Δελτίο Τύπου:
Σε συνέχεια του από 9/1/2019 Δελτίου Τύπου, υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο αναβάθμισης του δικτύου κινητής, η Vodafone Ελλάδας, θα προχωρήσει στη σταδιακή κατάργηση του δικτύου 3G σε όλη την χώρα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2022. Απώτερος στόχος της εταιρείας είναι η αναβάθμιση του δικτύου 4G/LTE και η επιτάχυνση ανάπτυξης της 5G τεχνολογίας προκειμένου να προσφέρει στους πελάτες της ακόμη πιο σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες.
Η σταδιακή απενεργοποίηση του δικτύου 3G θα ξεκινήσει σε πιλοτικό στάδιο από τις πόλεις Ιωάννινα και Βέροια την 1η Ιουνίου 2022 και σταδιακά θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας.
Πλέον, η πρόσβαση στο διαδίκτυο (Internet) θα γίνεται μέσα από τα προηγμένα δίκτυα 4G και 5G από συσκευές που υποστηρίζουν δίκτυο 4G ή 5G, με κάρτες τεχνολογίας U-SIM, ενώ οι υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων (SMS) δεν επηρεάζονται και θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά.
Το δίκτυο 2G, το οποίο υποστηρίζει υπηρεσίες δεδομένων, φωνής και μηνυμάτων, δεν επηρεάζεται από την αλλαγή αυτή και θα παραμείνει ενεργό και εμπορικά διαθέσιμο στους καταναλωτές κατά το προσεχές μέλλον. Έτσι όσοι συνδρομητές έχουν συσκευές 2G δεν επηρεάζονται από αυτήν την αλλαγή.
Οι συνδρομητές μπορούν να ελέγξουν τον τύπο της τεχνολογίας της συσκευής τους (δηλαδή εάν είναι 2G, 3G, 4G ή 5G) καθώς και την κάρτα SIM τους σε οποιαδήποτε κατάστημα της Vodafone. Η Vodafone έχει φροντίσει ώστε όλοι οι συνδρομητές της που χρησιμοποιούν κάρτα SIM παλαιάς τεχνολογίας, να μπορούν να την αντικαταστήσουν άμεσα και δωρεάν στα ίδια σημεία.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε την Εξυπηρέτηση Πελατών της Vodafone (13830 για ιδιώτες και 1399 για εταιρικούς πελάτες) ή επισκεφθείτε ένα οποιοδήποτε κατάστημα της Vodafone.
Πηγή : Vodafone
Εμφάνιση 1-15 από 252
-
27-12-21, 14:25 Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει την κατάργηση του δικτύου 3G #1
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
27-12-21, 14:40 Re: Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει την κατάργηση του δικτύου 3G #2
Έχει να πέσει το γλέντι του αιώνα.
-
27-12-21, 15:12 Απάντηση: Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει την κατάργηση του δικτύου 3G #3
Προβλέπω εκεί που είχαμε 3G επειδή δεν είχε καλό 4G
τώρα θα πέσουμε στο 2G.| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
27-12-21, 15:26 Re: Απάντηση: Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει την κατάργηση του δικτύου 3G #4
Έτσι θα γίνει και δεν θα μπορείς ούτε μια σελίδα να ανοίξεις... Όποτε μου γυρνάει σε 2G δεν ανοίγει τίποτα, ούτε καν Facebook Lite.
Ευτυχώς πετυχαίνω σπάνια πλέον να μου γυρνάει σε 2G, εντός Αττικής μόνο σε κάτι βουνά μου γυρνάει. Και σε 3G το ίδιο, χθες είδα να μου γυρνάει σε βουνό που έπαιξε μια 3G, μια 4G, μια 2G.
-
27-12-21, 15:29 Απάντηση: Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει την κατάργηση του δικτύου 3G #5
-
27-12-21, 15:47 Re: Απάντηση: Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει την κατάργηση του δικτύου 3G #6
-
27-12-21, 16:07 Re: Απάντηση: Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει την κατάργηση του δικτύου 3G #7
-
27-12-21, 16:27 Απάντηση: Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει την κατάργηση του δικτύου 3G #8
Το είχαν πει ότι θα το έκλειναν πιο αργά από τη κοτε..
- - - Updated - - -
Η ίδια συχνότητα θα είναι.. Δλδ η μπάντα 2100.. Δεν αλλάζει κάτι στο θέμα της απόστασης η της διαπερατότητας..
- - - Updated - - -
Στη κοτε πάντως σε δοκιμή που έκανα με edge σερφαρεις σχετικά οκ.. Άντε και καμιά κλήση voip υποθέτω αν και το latency είναι ψηλό.. Αλλά για κατέβασμα H streaming its a no no.. Σε speedtest μέτρησα γύρω στα 160kbps +- σε down και έως 270kbps σε up.. Πάλι καλά δλδ.. Γιατί θα μπορούσε να είναι και χειρότερα..
- - - Updated - - -
Όσο για το εκεί που δεν πιάναμε 4g και γυρναγε σε 3g, εκεί μένει να δούμε τι θα κάνουν.. Πως θα σχεδιάσουν το δίκτυο τους δλδ..Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GregoirX23 : 27-12-21 στις 16:26.
-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
27-12-21, 16:36 Απάντηση: Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει την κατάργηση του δικτύου 3G #9
Μίλησα με τεχνικό της voda εδώ στην Πάτρα, έκλεισαν το 3G στην κοντινή μου κεραία, είχα 2.5 και 1.5 σε ταχύτητες δείτε τα σχετικά νήματα της vf. Κοίταξτε τώρα
Σημειωστε είμαι σε σπίτι μέσα
- - - Updated - - -
Αντε να έπιανε και 8. Σας παραθέτω speetest προηγούμενων ημερών
-
27-12-21, 20:13 Απάντηση: Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει την κατάργηση του δικτύου 3G #10
-
27-12-21, 20:41 Απάντηση: Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει την κατάργηση του δικτύου 3G #11
Ούτως ή άλλως σε επαρχία στα σημεία που δεν υπήρχε κάλυψη 4g και γύρναγε σε 3g, το σήμα ήταν τόσο αδύνατο που πρακτικά δεν μπορούσε να κάνεις τίποτα.
Ελπίζω με την κατάργηση να δούμε βελτίωση στο σήμα 4g
-
27-12-21, 21:09 Απάντηση: Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει την κατάργηση του δικτύου 3G #12
Λοιπόν φτιάξανε και αυτό που τους είχα κάνει αίτημα, 4G και WiFi calling να μην είναι στον ίδιο διακόπτη και όταν είσαι σε WiFi, ακόμα και 4G να πιάνει, να είναι ρύθμισμενο ώστε να προτιμάει το WiFi calling
- - - Updated - - -
Και κάτι τελευταίο. Ωραίες πληροφορίες μου δίνουν
-
27-12-21, 21:48 Απάντηση: Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει την κατάργηση του δικτύου 3G #13
-
27-12-21, 21:50 Απάντηση: Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει την κατάργηση του δικτύου 3G #14
παμε Εμπρος με όπισθεν ολοταχώς!!
Vodafone... 4G ή Τίποτα!
Έχει να πέσει Error page σύννεφο
Προβλέπω να χάνει πολλούς συνδρομητές σε επαρχεία και δύσκολα σημεία των κέντρων στις πόλεις.
-
27-12-21, 22:01 Απάντηση: Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει την κατάργηση του δικτύου 3G #15
Και η Cosmote είπε ότι θα καταργήσει το 3G σταδιακά από τον Σεπτέμβριου μέχρι το τέλος του 2021 και στην Θεσσαλονίκη ακόμα λειτουργεί ακόμα 3G, τι συμβαίνει; Στην αρχή δεν μου άρεσε αυτό αλλά πότε επιτέλους θα γίνει ώστε να έχουμε καλύτερο σήμα και ταχύτητες 4G;
Bookmarks