Σελ. 336 από 351 ΠρώτηΠρώτη ... 316326331334335336337338341346 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 5.026-5.040 από 5254
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    330/295
    ISP
    INALAN
    Router
    ZTE ZXHN F670L
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από griniaris Εμφάνιση μηνυμάτων
    εγω προσωπικα εσκαψα προς τα πισω το κουτι κανα δυο ποντους για να χωρεσω τα σονοφφ .

τα καινουρια τα mini sonoff χωρανε .

Βεβαια παιζει σημαντικο ρολο και ο ιδιος ο διακοπτης ποσο "ογκωδης" ειναι και αρα ποσο χωρο αφηνει μεσα στο κουτι για τα sonoff-shelly .
    Λοιπόν ήρθαν ο sonoff dual r3 για το ρολό και ο άλλος sonoff για το θερμοσίφωνο. Λίγο απογοήτευση το μέγεθός αυτού για το ρολό καθόσον χρειάζεται σκάψιμο πίσω γύρω στα 3 εκατοστά (ναι είναι αλήθεια ότι ό ήδη υπάρχων διακόπτης είναι ογκώδης), όμως το χειρότερο είναι ότι οριακά χωράει και στο πλάτος ! Υπάρχει βέβαια από επάνω και ο διακόπτης για το φως, πίσω από τον οποίο θα μπορούσε να μπει ο sonoff πιο εύκολα,και με λιγότερο σκάψιμο, όμως θέλει λίγο σκέψη τι θα έχει την λιγότερη βαβούρα.

Περιοχή
    GR/Crete
    Downloads
    25
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    OTEnet
    Router
    Siemens κάτι
    SNR / Attn
    9,1(dB) / 28(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Τσίμπησε το δόλωμα σήμερα!!!
    Στέλνω στη σύζυγο να αερίσει λίγο και με καλεί και μου λέει γιατί με
    Μέσα 66.4%
    και
    Έξω 77.9%

γράφει απο κάτω ότι έξω έχει λιγότερη υγρασία 8% ??????

Να το φτιάξω μου λέει!
    Και ξεκίνησα το μάθημα
    Και το άκουσε γιατί προχτές λέγαμε στα παιδιά πόσο σημαντικό είναι το μάθημα φυσικής

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Nova
    Ενα copy paste σε παρακαλώ το Λιγότερη Υγρασία έξω να το βάλω και εγώ

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    Ftth:500/50 & 4G:95/45.
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Το μέσα δεν είναι λιγότερο; 66 αντί 77 έξω...
    -GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
    Gre-goir-X23.

Περιοχή
    GR/Crete
    Downloads
    25
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    OTEnet
    Router
    Siemens κάτι
    SNR / Attn
    9,1(dB) / 28(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από billy Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ενα copy paste σε παρακαλώ το Λιγότερη Υγρασία έξω να το βάλω και εγώ
    Το έχω ξαναβάλει πιο πίσω αλλά είναι πιο εύκολο το copy-paste.
    Απλά έχω ήδη υπολογίσει την απόλυτη υγρασία = sensor.indoor_absolute_humidity (για μέσα) και το κάνει το esphome.
    Αν δεν έχεις, μπορείς να προσθέσεις αντίστοιχο template sensor ή να κάνεις τον υπολογισμό μέσα στο παρακάτω template.
    Ψάξε για Homeassistant absolute humidity

Helper - Template sensor

Κώδικας:
    {% set humidity_difference = ((states.sensor.indoor_absolute_humidity.state | float) - (states.sensor.outdoorclimate_outdoor_absolute_humidity.state | float)) | round(1) 
    %}
    {% set humidity_average = (((states.sensor.indoor_absolute_humidity.state | float) + (states.sensor.outdoorclimate_outdoor_absolute_humidity.state | float)) / 2) | round(1) 
    %}

{%if humidity_difference > 0 -%}
      Λιγότερη υγρασία έξω {{ (humidity_difference / humidity_average * 100) | abs | round(0) }}%
    {%- else -%}
      Λιγότερη υγρασία μέσα κατά {{ (humidity_difference / humidity_average * 100) | abs | round(0) }}%
    {%- endif -%}
    - - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GregoirX23 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το μέσα δεν είναι λιγότερο; 66 αντί 77 έξω...
    Και όμως. Η πυκνότητα του νερού στον αέρα έξω είναι μικρότερη απο το μέσα.
    Όσο πιο ζεστός είναι ο αέρας τόσο περισσότερο νερό χωράει οπότε η σχετική υγρασία πέφτει με την ίδια ποσότητα νερού.

