Σελ. 366 από 410 ΠρώτηΠρώτη ... 346356361364365366367368371376386 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 5.476-5.490 από 6148
    Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    300/30,1g/1g,600/120,450/
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από chat1978 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και εγώ έτσι το έστησαν στο λάπτοπ της δουλειάς να δω τί γίνεται. Δεν δούλεψε με τίποτα το HACS. Επίσης αν έχεις εξωτερικά zigbee bridges, πολλά πράγματα δεν γίνονται γιατί υποθέτουν το bridge και computer συνδεδεμένα. Και δεν έχω σκοπό να αγοράσω και άλλο bridge για το laptop.
    Δεν το κατάλαβα αυτό που λες. Όποια συσκευή βάζεις με το δικό της gateway εφόσον το κρατάς, την βάζεις σαν addon εφόσον υπάρχει. Για Ikea και sonoff υπάρχουν σίγουρα είτε μέσο hacs είτε εγγενώς. Εφόσον μετά μπει το gateway μέσο του addon, θα εμφανιστούν και όλες οι συσκευές που είναι πάνω του.
    There's no substitute for experience
    CorollaClub

Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    330/295
    ISP
    INALAN
    Router
    ZTE ZXHN F670L
    Δεν δούλεψε με τίποτα το HACS.
    Εννοείς δεν δούλεψε για τα zigbee? Δεν έχω τέτοια εγώ. Αντίθετα το HACS δούλεψε (φάνηκε χρήσιμο) σε καποιες συσκευές μου...μάλιστα για ορισμένες έχω και "διπλά" integrations (εντάξει τεστ εγκατάσταση είναι)....sonoff, ariston, tapo, candy κλπ
    Μάλιστα το HACS μόλις έβγαλε μήνυμα ενημέρωσης.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος athkal : 07-01-25 στις 09:30.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Cosmote
    Και εγώ έτσι το έστησαν στο λάπτοπ της δουλειάς να δω τί γίνεται. Δεν δούλεψε με τίποτα το HACS. Επίσης αν έχεις εξωτερικά zigbee bridges, πολλά πράγματα δεν γίνονται γιατί υποθέτουν το bridge και computer συνδεδεμένα. Και δεν έχω σκοπό να αγοράσω και άλλο bridge για το laptop.
    Το HACS θυμάμαι και εμένα με παίδεψε όταν το είχα στο docker αλλά τελικά το κατάφερα.

Για να περάσεις το Dirigera, ενεργοποίησε το Matter και θα το δει. Θέλει τελευταίο f/w.

Δεν είναι απαραίτητο να έχεις bridge συνδεδεμένο στο computer για να δουλέψουν καλά… Γενικά δεν είναι θέμα του τρόπου σύνδεσης αν θα δουλέψει κάτι τέτοιο.

Περιοχή
    Espoo, FI
    Downloads
    41
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Elisa
    Router
    Unifi Gateway Max
    @chat1978 αρκεί ο ΗΑ να καταφέρει να δει το bridge με κάποιον τρόπο (πχ WiFi, Ethernet), δεν υπάρχει απαίτηση τοπικής σύνδεσης. Πχ εγώ έχω τον ΗΑ σε ένα VM στο NAS στο υπόγειο, ενώ το bridge είναι σε επάνω όροφο.
    Ανυπόγραφος

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Λοιπόν, με τα πολλά βρήκα τρόπο να αλλάξω τα caching values της MariaDB από το επίσημο addon που είναι container στο ΗΑ. Αυτό αφορά όσους έχουν HAOS σε καθαρό μηχάνημα ή σε VM. Όσοι έχετε container μπορείτε να κάνετε παπάδες ούτως ή άλλως ή όσοι έχετε την MariaDB αλλού.

