Δεν το κατάλαβα αυτό που λες. Όποια συσκευή βάζεις με το δικό της gateway εφόσον το κρατάς, την βάζεις σαν addon εφόσον υπάρχει. Για Ikea και sonoff υπάρχουν σίγουρα είτε μέσο hacs είτε εγγενώς. Εφόσον μετά μπει το gateway μέσο του addon, θα εμφανιστούν και όλες οι συσκευές που είναι πάνω του.
Εμφάνιση 5.476-5.490 από 6148
-
06-01-25, 20:34 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5476There's no substitute for experience
CorollaClub
-
06-01-25, 20:53 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5477
Εννοείς δεν δούλεψε για τα zigbee? Δεν έχω τέτοια εγώ. Αντίθετα το HACS δούλεψε (φάνηκε χρήσιμο) σε καποιες συσκευές μου...μάλιστα για ορισμένες έχω και "διπλά" integrations (εντάξει τεστ εγκατάσταση είναι
)....sonoff, ariston, tapo, candy κλπ
Μάλιστα το HACS μόλις έβγαλε μήνυμα ενημέρωσης.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος athkal : 07-01-25 στις 09:30.
-
06-01-25, 21:01 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5478
Το HACS θυμάμαι και εμένα με παίδεψε όταν το είχα στο docker αλλά τελικά το κατάφερα.
Για να περάσεις το Dirigera, ενεργοποίησε το Matter και θα το δει. Θέλει τελευταίο f/w.
Δεν είναι απαραίτητο να έχεις bridge συνδεδεμένο στο computer για να δουλέψουν καλά… Γενικά δεν είναι θέμα του τρόπου σύνδεσης αν θα δουλέψει κάτι τέτοιο.
-
06-01-25, 21:07 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5479
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
@chat1978 αρκεί ο ΗΑ να καταφέρει να δει το bridge με κάποιον τρόπο (πχ WiFi, Ethernet), δεν υπάρχει απαίτηση τοπικής σύνδεσης. Πχ εγώ έχω τον ΗΑ σε ένα VM στο NAS στο υπόγειο, ενώ το bridge είναι σε επάνω όροφο.
Ανυπόγραφος
-
07-01-25, 01:51 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5480
Λοιπόν, με τα πολλά βρήκα τρόπο να αλλάξω τα caching values της MariaDB από το επίσημο addon που είναι container στο ΗΑ. Αυτό αφορά όσους έχουν HAOS σε καθαρό μηχάνημα ή σε VM. Όσοι έχετε container μπορείτε να κάνετε παπάδες ούτως ή άλλως ή όσοι έχετε την MariaDB αλλού.
1. Κατεβάζουμε το Mysql_Command addon που μπαίνει μέσο HACS.
2. Συνδεόμαστε με terminal στο HA και πάμε στο φάκελο /etc/my.cnf.d/ όπου κάνουμε edit το αρχείο service.cnf. Μέσα του βλέπουμε πως το HA τρέχει την mariadb με αυτό τον χρήστη (service) και με συγκεκριμένο password (αυτός ο σιδηρόδρομος) όπου τα κάνουμε copy. O λόγος που παίρνω τον service user του ΗΑ για τη MariaDB είναι γιατί με τον user homeassistant δεν είχα όλα τα δικαιώματα για να πειράξω την βάση.
3. Στο configuration.yaml πάμε στο section notify: και βάζουμε το εξής
Κώδικας:notify: - name: mysql_command_example_db platform: mysql_command host: localhost username: service password: osidirodromospoueidameprin db: homeassistant
Κώδικας:alias: Configure MariaDB at startup description: Configure MariaDB parameters after startup triggers: - event: start trigger: homeassistant actions: - delay: minutes: 1 - data: message: SET GLOBAL innodb_buffer_pool_size = 4 * 1024 * 1024 * 1024; action: notify.mysql_command_example_db - data: message: SET GLOBAL max_connections = 256; action: notify.mysql_command_example_db - data: message: SET GLOBAL thread_cache_size = 32; action: notify.mysql_command_example_db - data: message: SET GLOBAL tmp_table_size = 256 * 1024 * 1024; action: notify.mysql_command_example_db - data: message: SET GLOBAL query_cache_size = 64 * 1024 * 1024; action: notify.mysql_command_example_db - data: message: SET GLOBAL query_cache_type = 1; action: notify.mysql_command_example_db mode: single
5. Για να δείτε πριν ξεκινήσετε τα μαμά νούμερα τρέξτε αυτό το query στην phpmyadmin.
