κατσε φιλε να δώσει πρώτα σε εμας που είμαστε σε δικο της δίκτυο και βλεπουμε μετα στους υπόλοιπους......(4,5 μηνες απο την αιτηση και ακομα περιμενω....)
Εμφάνιση 4.441-4.455 από 9573
Θέμα: Nova FTTH
-
05-04-23, 13:12 Απάντηση: Nova FTTH #4441
-
06-04-23, 01:22 Απάντηση: Nova FTTH #4442
-
06-04-23, 08:56 Απάντηση: Nova FTTH #4443
-
06-04-23, 12:45 Απάντηση: Nova FTTH #4444
Ερωτήσεις:
1. Ποιος αποφασίζει αν θα μπεί ΟΝΤ ή όχι; Θα προτιμούσα όντως
2. Χρειάζεται να γίνει συνέλευση;
3. Έχουμε κάποιο νεότερο από περιοχή Περιστέρι ή να στείλουμε επιστολή στο δήμαρχο;
-
06-04-23, 13:33 Απάντηση: Nova FTTH #4445
Μολις μιλησα με live chat στην Nova για να μαθω ποσο θα ειναι το κοστος για να ερθεις τεχνικος να επεκτεινει την οπτικη ινα στο διαμερισμα ( Εχω το router στο σαλονι και θα ηθελα να το εχω στο δωματιο μου γιατι εκει παιζω ps5 και στο κινητο ) και παροτι φαινοταν πως δεν ηξερε καθως ελεγε οτι μπορω να βαλω οπου θελω το router κλπ μου ειπε στο τελος οτι τετοια ενεργεια δεν μπορει να την κανει η εταιρεια και οτι να επικοινωνησω με καποιον ηλεκτρολογο και οτι δεν ειναι σιγουρος οτι ουτε αυτος μπορει να το κανει
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Klaudio97 : 06-04-23 στις 14:40.
-
06-04-23, 15:24 Απάντηση: Nova FTTH #4446
-
06-04-23, 15:31 Απάντηση: Nova FTTH #4447
Ένα utp αν το υπνοδωμάτιο είναι δίπλα στο σαλόνι και τα χωρίζει τοίχος απλά κάνε μια τρύπα στο τοίχο μικρή να περνάει το utp αν δε θες καλώδια στα πόδια σου κλπ. Εγώ αυτό θα έκανα.
-
06-04-23, 16:02 Απάντηση: Nova FTTH #4448
Στο εξωτερικό είναι δεδομένο ότι μπορείς να πληρώσεις επέκταση. Για παράδειγμα το δεδομένο είναι ότι θα καλύψουν μέχρι 10 μέτρα οπτική ίνα από την πόρτα. Από εκεί και πέρα μπορείς να ζητήσεις πριν την εγκατάσταση μεταφορά του ΟΝΤ η τερματισμού της οπτικής ίνας οπουδήποτε μέσα στο διαμέρισμα με ένα επιπλέον κόστος περίπου 35 ευρώ για το Η.Β.
-
07-04-23, 09:57 Απάντηση: Nova FTTH #4449
Καλησπέρα φίλε ambu
έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στο Παλαιό Φάληρο. έχουν περάσει οπτικές, κοντεύει χρόνος τώρα, αλλά δεν έχουν αφήσει αναμονές για 3-4 πολυκατοικίες μια εκ των οποίων και η δικιά μου.
Η Nova δεν φαίνεται να καταλαβαίνει όσες φορές και αν το αναφέρω στην εξυπηρέτηση και κάθε φορά μου λένε ότι έχουν στείλει ερώτημα στον διαχειριστή δικτύου της περιοχής(cosmote) να εξηγήσει γιατί επιστρέφει αρνητικά την υλοποίηση της γραμμής. Σημειώνω ότι είναι η δεύτερη αίτηση μου. Η πρώτη ακυρώθηκε μετα τους ~2,5 μήνες και βλέπω και η δεύτερη να έχει την ίδια τύχει γιατί κοντεύει και αυτή τους 2,5 μήνες.
Έλυσες το πρόβλημα τελικά εσύ και αν ναι πως?
