠρώτηΠρώτη ... 393403408411412413414415 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 6.181-6.195 από 6262
    Περιοχή
    δυο κλικ πιο κατω
    Downloads
    38
    Uploads
    0
    Άρθρα
    24
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    9500 εως 6500 /650
    ISP
    βρωμονταφον
    Router
    της hol
    SNR / Attn
    9.5(dB) / 29(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από minas Εμφάνιση μηνυμάτων
    ναι, κάπως έτσι ξεκινάει
    αντεχεις να αμφιβαλεις για ολα οσα εχεις διδαχτει ;εξαιρετικη η μετριοτης !
    Cancel my subscription to the Resurrection. Send my credentials to the House of Detention
    ο φασισμος ειναι ο νομος των δουλων
    AV tip:να ακολουθεις αυτο που ψαχνεις , οχι αυτο που σε βρισκει .
    αν δεν υπαρχει δικαιοσυνη δεν υπαρχει νομιμοτητα

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    307200/30720
    ISP
    Vodafone
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από minas Εμφάνιση μηνυμάτων
    ναι, κάπως έτσι ξεκινάει
    είμαι σίγουρος..

Περιοχή
    Πετρούπολη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500/250
    ISP
    NOVA
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dimitris17 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν χωράει τίποτα ο πίνακας εκτός κι αν γίνει κοπτοραπτική με έναν ηλεκτρολόγο, αλλα ανεβαίνει το κόστος
    Συνημμένο Αρχείο 264570
    Εχεις μια κενη θεση πανω δεξια και μια κενη κατω αριστερα .

Πανω αστην για μελλοντικα .

Κατω , μπορεις :
    1) Nα τα μεταφερεις πιο αριστερα ολα .
    2) Να αλλαξεις τις 2 ασφαλειες ( θερμοσιφωνα + κουζινα ) με τις Hager MLN525A και MLN525A που ειναι μια θεση το καθενα ( εχουν 9 € η καθεμια ) και κερδιζεις 2 θεσεις .
    3) να βαλεις slim λαμπακια ( πχ Abb E229G-C με 3 € ) για να κερδισεις αλλη μια θεση .

Οποτε συνολικα θα εχεις 4 θεσεις κενες . Αν δεν νιωθεις ανετα με τα τις αλλαγες , φωναζεις ηλεκτρολογο.

Για μενα ασε προσωρινα τα PLUG . Παρε ενα SHELLY EM με 2 clamp . το ενα θα μετραει την συνολικη καταναλωση του σπιτιου και το αλλο clamp το A/C .

Ειναι σημαντικο να εχεις εικονα τι γινεται συνολικα .
    The gr81 .

Περιοχή
    Γλυκά Νερά
    Downloads
    18
    Uploads
    1
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    100M/10M
    ISP
    Cosmote
    Router
    RB4011iGS+hAP AC+cAP AC
    Path Level
    Fastpath
    Έχω φτιάξει ένα Android app, έναν viewer για το Frigate, το οποίο είναι network-aware. Δηλαδή μπορείς να του πεις να συνδέεται στο εσωτερικό IP όταν είσαι στο home WiFi και να περνάει στο external (Cloudflare, NAT ή όποια άλλη υλοποίηση χρησιμοποιείς) όταν είσαι εκτός. (Εμπνευση απο το home assistant companion app ). Επίσης υπάρχει επιλογή να κρατάει την οθόνη ανοιχτή.

Όποιος θέλει να το δοκιμάσει, το APK είναι εδώ: https://github.com/sfortis/frigate-viewer

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    300/30,1g/1g,600/120,450/
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nEC Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχω φτιάξει ένα Android app, έναν viewer για το Frigate, το οποίο είναι network-aware. Δηλαδή μπορείς να του πεις να συνδέεται στο εσωτερικό IP όταν είσαι στο home WiFi και να περνάει στο external (Cloudflare, NAT ή όποια άλλη υλοποίηση χρησιμοποιείς) όταν είσαι εκτός. (Εμπνευση απο το home assistant companion app ). Επίσης υπάρχει επιλογή να κρατάει την οθόνη ανοιχτή.

