Εμφάνιση 3.991-4.005 από 9587
Θέμα: Nova FTTH
-
07-03-23, 17:16 Απάντηση: Nova FTTH #3991
-
07-03-23, 17:33 Απάντηση: Nova FTTH #3992
Είναι θέμα χρόνου να εμφανιστεί και το FTTH, η έστω ρώτα τους (στην Νόβα) αν θα ανοίξουν διαθεσιμότητα FTTH.
Από μόνος μου αν δεν το έψαχνα, θα ήμουν ακόμη με κάρβουνα, μαζούτ, μπόχα μπρμπρμπρρρ και έως 10Mbps. Το φλεβάρη μπήκα σε 100στάρα νόβα με το zyxel router, από το πρώτο δευτερόλεπτο έπαιξε βολίδα. κανένα πρόβλημα και καμία αποσύνδεση μέχρι σήμερα. Όταν μπει το FTTH θα έχω το ίδιο και απλά θα μου στείλουν το ONT για να μετατρέψει την οπτική σε ethernet.Από το 2013 με adsl..
μετά από μια 10ετία, ήρθε η VDSL (02/2023). Ευτυχισμένο το 2009.444-165 444 ΠΑΤΗΣΙΑ 165 VDSL_VECTORING/V.plus Q3/2021
και πλέον.. 05/2024, έφτασα στο 1Gbps, και εκσυγχρονίστηκα :D
-
07-03-23, 18:45 Απάντηση: Nova FTTH #3993
Τώρα τα έπιασα τα λεφτά μου... Του ρωτάω εδώ και σχεδόν 1 χρόνο (στο τοπικό κατάστημα που πάω κάθε βδομάδα να ρωτήσω, πλέον βλέπω ότι με κοιτάνε με μισό μάτι, αλλά θα συνεχίσω να το κάνω, έτσι για να τους σπάω και εγώ τα νεύρα μέχρι να λήξει το συμβόλαιο και να πάω στην Cosmote), αλλά η απάντηση που παίρνω "Η περιοχή σας, υποστηρίζει μέχρι 100Mbps" και τίποτα παραπάνω... Με έχουν κουράσει τόσο που τους σιχάθηκα και θέλω να φύγω όσο το δυνατόν συντομότερο από αυτούς... Ακόμα και τα 25λεπτά για την κλήση στο 13800 προτιμώ να τα πετάξω στα σκουπίδια παρά να τα δώσω σε αυτούς!!!
-
07-03-23, 18:56 Απάντηση: Nova FTTH #3994
Speedtest σε wifi 5ghz στο σπίτι φίλου μόλις και απόσταση από το ρούτερ φάτσα κάρτα μόλις 3,5-4 μέτρα χωρίς κανένα εμπόδιο μπροστά. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό σε ταχύτητα. Οπτική ίνα 500αρα και φυσικά με το ίδιο ακριβώς ρούτερ Huawei HG8145V5. Είναι νορμάλ τέτοιες ταχύτητες σε αυτά τα ρούτερ; Με το zte γιατί σχεδόν πάντα τερμάτιζε όταν ήμουν στο ίδιο χώρο; Δυστυχώς πατάτα μου φαίνεται το huawei...
Αυτό που μου κάνει πάλι εντύπωση είναι ότι είδα ότι μόνο η νόβα δίνει huawei ρούτερ από τις μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα δηλαδή vodafone και cosmote δίνουν τα zte. Αν κάνω λάθος διορθώστε με αλλά όσο έψαξα είδα ότι οι άλλοι δε δίνουν το huawei...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Mike112 : 07-03-23 στις 19:16.
-
07-03-23, 19:50 Απάντηση: Nova FTTH #3995
Σχετικά με τις επιδόσεις του Huawei συγκριτικά με το ZTE, δεν γνωρίζω επακριβώς, εγώ με το ZTE Wi-Fi 5GHz, πιάνω:
Με το κινητό πάνω στο router:
Με το κινητό 5-6 μέτρα απόσταση:
Νομίζω ότι αν θέλουμε ταχύτητα του Wi-Fi, 500 Mbps και πάνω, πρέπει να έχουμε Wi-Fi 802.11ax (Wi-Fi 6 ή 6Ε) router, και αντίστοιχη Wi-Fi κάρτα στο PC.
Στο μέλλον, όταν στρώσουν τα πράγματα στη Nova (κατά το καλοκαίρι), και έχουν πιο καινούριους routers, με 802.11ax, μπορούμε να ζητήσουμε να μας φέρουν από τους καινούριους.
Εγώ είχα ήδη πάρει Wi-Fi κάρτα στο PC, πριν κάνω αίτηση στη Wind για FTTH σύνδεση:
https://www.skroutz.gr/s/36659910/In...bps-PCI-e.html
-
07-03-23, 21:04 Απάντηση: Nova FTTH #3996
Εχουμε ενημερωση ποτε θα δωσει η νοβα 500αρα και 1000αρα σε δικτυο cosmote;
-
07-03-23, 21:25 Απάντηση: Nova FTTH #3997
Σιγά μη μας δώσουν καλά ρούτερ. Εδώ εμένα προσπαθούσαν με το ζόρι να με πείσουν ότι το huawei είναι καλύτερο από το zte ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει καν στη πράξη... Σκέψου ότι τους έχω παρακαλέσει να μου βάλουν πάλι το zte και μου παίζουν τη γνωστή κασέτα είναι συστημικό το ελέγχουμε και εργαζόμαστε στην επίλυση του προβλήματος ένα μήνα τώρα... Ακόμα και να δώσουν εγώ προσωπικά τρέμω να το ζητήσω και να τραβήξω πάλι ότι τράβηξα... Σκέψου ότι μπαίνω στον δεύτερο μήνα χωρίς σταθερό.
-
07-03-23, 21:36 Απάντηση: Nova FTTH #3998
2o μήνα χωρίς σταθερό;
Εγώ στη θέση σου θα τους είχα κάνει ήδη καταγγελία στην ΕΕΤΤ και θα είχα κάνει αίτηση αλλαγής παρόχου. Ο κανονισμός της ΕΕΤΤ ορίζει ότι για βλάβη που παραμένει για πάνω από 30 μέρες, ο καταναλωτής αποκτάει το δικαίωμα να καταγγείλει την σύμβαση ή αν αλλάξει πάροχο ΑΖΗΜΙΩΣ
-
07-03-23, 21:57 Απάντηση: Nova FTTH #3999
-
07-03-23, 22:01 Απάντηση: Nova FTTH #4000
-
08-03-23, 00:10 Απάντηση: Nova FTTH #4001
Να αναφέρω ότι το FTTH δίκτυο των Nova/Wind υπό τη θυγατρική τους Hellenic Open Fiber (HOF) αναπτύσσεται πλέον με γοργούς ρυθμούς στο Α/Κ Παύλου Μελά σε Σταυρούπολη και Πολίχνη. Ήδη έχουν τοποθετηθεί αρκετές καμπίνες περιμετρικά του Α/Κ και εκεί όπου δεν έχει καλύψει με VDSL η εταιρία.
Στις καμπίνες δεν έχει μπει ακόμα νούμερο, οπότε δεν τις φωτογραφίζω γενικά (δεν έχω και χρόνο ούτε για πλάκα εξάλλου πλέον).
Μερικές όμως φωτό από τα έργα (sorry για το πλαγιαστό τους, δεν ξέρω γιατί τις ανεβάζει έτσι)...
-
08-03-23, 02:19 Απάντηση: Nova FTTH #4002
Δεν είπα εγώ ότι παθαίνει παρεμβολές η κάτι άλλο από αυτά που ανέφερες...
Σαν τεχνολογία σαφώς και έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία, αλλά εδώ στη χώρα μας με αυτά που βλέπω με συχνές βλάβες, τρελή αργοπορία στην επίλυση η τρελή αργοπορία στην ενεργοποίηση κλπ κλπ.
Το πιάνετε το νόημα νομίζω...
Και ιδίως με το τρόπο που βάζουν εδώ οι πάροχοι την εγκατάσταση όπου μπορεί ο καθένας να κόψει καμιά ίνα πανεύκολα...
Όχι ότι και στο χαλκό δεν μπορούν να κάνουν ζημιά αν πάει κάποιος στο κατανεμητή που είναι ανοιχτός στο υπόγειο...
Όλα αυτά με κάνουν λίγο να το σκέφτομαι να κρατήσω μια δεύτερη γραμμή οπωσδήποτε..
Τώρα η dsl θα είναι; Αν πετύχω μικρότερο πάγιο μάλλον ναι... Αλλιώς κάτι μέσω κινητής...
Κοίτα... Σε κανέναν νομίζω δεν περισσεύουν, αλλά τη σκεπτική μου την εξήγησα..
Βλάβες στα τηλέφωνα, βλάβες στο ίντερνετ... Τι διαβάζουμε τόσες σελίδες πίσω;
Πέρα από το λειτουργικό του να μην έχεις τα βασικά και να σου ανεβαίνει η πίεση, έχω και κάμερες ip που τις θέλω συνεχώς online.. Προφανώς και δεν έχω το fortnox απλά λέω..