-
07-04-23, 10:30 Απάντηση: Nova FTTH #4450
-
07-04-23, 11:14 Απάντηση: Nova FTTH #4451
Καλημέρα αγαπητέ φίλε userkkk.
Ναι το πρόβλημα μου έχει λυθεί καθώς τελικώς ήρθαν, έσκαψαν και πέρασαν αναμονές από τον κατανεμητή στο πεζοδρόμιο. Από εκεί έχει ολοκληρωθεί όλη η σύνδεση με την πολυκατοικία και έχουν περαστεί όλες οι οπτικές και τα floor-boxes, ενώ έχουμε κανονίσει και ραντεβού για την τελική σύνδεση με το διαμέρισμα μου.
Για την ακριβή λύση δεν είμαι σίγουρος, απλά πιστεύω ότι είναι ένας συνδυασμός των παρακάτω:
1. Καταγγελίες συνεχείς και επαναλαμβανόμενες μετά από κάθε απάντηση της εταιρείας, επικεντρώνοντας στις δικαιολογίες της κάθε φορά, πχ:
α) γιατί διέκοψαν μονομερώς το μεταξύ μας συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών FTTH;
β) γιατί ενώ παρέχει σε όλη την περιοχή FTTH εγώ δεν μπορώ να έχω ως οφείλουν τις ίδιες υπηρεσίες με τους υπολοίπους;
γ) γιατί αφού έγιναν όπως αναφέρουν όλες οι απαραίτητες εργασίες (τίποτα δεν είχε γίνει) δεν έχω ακόμη τις υπηρεσίες που θα έπρεπε;
δ) τι ακριβώς θα κάνουν για να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει;
2. Έτυχα μετά την μετάβαση/συγχώνευση σε μία υπέροχη κοπέλα στο τμήμα πωλήσεων, η οποία εκεί που όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι της (πωλητές, εξυπηρέτηση, τεχνικοί, κλπ) πετούσαν χαρταετό, αφιέρωσε με διάθεση τον απαραίτητο χρόνο (ελάχιστο σε σύγκριση με το πόσες ώρες είχα ασχοληθεί τις προηγούμενες μέρες με άλλους), μου έκανε μία καινούργια σύμβαση στην "σωστή" διεύθυνση βάσει της Nova (η οποία δεν υπάρχει προφανώς επίσημα απλά έτσι την έχουν καταχωρήσει στο σύστημα) και φαίνεται ότι και αυτό βοήθησε, καθώς με νέα σύμβαση ενεργή άρχισαν ξανά να έρχονται τεχνικοί, να επιβεβαιώνουν το πρόβλημα και να επικοινωνούν με τα απαραίτητα τμήματα για την επίλυση του.
3. Έτυχα τέλος σε έναν εξαιρετικό Τεχνικό/Μηχανικό (και το συνεργείο του) που ανέλαβε την νέα αίτηση, πρόθυμο να επικοινωνήσει με τα κατάλληλα άτομα και τμήματα της εταιρείας όταν ήρθε και είδε το πρόβλημα, να δώσει λύσεις αλλά και να συνεργαστεί μαζί μου για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης με τον ταχύτερο και καλύτερο δυνατό τρόπο.
Για μένα ξεκινάς ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ με την καταγγελία και μετά επικοινωνία ξανά με την εταιρεία (τμήμα πωλήσεων, δοκίμασε οπτικών ινών: 2105100200) και προσπάθεια σύναψης νέας σύμβασης (να δεις τι εναλλακτικές υπάρχουν στην διεύθυνση σου π.χ.: Ταδεδρόμος 30Δ (όπου το Δ θα συμβαδίζει με το κτίριο σου), κάποια στιγμή θα βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος για την υλοποίηση της.
Αυτά, ελπίζω να σε βοήθησα.