1. Κατεβάζουμε το Mysql_Command addon που μπαίνει μέσο HACS.
    2. Συνδεόμαστε με terminal στο HA και πάμε στο φάκελο /etc/my.cnf.d/ όπου κάνουμε edit το αρχείο service.cnf. Μέσα του βλέπουμε πως το HA τρέχει την mariadb με αυτό τον χρήστη (service) και με συγκεκριμένο password (αυτός ο σιδηρόδρομος) όπου τα κάνουμε copy. O λόγος που παίρνω τον service user του ΗΑ για τη MariaDB είναι γιατί με τον user homeassistant δεν είχα όλα τα δικαιώματα για να πειράξω την βάση.
    3. Στο configuration.yaml πάμε στο section notify: και βάζουμε το εξής
    Κώδικας:
    notify:
      - name: mysql_command_example_db
        platform: mysql_command
        host: localhost
        username: service
        password: osidirodromospoueidameprin
        db: homeassistant
    4. Φτιάχνουμε ένα νέο automation με τον εξής κώδικα
    Κώδικας:
    alias: Configure MariaDB at startup
    description: Configure MariaDB parameters after startup
    triggers:
      - event: start
        trigger: homeassistant
    actions:
      - delay:
          minutes: 1
      - data:
          message: SET GLOBAL innodb_buffer_pool_size = 4 * 1024 * 1024 * 1024;
        action: notify.mysql_command_example_db
      - data:
      - data:
      - data:
      - data:
      - data:
    mode: single
    To σημαντικό στο από πάνω είναι το μέγεθος του buffer pool size... μαμά είναι πολύ παιδικό το νούμερο οπότε εγώ το πήγα 4GB γιατί έχω μνήμη όση θέλω.

5. Για να δείτε πριν ξεκινήσετε τα μαμά νούμερα τρέξτε αυτό το query στην phpmyadmin.
    Κώδικας:
    SHOW VARIABLES WHERE Variable_name IN (
        'innodb_buffer_pool_size',
        'innodb_log_buffer_size',
        'max_connections',
        'thread_cache_size',
        'tmp_table_size',
        'query_cache_size',
        'query_cache_type'
    );
    6. Κάνουμε reboot το ΗΑ και αν πάτε στο timeline του automation, μόλις ξεκινήσει το HA θα περιμένει 1 λεπτό και μετά θα στείλει επιτυχώς τα commands που πρέπει να αλλάξουν οι ρυθμίσεις της βάσης.
    Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  MariaDB.jpg 
Εμφανίσεις:  2 
Μέγεθος:  131,1 KB 
ID: 261196

7. Τέλος στην PHPMyadmin αν τρέξτε πάλι το Query θα δείτε αυτά κανονικά

Όνομα:  MariaDB2.jpg 
Εμφανίσεις:  1 
Μέγεθος:  41,3 KB 
ID: 261197

Γενικά με αυτό το ΗΑ είναι πολύ ποιο χαλαρό και το σημαντικό δεν θα μασήσει σε οποιοδήποτε schema update μεγάλο γίνει (κάποιοι τράβηξαν του Χριστού τα πάθη με μεγάλες βάσεις το Σεπτέμβριο και η λύση ήταν μόνο το ανέβασμα της Cache). Επίσης βοηθάει το caching και σε μικρότερες εγγραφές στο δίσκο αλλά θα επανέλθω με συμπληρωματικό post για έξτρα settings στην MariaDB για αυτό.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος BlueChris : 07-01-25 στις 03:33.
    CorollaClub

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη, Ντεπώ
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/500
    ISP
    COSMOTE
    Router
    FRITZ 5690 Pro
    Πολύ ωραία!

τόσο περίπου τα έχω και εγώ στις ρυθμίσεις της mariadb (το HA είναι σε container και η mariadb πλήρως ελεγχόμενη από μένα).

να πούμε εδώ οτι για τέτοια χοντρά νούμερα πρέπει το VM/το σύστημα να έχει αρκετή μνήμη που να περισσεύει. αν είναι να αρχίσει το swaping η mariadb τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα απο πριν.

επίσης να αναμένετε μεγαλύτερους χρόνους κατά το shutdown της mariadb. σε μένα κάνει 3 λεπτά για να κανει stop και να προχωρήσει το reboot αλλά σε μένα (α) έχω 4x pentium gold @4GHz cores και (β) έχω ενεργοποιήσει lzma compression στα innodb tables. το βρίσκω λογικό να κάνει τόσο πολύ να κλείσει.

για το innodb_log_buffer_size θα πρότεινα 256M για ακόμα λιγότερο i/o στον ssd δίσκο.

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dpap76 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πολύ ωραία!

τόσο περίπου τα έχω και εγώ στις ρυθμίσεις της mariadb (το HA είναι σε container και η mariadb πλήρως ελεγχόμενη από μένα).

να πούμε εδώ οτι για τέτοια χοντρά νούμερα πρέπει το VM/το σύστημα να έχει αρκετή μνήμη που να περισσεύει. αν είναι να αρχίσει το swaping η mariadb τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα απο πριν.

