Εμφάνιση 1-15 από 47
Θέμα: TL-MR6400
-
13-02-22, 09:28 TL-MR6400 #1
-
18-02-22, 20:03 Απάντηση: TL-MR6400 #2
-
10-03-22, 09:32 Απάντηση: TL-MR6400 #3
Αντιγραφή κάποιον χρήσιμων συνδέσμων από άλλο νήμα από σχόλιο του χρήστη Vskf:
1) Download and install the following beta firmware on the router to manually fix the band.
https://community.tp-link.com/en/hom...m/topic/241534
2) How to upgrade the firmware version of TP-Link Wireless N 4G LTE Router (new logo)?
https://www.tp-link.com/gr/support/faq/1689/
3) How to select 4G band manually on the web interface of LTE Gateway Routers?
https://www.tp-link.com/gr/support/faq/3099/
-
10-03-22, 10:04 Απάντηση: TL-MR6400 #4
Και οπωσδήποτε πρέπει να βρεις σημείο στο σπίτι σου το οποίο το Modem Router να έχει σίγουρα δύο γραμμές (οι τρεις είναι το μέγιστο) σε επίπεδο σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.
Εγώ δυσκολεύτηκα πολύ να βρω σημείο στο σπίτι και ο μόνος ιδανικός χώρος, ήταν δίπλα από ένα παράθυρο. Βέβαια από εκεί που η ταχύτητα ήταν 20 download 10 upload, πήγα αυτομάτως σε 40/40 (κινητή μέσω Vodafone).
Από εκεί και πέρα, βέβαια ίσως χρειαστείς και ένα καλύτερο Router (πχ Xiaomi). Αυτό βέβαια μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα με διπλή NAT, καθώς όλα τα LTE (4G) Modem Router της Tp link, δεν υποστηρίζουν bridge mode. Μπορεί για εσένα όμως αυτό να μην είναι πρόβλημα. Για εμένα όμως δυστυχώς ήταν, καθώς ήθελα να έχω και VoIP τηλεφωνία και προχώρησα στην αγορά ενός δεύτερου Modem Router (Fritz Box) με αποτέλεσμα να μην μπορώ να έχω εισερχόμενες κλήσεις. Βέβαια μπορεί να φταίει το γεγονός ότι σε επίπεδο κινητής τηλεφωνίας είμαι πίσω από cg-nat και δυστυχώς ο πάροχος κινητής (Vodafone), δεν προσφέρει σε ιδιώτες δημόσια IP. Έτσι σκέφτομαι άμεσα να μεταφερθώ στην Cosmote.
-
10-03-22, 10:17 Απάντηση: TL-MR6400 #5
Συμφωνώ σε αυτά που λες για το σήμα. Είναι δύσκολο να βρεις σημείο με καλό σήμα εντός του σπιτιού. Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει, είναι να τοποθετηθεί διπλά σε ένα παράθυρο που να κοιτάει σε άνοιγμα.
Υπάρχουν επίσης και ενισχυτές σήματος κινητής αλλά είναι ακριβοί και δεν ξέρω αν αξίζει.
https://www.skroutz.gr/s/31848371/%C...mote-Wind.html
-
10-03-22, 10:35 Απάντηση: TL-MR6400 #6
Σίγουρα νομίζω ότι δεν αξίζει. Άλλωστε με 200-250€ μπορεί να αγοράσει κανείς και modem router που να υποστηρίζει 5g (πχ ΖΤΕ).
Γενικά μετά από μια καλή έρευνα που έκανα αυτές τις μέρες, το πόσο γρήγορα είναι σε ταχύτητα ίντερνετ τα LTE modem router, εξαρτάται κατά πολύ κυρίως από το τι κατηγορίας LTE είναι, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι και μια εξωτερική κεραία δεν βοηθάει. Για παράδειγμα το mr6400 είναι κατηγορίας 4, μέγιστης ονομαστικής ταχύτητας 150d και 50u και χωρίς Carrier Aggregation, πράγμα που σημαίνει ότι το κινητό μας, πάντα σχεδόν θα έχει καλύτερη ταχύτητα.
