Με έπεισες... Το έφτιαξα το VM στον Ν100
Θα κάνω απόπειρες σε λίγο για τα ρέστα..
Το zoneminder το είχα τσεκάρει στο παρελθόν, αλλά δε μου άρεσε και ιδιαίτερα το interface του, συν ότι ήταν λίγο μπλέξιμο να το σετάρεις σωστά.
Επιπλέον δεν ξέρω αν και αυτό υποστηρίζει ήχο..
Ότι είναι πολύ καλό πάντως, είναι...
- - - Updated - - -
Λοιπόν μου έχει σπάσει λίγο τα π@π...
Χρησιμοποιώ αυτό το config:
Spoiler:
Δουλεύει το hardware acceleration Βλέπω κάτω χρήση CPU και iGPU πολύ χαμηλά, αλλά stream τσου
Αν δε βάλω τίποτα για Hardware acceleration:
Spoiler:
Βλέπω το stream κανονικά, αλλά φυσικά η CPU φτάνει στο Θεό..
Δε βγάζω άκρη...
Εμφάνιση 6.196-6.210 από 6224
-
21-05-25, 17:37 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6196Από το 2014 VDSL περίμενα..
Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;
-
21-05-25, 18:44 Re: Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6197
Κατσε εχεις δουλειά ακομα. Ουτε go2rtc εχεις... Για ξεκίνα με αυτό σαν μπούσουλα.
Κώδικας:mqtt: enabled: true host: 192.168.1.41 user: *** password: *** tls: enabled: false record: enabled: true expire_interval: 60 # Run cleanup every 60 minutes sync_recordings: false retain: days: 7 mode: all alerts: retain: days: 30 mode: all detections: retain: days: 30 mode: all export: timelapse_args: -vf setpts=PTS/60 -r 30 -qp 23 snapshots: enabled: true retain: default: 30 ffmpeg: hwaccel_args: preset-intel-qsv-h264 output_args: record: preset-record-generic-audio-aac detectors: onnx_0: type: openvino device: GPU objects: track: - person - car - cat - dog - bicycle - motorcycle go2rtc: streams: tapo_frontentrance_low: - rtsp://****:****@192.168.3.244:554/stream2 - ffmpeg:tapo_frontentrance_low#video=copy#audio=aac tapo_frontentrance_hi: - rtsp://****:****@192.168.3.244:554/stream1 - ffmpeg:tapo_frontentrance_hi#video=copy#audio=aac webrtc: candidates: - 192.168.1.62:8555 ## <- frigate IP - stun:8555 cameras: tapo_frontentrance: ffmpeg: inputs: - path: rtsp://127.0.0.1:8554/tapo_frontentrance_hi?audio&video input_args: preset-rtsp-restream roles: [record, detect] live: stream_name: tapo_frontentrance_low detect: width: 960 height: 540 fps: 5 version: 0.15-1 semantic_search: enabled: true reindex: false model_size: small
-
21-05-25, 23:40 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6198
ε, οι καμερες θα φυγουν τα πασσ ειναι προσωρινά..
τα proxmox μου τα έχω σε ..macmini, late 2012, i5 με 500άρια ssd και 16g μνήμη.
το zoneminder το τρεχω σε ενα vmάκι εκει..
η αλήθεια ειναι πως ανεβάζει load. σκεφτόμουνα να κάνω ολη την επεξεργασία στα macmini και να συνδεσω τα zoneminder σαν slave-master με κάποιο στο cloud.
πείτε μου λίγο για αυτά τα N100 που γράφετε. σαν cpu σε τι αντιστοιχούν; είδα προχτες κατι μεταχειρισμένα στα 130-150€ προχτες..
- - - Updated - - -
μια πατέντα, στην προσπάθεια να μην ψήσω τους δισκους..
σε ένα ραφάκι έχω 4 δισκους και το time capsule. οπως καταλαβαίνετε, ανεβάζει λιγολάκι θερμοκρασία... τι έκανα λοιπόν..
πήρα έναν wifi temp/hum sensor της Tuya, περίπου 3-4€.
τον εβαλα στο wifi μου, τον συνδεσα με το home assistant, η αλήθεια ειναι πως άλλαξαν πολλά στο Tuya intergration, τωρα ειναι πιο εύκολο...
μετά πήρα ένα Sonoff micro. αυτο ειναι ενα usb2usb adapter που συνδεεται στο wifi σου αρα και στο home assistant και ελέγχεις το usb εξόδου..
ε, έσφαξα και ένα καλώδιο, και σύνδεσα ένα φουρφούρι 12άρι που εβαλα στην πλάτη του επίπλου.
έτσι, όταν η θερμοκρασία πάει πάνω απο 33C, παίρνει μπρος το φουρφούρι και κατεβαζει την θερμοκρασία..
το σε ποιά θερμοκρασία θα το βάλω, είναι κάτι που το ψάχνω...
κοστος 4 ο σενσορας + 4 το sonoff micro + ποσο κανει το φουρφουρι..
Τα δεδομένα για την ποιότητα του αέρα σώζουν ζωές. Όπου η ποιότητα του αέρα αναφέρεται, αναλαμβάνεται δράση και η ποιότητα του αέρα βελτιώνεται.
Το AirQ.gr (Air Quality in Greece) ειναι ένα community driven & founded project της SolidarIT (ΚοινΣΕπ Πληροφορικής), που σκοπό έχει την καταγραφή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Πληροφορίες: https://airq.gr - Sensor matrix: https://db.airq.gr/matrix
-
22-05-25, 08:56 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6199
Έχω κάνει κάτι αντίστοιχο στον ανεμιστήρα του ρακ με ένα τέτοιο
https://vi.aliexpress.com/item/10050...20003030953_19
-
22-05-25, 09:54 Απάντηση: Re: Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6200
Thanks βρε συ... Θα δοκιμάσω τουλάχιστον τις ρυθμίσεις για το hardware acceleration.
Αλλά δε βλέπω και ιδιαίτερο φως... δε θέλει..
To κυρίως πρόβλημα είναι το εξής:
Ξεκίνησα με ένα πολύ απλό config και απλά έβλεπα μέσα από το frigate το stream της κάμερας. Απλά με 25fps η CPU πήγαινε στο Θεό..
Λέω ΟΚ, ας δοκιμάσω με hardware acceleration. Έκανα τις διαδικασίες με passthrough την iGPU, βλέπω ότι η κάρτα του N100 σαν /dev/dri/renderD129
Aλλάζω το yml στο stack, πρόσθεσα την κάρτα. Αλλάζω και το config στο frigate. Ξεκινάει κανονικά και πλέον εκτός από το CPU utilization βλέπω και iGPU utilization κάτω αριστερά στο webui του frigate.
Αλλα stream πουθενά..
Δοκιμές επι δοκιμών και τίποτα.
Και από ένα σημείο και μετά ούτε με το απλό config δε μπορώ να δω το stream. Είναι σαν να banαρε το connection η camera ένα πράμα..
Από τα logs στο stack βλέπω συνεχώς
Κώδικας:Error opening input file rtsp://*:*@10.10.20.29:554/stream1 Error opening input files: Server returned 401 Unauthorized (authorization failed)
Δεν ξέρω τι σκ@τα γίνεται ρε γμτ...
Αν μπορείς κάνε και ένα post το yaml του container..
Εγώ έχω αυτά:
Spoiler:Από το 2014 VDSL περίμενα..
-
22-05-25, 09:56 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6201
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
-
22-05-25, 10:18 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6202
@ChriZ
Καλό το frigate αλλά θέλει μπόλικη δουλειά για να το στήσεις. Το είχα βάλει παλαιότερα αλλά δε μου άρεσε που όλα ήθελαν yaml.
Δοκίμασε παράλληλα το agentdvr. Είναι πανεύκολο και κάνεις τα πάντα πανεύκολα.
Αν θυμάμαι στο frigate αν ήθελες να χωρίσεις την εικόνα σε ζώνες έπρεπε να βάλεις συντεταγμένες. Δε ξέρω αν το έχουν κάνει πιο εύκολο. Στο agentdvr γίνεται έτσι
https://www.ispyconnect.com/docs/age...etection#about
-
22-05-25, 11:10 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6203
Η μπόλικη δουλειά δεν με αποσχολεί ιδιαίτερα, αλλα το παίζω τη μια φορά και όχι την άλλη με τις ίδιες ρυθμίσεις μου έκατσε κάπως.. Θα το παλέψω λίγο ακόμα..
Στο frigate νομίζω έχουν πλέον ειδικό μενού που επιλέγεις τις ζώνες και αυτό σου γράφει κάτω τις συντεταγμένες για να τις βάλεις στο yaml.
Σχετικά με το agentdvr:
Βλέπω καταρχήν αυτό:
Κώδικας:Our software is free for personal, local use. A license is required for HD video, cloud uploads, RTMP streaming and remote access, or for any business use.
Τι εννοεί εδώ ο ποιητής; To remote access δε με αποσχολεί, μιας και ο σκοπός είναι να βλέπω από το ΗΑ. Τα υπόλοιπα όμως τι εννοεί;
Επιπλέον streaming/recording με audio έχει;Από το 2014 VDSL περίμενα..
-
22-05-25, 12:09 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6204
Εγώ βλέπω μέσα απο το HA και αν θέλω κάτι παραπάνω μπαίνω με vpn στην ip του docker και δουλεύει κανονικά.
HD δεν χρειάζομαι ούτε cloud uploads (υπάρχει τρόπος αν είναι απαραίτητο).
rtmp μπαίνεις και απευθείας στις κάμερες
remote access δεν αφήνει να κάνεις ένα nat port forward για να μπαίνεις απο το WAN απευθείας επάνω (δεν έχω ασχοληθεί αν μπορείς να το παρακάμψεις)
Γενικά πληρώνεις για ευκολίες.