Όποιος θέλει να το δοκιμάσει, το APK είναι εδώ: https://github.com/sfortis/frigate-viewer
    Μπράβο !!!!, δεν έχω αυτή τη στιγμή frigate αλλά μπράβο πάλι.
    There's no substitute for experience
    CorollaClub

Περιοχή
    Γλυκά Νερά
    Downloads
    18
    Uploads
    1
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    100M/10M
    ISP
    Cosmote
    Router
    RB4011iGS+hAP AC+cAP AC
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BlueChris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μπράβο !!!!, δεν έχω αυτή τη στιγμή frigate αλλά μπράβο πάλι.
    Ευχαριστω. Το πρώτο μου android app ειναι και το claude code σωτηρας! Θελει λιγο polishing ακομα βεβαια, αλλα σε καλο δρομο ειναι.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Screenshot_Frigate Viewer_main (Small).png 
Εμφανίσεις:  26 
Μέγεθος:  155,4 KB 
ID: 264600Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Screenshot_Frigate Viewer_settings (Small).png 
Εμφανίσεις:  25 
Μέγεθος:  67,6 KB 
ID: 264601

Περιοχή
    Ίλιον
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ADSL 8/1 & FTTH 500/250
    ISP
    Wind ADSL & Nova FTTH
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΟΝ
    Router
    Zyxel-Nokia > SFOS bridge

Σ' ωραίος!! Ούτε εγώ χρησιμοποιώ frigate, αλλά μόλις μου έδωσες μια αφορμή να το βάλω στα μελλοντικά πλάνα..
    Από το 2014 VDSL περίμενα..
    Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
    Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;

Περιοχή
    Espoo, FI
    Downloads
    41
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Elisa
    Router
    Unifi Gateway Max
    Μπράβο nEC!
    Ανυπόγραφος

Περιοχή
    Ίλιον
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ADSL 8/1 & FTTH 500/250
    ISP
    Wind ADSL & Nova FTTH
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΟΝ
    Router
    Ρε παιδιά μιας και χάρη στη δουλειά του φίλου @nEC, ήρθε στο προσκήνιο το frigate:
    Πραγματικά σκέφτομαι να πάω σε frigate λόγω του ότι το integration για τις Tapo που έχω πραγματικά αργεί πάρα πολύ να συγχρονίσει τις εγγραφές. Δεν είναι εντελως dealbraker, γιατί ΟΚ, μένει λίγο πίσω, αλλά στην τελική αν θέλω ντε και καλά να δω κάτι που δεν το έχει συγχρονίσει με το ΗΑ, έχω πάντα τη δυνατότητα να το δω απευθείας από την κάμερα.
    Δεν ξέρω γιατί το sync είναι τόσο αργό αλλά φαντάζομαι ότι αν γίνεται να επιταχυνθεί κάποια στιγμή, θα το κάνει το παλικάρι που το έχει φτιάξει..
    Τεσπα, αρκετά με το Tapo..
    H ερώτηση που έχω είναι η εξής: Υπάρχει κάπου κάποιο step-by-step foolproof guide για ηλίθιους ώστε να στήσω το frigate? Το ΗΑ μου είναι supervised σε VM.
    Σε πρώτη φάση το μόνο που θέλω είναι να κάνει motion detection και καταγραφή με ήχο. ΑΙ detection κλπ δε με νοιάζουν..
    Υ.Γ. Έχω ήδη linux motion+motioneye εδώ και πολλά χρόνια και παίζουν τέλεια. To αρνητικό είναι ότι οι καταγραφές δεν έχουν ήχο. Και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που το γύρισα σε Tapo με το integration τους για το HA, αλλά όπως είπα έχουν το αρνητικό της μεγάλης καθυστέρησης.

Περιοχή
    Espoo, FI
    Downloads
    41
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Elisa
    Router
    Unifi Gateway Max
    Εγώ το είχα βάλει ακολουθώντας τον επίσημο οδηγό (Debian VM + Docker).

Υπόψη ότι εδώ σε μένα που έχω μια Tapo camera (C225) το frigate παραπονιέται για high CPU FFMPEG usage (συνήθως είναι 25-35%). Προφανώς κάτι έχω κάνει λάθος με το hardware acceleration, αλλά επειδή είναι εντελώς πειραματική εγκατάσταση, το έχω παρατήσει.
    Ανυπόγραφος