Κώδικας:SHOW VARIABLES WHERE Variable_name IN ( 'innodb_buffer_pool_size', 'innodb_log_buffer_size', 'max_connections', 'thread_cache_size', 'tmp_table_size', 'query_cache_size', 'query_cache_type' );
7. Τέλος στην PHPMyadmin αν τρέξτε πάλι το Query θα δείτε αυτά κανονικά
Γενικά με αυτό το ΗΑ είναι πολύ ποιο χαλαρό και το σημαντικό δεν θα μασήσει σε οποιοδήποτε schema update μεγάλο γίνει (κάποιοι τράβηξαν του Χριστού τα πάθη με μεγάλες βάσεις το Σεπτέμβριο και η λύση ήταν μόνο το ανέβασμα της Cache). Επίσης βοηθάει το caching και σε μικρότερες εγγραφές στο δίσκο αλλά θα επανέλθω με συμπληρωματικό post για έξτρα settings στην MariaDB για αυτό.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος BlueChris : 07-01-25 στις 03:33.
There's no substitute for experience
CorollaClub
-
07-01-25, 02:31 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5481
Πολύ ωραία!
τόσο περίπου τα έχω και εγώ στις ρυθμίσεις της mariadb (το HA είναι σε container και η mariadb πλήρως ελεγχόμενη από μένα).
να πούμε εδώ οτι για τέτοια χοντρά νούμερα πρέπει το VM/το σύστημα να έχει αρκετή μνήμη που να περισσεύει. αν είναι να αρχίσει το swaping η mariadb τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα απο πριν.
επίσης να αναμένετε μεγαλύτερους χρόνους κατά το shutdown της mariadb. σε μένα κάνει 3 λεπτά για να κανει stop και να προχωρήσει το reboot αλλά σε μένα (α) έχω 4x pentium gold @4GHz cores και (β) έχω ενεργοποιήσει lzma compression στα innodb tables. το βρίσκω λογικό να κάνει τόσο πολύ να κλείσει.
για το innodb_log_buffer_size θα πρότεινα 256M για ακόμα λιγότερο i/o στον ssd δίσκο.
-
07-01-25, 03:32 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5482
Οκ το έκανα 256. Εγώ VM έχω σε 96GB server και τα VM μου τρώνε κάνα 40άρι μόνο οπότε έχω δώσει 8GB στο ΗΑ και έχει και 5 ελεύθερα. Ίσως το innodb_buffer_pool_size στα 2GB να είναι καλύτερα.
- - - Updated - - -
Οκ άκυρο... όλο το innodb_log_buffer_size δεν αλλάζει, δεν το είχα δει πριν και στο screenshot μου αυτό έλειπε και το έβαλα μετά. Δεν είναι δυναμική μεταβλητή αυτή και αλλάζει μόνο με το conf το κεντρικό της Mariadb...οκ δεν πειράζει, ίσως βρω άλλο τρόπο να την πειράζω να παίξει και αυτό.
Το ξήλωσα από το παραπάνω post με τις οδηγίες.There's no substitute for experience
CorollaClub
-
07-01-25, 12:35 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5483
Δεν είναι καθολικό αυτό με τα updates, εξαρτάται από τις συσκευές.
Κατά τα άλλα, ό,τι και να επιλέξεις αλλάζει εύκολα. Εγώ πχ ξεκίνησα με το HA σε dedicated Rasbperry Pi και μετά πήγα σε VM με USB passthrough για το bridge. Και μετά μάλλον θα πάω σε IP bridge. Όσο αλλάζουν οι ανάγκες μας (ή η εξοικείωσή μας) αλλάζει και το σύστημα. Αυτό που μπορώ να πω ως συμβουλή είναι ότι στη βράση κολλάει το σίδερο
-
07-01-25, 13:44 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5484
Αρχικά ευχαριστώ όλους
Okay θα του ρίξω άλλη μια προσπάθεια με βάση όλα όσα γράφετε. Ένα μικρό πρόβλημα που έχω ειναι ότι εδώ έχουν κλείσει το management των routers από την κλασσική .1 ip και γίνεται μέσα από το site του πάροχου. Μπορώ να προσθέσω DNS registrations για static IP αλλά δεν μπορώ να δω όλες τις συσκευές στο δίκτυο. Κάτι εντελές που δοκίμασα από το command line δεν τα έδειξαν όλα που ήξερα ότι ειναι συνδεδεμένα.
Όχι δεν μπορεσα να περασω το HACS σαν repository.
Επειδή δοκιμάζω και δεν το στήνω ας πούμε σουπερ, ακολουθώ τους ευκολους τρόπους που γινονται μέσα από το HA.
Και παιρνάς firmware στις συσκευές;
Ασχετο αλλά κατά την διάρκεια της ενασχόλησης επεσα πάνω στο Tasmota. Θυμάμαι να το έχω διαβάσει από παλιά αλλά τότε δεν είχε καταλάβει το vendor lockin που βασικά παίζει πάνω από το zigbee. Καταλαβαίνω ότι το tasmota παιρνάει firmware πάνω στα ESP αλλά δεν καταλαβαίνω τον σκοπό. Είναι για καλύτερη λειτουργικότητα; Για vendor lock out? Και μετά πως θα παίζει όταν πχ το zigbee bridge της tuya ψάχνει μόνο tuya συσκευές όπως κατάλαβα ότι γινόταν με τις λάμπες και τα Smart TRV.