Αυτό.. Κάτι σημαντικό δεν κάνω αλλά έχω φοβηθεί λίγο με όλα αυτά στις οπτικές...
Και να μη ξεχάσω.... Πάω για 8μηνο που περιμένω την οριζόντια και για 4μηνο από τη κάθετη...
Τώρα εδώ και κανα μήνα έχει λήξει το συμβόλαιο της dsl και έχει περάσει πλέον σε αορίστου με το ίδιο πάγιο ευτυχώς..
Δεν θέλω προφανώς να ανανεώσω με το ίδιο πάγιο και σε adsl..
Ζήτησα να αφαιρέσουν παροχές ομιλίας και να ρίξουν το πάγιο αλλά δεν δέχθηκαν..
Επόμενο βήμα όταν μπει η οπτική είναι να τραβήξω μια φορητότητα σε voip πάροχο το νούμερο και μετά κάποια υλοποίηση με mobile failover... (Η οπτική θα έχει νέα αριθμοδότηση).
Η μετά αν πέσει κάποια καλή προσφορά στη dsl...
Δεν ξέρω... Όσο αργεί η οπτική δεν μπορώ να κάνω βήμα ακόμα.....
Προφανώς και πριν κόψω την dsl θα δοκιμάσω να στηριχτώ στην οπτική.. Αλλά αν δω το παραμικρό κιχ το failover δεν το γλυτώνω..
Αλήθεια εσείς αισθάνεστε οκ μόνο με την οπτική;
Στο χαλκό τόσα χρόνια δεν έχω να θυμάμαι κάποιο major πρόβλημα που δεν επιλύθηκε σχετικά γρήγορα Η που κωλυσιεργούσαν να το φτιάξουν.. Λίγα ήταν τα προβλήματα...
Για ρίχτε ιδέες; Έχω λάθος στο σκεπτικό μου;-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
08-03-23, 08:51 Απάντηση: Nova FTTH #4003
Σήμερα αναβαθμίζουν το δίκτυο τους και μπορεί να επηρεαστούν οι υπηρεσίες και δίνουν απεριόριστα δεδομένα και 1500’ προς όλους για 14 ημέρες. Θα το βρείτε στο myaccount στην κατηγορία Λοιπά ->Τεχνικές ενημερώσεις για τις υπηρεσίες σταθερής. Δεν ξέρω αν ισχύει για όλους ή αν αφορά μόνο την περιοχή μου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ds12 : 08-03-23 στις 09:17.
-
08-03-23, 10:30 Απάντηση: Nova FTTH #4004
Είναι λάθος να συγκριθεί η adsl με την οπτική μην σου πω ακόμα κ με την VDSL!!!! Μόνο που κατεβαίνει το latency στα 45-55 ms στα ονλαιν παιχνίδια είναι αρκετό.Τα προβλήματα είναι στα ρούτερ στο WiFi αλλά κ πάλι με WiFi πιάνω 200 με 300 Mbps ενώ με ADSL πιάνεις 8 -10 Mbps!!!. Τώρα αν δεν παίζεις ονλαιν παιχνίδια, δεν βλέπεις ταινίες κ το θέλεις μόνο για σερφαρισμα απ' το κινητό νομίζω ότι σε καλύπτουν τα δεδομένα απ' το κινητό.Ακομα τώρα που έχουμε μικροπροβλήματα το ethernet πηγαίνει σφαίρα ,παίζω warzone k battlefield με 47-57 ms ,!!! ,Fortine 31 -40 ms !!! Η οπτική είναι η εξέλιξη του ίντερνετ!!! Η adsl που λες , γυρίζεις στην εποχή του τροχού!!!!! Ακόμα κ η vdsl αν δεν είσαι δίπλα από καφαο κ παίρνεις από αστικό κέντρο έχει ένα κάρο απώλειες.
-
08-03-23, 10:32 Απάντηση: Nova FTTH #4005
Παιδιά δείτε και αυτό! Σήμερα μου ήρθε ο λογαριασμός κανονικότητα. Έχω και τα σκριν που μου έλεγαν ότι θα έρθει μειωμένος και τελικά ήρθε κανονικός ούτε 1 ευρώ μείωση. Να τονίσω ότι ήμουν 1 εβδομάδα χωρίς ίντερνετ και κάπου 1 μήνα χωρίς σταθερό. Αυτά λοιπόν για να ξέρουμε τι μεταχείριση έχουν προς τους πελάτες τους και μη ξεχνάμε πως αν κάποιος δε το πληρώσει μπαίνει φραγή και για την επανασύνδεση σε χρεώνουν 7 ευρώ επιπλέον...!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Mike112 : 08-03-23 στις 13:12.
Bookmarks