Εμφάνιση 3.091-3.105 από 3657
-
19-09-23, 22:15 Re: Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3091
-
19-09-23, 22:57 Απάντηση: Re: Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3092
-
19-09-23, 23:07 Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3093
-
20-09-23, 21:13 Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3094
Λοιπόν, δοκίμασα να συνδέσω ένα Shelly gen1, ένα gen2 και ένα m5stack με esphome πάνω στα unifi με wpa3 και pmf required, καθαρό wpa3. Τίποτα δεν συνδέθηκε πάνω πλην το κινητό μου οπότε το wpa3 σε αυτές τουλάχιστον τις ΙοΤ συσκευές δεν είναι ώριμο άρα κάνω υπομονή.
Δεν με ενδιαφέρει να δοκιμάσω μεσοβεζικες λύσεις τύπου mixed wpa2/wpa3 και το PMF optional γιατί σκοπός είναι να εξαφανίσω το wpa2 και να έχω το πιο secure pmf key.
-
20-09-23, 21:29 Re: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3095
Ah damn, κλασικά θέματα.
-
20-09-23, 22:42 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3096
Αν και άσχετο με το θέμα, έχει δοκιμάσει κανείς να σπάσει wpa/wpa2 με hashcat?
Δηλαδή με έναν mixed κωδικό >10 χαρακτήρων πόσο κινδυνεύουμε?
-
20-09-23, 23:02 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3097
Έχω δει φίλο με λαπτοπ με atheros wifi κάρτα, να βάζει πάνω μια έτοιμη διανομή linux (δεν θυμάμαι το όνομα τώρα) και να το αφήνει ανοιχτό να την πέφτει σε ένα wifi που θέλει να πάρει πρόσβαση και να το καταφέρνει συνήθως μετά από λίγες ώρες. Ένα μου είπε τον παιδεψε 3 μερες. Έχει το πρόγραμμα αυτό βάσεις με κωδικούς και παλεύει συνέχεια νομίζω συν random κωδικούς.
Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ αλλά ο κερατάς έχει σπάσει όλη τη γειτονιά του.
-
20-09-23, 23:03 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3098
Κάποια πρόταση, σκέψη για sensor - wifi module για εγκατάσταση σε νέο ηλιακό με διπλό κυάθιο;
Με ενδιαφέρει πρωτίστως η παρακολούθηση και οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του νερού και όχι η διατήρηση της με αυτοματισμό.
Υπάρχει ήδη σύστημα με tuya σε εμβέλεια.
-
20-09-23, 23:05 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3099
-
20-09-23, 23:05 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3100
WPA δεν έχει νόημα να το συζητάμε το 2023.
Σε WPA2 μπορούμε καταχρηστικά να θεωρήσουμε ότι ο hashed κωδικός είναι τετριμμένο να συλλεχθεί, αν και δεν ισχύει πάντα.
Μετά είναι θέμα του πόσο καλό μηχάνημα έχει ο επιτιθέμενος, και πόσο αποφασισμένος είναι να ασχοληθεί με εσένα, αντί με κάποιον άλλο.
Στην πράξη ένας μεγάλος σύνθετος κωδικός είναι μια χαρά για WPA2-PSK (ακόμα και έως ~15 χαρακτήρες, που απέχει πολύ από το μέγιστο).
Παρ' όλα αυτά, αν κάποιος ανησυχεί, μπορεί ή να κάνει παράλογα μεγάλο και περίπλοκο τον κωδικό, ή να χρησιμοποιήσει εναλλακτικές μεθόδους σύνδεσης στο ασύρματο αντί PSK (κωδικό), όπως 802.1X.
Εάν έχουμε την ευχέρεια, μπορούμε να έχουμε ένα "ανασφαλές" guest δίκτυο και ένα πιο απαιτητικό εσωτερικό.
-
20-09-23, 23:07 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3101There's no substitute for experience
CorollaClub
-
20-09-23, 23:09 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3102
-
20-09-23, 23:15 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3103
-
20-09-23, 23:18 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3104
WiFi. Η απόσταση είναι μικρότερη από τα 10m και υπάρχει δυνατότητα ρεύματος.
Δεν έχω gateway.
Δε θα ήθελα να βάλω κάτι τέτοιο. Είναι η τελευταία μου λύση.
-
20-09-23, 23:41 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #3105
Φτου και βρήκα αυτό ψάχνοντας για εσένα που είναι πολύ καλή λύση για να μετράς τον ηλιακό αλλά είναι zigbee γμτ
https://www.domadoo.fr/en/peripheriq...-on-cable.html
Ψαχνουμε για Wifi temperature sensor με probe βασικά και μπαταρία που να κρατάει.
Σιγουρα μπορείς να βάλεις ένα Esp32 πλακετακι με probe και μια μπαταρία lipo αλλά δεν ξέρω να τα κάνω αυτά.
Εγώ μπορεί να ανοιγα ένα Shelly HT που είναι με μπαταρία και wifi, να ξεκολαγα στην πλακέτα το θερμόμετρο και να κολλαγα τα καλωδια από ένα probe με θερμόμετρο, λογικά θα έπαιζε και η μπαταρία του ShellyHt κρατάει 1 χρόνο.
- - - Updated - - -
Αυτό θα σου έκανε? Δεν βρίσκω τα όρια θερμοκρασίας στις προδιαγραφές, θέλουμε να αντέχει μέχρι 100c
https://vi.aliexpress.com/item/10050...yAdapt=glo2vnmThere's no substitute for experience
CorollaClub
Bookmarks