Ρε παιδιά, θέλω τα φώτα σας σχετικά με αυτό..
Βρήκα λοιπόν ένα άλλο integration για τις συσκευές που χρησιμοποιούν την εφαρμογή hON.
Αυτό που είχα βρει αρχικά είναι το https://github.com/Andre0512/hon
Το integration είνναι πολύ καλό, τσιμπάει τα πάντα και έχει και switches /sliders κλπ για απομακρυσμένο έλεγχο του στεγνωτηρίου. Παράλληλα έχει και entities με το "status" της συσκευής. Το πρόβλημα όμως είναι πως δεν κάνει refresh, άρα τελικά είναι άχρηστο..
Βρήκα και αυτό, όμως... https://github.com/gvigroux/hon
Κι αυτό μια χαρά είναι, αλλά δεν έχει controls για τη συσκευή καθόλου. Το status δουλεύει όμως και κάνει σωστά refresh χωρίς να χρειάζεται να κάνω reload το integration.
Είπα να βάλω και τα 2 ο πονηρός για να έχω τα controls από τη μία και το status που κάνει σωστό refresh από την άλλη, αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα.
Έχετε καμιά ιδέα πως θα μπορούσε να ξεπεραστεί αυτό;
Βέβαια για να πω την αλήθεια, μόνο και μόνο που με το 2o integration βλέπω το status χωρίς πρόβλημα, μου αρκεί.
Απλά λέω μπας και υπάρχει κάποιος τρόπος...
Αν ξερει κανείς ας πει...![]()
Εμφάνιση 5.341-5.355 από 6148
-
09-12-24, 17:46 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5341Από το 2014 VDSL περίμενα..
Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;
-
09-12-24, 18:06 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5342
-
09-12-24, 20:24 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5343
Ναι, το simplyfi δεν είναι συμβατό και τα άλλα δύο είναι αυτά που έχω βάλει λινκ από το GitHub
Αυτό με τα πολλά downloads είναι που έχει μέχρι και έλεγχο αλλά δεν κάνει για κάποιο λόγο refresh.
Το δεύτερο δε δίνει επιλογές για έλεγχο, μόνο view του status, αλλά τουλάχιστον δουλεύει κανονικά.Από το 2014 VDSL περίμενα..
Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;
-
09-12-24, 23:58 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5344
-
13-12-24, 16:15 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5345
Ενώ έχει βγει μέρες, τώρα το έβαλα και είμαι καλά
Home Assistant Core 2024.12.3There's no substitute for experience
CorollaClub
-
13-12-24, 17:06 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5346
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
-
13-12-24, 17:54 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5347
-
13-12-24, 18:06 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5348
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
Μάλιστα. Σε μένα σήμερα εμφανίστηκε.
Ανυπόγραφος
-
13-12-24, 23:00 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5349
Καλά το 3 ημέρες που είπα δεν ήταν και ακριβώς. Το είδα χτες και δεν το έκανα οπότε το έβαλα σήμερα.
- - - Updated - - -
Σήμερα παρέλαβα το SMLIGHT SLZB-06M.
https://smlight.tech/product/slzb-06m/
Δεν έχασα χρόνο, snapshot to HA μου, το έβαλα στο δίκτυο, backup το zha config μου και migrate στεγνά από το Sonoff ZBBridge που με τίμησε σχεδόν 5 χρόνια (αλλά μου έκανε νερά τελευταία), στο νέο.
Έπαιξαν όλα αμέσως και έχω αισθητή διαφορά στο response ειδικά σε ομάδες λαμπων που έχω σε group. Θα το παρακολουθήσω λίγες μέρες αν κάνει τίποτα νερά βέβαια αλλά δείχνει οκ.
Στα πολύ θετικά το scan που έχει από τη σελίδα του που μου έδειξε όλα τα κανάλια και πιο είναι το καλύτερο.
Από ρεύμα πήρε από το PoE με Ethernet και τέλος.
Έχει μέσα ρύθμιση για πάνω από 115200baud αλλά δεν ασχολήθηκα ναι πω την αλήθεια και το έχω default σε όλα.
-
14-12-24, 00:31 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5350
Να ρωτήσω αν παίζει κάποια λύση.
Ψάχνω να αγοράσω δυο φωτιστικά τοίχου για τους δυο διαδρόμους που έχουμε στο σπίτι.
Οι διάδρομοι είναι σαν Γ περίπου.
Απλά οι διακόπτες για άνοιξε κλείσε στο φως δουλεύουν και για τους δυο διαδρόμους ή φωτιστικά λάμπες να το πω αλλιώς.
Σκεφτόμουν να πάρω κάτι με ανιχνευτή κίνησης ούτως ώστε να είναι μόνιμα ανοιχτός ο διακόπτης ή μάλλον οι διακόπτες και απλά να δουλεύει με την κίνηση όταν περνάμε.
όμως δεν υπάρχει κάτι που να έχουμε βρει αξιόλογο και στα γούστα μας.
παίζει κάποιο σενάριο να πάρω δυο φωτιστικά τοίχου και σε 2ο χρόνο να μπει κάποιος αισθητήρας κίνησης ή κάτι παρόμοιο?
-
14-12-24, 09:02 Re: Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5351
Ωραιο!
Αν καταλαβα καλα μπορεις να εχεις περισσοτερα απο ενα 06M στον ιδιο coordinator? Μπορει να κουμπώσει πολυ ωραία στα POE-out των mikrotik AP που εχω σε καθε οροφο!
Πως εκανες το migration? Θέλει re-pairing η καθε συσκευή?