Εδώ έχει αερίσει προφανώς. Και βλέπουμε ότι το 64.2% είναι σχεδόν ίσο με το 81.9%.

Για αυτό έχω πεί άπειρες φορές ότι οι αφυγραντήρες δε χρειάζονται στις περισσότερες περιπτώσεις.
    Και όσο πιο κρύο κάνει έξω τόσο πιο ξηρός είναι ο αέρας και με τον αερισμό έχεις γρηγορότερη και μεγαλύτερη πτώση της σχετικής υγρασίας εσωτερικά.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος teodor_ch : 08-11-24 στις 23:51.

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Ενδιαφέρον το παραπάνω αλλά έχω ένα άλλο θεματακι...

Ερώτηση...
    Επειδή τρύπησε ο θερμοσίφωνας στο εξοχικό και θα τον αλλάξω..
    Είχα 45αρη 3kw και θα πάω σε 60...
    O 60 βγαίνει με 3&4kw...
    Ποιον να επιλέξω;
    Σκεφτόμουν τον 3000 για να μπορώ να βάλω στο πίνακα και κάνα tongu smart διακόπτη...
    Λογικά ο 4000 θα ζεσταίνει πιο γρήγορα αλλά θα πέφτει παραπάνω φορτίο στο διακόπτη...
    Μετά αν κρατήσω τον 4000 θα πρέπει να βάλω sonoff με ρελέ ισχύος και έλεγα μήπως το αποφύγω αυτό με τον 3000 και βάλω κατευθείαν το tongou...
    Ιδέες;

- - - Updated - - -

https://modchip.gr/product/wifi-%CF%...f=bestprice.gr
    -GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
    Gre-goir-X23.

Περιοχή
    GR/Crete
    Downloads
    25
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    OTEnet
    Router
    Siemens κάτι
    SNR / Attn
    9,1(dB) / 28(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Τα καλώδια σηκώνουν τον 4αρη;

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Νομίζω 2,5αρι είναι το καλώδιο αλλά είναι μικρό σε απόσταση.. Ούτε 5μ... Η κουζίνα είναι δίπλα στο πίνακα... 31μ2 είναι το σπίτι..
    Να πάρω τον 3αρη;
    Gre-goir-X23.

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    300/30,1g/1g,600/120,450/
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Πρώτο patch ήδη στο core
    Home Assistant Core 2024.11.1

Είμαι καλά.

- - - Updated - - -

Κάτι άλλο τώρα, η ΙΚΕΑ με το Dirigera Gateway έχει βγάλει firmware που υποστηρίζει Matter οπότε οποιαδήποτε συσκευή που έχει matter συνδέεται πάνω του κανονικά
    Μπορεί να μπει επίσης στο ΗΑ κανονικά μέσω HACS και το addon αυτό όπου φέρνει όλες τις συσκευές μέσα στο ΗΑ ρολόι

Ένας οδηγός για αυτή την εγκατάσταση σε ΗΑ είναι αυτός

Για μένα αν κάποιος ξεκινάει τώρα, είναι μια καλή λύση και το Gateway της Ikea κάνει 70€, απλά πρέπει ότι συσκευή πάρει να είναι matter compatible.
    There's no substitute for experience
    CorollaClub

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Nova
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από teodor_ch Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το έχω ξαναβάλει πιο πίσω αλλά είναι πιο εύκολο το copy-paste.
    Απλά έχω ήδη υπολογίσει την απόλυτη υγρασία = sensor.indoor_absolute_humidity (για μέσα) και το κάνει το esphome.
    Αν δεν έχεις, μπορείς να προσθέσεις αντίστοιχο template sensor ή να κάνεις τον υπολογισμό μέσα στο παρακάτω template.
    Ψάξε για Homeassistant absolute humidity

Helper - Template sensor

Κώδικας:
    {% set humidity_difference = ((states.sensor.indoor_absolute_humidity.state | float) - (states.sensor.outdoorclimate_outdoor_absolute_humidity.state | float)) | round(1) 
    %}
    {% set humidity_average = (((states.sensor.indoor_absolute_humidity.state | float) + (states.sensor.outdoorclimate_outdoor_absolute_humidity.state | float)) / 2) | round(1) 
    %}

{%if humidity_difference > 0 -%}
      Λιγότερη υγρασία έξω {{ (humidity_difference / humidity_average * 100) | abs | round(0) }}%
    {%- else -%}
      Λιγότερη υγρασία μέσα κατά {{ (humidity_difference / humidity_average * 100) | abs | round(0) }}%
    {%- endif -%}
    - - - Updated - - -

Και όμως. Η πυκνότητα του νερού στον αέρα έξω είναι μικρότερη απο το μέσα.
    Όσο πιο ζεστός είναι ο αέρας τόσο περισσότερο νερό χωράει οπότε η σχετική υγρασία πέφτει με την ίδια ποσότητα νερού.