επίσης να αναμένετε μεγαλύτερους χρόνους κατά το shutdown της mariadb. σε μένα κάνει 3 λεπτά για να κανει stop και να προχωρήσει το reboot αλλά σε μένα (α) έχω 4x pentium gold @4GHz cores και (β) έχω ενεργοποιήσει lzma compression στα innodb tables. το βρίσκω λογικό να κάνει τόσο πολύ να κλείσει.

για το innodb_log_buffer_size θα πρότεινα 256M για ακόμα λιγότερο i/o στον ssd δίσκο.
    Οκ το έκανα 256. Εγώ VM έχω σε 96GB server και τα VM μου τρώνε κάνα 40άρι μόνο οπότε έχω δώσει 8GB στο ΗΑ και έχει και 5 ελεύθερα. Ίσως το innodb_buffer_pool_size στα 2GB να είναι καλύτερα.

- - - Updated - - -

Οκ άκυρο... όλο το innodb_log_buffer_size δεν αλλάζει, δεν το είχα δει πριν και στο screenshot μου αυτό έλειπε και το έβαλα μετά. Δεν είναι δυναμική μεταβλητή αυτή και αλλάζει μόνο με το conf το κεντρικό της Mariadb...οκ δεν πειράζει, ίσως βρω άλλο τρόπο να την πειράζω να παίξει και αυτό.

Το ξήλωσα από το παραπάνω post με τις οδηγίες.
    CorollaClub

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Voda/Nova/OTE/ΕΔΥΤΕ
    Άλλη μλκ αυτή. Δηλαδή θα πρέπει να κρατήσω το IKEA matter bridge αν θέλω να παίζω με IKEA συσκευές μόνο και μόνο για το software update?
    Από ότι είδα παίζοντας με ένα VM θέλει και το zigbee bridge πάνως στο ίδιο το hardware τους για να παίξουν κάποια πράγματα καλά.
    Αν θέλω να πάρω κάτι φθηνό μαζί με τα όποια bridges χρειάζομαι, τι προτείνεται; Δηλαδή κάτι με zigbee, thread και υποστήριξη matter. Να τα έχει όλα να τελειώνουμε.
    Προτάσεις για 3 κατευθύνσεις που έχω υπόψη
    1) Dedicated HA που δεν θα τρέχει οτιδήποτε άλλο. Έχει κάτι συσκευές στο ίδιο το website τους πάνω σε PI
    2) Non dedicated και θα τρέξω το HA ή κάθε άλλο μέσω container και θα μπορώ να τρέξω και πιθανά άλλα container
    3) Αν και όχι server, αλλά κάποια συσκευή τύπου chromecast που έχει όπως λέει matter.

Νομίζω το πιο σωστό είναι το 2). Πιστεύω όμως ότι οι συσκευές που αναφέρονται στο 1) για HA μπορούν να γίνουν Νο2 φάση.
    Δεν είναι καθολικό αυτό με τα updates, εξαρτάται από τις συσκευές.

Κατά τα άλλα, ό,τι και να επιλέξεις αλλάζει εύκολα. Εγώ πχ ξεκίνησα με το HA σε dedicated Rasbperry Pi και μετά πήγα σε VM με USB passthrough για το bridge. Και μετά μάλλον θα πάω σε IP bridge. Όσο αλλάζουν οι ανάγκες μας (ή η εξοικείωσή μας) αλλάζει και το σύστημα. Αυτό που μπορώ να πω ως συμβουλή είναι ότι στη βράση κολλάει το σίδερο

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Αρχικά ευχαριστώ όλους
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BlueChris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν το κατάλαβα αυτό που λες. Όποια συσκευή βάζεις με το δικό της gateway εφόσον το κρατάς, την βάζεις σαν addon εφόσον υπάρχει. Για Ikea και sonoff υπάρχουν σίγουρα είτε μέσο hacs είτε εγγενώς. Εφόσον μετά μπει το gateway μέσο του addon, θα εμφανιστούν και όλες οι συσκευές που είναι πάνω του.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από John82 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για να περάσεις το Dirigera, ενεργοποίησε το Matter και θα το δει. Θέλει τελευταίο f/w.

Δεν είναι απαραίτητο να έχεις bridge συνδεδεμένο στο computer για να δουλέψουν καλά… Γενικά δεν είναι θέμα του τρόπου σύνδεσης αν θα δουλέψει κάτι τέτοιο.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από euri Εμφάνιση μηνυμάτων
    @chat1978 αρκεί ο ΗΑ να καταφέρει να δει το bridge με κάποιον τρόπο (πχ WiFi, Ethernet), δεν υπάρχει απαίτηση τοπικής σύνδεσης. Πχ εγώ έχω τον ΗΑ σε ένα VM στο NAS στο υπόγειο, ενώ το bridge είναι σε επάνω όροφο.
    Okay θα του ρίξω άλλη μια προσπάθεια με βάση όλα όσα γράφετε. Ένα μικρό πρόβλημα που έχω ειναι ότι εδώ έχουν κλείσει το management των routers από την κλασσική .1 ip και γίνεται μέσα από το site του πάροχου. Μπορώ να προσθέσω DNS registrations για static IP αλλά δεν μπορώ να δω όλες τις συσκευές στο δίκτυο. Κάτι εντελές που δοκίμασα από το command line δεν τα έδειξαν όλα που ήξερα ότι ειναι συνδεδεμένα.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από athkal Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εννοείς δεν δούλεψε για τα zigbee? Δεν έχω τέτοια εγώ. Αντίθετα το HACS δούλεψε (φάνηκε χρήσιμο) σε καποιες συσκευές μου...μάλιστα για ορισμένες έχω και "διπλά" integrations (εντάξει τεστ εγκατάσταση είναι)....sonoff, ariston, tapo, candy κλπ
    Μάλιστα το HACS μόλις έβγαλε μήνυμα ενημέρωσης.
    Όχι δεν μπορεσα να περασω το HACS σαν repository.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από John82 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το HACS θυμάμαι και εμένα με παίδεψε όταν το είχα στο docker αλλά τελικά το κατάφερα.
    Επειδή δοκιμάζω και δεν το στήνω ας πούμε σουπερ, ακολουθώ τους ευκολους τρόπους που γινονται μέσα από το HA.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από minas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν είναι καθολικό αυτό με τα updates, εξαρτάται από τις συσκευές.
    Κατά τα άλλα, ό,τι και να επιλέξεις αλλάζει εύκολα. Εγώ πχ ξεκίνησα με το HA σε dedicated Rasbperry Pi και μετά πήγα σε VM με USB passthrough για το bridge. Και μετά μάλλον θα πάω σε IP bridge. Όσο αλλάζουν οι ανάγκες μας (ή η εξοικείωσή μας) αλλάζει και το σύστημα. Αυτό που μπορώ να πω ως συμβουλή είναι ότι στη βράση κολλάει το σίδερο
    Και παιρνάς firmware στις συσκευές;

Ασχετο αλλά κατά την διάρκεια της ενασχόλησης επεσα πάνω στο Tasmota. Θυμάμαι να το έχω διαβάσει από παλιά αλλά τότε δεν είχε καταλάβει το vendor lockin που βασικά παίζει πάνω από το zigbee. Καταλαβαίνω ότι το tasmota παιρνάει firmware πάνω στα ESP αλλά δεν καταλαβαίνω τον σκοπό. Είναι για καλύτερη λειτουργικότητα; Για vendor lock out? Και μετά πως θα παίζει όταν πχ το zigbee bridge της tuya ψάχνει μόνο tuya συσκευές όπως κατάλαβα ότι γινόταν με τις λάμπες και τα Smart TRV.

- - - Updated - - -

Επίσης είδα και το https://homey.app/en-be/ που από την μια λέει ότι όλα ειναι local και από την άλλη δείχνει integrations με όλες τις συσκευές κάθε κατασκευαστή που υποθέτω γινεται με integrations. Μου φαινεται λίγο αντιφατικό με την δήλωση περί όλα τοπικά.
    Το δουλεύει κανείς; Αν πάρεις την συσκευή τους, τότε θα βλέπει τα πάντα από κάθε κατασκευαστή κάπως;
    Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
    Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    Ftth:500/250 & 4G:95/45.
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Path Level
    Fastpath
    Έχω βάλει έναν αισθητήρα πλημμύρας δίπλα σε πλυντήριο και κάθε φορά που δουλεύει το πλυντήριο που είναι δεκαετίας 90 btw, ο αισθητήρας μου βαράει false alarms.... Μαγνητικές παρεμβολές;
    -GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
    Gre-goir-X23.

Περιοχή
    Espoo, FI
    Downloads
    41
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Elisa
    Router
    Unifi Gateway Max
    Ασχετο αλλά κατά την διάρκεια της ενασχόλησης επεσα πάνω στο Tasmota. Θυμάμαι να το έχω διαβάσει από παλιά αλλά τότε δεν είχε καταλάβει το vendor lockin που βασικά παίζει πάνω από το zigbee. Καταλαβαίνω ότι το tasmota παιρνάει firmware πάνω στα ESP αλλά δεν καταλαβαίνω τον σκοπό. Είναι για καλύτερη λειτουργικότητα; Για vendor lock out? Και μετά πως θα παίζει όταν πχ το zigbee bridge της tuya ψάχνει μόνο tuya συσκευές όπως κατάλαβα ότι γινόταν με τις λάμπες και τα Smart TRV.
    Οι συσκευές γίνονται πιο generic (με open source firmware) και ουσιαστικά καταργείς το vendor lock-in. Εγώ έχω περάσει Tasmota σε ένα Sonoff Bridge Pro και είναι ο βασικός ZigBee coordinator στο σπίτι για όλες τις ZigBee συσκευές (δεν έχω βάλει τις λάμπες Philips Hue επειδή προϋπήρχε το αντίστοιχο Philips Hue Bridge και δεν ασχολήθηκα ποτέ να εξετάσω αν γίνεται μετάβαση ή όχι). Έχει αναγνωριστεί από τον ΗΑ, και πάνω σε αυτό λειτουργούν ποικίλες συσκευές από διάφορους κατασκευαστές χωρίς καμία άλλη παρέμβαση (εννοώ ότι στις τελικές συσκευές δεν έχω περάσει Tasmota ή άλλο custom firmware). Ενδεικτικά: αισθητήρες Aqara, λάμπες Innr, water timers Woox. Για αυτές τις συσκευές κανονικά θα ήθελα την αντίστοιχη εφαρμογή τους. Φαίνονται όμως στον ΗΑ, οπότε δε χρειάζομαι τελικά τις εφαρμογές (ναι, το firmware update είναι μια άλλη ιστορία).
    Ανυπόγραφος

Περιοχή
    Ίλιον
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ADSL 8/1 & FTTH 500/250
    ISP
    Wind ADSL & Nova FTTH
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΟΝ
    Router
    Zyxel-Nokia > SFOS bridge
    Μόλις παρατήρησα κάτι που μου φαίνεται λίγο π@π@ρια που συμβαίνει στο ΗΑ..
    Αν ένα entity δεν είναι πλέον διαθέσιμο, αλλά έχεις φτιάξει κάποιες καρτέλες που έχουν π.χ. κουμπιά που το χρησιμοποιούν, στην καρτέλα ορθώς το δείχνει unavailable.
    Αν πας και κάνεις edit την καρτέλα και επιλέξεις τον code editor ώστε να κάνεις comment τη γραμμή του entity, όταν κάνεις save σβήνει εντελώς τη γραμμή με το comment.
    Για να το εξηγήσω αναλυτικά:
    Μου είχε καεί ένα shelly plug και ακόμα δεν αξιώθηκα να ψωνίσω άλλο..
    Οπότε στην καρτέλα που είχα για να ανοίγει/κλείνει η πρίζα πλέον μου δείχνει, ορθώς, ότι δεν είναι διαθέσιμο το entity.
    Spoiler:

Όνομα:  before.JPG 
Εμφανίσεις:  80 
Μέγεθος:  10,6 KB 
ID: 261207

Κάνω edit την καρτέλα και κάνω comment το entity..
    Spoiler:

Όνομα:  comment.JPG 
Εμφανίσεις:  0 
Μέγεθος:  22,6 KB 
ID: 261204

Αν το σώσω, το κουμπί πλέον είναι ωραίο όπως ήταν.
    Spoiler:

Όνομα:  cardafter.JPG 
Εμφανίσεις:  82 
Μέγεθος:  9,7 KB 
ID: 261208

Βέβαια και να το πατήσω μου λεει - φυσικά - "Νο entity provided to toggle". Και λογικό..