Περιοχή
    Γλυκά Νερά
    Downloads
    18
    Uploads
    1
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    100M/10M
    ISP
    Cosmote
    Router
    RB4011iGS+hAP AC+cAP AC
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ChriZ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ρε παιδιά μιας και χάρη στη δουλειά του φίλου @nEC, ήρθε στο προσκήνιο το frigate:
    Πραγματικά σκέφτομαι να πάω σε frigate λόγω του ότι το integration για τις Tapo που έχω πραγματικά αργεί πάρα πολύ να συγχρονίσει τις εγγραφές. Δεν είναι εντελως dealbraker, γιατί ΟΚ, μένει λίγο πίσω, αλλά στην τελική αν θέλω ντε και καλά να δω κάτι που δεν το έχει συγχρονίσει με το ΗΑ, έχω πάντα τη δυνατότητα να το δω απευθείας από την κάμερα.
    Δεν ξέρω γιατί το sync είναι τόσο αργό αλλά φαντάζομαι ότι αν γίνεται να επιταχυνθεί κάποια στιγμή, θα το κάνει το παλικάρι που το έχει φτιάξει..
    Τεσπα, αρκετά με το Tapo..
    H ερώτηση που έχω είναι η εξής: Υπάρχει κάπου κάποιο step-by-step foolproof guide για ηλίθιους ώστε να στήσω το frigate? Το ΗΑ μου είναι supervised σε VM.
    Σε πρώτη φάση το μόνο που θέλω είναι να κάνει motion detection και καταγραφή με ήχο. ΑΙ detection κλπ δε με νοιάζουν..
    Υ.Γ. Έχω ήδη linux motion+motioneye εδώ και πολλά χρόνια και παίζουν τέλεια. To αρνητικό είναι ότι οι καταγραφές δεν έχουν ήχο. Και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που το γύρισα σε Tapo με το integration τους για το HA, αλλά όπως είπα έχουν το αρνητικό της μεγάλης καθυστέρησης.
    Θα σου πρότεινα να το κάνεις decouple από το Home Assistant και να το στήσεις σε ένα Docker instance. Είναι πολύ εύκολο. Μετά, με το Frigate integration στο Home Assistant, είναι πανεύκολο να δεις κάμερες, events κ.τ.λ.

Η γενική ιδέα είναι ότι ΜΟΝΟ το Frigate θα συνδέεται με τις κάμερες και όλα τα υπόλοιπα connections από το Home Assistant κ.τ.λ. θα είναι proxied από το Frigate.

Όταν έρθει η ώρα και το στήσεις, ρίξε σύρμα να σου στείλω ένα δείγμα από configuration για τις κάμερες με web2rtc, ήχο, 2-way audio κ.τ.λ. Έκανα πολύ αγώνα να παίξουν όλα σωστά.

Τέλος, αν έχεις ένα ψιλοτελευταίας γενιάς Intel, μπορείς να παίξεις με OpenVINO για AI object detection που θα σηκώσει αρκετές κάμερες σε σχετικά καλά framerate. Αλλιώς, πετάς ένα Coral πάνω και ξεμπερδεύεις που σου δίνει inference speed 8-9msec.
    Οταν παιξει σωστά ειναι μαγεια!

Περιοχή
    Ίλιον
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ADSL 8/1 & FTTH 500/250
    ISP
    Wind ADSL & Nova FTTH
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΟΝ
    Router
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από euri Εμφάνιση μηνυμάτων

Υπόψη ότι εδώ σε μένα που έχω μια Tapo camera (C225) το frigate παραπονιέται για high CPU FFMPEG usage (συνήθως είναι 25-35%). Προφανώς κάτι έχω κάνει λάθος με το hardware acceleration, αλλά επειδή είναι εντελώς πειραματική εγκατάσταση, το έχω παρατήσει.
    Θα σου πρότεινα να το κάνεις decouple από το Home Assistant και να το στήσεις σε ένα Docker instance. Είναι πολύ εύκολο. Μετά, με το Frigate integration στο Home Assistant, είναι πανεύκολο να δεις κάμερες, events κ.τ.λ.

Η γενική ιδέα είναι ότι ΜΟΝΟ το Frigate θα συνδέεται με τις κάμερες και όλα τα υπόλοιπα connections από το Home Assistant κ.τ.λ. θα είναι proxied από το Frigate.

Όταν έρθει η ώρα και το στήσεις, ρίξε σύρμα να σου στείλω ένα δείγμα από configuration για τις κάμερες με web2rtc, ήχο, 2-way audio κ.τ.λ. Έκανα πολύ αγώνα να παίξουν όλα σωστά.

Τέλος, αν έχεις ένα ψιλοτελευταίας γενιάς Intel, μπορείς να παίξεις με OpenVINO για AI object detection που θα σηκώσει αρκετές κάμερες σε σχετικά καλά framerate. Αλλιώς, πετάς ένα Coral πάνω και ξεμπερδεύεις που σου δίνει inference speed 8-9msec.
    Οταν παιξει σωστά ειναι μαγεια!
    Κι εγώ αυτό σκεφτόμουν, να σηκώσω ένα ubuntu VM και να κάνω εκεί το frigate εγκατάσταση.
    Σε πρώτη φάση έχω εγκαταστήσει το MQΤT broker addon στο ΗΑ και έχω σταματήσει εκεί...
    Για το config θα σου πω, thanks!
    Ψιλοτελευταίας γενιάς Intel δεν τα λες αυτά που έχω. ΟΚ, το "μικρό" είναι σχετικά καινούριο, με Intel N100. Αλλα είναι hypervisor που έχει και 2-3 light VM επάνω, συν ότι δεν τον κόβω για πολύ ικανό τον Ν100.(Βλέπω ότι υποστηρίζει όμως, οπότε ενδιαφέρον ακούγεται; )
    O άλλος hypervisor έχει έναν Xeon E3-1230v5, οπότε δεν τον λες και πρόσφατο... Αλλά σε πρώτη φάση μόνο motion detection με ενδιαφέρει (στη χειρότερη και person μόνο)

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!
    Θα σηκώσω με την πρώτη ευκαιρία ένα καθαρό ubuntu VM όπως είπα (24.04.2 LTS) και βλέπουμε από κει και πέρα..

Περιοχή
    Γλυκά Νερά
    Downloads
    18
    Uploads
    1
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    100M/10M
    ISP
    Cosmote
    Router
    RB4011iGS+hAP AC+cAP AC
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ChriZ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κι εγώ αυτό σκεφτόμουν, να σηκώσω ένα ubuntu VM και να κάνω εκεί το frigate εγκατάσταση.
    Σε πρώτη φάση έχω εγκαταστήσει το MQΤT broker addon στο ΗΑ και έχω σταματήσει εκεί...
    Για το config θα σου πω, thanks!
    Ψιλοτελευταίας γενιάς Intel δεν τα λες αυτά που έχω. ΟΚ, το "μικρό" είναι σχετικά καινούριο, με Intel N100. Αλλα είναι hypervisor που έχει και 2-3 light VM επάνω, συν ότι δεν τον κόβω για πολύ ικανό τον Ν100.(Βλέπω ότι υποστηρίζει όμως, οπότε ενδιαφέρον ακούγεται; )
    O άλλος hypervisor έχει έναν Xeon E3-1230v5, οπότε δεν τον λες και πρόσφατο... Αλλά σε πρώτη φάση μόνο motion detection με ενδιαφέρει (στη χειρότερη και person μόνο)

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!
    Θα σηκώσω με την πρώτη ευκαιρία ένα καθαρό ubuntu VM όπως είπα (24.04.2 LTS) και βλέπουμε από κει και πέρα..
    Πλάκα μου κανεις? Ο Ν100 ειναι τερατάκι! frigate, 2 home assistant, 1 ubuntu και 1 cloudflared VM's τα εχει για πρωινό και τα ξύνει κιολας.

Δες πχ την avg. cpu ολου του VE. Το frigate το είχα και με openvivo πριν μου ερθει το coral και δεν ηταν καθόλου κακο! Μια χαρα και το object detection και απο cpu τίποτα σημαντικό.

Όνομα:  Screenshot 2025-05-21 101002.png 
Εμφανίσεις:  12 
Μέγεθος:  297,9 KB 
ID: 264629

Περιοχή
    Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HCN
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από euri Εμφάνιση μηνυμάτων

γιατι οχι zoneminder ?
    κανω ενα τεστ μερικές κάμερες, έμπα να δεις, ειναι free..
    https://noc.ad110.gr/zm

- - - Updated - - -

δεν ξερω αν ανακαλύπτω τον τροχό, αλλά βρήκα μια χρήσιμη σελιδούλα που φτιάχνεις τα ντεγκραντέ (gradient) για τα όργανα (gauges) στο home assistant.
    διαλέγεις τα χρώματα, τις ενδιάμεσες διαβαθμίσεις και σου κάνει τον κωδικα. το σώζεις κιολας για χρήση ξανα.
    η σελίδα ειναι εδώ: https://ha.labtool.pl/

Όνομα:  Screenshot 2025-05-21 at 3.28.45 AM.png 
Εμφανίσεις:  12 
Μέγεθος:  87,1 KB 
ID: 264632
    Τα δεδομένα για την ποιότητα του αέρα σώζουν ζωές. Όπου η ποιότητα του αέρα αναφέρεται, αναλαμβάνεται δράση και η ποιότητα του αέρα βελτιώνεται.
    Το AirQ.gr (Air Quality in Greece) ειναι ένα community driven & founded project της SolidarIT (ΚοινΣΕπ Πληροφορικής), που σκοπό έχει την καταγραφή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
    Πληροφορίες: https://airq.gr - Sensor matrix: https://db.airq.gr/matrix

Περιοχή
    GR/Crete
    Downloads
    25
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    OTEnet
    Router