Εμφάνιση 5.266-5.280 από 6148
-
03-12-24, 17:13 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5266
-
03-12-24, 19:14 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5267
Ναι έχεις δίκιο σε αυτό, όμως θα πω 2+1 "αρνητικά" που φαίνεται να αναφέρεται από τους χρήστες του:
1. Δεν έχει κουμπί η κάθε πρίζα για "χειροκίνητο" ON/OFF. 'Ολες οι άλλες (μεμονωμένες) πρίζες που αναφέρθηκαν νομίζω ότι έχουν. Φαντάζομαι την γυναίκα μου να της έβαζα κάτι που δεν θα είχε και χειροκίνητο έλεγχο
2. Δεν υπάρχει μέτρηση της ενέργειας/κατανάλωσης. Εντάξει αυτό μπορεί να μην σε ενδιαφέρει, όμως δεν χάνεις τίποτα να έχει και αυτή την ιδιότητα.
2.1 Τις μεμονωμένες πρίζες τις μεταφέρεις όπου θέλεις, εάν τυχόν αλλάξει ο αριθμός των συσκευών που έχεις σε ένα σημείο.
Βέβαια πάντοτε ο καθένας μας κρίνει ανάλογα με τις προσωπικές του απαιτήσεις και ανάγκες. Καλή επιτυχία σε ότι επιλέξεις. Καλό θα είναι να μας πεις το αποτέλεσμα και τις εντυπώσεις μετά από οποιαδήποτε υλοποίηση.
-
03-12-24, 20:23 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5268
αν με αφήσει να προχωρήσω για αγορά θα πάω σε https://www.reichelt.com/gr/en/shop/...608#closemodal
ειδάλλως όπως αναφέρθηκε απο πολλούς θα πάω σε s60.
το θέμα είναι πως πίσω απο το ψυγείο έχει μια πρίζα ο τοίχος που έχω βάλει ενα πριζακι ασφαλείας προς το παρών και δουλεύει το ψυγείο.
στην υπάρχουσα πρίζα θέλω να προσθέσω ενα πολυπριζο για να μου δώσει 3 στο σύνολο πρίζες να κουμπώσω επάνω εκτός απο το ψυγείο (που υπάρχει ήδη) ένα πλυντήριο πιάτων wifi και φίλτρο αντιστροφής όσμωσης που χρειάζεται ρεύμα για να δουλέψει (πλυντήριο και φίλτρο αγορές BF).
κάπου κοντά δεν έχω άλλη πρίζα πάρα μόνο πάνω στον πάγκο τς κουζίνας που είναι ακατόρθωτο να κοπεί ο πάγκος για να κατεβάσω ή ανεβάσω ρεύμα.
αυτό που με ανησυχεί είναι αν, η μια πρίζα θα τα σηκώσει και τα 3?
δεν έχω θέμα να πάρω ενα πολυπριζο 3 υποδοχών και πάνω σε αυτό να βάλω και 3 ξεχωριστά s60 ή shelly plyg s γιατί έτσι το σκεφτόμουν και εγώ ούτως ώστε να έχω και έλεγχο για καταναλώσεις κλπ.
το κύριο ερώτημα είναι αν τα σηκώνει.
ρίξτε μια βοήθεια σας παρακαλώ.
-
03-12-24, 21:24 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5269
Εγώ στην πρίζα του ψυγείου επειδή είναι πίσω ακριβώς από αυτό και δεν χωράει τίποτα, έχω απλό πολυμπριζο που μετά η κάθε συσκευή έχει το Shelly Plug της χωρίς θέμα χρόνια τώρα (ψυγείο, μικροκυμάτων, ταχυθερμαντηρας). Οκ πριν 1-2 χρόνια το τράβηξα και έβαλα και ένα Shelly Pro 1pm στην πρίζα αλλά τα plug παραμένουν.
There's no substitute for experience
CorollaClub
-
03-12-24, 21:48 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5270
-
04-12-24, 00:53 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5271
-
04-12-24, 08:00 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5272
Δεν έχω πετύχει συσκευή σπιτιού πλην σόμπες και boiler μεγάλο να καίει πάνω από 2000w. Μέχρι και το Toyotomi AC 18αρι έκαιγε μαξ 2400w που του είχα Shelly Plug για 2 χρόνια.
Ναι στο πολυπριζο δεν τα ανάβεις όλα ταυτόχρονα σίγουρα αλλά και να το κάνεις θα κάνει shut-off από υπερκατανάλωση το plug οπότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.There's no substitute for experience
CorollaClub
-
04-12-24, 10:54 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5273
Ένα παλιότερο ψυγείο που είχα πολλές φορές όταν ξεκινούσε ο συμπιεστής τραβούσε στιγμιαία πολύ ρεύμα και που έκλεινε το smart plug. Αν δεν το παρατηρήσεις στο κινητό τότε μένει το ψυγείο σου κλειστό. Με νεότερο inverter δεν το κάνει ποτέ.
Το δικό μου πλυντήριο πιάτων όταν ζεσταίνει νερό ανεβάζει μέχρι 1800W. Αν σου τύχει να συνδυάσεις ταυτόχρονα κάτι τέτοιο ίσως βρεθείς σε δύσκολη θέση.
Θα πρότεινα να φτιάξεις ένα πολύπριζο με 2,5 καλώδιο (αν δεν βρεις έτοιμο) και να παρακολουθείς τι συμβαίνει για τις πρώτες μέρες.
-
04-12-24, 11:16 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5274
Για το πλυντήριο πιάτων δεν μπορώ να βοηθήσω, καθώς δεν έχω μέτρηση κατανάλωσης.