Βέβαια εγώ πλέον είμαι σχεδόν ικανοποιημένος, καθόσον η ταχύτητα που έχω, έχοντας κλειδώσει το tp Link mr6400 σε συγκεκριμένη κεραία κινητής δεν απέχει πλέον πολύ από την ταχύτητα ίντερνετ που έχω στο κινητό μου (xiaomi x3 pro, το οποίο έχει πολύ καλό ενσωματωμένο Modem).
Σε κάθε περίπτωση όμως είναι πολλαπλοί οι λόγοι που επιρεάζουν την τελική ταχύτητα ίντερνετ, καθώς πχ με ένα καλό router, δεν θα έχεις μεγάλη απώλεια σε απομακρυσμένα δωμάτια από το αρχικό modem router χώρο.
-
10-03-22, 10:42 Απάντηση: TL-MR6400 #7
-
10-03-22, 10:48 Απάντηση: TL-MR6400 #8
Να το κάνεις οπωσδήποτε! Εγώ από την στιγμή που κλείδωσα κεραία κινητής (τις έψαξα όλες) βρήκα κεραία με την οποία η ταχύτητα ίντερνετ διπλασιάστηκε στο download και πολλαπλασιάστηκε στο upload, όλες τις ώρες της ημέρας. Απλά επέλεξε συγχρόνως το ίντερνετ του modem router να είναι κλειδωμένο σε 4g μόνο.
-
11-03-22, 17:47 Απάντηση: TL-MR6400 #9
Καλησπέρα. Πώς κλείδωσες σε συγκεκριμένη κεραία. Τι ρυθμίση έκανες; Ποιά είναι η καλύτερη ταχύτητα που έχεις πετύχει με το συγκεκριμένο router; Το έχω στον πατέρα μου μόνο για 4g reception και δίνει μέσω lan σε xiaomi router. Πιάνει μέχρι 8mbps download και 1 upload. Ευχαριστώ!
-
13-03-22, 03:06 Απάντηση: TL-MR6400 #10
Εγώ έχω απογοητευτεί απο το συγκεκριμένο router, όπως και απο το MR200 που έχω δοκιμάσει, για έναν συγκεκριμένο λόγο.
Δεν μπορώ να βρω τι φταίει και μετά απο επανεκκίνηση ή διακοπή ρεύματος δεν ξανακάνει σύνδεση στον λογαριασμό DDns (dyndns & noip)
Στο θέμα ιντερνέτ είναι πολύ σταθερό, δύσκολα να κάνει διακοπή ή να κολλήσει.
Αν έχει αντιμετωπίσει κάποιος άλλος αντίστοιχο πρόβλημα ας μοιραστεί την εμπειρία του
-
13-03-22, 08:03 Απάντηση: TL-MR6400 #11
-
13-03-22, 19:32 Απάντηση: TL-MR6400 #12
Πάροχος DDNS.
https://www.noip.com/Imagination is more important than knowledge.
Knowledge is limited
IMAGINATION ENCIRCLES THE WORLD
Albert Einstein
-
13-03-22, 19:59 Απάντηση: TL-MR6400 #13
-
13-03-22, 20:59 Απάντηση: TL-MR6400 #14
Καλησπερα, πρεπει να περασεις ενα είδικο firmware (cofidencial) το οποιο εχουν ποσταρει στο forum της tp-link οι κατασκεαστες για να λυσουν τα προβληματα που προεκυπταν σε μερικους χρηστες (χαμηλες ταχυτητες, συνεχεις αποσυνδεσεις κτλ). Μετα θα σου εμφανιζει τα καναλια πχ. Β7, Β1 ,Β3 και θα μπορεις να κλειδωσεις σε ενα απ ολα. Ειναι αρκετα ευκολο να αλλαξεις firmare αρκει να κατεβασεις τη σωστη εκδοση για το modem σου. Τι version εχεις?
-
13-03-22, 21:02 Απάντηση: TL-MR6400 #15
Bookmarks