Εμφάνιση 5.926-5.940 από 6050
-
23-03-25, 02:37 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5926
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
Ανυπόγραφος
-
23-03-25, 07:55 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5927
-
23-03-25, 09:45 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5928
Κανονικά ναι, οποιαδήποτε συσκευή μόνιμου ρεύματος που είναι zigbee, είναι και repeater.
Τώρα να σου πω κάτι από εμπειρία, όχι μόνο δικιά μου αλλά και με ότι διαβάζω 5+ χρόνια τώρα και από άλλους, καλό είναι να βάζουμε ποιοτικές συσκευές μέσα σε πρίζες/πινακες και προσωπικά έχω καταλήξει σε Shelly, Sonoff και Aqara μόνο. Έχει και πιο ακριβά όπως τα Fibaro πχ αλλά δεν υπάρχει λόγος.There's no substitute for experience
CorollaClub
-
23-03-25, 11:06 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5929
Ολοι οι διακοπτες/πρίζες/brokers κλπ που χρησιμοποιώ ειναι sonoff και tuya και η αλήθεια είναι οτι μονο ενα power monitor (επώνυμο tuya) με εχει αφήσει αυτα τα χρόνια
Το hub που πήρα ειναι tuya οπότε αναγκαστικά θα πορευτώ ετσι προς το παρόν.
Δεν θα περνάνε μεγάλα ρεύματα απο αυτους τους διακόπτες (max 80-100w) οπότε δε πρόκειται να ζοριστούν!
Ευχαριστώ
-
23-03-25, 16:29 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5930
Με εσάς που έχω μπλέξει εδωπέρα...
Τον κοννέκτορ δεν το έβρισκα οποτε επαιξε πατέντα
https://gr.mouser.com/ProductDetail/403-SEN55-SDN-T
https://gr.mouser.com/ProductDetail/485-5754
https://gr.mouser.com/ProductDetail/485-5964
-
28-03-25, 21:42 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5931
Λοιπόν τελικά έβαλα το σύστημα ασφαλείας Ajax. φαίνεται πράγματι πολύ ωραίο. Μάλιστα το βάλαμε σε 3 διαφορετικά σπίτια, τα οποία παρακολουθούμε μέσα στην ίδια εφαρμογή της Ajax.
Κατάφερα μάλιστα να βάλω και τις θεωρητικά μη "συμβατές"/"προτεινόμενες" από την Ajax κάμερες εκεί στην εφαρμογή της....όλα ΟΚ λοιπόν.
-
31-03-25, 13:13 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5932
Μήπως ξέρει κάποιος σε unifi u6 lite γιατί πιάνω ταχύτητες μέχρι 100Mbps ενω η το ρούτερ δίνει 200 με lan; Δεν έχει μπει speed limit ή κάτι τέτοιο στον controller μέσα...
-
31-03-25, 13:16 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5933There's no substitute for experience
CorollaClub
-
31-03-25, 13:18 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5934
-
31-03-25, 13:22 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5935
Ναι είναι πολύ λίγο το 170. Πόσο μακρυά είναι? είναι χιλιάδες οι ερωτήσεις, τι ρυθμίσεις έχεις στο wifi? πόσες παρεμβολές μπορεί να έχεις από γειτονικά δίκτυα? τι κάρτα έχει το λάπτοπ? δεν θα τελειώσουμε ποτέ.
Το κινητό με τι ταχύτητα συνδέεται? δοκίμασε μια στο σημείο του λάπτοπ και μια πολύ κοντά στο U6There's no substitute for experience
CorollaClub
-
31-03-25, 13:54 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5936
Εχω 5 TRVZB (Sonoff Smart TRV) πάνω σε ένα Sonoff bridge και πρόσφατα έκαναν release νέες εκδόσεις firmware.
Έκανα αρχικά το update στο ένα από τα TRVZB στην έκδοση 1.3.0 και μετά είδα ότι υπήρχε update και για το zigbee και το έκανα.
Τώρα αν πάω να κάνω update ένα από τα TRV τότε μου λέει ότι update in progress
Όλα αυτά μέσα από την εφαρμογή eWeLink. και έχω κάνει power cycle το bridge
Καμιά ιδέα;Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.
-
31-03-25, 14:35 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5937
Γενικά το zigbee update σε συσκευές τρώει απίστευτο χρόνο, έχε αυτό στο νου σου. Δεν θέλω να πιστέψω πως λόγο ανυπομονησίας κάτι ενώ πέρναγε, το έκοψες με reboot.
Ασχέτως Update, τα TRV τα βλέπεις και τα ελέγχεις όλα? Αν ναι και όλα είναι καλά, κάνε ένα reboot το gateway, συνδέσου μετά σε αυτό μέσω ewelink και κάνε πάτα update σε ένα που δεν έχει, μετά θα κάνεις υπομονή μεγάλη και θα περιμένεις να τελειώσει. Αν τελειώσει προχωράς στο επόμενο.There's no substitute for experience
CorollaClub
-
31-03-25, 14:49 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5938
πόσο πιάνει το unifi?
https://img.community.ui.com/0514436...2-d445ee3831dc
-
31-03-25, 15:42 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5939
Ναι το ξέρω. Έχουν περάσει μέρες να μην πω εβδομάδες. Όταν τα είχα πρωτοπάρει, ήθελε μια μέρα ανά συσκευή.
Γενικά ναι έχω έλεγχο.
Δεν ξέρω τι μαγεία έκανες το μηνυμα σου αλλά τώρα που το κοιτάζω μια από τις συσκευές ειναι σε updating mode. Δεν την έδειχνε έτσι. Πρέπει να ειναι πολύ καιρό σε φάση μάλλον που είχα κάνει power cycle το bridge.
Τι κάνω; Power cycle το TRV?Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.
-
31-03-25, 17:23 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5940There's no substitute for experience
CorollaClub
Bookmarks