Αφού στο εξοχικό λέει ότι είναι πίσω από CGNAT, άρα ΠΡΟΣ αυτό δεν συνδέεται τίποτα, ούτε το είχε πουθενά δηλωμένο.
Εμφάνιση 361-375 από 386
-
20-01-25, 17:16 Απάντηση: Wireguard VPN (ROS 7.X) server-clients all OS #361
-
20-01-25, 18:47 Απάντηση: Wireguard VPN (ROS 7.X) server-clients all OS #362
εχω μπερδευτει με αυτα που ειχα πριν, καπου πριν στο 109 ειχα δηλωμενο το ddns που ειχα εκει, αλλα οπως ειπα ειναι πισω απο CGNAT πλεον δεν παιζουν ουτε ονοματα DDNS πχ noip, ουτε μπορεις να ανοιξεις πορτες.
Πρεπει να μπει στο 1ο σπιτι στο 109 δλδ εκει περα το wireguard που θα ανοιχτουν πορτες κτλ και το αλλο απο το εξοχικο να συνδεθει επανω του, μετα ολα γινονται με routing, nat και firewall filters και το ενα σπιτι βλεπει το αλλο.
Το εκανα μια χαρα χτες με OVPN αλλα θελω να το κανω και με το wireguard που ειναι καλυτερο και ποιο γρηγορο.
- - - Updated - - -
Υπηρχε δηλωμενο θα βαλω σε λιγο να το βρω που ηταν καπου στο 109.
- - - Updated - - -
Τα peers στο 109
Κώδικας:/interface wireguard peers add allowed-address=10.5.0.2/32 interface=wireguard-109 name=peer1 persistent-keepalive=25s public-key="ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ" add allowed-address=172.28.20.2/32,10.Χ.Χ.0/26,10.Χ.Χ.128/28,10.20.20.2/32 endpoint-address=χχχχχχχχ.ddns.net endpoint-port=13231 interface=wireguard-exoxiko name=peer3 persistent-keepalive=10s public-key="ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ"
Συνεχιζω να μην καταλαβαινω τι συνδεεται που παντως πολυ μπερδεμα!
- - - Updated - - -
Λογικα το δευτερο πρεπει να ειναι για να συνδεθει στο εξοχικο εφοσον το εχω ονομασει και wireguard-exoxiko και εχει και endpoint το DDNS noip σωστα?
- - - Updated - - -
Επισης και εδω
add address=10.5.0.1/24 interface=wireguard-109 network=10.5.0.0
add address=172.28.20.1 interface=wireguard-exoxiko network=172.28.20.2
το wireguard-109 προοριζοταν σαν server λογικα δινει πολλες ips ενω το αλλο εχει μονο 2.
-
20-01-25, 18:49 Απάντηση: Wireguard VPN (ROS 7.X) server-clients all OS #363
-
20-01-25, 19:04 Απάντηση: Wireguard VPN (ROS 7.X) server-clients all OS #364
-
20-01-25, 19:13 Απάντηση: Wireguard VPN (ROS 7.X) server-clients all OS #365
-
20-01-25, 19:15 Απάντηση: Wireguard VPN (ROS 7.X) server-clients all OS #366
και κατι αλλο δε νομιζω να επηρεαζει καπου αλλα να το πω, για να μη μεινω εκτος γιατι ειμαι απο Αθηνα και τα παλευω απομακρυσμενα, εχω αφησει το παλιο 951 με την ADSL πανω του (ληγει 5/2) αλλα απο εκει εχω κλεισει τα wireguard, στην αρχη που εκανα δοκιμες και ειπα οτι δεν παιζει το ειχα ξεχασει ανοιχτο! δλδ ετρεχαν παραλληλα οι ιδιες ρυθμισεις και στο hap ac3 με κινητη.
Τωρα εχω βαλει να παιζει μεσω OVPN και ετσι και να χασω το αλλο αλλαζω την δρομολογηση προς το εξοχικο απο το 109 και τα βλεπω ολα.
Δλδ εχω μια ρουτα και λεει ολο το subnet εκει 10.ΧΧ.ΧΧ.0/26 να εχει gw πχ το ovpn ή το wireguard κτλ. Επισης επειδη εχω 2 συνδεσεις ovpn η μια ειναι με adsl και η αλλη με κινητη.
- - - Updated - - -
το 109 εδειξα αλλα εχει 2 peers το ενα συνδεοταν στο εξοχικο στο 951 και το αλλο απο το 951 στο 109.
Γιαυτο μπερδευομαι.
-
20-01-25, 19:16 Απάντηση: Wireguard VPN (ROS 7.X) server-clients all OS #367
Υπαρχει το κουμπι SAFE
Το πατας κανεις τις αλλαγες που θελεις κι αν παει κατι στραβα και το χασεις σε λιγο
θα το ξαναεχεις πισω
-
21-01-25, 07:25 Απάντηση: Wireguard VPN (ROS 7.X) server-clients all OS #368
10.5.0.1 αυτη παντως που ειναι δηλωμενη στο 109 σαν wireguard-109 ("server") την κανει ping μεσω της κινητης κανονικα!
- - - Updated - - -
αλλα μεσω της συνδεσης με το ovpn, ελεος δεν βγαζω ακρη!
- - - Updated - - -
Τα καταφερα! βλεπω απο την κινητη ολο το subnet Αθηνας!
Τελικα ηταν αυτο το peer που ειχε το ddns του εξοχικου σαν endpoint γιαυτο μπερδευτηκα νομιζα οτι αυτο ηταν ο "server"!
το εβγαλα αυτο το αφησα κενο, μετα εφυγε το private key, εβαλα auto, εκανε νεο, το αντεγραψα στο hap ac3 και μετα εδειξε σαν endpoint την ip κινητης εκει που δειχνει την συνδεση!!!
εβαλα μετα ολο το subnet Αθηνας να περναει σαν gw μεσω του wireguard-athina οπως το ελεγα και τωρα τα βλεπω ολα!
να δουμε και απο την αλλη πλευρα!
- - - Updated - - -
και ναι τα βλεπω ολα εβαλα gw το wireguard-exoxiko και περναει μεσω αυτου!
Τελικα μεσω wireguard δεν βλεπει το hap ac2, raspi 4, nas αγνωστο γιατι! ενω ολα τα αλλα τα βλέπω! και με ovpn δεν εχει θεμα!!!
αμα εχει καμια ιδεα κανεις ας μου πει! εκανα πολλες δοκιμες τιποτα!
- - - Updated - - -
καλημερα, ξεχασα να πω οτι απο αυτα τα μηχανηματα αμα κανω ping το βλεπω το ac3 μεσω της κινητης! απο αυτο προς αυτα δεν κανει! κουφα πραγματα!!!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nikiforos : 20-01-25 στις 22:15. Αιτία: Wireguard δεν βλεπει μερικα μηχανηματα
-
21-01-25, 10:12 Απάντηση: Wireguard VPN (ROS 7.X) server-clients all OS #369
Εγώ την πάτησα στην αλλαγή από RB4011 σε CCR2004 , με τα public keys. Ενω είχα εισάγει το κλειδί απο backup , δεν συνδεόταν με τίποτα... χρειαστηκε να το περάσω με το χέρι στο CCR για να έρθουν τα peers.
Για τις υπόλοιπες συσκευες σου , φαντάζομαι τα subnets τα δηλώνεις και στις 2 πλευρες των Peers, έτσι;
-
21-01-25, 10:27 Απάντηση: Wireguard VPN (ROS 7.X) server-clients all OS #370
Καλημερα Νικηφορε.
Κανε traceroute απο τη μερια που θελεις να δεις που σταματαει.
Μαλλον δεν ξερει απο που να το στειλει.
Εκει εχεις 2 wan ?
-
21-01-25, 14:38 Απάντηση: Wireguard VPN (ROS 7.X) server-clients all OS #371
Καλησπερα, εχω βαλει το subnet που θελω να δει αφου βλεπει ολα τα αλλα μηχανηματα του subnet εκτος απο τα τρια που ειπα!
- - - Updated - - -
Kαλησπερα, δεν ειναι στο ιδιο ρουτερ, εχω αφησει το 951 με την adsl μεχρι να καταργηθει που παιζει με ενα ovpn μονο και το hap ac3 εχει την κινητη και παιζει και με ovpn που κλεινω τα routes οταν κανω δοκιμες με το wireguard και το wireguard.
Aπο την Αθηνα τωρα απλα αλλαζω στο 109 απο που θα δω το subnet εξοχικου μπορω δλδ να διαλεξω κινητη με wireguard, κινητη με ovpn, ή adsl με ovpn.
Οι 3 συσκευες που λεω κανουν κανονικα ping μεσω wireguard το hap ac3 μεσω κινητης δλδ, το αναποδο δεν γινεται απο εκει δλδ προς αυτες, στο ovpn δεν εχει κανενα θεμα.
-
21-01-25, 15:50 Απάντηση: Wireguard VPN (ROS 7.X) server-clients all OS #372
Στο peers εχεις βαλει στο allow τα subnets?
Αν ναι τοτε δες μηπως δεν εχεις σωστο το route για να βλεπει τα απεναντι δικτυα.
Επισης δοκιμασε με το traceroute που σου ειπα για να δεις αν φευγεις απ το ρουτερ σου και σε κοβει το απεναντι.
Καποια λεπτομερεια ειναι αφου με το ovpn δεν εχεις θεμα.
-
21-01-25, 19:46 Απάντηση: Wireguard VPN (ROS 7.X) server-clients all OS #373
αφου βλεπει ολα τα μηχανηματα εκτος απο αυτα τα 3! αν ηταν κατι με το subnet δεν θα εβλεπε τιποτα!
δεν μπορει να βλεπει το 10.Χ.ΧΧ.1, το 2, 4 και αλλα και δεν βλεπει το 3, το 6 και το 29!
- - - Updated - - -
τα ping σε αυτα πανε μεχρι την ip που εχει το wireguard στο απεναντι ακρο μετα δεν πανε στον προορισμο τους.
- - - Updated - - -
και 0.0.0.0/0 εχω βαλει στα peers και ολο το awmn τιποτα!
και οι κανονες γενικα nat και fw υπηρχαν απο πριν, μικρες αλλαγες σε μερικα πραγματα μονο γιατι τωρα δεν υπαρχει απο εκει ʽσερβερ`
-
21-01-25, 20:33 Απάντηση: Wireguard VPN (ROS 7.X) server-clients all OS #374
Η μονη εξηγηση τοτε ειναι οτι το gateway που εχουν αυτες οι 3 συσκευες ειναι αλλο.
Επισης ειναι Dhcp οι συσκευες αυτες?
-
21-01-25, 20:42 Απάντηση: Wireguard VPN (ROS 7.X) server-clients all OS #375
πωπω ξεχασα να το πω αυτο!
παλια ειχα το 109 σαν gw και μετα ανακαλυψα οτι απο οταν εγινε η γραμμη 300/300 ειχα προβλημα κυριως στο upload γιατι τερματιζε ποιο πριν η cpu του 109!
ετσι εβαλα το hap ac2 σαν gw, αλλα το 109 επειδη εχει ROS7 εχει πανω του τα vpn ολα.
Οι συσκευες ειναι το raspi4, ο nas και το hap ac2 το ιδιο, ολες ειναι με static ip.
Κατσε μισο να τσεκαρω ποιο ρουτερ εχουν gw.
- - - Updated - - -
To hap ac2 εχουν gateway, το ερωτημα ειναι αυτες που βλεπει ποιο εχουν!
Bookmarks