- - - Updated - - -
Shelly 1 μεσα στο κουτί του διακόπτη και aqara motion sensor, δοκιμασμένος χρόνια και παιζει αψογα.
-
14-12-24, 15:17 Απάντηση: Re: Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5352
Μόνο ένας είναι ο cordinator στο ΗΑ, ολα τα άλλα πάνε σαν zigbee router που το Ethernet δεν παίζει κανένα ρόλο σε σχέση με άλλα router πιο φτηνά όπως οι λάμπες οι ledvance που χρησιμοποιώ εγώ. Εννοώ δεν έχεις λόγο να δίνεις 40ευρα για τέτοια.
1000 φορες να βάλεις sonoff zigbee relays σε πριζες και τέλος αν δεν μπορείς να έχεις λάμπες (που σημειωτέον θα πρέπει να είναι πάντα ΟΝ αλλά να ελέγχεις την φωτεινότητα με έξυπνους διακόπτες.There's no substitute for experience
CorollaClub
-
14-12-24, 22:55 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5353
Για το migration δεν μας είπες
Αν και έβλεπα ότι εάν πας από IP based σε IP based coordinator και κρατήσεις την ίδια IP, μάλλον πρέπει να είναι σχετικά εύκολο.
Εγώ που σκέφτομαι κάποια στιγμή να αλλάξω το USB με Ethernet λογικά θα χρειαστώ παραπάνω δουλειά...
-
14-12-24, 23:45 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5354
Α ναι.
Καταρχήν με το που άναψα το νέο, το ειδε το ΗΑ και το έκανα add απλα σαν συσκευή smlight.
Στην αρχή ήμουν φοβισμένος και πάτησα migration και εβγαλα το Sonoff από το ρεύμα αλλά στο migration το 1ο στεπ ήταν να το σβήσει. Οκ λέω, το βάζω στο ρεύμα, το σβηνει και μου λέει τι είναι το νέο, του λέω ezsb , μου βγάζει καρτελα όπου δηλώνω το ip : port (στα δίνει αυτά το sigma στην web σελίδα του), μετά μου λέει ποια settings να κάνει restore, μου εμφανίζει τα settings της σημερινής ημέρας γιατί με το που πατας migration , κανει το zha backup μόνο του, αλλα είχα κάνει και εγώ πιο πριν για το φόβο των Ιουδαίων), και τέλος.
10sec πηρε η όλη φάση και έπαιξαν όλες οι συσκευές μου.
Εννοείται το SMLIGHT το έχω με σταθερή καρφωτη ip.
Στο χάρτη πλέον των συσκευών στο zha, επειδή αυτό το ρημαδι είναι με κεραία και πολύ πιο δυνατό, σχεδόν όλες μου οι zigbee συσκευές είναι συνδεδεμένες πάνω του ασχέτως αν έχουν και άλλες συνδέσεις. Πριν στο sonoff ήταν το 1/4 πάνω του συνδεδεμένα απευθείας.
-
15-12-24, 00:16 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5355
- Περιοχή
- δυο κλικ πιο κατω
- Downloads
- 38
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 24
- Τύπος
- ADSL2+
- Ταχύτητα
- 9500 εως 6500 /650
- ISP
- βρωμονταφον
- Router
- της hol
- SNR / Attn
- 9.5(dB) / 29(dB)
- Path Level
- Interleaved
ωραιος bluechris για τις δοκιμες και την μεταφορα της εμπειριας
δεν εχω πειστει ακομη με το zigbee οτι ειναι κατι που δεν μπορει να ακολουθησει σε φασμα λειτουργιας το κλασικο wifi
ισως στους χρονους που οι συσκευες κανουν sleep χωρις να αποσυνδεονται ή να χρειαζεται λιγοτερη επικοινωνια για να ξανασυνδεθουν ;
δεν θελω να εισαγω πολλες πτυχες στο δικτυο μου* , αλλα ουτε και στο συννεφο ηλεκτρομαγνητικης ακτινοβολιας που με περιβαλει να προσθετω συχνοτητες και να το πυκνωνω .
εχω ενα υποτυπωδες δικτυο zigbee , δεν εχω ενθουσιαστει απο την εμβελεια , βεβαια ειναι ποταποι και οι δεκτες που χρησιμοποιω . απλως περιμενα οτι θα ειχε χαμηλοτερες ταχυτητες συνδεσης , σε αλλο φασμα συχνοτητων απο το wifi , και θα ειχε καλυτερη εμβελεια .
* ο πειραματισμος ,εννοειται οτι ξε-σηκωνει διαφορες τεχνολογιες, αλλα δεν καταληγουν ολες να ειναι χρησιμες και αναγκαιες (πχ μετρο θεσσαλονικης , ενα εργο για το συννεφιασμενο καρβουνιασμενο βροχερο κεντρο του κοσμου , λονδινο , του 1800 , στην ηλιολουστη ελλαδα 150 χρονια επειτα) .Τελευταία επεξεργασία από το μέλος badweed : 15-12-24 στις 00:47.
αντεχεις να αμφιβαλεις για ολα οσα εχεις διδαχτει ;εξαιρετικη η μετριοτης !
Cancel my subscription to the Resurrection. Send my credentials to the House of Detention
ο φασισμος ειναι ο νομος των δουλων
AV tip:να ακολουθεις αυτο που ψαχνεις , οχι αυτο που σε βρισκει .
αν δεν υπαρχει δικαιοσυνη δεν υπαρχει νομιμοτητα
Bookmarks