-
22-05-25, 12:41 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6205
Θα του ρίξω μια ματιά αν δεν τα καταφέρω τελικά με το frigate.
Εφόσον μπορώ να δω τα stream μέσα από το ΗΑ, και εφόσον έχει και ήχο (strea/record), τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρουν κι εμένα..Από το 2014 VDSL περίμενα..
-
22-05-25, 12:53 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6206
Μια εναλλακτικη προσεγγιση της λυσης του προβληματος ... .
Αν "πιανουν" τα χερια σου , μπορεις με ενα esp8266 , ενα DHT11 , ενα ρελε και ενα 7805 , να το κανεις μεσω esphome .
1) Μπορεις να ανοιγεις - κλεινεις τελειως τον ανεμιστηρα .
2) Να ελεγχεις τον ανεμιστηρα μεσω PWM και να εχεις πληρη ελεγχο των στροφων οπως επισης αν θες να ρυθμιζει δυναμικα τις στροφες βαση θερμοκρασιας .
Και φυσικα μπορεις να "παρεις" και την ενδειξη των στροφων στο HA .
Ενδεικτικα ενα πολυ προχειρο σχεδιο.
Μπορεις να ΜΗΝ βαλεις ρελε , αν ριξεις τις στρροφες στο 0%
Σχεδον ολοι εχουμε ηδη τα υλικα στο σπιτι .
Αλλιως κοστιζουν 10-15 € απο Ελλαδα ή 4-6 € απο ali .
edit : προσθηκη DHT11
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος griniaris : 22-05-25 στις 12:59.
The gr81 .
-
22-05-25, 13:57 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6207
Θα το ξαναπιάσω σε λίγες ημέρες νομίζω το frigate..
Έχω την εντύπωση ότι οι κάμερες δε συνεργάζονται σε αυτή τη φάση, ίσως επειδή ειδικά η μία συγχρονίζει τα recordings.
Θα ξαναδοκιμάσω σε λίγες ημέρες να κόψω από τις Tapo τα recordings και να σταματήσω και το motioneye ώστε να μην αποσχολούνται από τίποτα οι κάμερες και να ξαναδοκιμάσω κάποια στιγμή να δω συμπεριφορά..
Δε μπορώ να σκεφτώ τι άλλο μπορεί να φταίει τώρα..Από το 2014 VDSL περίμενα..
-
22-05-25, 15:15 Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6208
Βαλε τις κάμερες οπως στο config που σου εστειλα γιατι τις περναει το ffmpeg και κανει μασαζακι στο stream.
Αυτο ειναι το docker compose μου. Μου κάνει εντύπωση που την βλέπεις στο D129?!? Εχεις 2η κάρτα pci-e? D128 ειναι συνήθως η igpu.
Κώδικας:services: frigate: container_name: frigate privileged: true restart: unless-stopped stop_grace_period: 30s image: ghcr.io/blakeblackshear/frigate:stable shm_size: "512mb" devices: - /dev/bus/usb:/dev/bus/usb # Passes the USB Coral, needs to be modified for other versions - /dev/dri/renderD128:/dev/dri/renderD128 # For intel hwaccel, needs to be updated for your hardware volumes: - /etc/localtime:/etc/localtime:ro - /opt/frigate/config:/config - /opt/frigate/storage/:/media/frigate - /opt/frigate/models/yolonas:/yolonas - type: tmpfs # Optional: 1GB of memory, reduces SSD/SD Card wear target: /tmp/cache tmpfs: size: 512000000 ports: - "8971:8971" - "5000:5000" # Internal unauthenticated access. Expose carefully. - "8554:8554" # RTSP feeds - "8555:8555/tcp" # WebRTC over tcp - "8555:8555/udp" # WebRTC over udp - "1984:1984" #go2rtc environment: FRIGATE_RTSP_PASSWORD: "*********" FRIGATE_SSL_CERTIFICATE: /certs/cert.pem FRIGATE_SSL_KEY: /certs/key.pem
Οχι τωρα τα εχουν γυρισει σε UI ολα αυτα!
-
22-05-25, 19:16 Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6209
Θα ξανακάνω απόπειρα αύριο. Αλλά σε αυτή τη φάση νομίζω με μπλοκάρουν και οι κάμερες (μάλλον επειδή παίζουν από την εφαρμογή, από το HA , αλλά και μέσω motioneye, τους έχουν πέσει πολλά)
Σχετικά με την κάρτα, είναι esxi VM και σαν 128 βλέπει τη virtual του esxi. Κι εμένα με έμπλεξε λίγο μέχρι να το πάρω χαμπάριΑπό το 2014 VDSL περίμενα..
-
23-05-25, 09:36 Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #6210
Bookmarks