Έχει κανείς εμπειρία από Microsoft 365 Family παρέα με δικό του domain;
Εμφάνιση 16-30 από 88
Θέμα: Email hosting
-
30-01-22, 23:56 Απάντηση: Email hosting #16
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1000/400
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
Ανυπόγραφος
-
31-01-22, 07:15 Απάντηση: Email hosting #17
Ναι, εχει μια κονσόλα με τα απαραίτητα. Η δουλειά γίνεται, αν και χρειαζεσαι extra backup λυση και ισως και κανα anti-malware μπροστά.
Παντως σε shelf hosted low maintenance, υπάρχει και kerio αν το βαλει κάνεις σε vps..
-
31-01-22, 08:35 Απάντηση: Email hosting #18
Έχω ένα - δύο domains στο zoho, αλλά είχα κάνει την εγγραφή όταν το free tier δεν είχε ιδιαίτερους περιορισμούς. Έχω ακόμα πρόσβαση σε imap/pop καθώς και email forwarding.
Νομίζω ότι ακόμα και τότε είχε όριο 5 χρήστες, αλλά υπεραρκετά για αυτό που το ήθελα/θέλω.
Δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα, αλλά μιλάμε για πολύ μικρό όγκο.
Τώρα σε free (για την ώρα), υπάρχει το yandex, με ότι συνεπάγεται, αλλά δεν έχει σχεδόν καθόλου περιορισμούς (1000 inboxes αν θυμάμαι καλά), δουλεύει pop/imap/webmail συν mobile app τέλεια και έχει και την υπόλοιπη σουίτα εφαρμογών αν τη χρειάζεσαι calendar/drive/docs/etc).
Ένα τρικ που θα χρειαστείς είναι αν θέλεις να έχεις webmail portal, να το κάνεις να πηγαίνει στην αγγλική σελίδα γιατί κάνει default στην ρώσικη:
Κώδικας:*mail.domain.com/ Forwarding URL (Status Code: 301 - Permanent Redirect, Url: https://passport.yandex.com/auth?from=mail&origin=hostroot_homer_auth_com&retpath=https%3A%2F%2Fmail.yandex.com%2F%3Fpdd_domain%3Ddomain.com&backpath=https%3A%2F%2Fmail.yandex.com%3Fnoretpath%3D1&mode=add-user&pdd_domain=domain.com)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος riddle3 : 31-01-22 στις 08:53.
A very minor case of serious brain damage.
-
31-01-22, 10:53 Απάντηση: Email hosting #19
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Ευχαριστώ, αλλά δεν κοιτάζω για ρωσική υπηρεσία.
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
31-01-22, 13:01 Απάντηση: Email hosting #20
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1000/400
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
Εδώ σε χάνω λίγο. Τι διαφορετικό (δεν) έχει σε σχέση με το Google Workspace και απαιτούνται αυτά;
(παραπάνω από 10 χρόνια είμαι στο Google Workspace [G-Suite τότε...] και δε χρειάστηκα κάτι από αυτά )
Για τη δική μου περίπτωση έχω αποφασίσει ότι δε θα πάω σε self-hosted λύση. Δεν έχω τα κοχόνια, το χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο. Υπάρχουν εκεί έξω άλλοι, πολύ πιο ικανοί από μένα, που τα κάνουν για τους τεμπέληδες σαν και μέναΑνυπόγραφος
-
31-01-22, 13:13 Απάντηση: Email hosting #21
Εχει το google workspace backup? Αν καταλαθος σβησεις mail μαζικα τι γινεται? Το οτι ειναι cloud δεν σημαινει οτι δεν χρειαζεται backup.
Το αν χρειαζεται κατι μπροστα, ειναι περισσοτερο θεμα οπτικης, Γενικως σε business domains φοριεται αρκετα.
Θα συμφωνησω για τα περι τεμπελιας. Θα σκασει οταν δεν πρεπει. Αλλα απο την αλλη το o365 ακριβο δεν ειναι σε δικο σου domain?
Και αμα εχεις και 5-6 domains ακομα? ναι ξερω, ας προσεχες. Φρικη.
-
31-01-22, 13:21 Απάντηση: Email hosting #22
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
31-01-22, 21:22 Απάντηση: Email hosting #23
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1000/400
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
Ok, τώρα σε κατάλαβα. Έτσι όπως το διάβασα στην αρχή ήταν σα να έχει κάτι διαφορετικό/λιγότερο το M365 σε σχέση με το GWS.
Κατ'αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι πρόκειται για προσωπικό email, όχι εταιρικό/επαγγελματικό. Οπότε και οι απαιτήσεις (για μένα) είναι εξαιρετικά λιγότερες.
Κοιτάω προς Μ365 με το εξής σκεπτικό:
Το GWS πηγαίνει ~5€/χρήστη/μήνα (και για μένα είναι η πιο εύκολη λύση, μιας και δεν έχω κανένα migration. Απλά πληρώνω και συνεχίζω σα να μην έγινε τίποτα)
Το Μ365 Family μπορώ να το πάρω μέσω Microsoft Home Use Programme στα 70€/χρόνο, για μέχρι 6 χρήστες, ήτοι ~1€/χρήστη/μήνα, και μέσα περιλαμβάνει και τις άδειες του MS Office.
Οπότε "hands down" το Μ365 έρχεται εξαιρετικά φτηνότερο για τη δική μου περίπτωση.
- - - Updated - - -
Το είχα δει. Τυχερός είμαι, εκεί είναι το domain μου
- - - Updated - - -
Κατέφθασε πριν λίγο το (αναμενόμενο πλέον) email από την Google σχετικά με την παύση του δωρεάν GWS.Ανυπόγραφος
-
31-01-22, 21:51 Απάντηση: Email hosting #24
Δουλεύω zoho αρκετά χρόνια τώρα.