Εδώ έχει αερίσει προφανώς. Και βλέπουμε ότι το 64.2% είναι σχεδόν ίσο με το 81.9%.

Για αυτό έχω πεί άπειρες φορές ότι οι αφυγραντήρες δε χρειάζονται στις περισσότερες περιπτώσεις.
    Και όσο πιο κρύο κάνει έξω τόσο πιο ξηρός είναι ο αέρας και με τον αερισμό έχεις γρηγορότερη και μεγαλύτερη πτώση της σχετικής υγρασίας εσωτερικά.

Εχω μπλέξει τα μπούτια μου, άλλα έβαλα Thermal Comfort απο το HACS και πιστεύω να τα καταφέρω, έχει το absolut humidity σε g/m^3 Σε ευχαριστώ

Παπάδες
    Λιγότερη υγρασία έξω 33%

Ωραιός
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος billy : 09-11-24 στις 09:53.

Περιοχή
    GR/Crete
    Downloads
    25
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    OTEnet
    Router
    Siemens κάτι
    SNR / Attn
    9,1(dB) / 28(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από billy Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εχω μπλέξει τα μπούτια μου, άλλα έβαλα Thermal Comfort απο το HACS και πιστεύω να τα καταφέρω, έχει το absolut humidity σε g/m^3 Σε ευχαριστώ

Παπάδες
    Λιγότερη υγρασία έξω 33%

Ωραιός

Εάν το σπίτι έχει "ποτίσει" τόσο καιρό θα χρειαστεί λίγο παραπάνω αερισμούς για να ισορροπήσει χαμηλότερα.
    Αερισμό, εφόσον έξω έχει χαμηλότερη θερμοκρασία, κάνουμε ίσα ίσα να αλλάξει ο αέρας και κλείνουμε.
    Να μήν παγώσουν και τα αντικείμενα και οι τοίχοι.

Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    330/295
    ISP
    INALAN
    Router
    ZTE ZXHN F670L
    Λοιπόν έκανα την σύνδεση του sonoff Basic R2 για τον θερμοσίφωνα με ρελέ ισχύος 25Α Geyer.
    - O sonoff πήρε ρεύμα από ασφάλεια 10Α, ενώ το ρελέ 25Α από την ασφάλεια που ήδη υπήρχε στον πίνακα για τον θερμοσίφωνα. Όλα φαίνονται να λειτουργούν ΟΚ με τις πρώτες δοκιμές.
    - Προσοχή σε όσους τον βάλουν. ΔΕΝ ήθελε με τίποτα να συνδεθεί στο wifi, παρόλο που υποτίθεται ότι μπαίνει εξ' ορισμού σε mode σύνδεσης κατά την 1η σύνδεσή του. Τι άνοιγμα/κλείσιμο παροχής του έκανα, τι reboot το ρούτερ και το κινητό, της εφαρμογής ewelink κλπ, τίποτα. Σπάσιμο νεύρων. Στις οδηγίες λέει εάν χρειασθεί να πατήσεις 5 seconds το διακόπτη (υποτίθεται δεν χρειάζεται στην 1η εκκίνηση). Ε λοιπόν μόλις το έκανα αυτό ΑΜΕΣΩΣ συνδέθηκε....ίσως έχουν δίκιο κάποιοι που έγραφαν ότι δεν μπόρεσαν να το συνδέσουν. Καμιά φορά και οι οδηγίες δεν είναι ευαγγέλιο. Άρα όσοι το βάλουν μην χάσετε χρόνο με αυτό...πατήστε 5+ δευτερόλεπτα το κουμπί για να μπει σε connection mode.

- Όμως η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν ότι ξεκίνησα πρωί πρωί και τελείωσα στο τσακ πριν σηκωθεί η γυναίκα μου...όχι ότι δεν άρχισε την γκρίνια για κάτι κομματάκια καλώδιο που υπήρχαν στο πάτωμα, σκουπιδάκια, εργαλεία. Φυσικά στην συνέχεια πρόωρες κρίσεις "Τόσος κόπος για όλο αυτό κλπ κλπ κλπ".....Μετά όμως όταν έγινε επίδειξη του τι κάνει...εγκριτικό χαμόγελο (μικρό όμως ....Άρα εφόσον καλύψαμε και τον WAF όλα ΟΚ.