- - - Updated - - -
Εγώ ήμουν "τυχερός" καθώς είχα δει ότι στην περιοχή μου θα έστρωνε οπτικές ίνες η Wind και είχα μεταβεί σε αυτήν πριν την ολοκλήρωση της υλοποίησης του δικτύου οπτικών ινών. Έτσι υποτίθεται ότι δεν είχα διαφορετικό πάροχο υπηρεσιών από αυτόν που έστρωνε τα δίκτυα. Πάλι βέβαια η Wind/Nova φερόταν σαν η HOF να μην ήταν θυγατρική της (από όσο ξέρω είναι) αλλά τελείως αυτόνομη εταιρεία και μετέφεραν τις ευθύνες σε αυτήν στις απαντήσεις των καταγγελιών μου προς την ΕΕΤΤ. Πάντως όπως και να έχει εφόσον η Nova είναι πάροχος υπηρεσιών, σε αυτόν πρέπει να κάνει καταγγελία για την ακύρωση της πρώτης και μη εξυπηρέτηση της δεύτερης σύμβασης του. Αυτή με την σειρά της θα κυνηγήσει τον υπεύθυνο που στρώνει τις ίνες για να σώσει την γούνα της.
Υ.Γ.: Συγνώμη ξέχασα. Στην καταγγελία σου στην ΕΕΤΤ, μπορείς να βάλεις ως υπεύθυνες και τις δύο εταιρείες ώστε να αναγκαστούν να ασχοληθούν - να απαντήσουν και οι δύο εταιρείες.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ambu : 07-04-23 στις 11:41.
-
07-04-23, 11:44 Απάντηση: Nova FTTH #4452
Α, γείτονας ενδεχομένως? Στα πρατήρια κοντά είσαι (εκεί είναι τουλάχιστον 2 πολυκατοικίες χωρίς αναμονές).
Ναι, ναι, αμέ...έκανε στον 1ο αίτηση ο άνθρωπος (στον ΟΤΕ), ήρθε ο μηχανικός για να κοιτάξει για την κάθετη, ανακάλυψε σοκαρισμένος ότι δεν υπάρχει αναμονή...ενημέρωσε...κι ακόμα ο ΟΤΕ (και οι λοιποί) μας βγάζει ότι έχουμε κανονικά διαθεσιμότητα.
Το ίδιο και 1 τετράγωνο παραπέρα, σε άλλη πολυκατοικία πριν κανένα μήνα...ακόμα κανονικά φαίνεται διαθεσιμότητα.Knowledge=Power=Energy=Matter=Mass; a good bookshop is just a genteel Black Hole that knows how to read... T. Pratchett-Discworld
Πως φτάσαμε ως εδώ
-
08-04-23, 12:21 Απάντηση: Nova FTTH #4453
-
08-04-23, 18:15 Απάντηση: Nova FTTH #4454
Το κουτάκι από που αλήθεια;
Το καλύτερο θα ήταν οπτική πρίζα και καλώδιο οπτικής μετά ώστε αν πάθει ζημιά να το αλλάζεις κατευθείαν και να μη χρειάζεται κόλληση η τερματισμό στο βύσμα..
Αν και αυτά τα βύσματα που βάζουν είναι βιδωτά δεν θέλουν κόλληση... Αλλά πάλι είναι μανίκι ο τερματισμός...
Απορώ με τη προχειρότητα τερματισμό ίνας που διάλεξε η νοβα να κάνει.... Τουλάχιστον η άνεμος έβαζε πριζάκι...
Το huawei πάντως δεν είχε οπτικό καλωδιάκι μέσα στο κουτί όπως άλλα ΟΝΤ...
Και κάτι τελευταίο...
Το 1Gbps τι το κάνεις αλήθεια;
Εγώ για πάνω από 200-300 μέχρι στιγμής δεν βλέπω λόγο...-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
08-04-23, 19:48 Απάντηση: Nova FTTH #4455
Τοιχίο οπτικής ίνας λέγεται , από ένα μαγαζί στην Αργυρούπολη, το 1gbps , επειδή παίζω κάνα παιχνιδάκι, εκεί που περίμενα να κατεβάσω κάτι 4 ώρες κατεβάζω σε 20 λεπτά 100gb , παίζω δεν μου αρέσει το σβήνω άλλο πάλι ???? νταξει και με 500 μια χαρά θα ήταν αλλα νταξει αφού υποστηρίζει είπα να το τερματίσω!
Bookmarks