https://www.skroutz.gr/c/606/polypri...71789/taf.html
Μήπως λοιπόν κάτι τέτοιο, εάν φθάνουν τα καλώδια των συσκευών σου?
***Καλά ως που να γράψω αυτό που ήθελα ήδη είχαν πέσει ένα σωρό απαντήσειςς..μπράβο παιδιά.
Εμφάνιση 5.281-5.295 από 5661
-
04-12-24, 12:23 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5281
-
04-12-24, 12:46 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5282
Το πιο σωστό είναι ένα Relay με cutoff μέσα στην πρίζα σαν το Shelly 1PM με όριο κάτι λιγότερο από τα watt που αντέχει το πολυμπριζο (3400w για σιγουριά), μετά μια πολύ καλή μπαλαντεζα και πάνω στο πολυμπριζο smart plug.
There's no substitute for experience
CorollaClub
-
04-12-24, 12:52 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5283
Μια χαρά, λοιπόν!
Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να δεις αν χωράει το διπλο το πολύπριζο επειδή ΟΚ, απ' ότι φαίνεται και στη φωτό οι δύο πρίζες είναι σχετικά κοντά.
Βέβαια στη χειρότερη, έχεις την επιλογή να πάρεις με καλώδιο. Απλά σου έβαλα φωτό από το παραπάνω, γιατί όταν πρόκειται για πολύπριζα, προσωπικά προτιμώ αυτά που μπαινουν πάνω στην πρίζα ώστε να μην κρέμονται καλώδια..Από το 2014 VDSL περίμενα..
Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;
-
04-12-24, 14:31 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5284
Έχεις link από τις συγκεκριμένες;
Δεν ξέρω αν το θυμάσαι αλλά είχα πάρει έναν κλώνο coolseer σούκο wifi από ebay και τα τίναξε το ρελέ μέσα της..
Ευτυχώς την έφτιαξε ένας φίλος αλλά δεν βάζω φορτίο πάνω της...
Μόνο λάμπα, ραδιόφωνο κλπ...
Αρχικά της είχα ηλεκτρικό σώμα που μάλιστα είχα και σε άλλες τύπου blitzwolf/gosund, αλλά η coolseer δεν άντεξε..
Τρέμω τώρα να μου βγει καλό το διακοπτάκι που πήρα για το θερμοσίφωνα...
- - - Updated - - -
Έχω μια διπλή που έχει και ξεχωριστό διακόπτη και μέτρηση ενέργειας συνολικά όμως..
- - - Updated - - -
Και το 1,5 αντέχει οκ νομίζω...
Το 1,0 που είχα σε μπαλαντέζα έκαιγε σε πλυντήριο...
Το 1,5 όχι...
- - - Updated - - -
Όπως μου είπε ο φίλος που μου έφτιαξε τη παραπάνω πρίζα, τα ρελεδάκια που έχουν μέσα δεν είναι ούτε για 3-4Α...
Τώρα τι να πω..
- - - Updated - - -
Η πλάκα είναι ότι σε μερικές από τις gosund που έχω πάρει κολλάνε οι μετρήσεις ενέργειας... Τους το έχω πει στη gosund αλλά με έχουν γειώσει..-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
04-12-24, 14:38 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5285
Τουλάχιστον μήπως το πέτυχες με την τιμή "χώμα" που το είχε βγάλει το eshop.gr για BF?
Πάντως σίγουρα η δοκιμασμένη λύση του sonoff basic r2 + din rail + ρελέ ασφαλείας σου δίνει μία καλή αίσθηση ασφαλείας. Είναι δε και εξαιρετικά πρακτική και χρήσιμη. Ότι πιο χρήσιμο έχω βάλει μέχρι σήμερα (με λίγο παραπάνω κόπο στον πίνακα - αλλά το άξιζε).
Πιστεύω/ελπίζω και η δική σου λύση να αποδειχθεί μια χαρά.
***στο eshop.gr 29,90 Crazy ενώ 39,80(χωρίς μεταφορικά στο Scroutz)...εάν το είχα πετύχει έτσι, μπορεί και να με "παρέσυρε" να το βάλω. Πάντως πιστεύω θα πάει καλά και σε εσένα.
Spoiler:Τελευταία επεξεργασία από το μέλος athkal : 04-12-24 στις 20:46.
-
04-12-24, 21:49 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5286-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
05-12-24, 09:36 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5287
Home Assistant Core 2024.12.0
Home Assistant Operating System 14.0
Ναι, σε όλα
- - - Updated - - -
Υπάρχει μείωση χρήσης Ram για κάποιο λόγο με τη νέα έκδοση....δείτε τα πριν και μετά το update γιατί τώρα το πρωί το έκανα.
There's no substitute for experience
CorollaClub
-
05-12-24, 10:12 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5288
-
05-12-24, 10:22 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5289There's no substitute for experience
CorollaClub
-
05-12-24, 11:23 Re: Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5290
-
05-12-24, 11:49 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5291
Λοιπόν ένα μικρό update γιατί το στεγνωτήριο ήρθε χτες, αλλά δεν το τοποθετήσαμε ακόμα.
Εγώ πάντως το άνοιξα και το πρόσθεσα στην εφαρμογή.
Τελικά με το Simply Fi δε δούλευε.. Την κατέβασα τη simply fi, με έφτασε στο σημείο να σκανάρω το QRCode για να προσθέσω το appliance και μου έβγαλε ότι αυτή η συσκευή υποστηρίζεται από άλλη εφαρμογή και με πήγε να κατεβάσω την εφαρμογή hon που είναι της Haier
Τεσπα με αυτή το πρόσθεσε κανονικά..
Σαν συνέπεια, βεβαια δεν πάιζει στο ΗΑ με το intergration https://github.com/ofalvai/home-assistant-candy, αλλά με το https://github.com/Andre0512/hon
Και υποθέτω ότι το simply fi integration παίζει τοπικά, ενώ αυτό θέλει σύνδεση στο ίντερνετ...
Μια χαρά δείχνει να παίζει και έτσι πάντως. Για την ώρα απλά έχω προσθέσει το device και δεν έχω ασχοληθεί με άλλες καρτέλες κλπ στο ΗΑ. Αυτά θα γίνουν μόλις καταφέρουμε να το εγκαταστήσουμε. (θα μπει υποτίθεται πάνω από το πλυντήριο, αλλά είδα πως είναι λίγο στριμωχτά και οριακά χωράει το στεγνωτήριο να μπει μέσα στο μπάνιο σε σημείο που να δίνει και χέρι να το πιάσεις και να το σηκώσεις για να το βάλεις πάνω στο πλυντήριο. Ελπίζω μην κάνουμε καμιά ζημιά χρονιάρες μέρες..)
Ένα μειον που βλέπω στην όλη υλοποίηση του wifi του στεγνωτηρίου, είναι ότι αν γυρίσεις τον περιστροφικό διακόπτη στο OFF, είναι OFF, τέλος, ούτε wifi...
Για να είναι "OFF", αλλά να δουλεύει το wifi πρέπει να είναι ο διακόπτης μια θέση δεξιά που δείχνει το εικονίδιο του wifi.
Εκεί όμως είναι αναμμένη η οθόνη, γράφει remote control on κλπ..
Καλά θα πάει αυτό...
Αυτά για την ώρα...Από το 2014 VDSL περίμενα..
Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;
-
05-12-24, 12:27 Απάντηση: Re: Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5292There's no substitute for experience
CorollaClub
-
05-12-24, 12:32 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5293
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
-
05-12-24, 12:36 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5294There's no substitute for experience
CorollaClub
-
05-12-24, 12:54 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5295
Bookmarks