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από athkal Εμφάνιση μηνυμάτων
    Λοιπόν έκανα την σύνδεση του sonoff Basic R2 για τον θερμοσίφωνα με ρελέ ισχύος 25Α Geyer.
    - O sonoff πήρε ρεύμα από ασφάλεια 10Α, ενώ το ρελέ 25Α από την ασφάλεια που ήδη υπήρχε στον πίνακα για τον θερμοσίφωνα. Όλα φαίνονται να λειτουργούν ΟΚ με τις πρώτες δοκιμές.
    - Προσοχή σε όσους τον βάλουν. ΔΕΝ ήθελε με τίποτα να συνδεθεί στο wifi, παρόλο που υποτίθεται ότι μπαίνει εξ' ορισμού σε mode σύνδεσης κατά την 1η σύνδεσή του. Τι άνοιγμα/κλείσιμο παροχής του έκανα, τι reboot το ρούτερ και το κινητό, της εφαρμογής ewelink κλπ, τίποτα. Σπάσιμο νεύρων. Στις οδηγίες λέει εάν χρειασθεί να πατήσεις 5 seconds το διακόπτη (υποτίθεται δεν χρειάζεται στην 1η εκκίνηση). Ε λοιπόν μόλις το έκανα αυτό ΑΜΕΣΩΣ συνδέθηκε....ίσως έχουν δίκιο κάποιοι που έγραφαν ότι δεν μπόρεσαν να το συνδέσουν. Καμιά φορά και οι οδηγίες δεν είναι ευαγγέλιο. Άρα όσοι το βάλουν μην χάσετε χρόνο με αυτό...πατήστε 5+ δευτερόλεπτα το κουμπί για να μπει σε connection mode.

- Όμως η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν ότι ξεκίνησα πρωί πρωί και τελείωσα στο τσακ πριν σηκωθεί η γυναίκα μου...όχι ότι δεν άρχισε την γκρίνια για κάτι κομματάκια καλώδιο που υπήρχαν στο πάτωμα, σκουπιδάκια, εργαλεία. Φυσικά στην συνέχεια πρόωρες κρίσεις "Τόσος κόπος για όλο αυτό κλπ κλπ κλπ".....Μετά όμως όταν έγινε επίδειξη του τι κάνει...εγκριτικό χαμόγελο (μικρό όμως ....Άρα εφόσον καλύψαμε και τον WAF όλα ΟΚ.
    Τζετ, μπράβο.
    CorollaClub

Περιοχή
    Ίλιον
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ADSL 8/1 & FTTH 500/50
    ISP
    Wind ADSL & Nova FTTH
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΟΝ
    Router
    Zyxel-Nokia > SFOS bridge
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από athkal Εμφάνιση μηνυμάτων

Νταξ, θα μεγαλώσει το χαμόγελο την πρώτη φορά που θα είστε έξω και θα σου πει "Ω ρε γμτ, πρέπει όταν φτάσουμε σπίτι να κάνω γρήγορα μπάνιο και να φύγω σφαίρα για το x. Αλλά θα έχει νερό ζεστό τώρα ή θα πρέπει να περιμένω και να καθυστερήσω;" και θα της πεις εσύ" Νο προμπλεμ, το ανοίγω τώρα και μέχρι να φτάσουμε σπίτι θα έχει ζεσταθεί..."
    Από το 2014 VDSL περίμενα..
    Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
    Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ChriZ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Νταξ, θα μεγαλώσει το χαμόγελο την πρώτη φορά που θα είστε έξω και θα σου πει "Ω ρε γμτ, πρέπει όταν φτάσουμε σπίτι να κάνω γρήγορα μπάνιο και να φύγω σφαίρα για το x. Αλλά θα έχει νερό ζεστό τώρα ή θα πρέπει να περιμένω και να καθυστερήσω;" και θα της πεις εσύ" Νο προμπλεμ, το ανοίγω τώρα και μέχρι να φτάσουμε σπίτι θα έχει ζεσταθεί..."
    Εγώ ήμουν τυχερός πριν 4 χρόνια που φύγαμε για κάπου κοντά και είχε την κατσαρόλα να γίνεται φαγητό... Θέλαμε να πάμε και κάπου αλλού και μου λέει στο αμάξι"ωωω το φαγητό, δεν γίνεται να πάμε", γίνεται της λεω και έκλεισα την κουζίνα
    CorollaClub

Σελ. 336 από 351 ΠρώτηΠρώτη ... 316326331334335336337338341346 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία