Καλησπέρα,
θα ήθελα να φτιάξω στο raspberry με λειτουργικό raspian (debian) εναν email server χωρίς VPS θέλω να τα έχω τα δεδομένα μου στο raspberry.
Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα περί του θέματος αλλα στο youtube βρήκα έναν οδηγό και με δωρεαν υπηρεσία του noip.com δημιούργησα ενα email server με (postfix/dovecot/spamassassin) με κάποια προβλήματα που τα λύνω σιγά σιγά.
Σε γενικες γραμμές το email δουλεύει (το δοκίμασα) αλλα δεν ξέρω κατα πόσο τα email που στέλνω σε άλλα emails πηγαίνουν στα inbox και όχι στα spam. Επίσης δεν μπορεί να στείλει email σε λογαριασμούς google αλλα πιστεύω οτι θα το λύσω αυτο το πρόβλημα.
1. Παρακαλώ πολύ, θα ήθελα να μου πείτε τί χρειάζομαι λεπτομερώς και τι επιλογές έχω διότι είμαι άσχετος και δεν εχω ασχοληθεί στο παρελθόν με κάτι ανάλογο.
2. Θα ήθελα να αγοράσω ενα domain και να το φτιάξω.
Εμφάνιση 1-12 από 12
Θέμα: Email server
-
06-02-22, 14:10 Email server #1
-
06-02-22, 14:51 Απάντηση: Email server #2
Για να μιλάς για Noip μάλλον έχεις δυναμική Ip στην σύνδεση σου, άπλα ξεχνάς τον mail server πίσω απο αυτή.
1η κίνηση σου θα πρέπει να είναι η στατική Ip συνήθως οι πάροχοι δίνουν επιλογές ώστε να βάλεις στην σύνδεση σου
-
06-02-22, 15:27 Απάντηση: Email server #3
Στατική ip είναι ακριβή, αν και δε ξέρω ποσο τη χρεώνουν. Διάβασα οτι τα domain που αγοράζεις δίνουν και στατική υπηρεσια ddns. Δεν μπορει να δουλέψει με αυτόν τον τρόπο;
Εσυ τι προτείνεις μόνο static ip αλλιως το ξεχνάω;
-
06-02-22, 15:32 Απάντηση: Email server #4
-
06-02-22, 15:49 Απάντηση: Email server #5
-
06-02-22, 16:08 Απάντηση: Email server #6
Σχεδόν κάθε mail server εκεί έξω, δεν κάνει δεχτά μηνύματα απο Ip pools που είναι καταχωρημένα σαν dynamic pools, καμιά σχέση με κάμερες και vpn.
https://www.dnsbl.info/dnsbl-list.php
https://www.dnsbl.info/dnsbl-details...nsbl.sorbs.net
-
06-02-22, 16:21 Απάντηση: Email server #7
Εντάξει ευχαριστώ. Πάντω εγω δέν βρίσκω κατι αντιστοιχο με αυτο που λες, χωρις να σε αμφησβητω. Για ρίξε μια ματα σε παρακαλω εδω
-
06-02-22, 16:28 Απάντηση: Email server #8
Μην επιμενεις, χωρις static και χωρις να την "ασπρισεις" mail server @home δεν θα εχεις ποτέ.
(που να εχει νοημα να χρησιμοποιεις παντα.)
Το αρθρο λεει ουσιαστικα οτι αν εβαζες το rpi σου σε ενα datacenter θα δουλευε
-
06-02-22, 16:32 Απάντηση: Email server #9
-
06-02-22, 16:49 Απάντηση: Email server #10
-
06-02-22, 17:51 Απάντηση: Email server #11
Μπορείς να χρησιμοποιείς για outgoing τον mail server του παρόχου σου. Για τα εισερχόμενα θα παιδευτείς αρκετά καθώς θα πρέπει να πειράξεις τα ΜΧ records του domain σου να δείχνουν στην noip σου. Και πάλι καλή τύχη όταν θα αλλάζει η IP σου μέχρει να ενημερωθούν τα records...
καλύτερα να το στήσεις σε VPS και με ένα fetchmail + smarthost να έχεις και έναν τοπικό mail server (ουσιαστικά μια τοπική κοπια του 'κανονικού')
-
06-02-22, 19:39 Απάντηση: Email server #12
Bookmarks