Ενεργοποιημένα κανονικά τα POP3/IMAP/Exchange χωρίς διακοπή από όταν είπαμε ότι δεν διατίθενται free. Επίσης για έναν περίεργο λόγο, μου εμφανίζει ότι έχω δυνατότητα προσθήκης 25 λογαριασμών.
Επίσης δυστυχώς όταν το πρωτοέφτιαξα δεν υπήρχε η επιλογή για EU servers, αλλά το αφήνω στην μοίρα του για να μη μου κάνουν disable το IMAP-Exchange. Πάντως zoho αξίζουν και τα paid προγράμματα.
Γενικά για self-hosted επειδή το έψαξα αρκετά, δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς τόσο με καθαρές IP, ασφάλεια, παραδωσιμότητα κτλπ, από τη στιγμή που υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες.
Για bulk αριθμό email λογικά αξίζει το mxroute που δίνει απεριόριστα mailboxes.
Για πιο "διάσημη" λύση, microsoft exchange online με 3,4€ ανά χρήστη και 50GB mailbox
-
01-02-22, 16:09 Απάντηση: Email hosting #25
Τώρα το είδα και εγώ, προσανατολίζομαι για το Μ365 Family που οπως είδα μπορώ να το πάρω και εγω μέσω του Microsoft Home Use Programme με έκπτωση (ευχαριστώ για την υποδειξη δεν γνώριζα οτι υπήρχε τέτοιο πρόγραμμα) μεταφεροντας αναγκαστικά και το domain στο GoDaddy.
Εμένα η απορία μου είναι τι θα γίνει με μια σειρά απο υπηρεσίες που χρησιμοποιούσαν αυτον το λογαριασμό της γοογλ για πιστοποίηση και φυσικά το ανδροιτ κινητό τηλέφωνο που τον έχει σαν κύριο λογαριασμό. Θα συνεχίσουν και μετά;"Από την άλλη ακούω: ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά. […]. Οταν ένας πολιτισμός αφήνει το Θεό και βάζει το μαμωνά (παντού το βλέπομε) για ανώτατο αγαθό, summum bonum, καταλαβαίνετε τι πολιτισμός πρέπει να είναι αυτός. Διαλέξαμε, φαίνεται, τον πολιτισμό που μας άξιζε. […]"
Ζ.Λορεντζάτος, COLLECTANEA
-
02-02-22, 12:09 Απάντηση: Email hosting #26
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
02-02-22, 12:18 Απάντηση: Email hosting #27
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1000/400
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
Και γω το ίδιο, στο κινητό έχω δευτερεύοντα λογαριασμό σε @gmail.com, εντελώς άσχετο με το προσωπικό μου domain.
Παρακολουθώ αμυδρά τα σχόλια χρηστών σε σχετικό άρθρο του Ars Technica, και όντως πέφτει πολύ κράξιμο. Οι περισσότεροι ελπίζουν και εύχονται να ανακοινώσει η Google κάποιο φτηνό πακέτο με τις πολύ βασικές υπηρεσίες (κατά βάση email hosting) για να συνεχίσουν να έχουν το domain εκεί.Ανυπόγραφος
-
02-02-22, 12:22 Απάντηση: Email hosting #28
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Τρέχει αυτό το survey η Google
https://docs.google.com/forms/d/e/1F...BKGeA/viewform
απαντήστε όσοι είστε συμπάσχοντες.We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
-
02-02-22, 15:15 Απάντηση: Email hosting #29
Για εμενα το πιο σημαντικό ήταν η ψευδαισθηση οτι τα δεδομένα μου στην γοογλ δεν τα μεταχειριζοταν με τον ιδιο τρόπο με αυτόν ενός δωρεάν gmail.
Αν μας το εδινε δωρεάν θα το σκεφτόμουν πολύ εαν παρέμεινα. Επι πληρωμή προτιμώ να δώσω αλλού τα χρήματα, ακόμα και στην microsoft."Από την άλλη ακούω: ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά. […]. Οταν ένας πολιτισμός αφήνει το Θεό και βάζει το μαμωνά (παντού το βλέπομε) για ανώτατο αγαθό, summum bonum, καταλαβαίνετε τι πολιτισμός πρέπει να είναι αυτός. Διαλέξαμε, φαίνεται, τον πολιτισμό που μας άξιζε. […]"
Ζ.Λορεντζάτος, COLLECTANEA
-
06-02-22, 13:49 Απάντηση: Email hosting #30
Καλησπέρα, ψάχνω και εγώ εναλλακτική και so far τα μόνα που έχω δει να αξίζουν είναι τα ακόλουθα:
- Νamecheap mail hosting που είναι στα 40 ευρώ το πρώτο έτος και μετά 60 για 5 χρήστες με 75gb shared mailbox space
- Ζoho 0,90 το μήνα για ΙMAP αλλά με αγχώνουν τα 5gb/user και νομίζω δεν υπάρχει δυνατότητα να το κάνεις upgrade για όσους θέλεις
- iCloud+ για όσους πληρώνουν ήδη που είναι σούπερ αλλά έχω θέμα γιατί είχα σβήσει παλιά το primary email, το έχουν hasharei και δεν μπορώ να κάνω reuse ούτε ως alias.
Από εκεί και πέρα έψαχνα αν υπάρχει καμία εναλλακτική που κάνει forwarding emails, αλλά νομίζω από το λίγο που έψαξα ότι στο τέλος καταλήγουμε στα ίδια χρήματα με το να πάρουμε email hosting service.
Είμαι ανοιχτός, σε άλλες προτάσεις. Γενικά δεν έχω και εγώ μεγάλο όγκο emails / day, αλλά με ενδιαφέρει πολύ το av/antispam.
Bookmarks