- - - Updated - - -
Επίσης είδα και το https://homey.app/en-be/ που από την μια λέει ότι όλα ειναι local και από την άλλη δείχνει integrations με όλες τις συσκευές κάθε κατασκευαστή που υποθέτω γινεται με integrations. Μου φαινεται λίγο αντιφατικό με την δήλωση περί όλα τοπικά.
Το δουλεύει κανείς; Αν πάρεις την συσκευή τους, τότε θα βλέπει τα πάντα από κάθε κατασκευαστή κάπως;Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.
-
07-01-25, 15:00 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5485
Έχω βάλει έναν αισθητήρα πλημμύρας δίπλα σε πλυντήριο και κάθε φορά που δουλεύει το πλυντήριο που είναι δεκαετίας 90 btw, ο αισθητήρας μου βαράει false alarms.... Μαγνητικές παρεμβολές;
-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
07-01-25, 16:48 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5486
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
Οι συσκευές γίνονται πιο generic (με open source firmware) και ουσιαστικά καταργείς το vendor lock-in. Εγώ έχω περάσει Tasmota σε ένα Sonoff Bridge Pro και είναι ο βασικός ZigBee coordinator στο σπίτι για όλες τις ZigBee συσκευές (δεν έχω βάλει τις λάμπες Philips Hue επειδή προϋπήρχε το αντίστοιχο Philips Hue Bridge και δεν ασχολήθηκα ποτέ να εξετάσω αν γίνεται μετάβαση ή όχι). Έχει αναγνωριστεί από τον ΗΑ, και πάνω σε αυτό λειτουργούν ποικίλες συσκευές από διάφορους κατασκευαστές χωρίς καμία άλλη παρέμβαση (εννοώ ότι στις τελικές συσκευές δεν έχω περάσει Tasmota ή άλλο custom firmware). Ενδεικτικά: αισθητήρες Aqara, λάμπες Innr, water timers Woox. Για αυτές τις συσκευές κανονικά θα ήθελα την αντίστοιχη εφαρμογή τους. Φαίνονται όμως στον ΗΑ, οπότε δε χρειάζομαι τελικά τις εφαρμογές (ναι, το firmware update είναι μια άλλη ιστορία).
Ανυπόγραφος
-
07-01-25, 17:03 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5487
Μόλις παρατήρησα κάτι που μου φαίνεται λίγο π@π@ρια που συμβαίνει στο ΗΑ..
Αν ένα entity δεν είναι πλέον διαθέσιμο, αλλά έχεις φτιάξει κάποιες καρτέλες που έχουν π.χ. κουμπιά που το χρησιμοποιούν, στην καρτέλα ορθώς το δείχνει unavailable.
Αν πας και κάνεις edit την καρτέλα και επιλέξεις τον code editor ώστε να κάνεις comment τη γραμμή του entity, όταν κάνεις save σβήνει εντελώς τη γραμμή με το comment.
Για να το εξηγήσω αναλυτικά:
Μου είχε καεί ένα shelly plug και ακόμα δεν αξιώθηκα να ψωνίσω άλλο..
Οπότε στην καρτέλα που είχα για να ανοίγει/κλείνει η πρίζα πλέον μου δείχνει, ορθώς, ότι δεν είναι διαθέσιμο το entity.
Spoiler:
Κάνω edit την καρτέλα και κάνω comment το entity..
Spoiler:
Αν το σώσω, το κουμπί πλέον είναι ωραίο όπως ήταν.
Spoiler:
Βέβαια και να το πατήσω μου λεει - φυσικά - "Νο entity provided to toggle". Και λογικό..
Αν πάω να ξανακάνω edit την καρτέλα, η commented γραμμή έχει εξαφανιστεί...
Spoiler:
Αν κάνω εν τω μεταξύ comment και τις 14 γραμμές που αφορούν το συγκεκριμένο κουμπί, ώστε να μην φαίνεται καν πλέον το κουμπί (απλά να έχω σαν placeholder τον κώδικα), μετά το save σβήνει όλες τις γραμμές που έχω κάνει σχόλιο..
Ψιλοπ@π@ρι@ δεν είναι αυτό;Από το 2014 VDSL περίμενα..
Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;
-
07-01-25, 18:26 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5488
Αν σε απασχολεί το να μην βγαίνουν όλα στο ίντερνετ και η λειτουργία τους στο ΗΑ αλλά και από την ίδια εφαρμογή της Phillips μέσο ίντερνετ να γίνονται όλα, τότε οκ.
Εγώ πάλεψα πολύ να έχω τα πάντα local και την πάτησα άλλου.... Αν πέσει συνολικά το ίντερνετ και το unifi controller που το έχω σε Linux, τα AP της unifi πετάνε οτιδήποτε wifi και νεκρωνουν. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχω Unifi Gateway μάλλον. Τεσπα θα το ψάξω λίγο καλύτερα αυτό το θέμα.There's no substitute for experience
CorollaClub
-
07-01-25, 19:31 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5489
-
07-01-25, 19:37 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5490
Bookmarks