Αν πιστέψουμε όμως το smart connect, λεει ότι στο eco το πρόγραμμα που διαρκεί 3 ώρες και 50 λεπτά η κατανάλωση που θα έχω είναι 0,85kWh.
Βέβαια δεν διευκρινίζει αν αυτή είναι η συνολική ή η ωριαία..
Στο ψυγείο τώρα, που είναι 3ετίας, έχω μέτρηση κατανάλωσης. Δεν το έχω ποτέ δει να πηγαίνει πάνω απο 280watt. Και τις shelly τις πρίζες τις θεωρώ πολύ ακριβείς.
Παρακάτω το γράφημα της κατανάλωσης του ψυγείου σε περίοδο ενός μήνα. Τα υψηλότερα spikes είναι 288W, αλλά από την ίδια πρίζα παίρνει ρεύμα και μια κάμερα που θα καίει 5-6, οπότε στρογγυλά μαξ 280 θεωρώ.
Spoiler:Από το 2014 VDSL περίμενα..
Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;
-
04-12-24, 11:40 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5275
Οι υψηλές καταναλώσεις είναι για μικρό χρόνο.
πχ. το δικό μου πλυντήριο πιάτων πιάνει στο στέγνωμα για 10' 2000-2100w
Δεν θα έβαζα πάνω απο μία τέτοια συσκευή σε πολύμπριζο γιατί μία φορά το χρόνο που θα συμπέσουν δύο συσκευές να τραβήξουν ταυτόχρονα τα μέγιστα W τους κάτι θα λιώσει... Αν πάει σε βραχυκύκλωμα και πέσει η ασφάλεια μόνο μικρό το κακό. Μήν αρπάξει κάτι.
Προσωπικά θεωρώ τους αυτοματισμούς δεύτερη δικλείδα ασφάλειας.
Πρώτα έχουμε την ασφάλεια που ασφαλίζει το καλώδιο και άρα πρέπει να πέσει αυτή πρώτα και έξτρα βάζουμε τα shelly και τις λοιπές συσκευές να επιτηρούν το ρεύμα.
Το ψυγείο για δευτερόλεπτα πιάνει ~400-500w οπότε μπορεί να το έβαζα με το πλυντήριο πιάτων.
Αλλά γενικά δε μου αρέσουν τα πολύμπριζα για > ~1500w
-
04-12-24, 11:59 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5276
Είναι σημαντικό να δω για ταυτόχρονη χρήση, διότι το ψυγείο θα είναι μόνιμα σε λειτουργία, το φίλτρο πάγκου επίσης μόνιμα σε λειτουργία κ μένει το πλυντήριο πιάτων που σίγουρα θα μπαίνει ένα πρόγραμμα το βράδυ για πλύσιμο.
Οπότε δεν υπάρχει κάποια περίπτωση κάποιο να είναι κλειστό.
Θα περάσω σήμερα από καυκα για μια δουλειά που έχω και θα τον ρωτήσω αν μπορεί να σηκώσει 3 συσκευές ταυτόχρονα ή αν παίζει να κάνουμε άλλο πολυπριζο κ μετά πάνω σε αυτό κουμπώσω τα πριζακια ξεχωριστά.
Ούτε εμένα μου αρέσουν τα πολυπριζα αλλά εκεί είμαι εγκλωβισμένος μόνο με μια πρίζα.
-
04-12-24, 12:09 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5277
Δές την ασφάλεια της πρίζας. Βρές πολύπριζο που να ξεπερνάει τις αντοχές τις ασφάλειας και θα είσαι 100% ασφαλής!
Τελευταία προσθήκη για την οποία είμαι ενθουσιασμένος!!!!!!
Είχα αγοράσει απο aliexpress αυτά
https://www.aliexpress.com/item/1005...5ce91802wSXDJ1
Έχω δίπλα απο εκεί που παρκάρω τη μηχανή ένα shelly που έχει bluetooth.
To ενεργοποίησα και στο HA έβαλα Active scanning
Πρόσθεσα αυτό στο HA
https://github.com/bkbilly/tpms_ble
και έχω πλέον αυτό!!!!!!!!!!!!
Έχει βρεί την μία ρόδα της μηχανής και μάλλον την μπροστινή που κανονικά έχει 33psi αλλά ήξερα ότι έχει χάσει και θέλει συμπλήρωμα. Έπεσε και η θερμοκρασία.
Λογικά αργότερα θα δεί και την άλλη ρόδα οπότε και θα τα ονομάσω κατάλληλα.
Τέλειο!!!! Θα βάλω αυτόματη ενημέρωση στο κινητό εάν πέσει η πίεση γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν ανοίγω το android app για να το τσεκάρω τακτικά.
- - - Updated - - -
Βρήκε και την άλλη ρόδα!
(Θα βάλω αέρα πριν την επόμενη βόλτα!)
-
04-12-24, 12:10 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5278
Πρόσφατα άλλαξα σε συγγενή κάποιες πρίζες σούκο με διπλές σούκο Legrand Niloe. Μήπως κάτι τέτοιο σε εξυπηρετεί καλύτερα;
Spoiler:
Να βάλεις αν είναι στη μία σούκο μόνο το πλυντήριο και παίρνεις και ένα πολύπριζο διπλό το πολύ-πολύ, οριζόντιο, για να μπουν οι άλλες 2 συσκευές
Spoiler:Από το 2014 VDSL περίμενα..
Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;
-
04-12-24, 12:18 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5279There's no substitute for experience
CorollaClub
-
04-12-24, 12:19 Απάντηση: Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices. #5280
Bookmarks