Αν πάω να ξανακάνω edit την καρτέλα, η commented γραμμή έχει εξαφανιστεί...
    Spoiler:

Όνομα:  codeafter.JPG 
Εμφανίσεις:  0 
Μέγεθος:  21,8 KB 
ID: 261206

Αν κάνω εν τω μεταξύ comment και τις 14 γραμμές που αφορούν το συγκεκριμένο κουμπί, ώστε να μην φαίνεται καν πλέον το κουμπί (απλά να έχω σαν placeholder τον κώδικα), μετά το save σβήνει όλες τις γραμμές που έχω κάνει σχόλιο..
    Ψιλοπ@π@ρι@ δεν είναι αυτό;
    Από το 2014 VDSL περίμενα..
    Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
    Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από euri Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οι συσκευές γίνονται πιο generic (με open source firmware) και ουσιαστικά καταργείς το vendor lock-in. Εγώ έχω περάσει Tasmota σε ένα Sonoff Bridge Pro και είναι ο βασικός ZigBee coordinator στο σπίτι για όλες τις ZigBee συσκευές (δεν έχω βάλει τις λάμπες Philips Hue επειδή προϋπήρχε το αντίστοιχο Philips Hue Bridge και δεν ασχολήθηκα ποτέ να εξετάσω αν γίνεται μετάβαση ή όχι). Έχει αναγνωριστεί από τον ΗΑ, και πάνω σε αυτό λειτουργούν ποικίλες συσκευές από διάφορους κατασκευαστές χωρίς καμία άλλη παρέμβαση (εννοώ ότι στις τελικές συσκευές δεν έχω περάσει Tasmota ή άλλο custom firmware). Ενδεικτικά: αισθητήρες Aqara, λάμπες Innr, water timers Woox. Για αυτές τις συσκευές κανονικά θα ήθελα την αντίστοιχη εφαρμογή τους. Φαίνονται όμως στον ΗΑ, οπότε δε χρειάζομαι τελικά τις εφαρμογές (ναι, το firmware update είναι μια άλλη ιστορία).
    Αν σε απασχολεί το να μην βγαίνουν όλα στο ίντερνετ και η λειτουργία τους στο ΗΑ αλλά και από την ίδια εφαρμογή της Phillips μέσο ίντερνετ να γίνονται όλα, τότε οκ.
    Εγώ πάλεψα πολύ να έχω τα πάντα local και την πάτησα άλλου.... Αν πέσει συνολικά το ίντερνετ και το unifi controller που το έχω σε Linux, τα AP της unifi πετάνε οτιδήποτε wifi και νεκρωνουν. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχω Unifi Gateway μάλλον. Τεσπα θα το ψάξω λίγο καλύτερα αυτό το θέμα.
    CorollaClub

Περιοχή
    Ιωάννινα
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BlueChris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν σε απασχολεί το να μην βγαίνουν όλα στο ίντερνετ και η λειτουργία τους στο ΗΑ αλλά και από την ίδια εφαρμογή της Phillips μέσο ίντερνετ να γίνονται όλα, τότε οκ.
    Εγώ πάλεψα πολύ να έχω τα πάντα local και την πάτησα άλλου.... Αν πέσει συνολικά το ίντερνετ και το unifi controller που το έχω σε Linux, τα AP της unifi πετάνε οτιδήποτε wifi και νεκρωνουν. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχω Unifi Gateway μάλλον. Τεσπα θα το ψάξω λίγο καλύτερα αυτό το θέμα.
    Τα AP ακόμα και να πέσει ο controller θεωρητικά συνεχίζουν να δουλεύουν.
    Δίνεις μήπως εξωτερικό DNS στους clients ή κάτι άλλο που τα αποσυνδέει αν χάσουν net connectivity?
    A very minor case of serious brain damage.

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από riddle3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τα AP ακόμα και να πέσει ο controller θεωρητικά συνεχίζουν να δουλεύουν.
    Δίνεις μήπως εξωτερικό DNS στους clients ή κάτι άλλο που τα αποσυνδέει αν χάσουν net connectivity?
    Gateway & dns είναι αλλού αλλά το θέμα του gateway το καλυψα και τα unifi όλα έχουν gateway ένα παιδικό pfsense που έχω σε vm σε ένα NUC αλλά δεν ήταν αυτό το θέμα και ομολογώ πως το dns δεν το σκέφτηκα, θα το δοκιμάσω το βράδυ.

Σελ. 366 από 410 ΠρώτηΠρώτη ... 346356361364365366367368371376386 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία